![]() |
Solu pointy
Ile razy juz wam sie zdarzylo ze zabraklo wam solu pointow? Bylem raz na guardach i uzywqalem runek. Kiedy konczyly mi sie runki robilem nowe (mana fluidy pomagaly mi :p) Kiedy brakowalo mi cap i runek postawnowilem wracac. Ale tu BUM! Ja sie ropnolem do gory cała chamara soldow mnie otoczyla. Ladnie mnie zjechaly :( . Zeszlem na dol Chcialem adori gran flam, a tu mi wyskakuje ze nie mam wystarczajaco duzo soulpontow! A ja sobie sedzie kolo guardow panikuje jak wyjsc?! Napisalem do kolegi aby mi pomogl. Odpisal ok ale to troszke potrwa (wracac z srodka tiquandy do dwafow kolo carli troszke trwa). Mowie ok poczekam. czema, Czekam a tu zonk, zrespil sie jeden guard i mi pszyszedl na przwitanie! MOwie przefajdane! Ide do gory, aby przywiatac sie z soldami, wpakowalem sie w rog aby tylko 3 soldy mnie bily i bilem w nie na ful def, uhajc sie i uzywajac exura vita. zabilem 4 soldy i zostalo mu 8 uhow. No gz! Na szczwescie kolega przyszed w pore kiedy stracielm juz nadzieje (4 uhy). A wiec musze powedzec ze to mnie denerwuje ze mnostwo ludzi uzwa makro, a ze Cipsort to che zlikwidowac kosztem innych ludzi (kosztem = niebezpieczne sytuacje), to juz jest straszne.
A czy Wam tez sie taka historia przydarzyla z solupointami? Piszcie. PS. Dzieki za wyratowanie mnie z opresi stary! |
Racja!!
masz racje:( ja aż takiej sytuacji nie mialem, ale tez czxesto mi brakuje SP:( to strasznie denerwuje bo czasami brakuje mi 1 SD do calego BP a tu zonk brakuje SP i wtedy musze biec po jakiego potworka co ma powyzej 18 expa i potem czekac chyba 4 minuty (ale nie pamietam ile dokladnie) :)
wiec cipy wywalcie te durne SP alebo dajcie krótszy czas regenerowania sie ich :] |
Cip stworzyl soul ponty zeby zlikwidowac sytlacje ze koles sobie robi runy 24/7 na dobe na macro....
A co do twojej sytlacji... To wlasnie przyklad braku myslenia :P zawsze magiem zostawia sie na Guardach 1-2 GFBki na wyjscie :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
Madry Polak po szkodzie :p |
@2Up: Nie promocje tylko PACCa :)
|
@Dark Jarryn
Pytanie nr 1 ... Ty robisz runki na hunt na huncie? lol 2. Jakim cudem expiąc na guardach zabrakło Ci SP? 3. Guard daje 165 expa...który Ty masz lvl? 166+? Lejąc je non stop(expiąc) rosną Ci non stop soul pointy...ja nie mogę jakos zrozumieć jak mogło Ci ich zabraknąć skoro SP rosną szybciej niż mana. A mówisz, że many miałeś duzo. Następna sprawa to taka, że teraz się nauczysz zostawiać kilka runek na powrót z miejsca huntu. Przyzwyczailiście się do stania pod depo nie wychodząc expić dalej niż okolice miast to teraz są kłopoty bo nie ma z czego runek robić. Bardziej powinniście się zając tym gdzie expić i nauczyć się grać a nie ciągle tylko płakać jak to ciągle dostajecie kłody pod nogi. SP nie przeszkadzają normalnie grającym ludziom. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A jak trzeba to potrwafie deadnac dla przyjaciol wiec niczeo sie nie boje! |
re@ up
Po 1: nie na "hancie" tylko na huncie Po 2: To sie odzwyczaj Po 3: zrobiłeś double posta Ja też robie runki w czasie huntu i nie tylko na ten hunt czasem nawet na następny :p .Trzeba sie nauczyć jednego: Pilnować ile sie ma souli.I tyle. |
heh miałem podobną akcję co ty tyle, że dedłem xD. Najgorsze jest do że np. mam 35 souli i ide na exp równocześnie porobić sobie runki ( przynajmniej czas mnie nie zjada, bp uh ponad 3h czy ileś tam ). Zabijam i robie Uh i jak już wracam do miasta to mam...( jak tu np. 35 soul ) ok. 40 souli tylko albo nawet i mniej jak miałem xd. Mogliby zrobić jeszcze, że sp się odnawiają przy każdym dednięciu xd
|
Według mnie soul pointsy są spoko. Przecież jak expicie na czymś co daje więcej expa niż wasz lvl, to raczej macie soul pointy na runki -,- 2 soulpointy na 4 minuty, a aby zrobić sd trzeba poczekać 22 minuty, trzeba poczekać, hmmm... 10 minut na soul pointsy, i 22 minuty na runkę. Więc, nie wiem jak można mieć problemy z sp chyba że się expi na czymś kiepskim (ale wtedy nie trzeba raczej runek :P)
|
Gruuuaarr.... Soule to jest porażka i co tu wiecej gadać... Nie można najlegalniej w śwoecie pomanasować bo souli zabraknie --.--
|
Cytuj:
------------------------------------------------ A tak na serio to mi soul'e nie przeszkadzają bo nie używam makro do robienia runek, a jak robie UH lub HMM'y to zawsze expie na rotwormach :D więc soul'i mam zawsze full :D |
tylko narzekać umiecie, ja jako druid sam po upie narzekałem na SP ale nauczyłem sięz nimi żyć i teraz myśle że są świetne. ceny poszły w góre bo nie ma już farm i wreszie ludzie zaczynają grac uczciwie. nie ma sensu narzekać na cipów bo i tak nic nie wskuracie, nabijecie sobie tylko posty których licznik jest wyłączony jak mi wiadomo. Więc skończycie z takimi głupimi topicami, przyzwyzajcie sie do SP i nauczcie się myślenia... najchętniej byście tylko właczyli bota żeby za was grał a potem się chwalili jacy wy jesteście dobrzy, a to nei na tym polega tibia... jak dla mnie SP są dobre bo skończą się wreszcie problemy z cheatowaniem a za 2~~ miesiące i tak ludzie już się przyzwyczają...a jak się nei podoba to nie musisz grać... kto ci każe?? Możesz skończyć w kazdej chwili....
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Spox
Spoko są soul pointy -.- przynajmniej ceny bp runek poszly troche w góre :p
|
Cytuj:
co do soul-point to ja dalej jestem zdania, że są dobre, nie przeszkadzają nawet w używaniu mana-fluidów bo co to za problem jeśli zabraknie sp, pójść poexpić, zdobyć ich trochę i dopiero potem wypić kolejne mf ? Co do 1 wypowiedzi kolegi jak to on nie padł prawie na soldkach to troche za mocno przesadzona ta twoja bajka...biorąc pod uwagę to że jeden run gfb zajmuje dokładnie 3 sp a ty lejąc guardy robiłeś inne runki, to, niemozliwością jest aby ci tych sp zabrakło tymbardziej że odnawiają ci się one przez 4 minuty.... anyway...na PaCC jest dużo, dużo korzystniej z sp :] |
Dotej pory nie spadlem z ilością SOUL POINTÓW poniżej 50. :mag: A używam dość dużo runów.....
|
Cytuj:
|
gdzie jest nemo ?
Cytuj:
fajnie sie z hmm strzela do bearow ? Dragu pora zrobic sobie uhmakera :) |
raczej do warirów i cyklopów.
|
w takim razie krecisz z tymi runami. walczac 2-reczna bronia musisz niezle napierniczac runami zeby nikt nie podszedl bo wtedy masz deda, no chyba ze idziesz z druzyna high leveli i strzelasz zza krzakow. w takim przypadku nie wypowiadaj sie w tym temacie bo wtedy to juz jest calkiem inna sprawa
PS.ehh minęły te czasy kiedy każdy wiedział ze run to rodzaj męski a runa moze dostarczyc tylko owca :D:D |
To Ci powiem że wystarcza mi tylko jeden run UH (od kumpla druida mam za 40gp) i Utamo Vita. A jak użyje zamiast tego wszystkiego UTANA VID to jest jeszcze lepiej. B) :p
|
dla mnie sp są spoko xD przynajmniej graja sprawiedliwie...a namacalnym dowodem jest co ze przed uptade ciagle ludzie na trade pisali ze maja na sprzedasz jakies tam ilosci uhow :P teraz jest bardzo ciezko kupic chociaz jeden bp uha ! A i mam pytanko :P Jutro dostaje świeżego packa....Jak ma sie paccka to sie sp szybceij odnawiaja ? (jesli tak to w jakim czasie ?) czy trzeba miec promocje ?
|
Żałoba narodowa...
Ktoś na początku tematu mówił coś w stylu - "Guard daje 165 expa, to który ty masz lvl? 166+?"... A więc SP zdobywa się zabijając potworka który daje expa więcej niż twój poziom... Mając 40lvl tak samo dostaniesz SP za zabicie rotworm'a jak za zabicie demona. @Down Za zabicie potwora dostajesz regeneracje SP na 4 minuty. Przy zabiciu drugiego potwora nie będziesz miał 8 minut regeneracji, lecz wyrówna się do 4 minut. Bez promocji - 1SP na 2 minuty. Z promocją - 1SP na 15 sekund. PS: Do czego ten temat zmierza? |
no właśnie trzeba sie poświecac xD lepiej dac te nie iwem ile 1 k wiecej niz stac na trade i pisac caly dzien ze kupisz uhy xD
PS.To jak ktos mi powie jak to jest z soul piontami jak ma sie pacca(w jakim czasie sie regenerują) ? |
tak przyznaje ci racje... wedlug mnie o wieeeeele lepiej bylo jak nie bylo soulow. teraz np sorc musi wywalic all sp zeby bp sd zrobic, :baby: a nam druidom i sorcom jest bardzo trudno nabic to :( wiec wg. mnie sp to porazka. :(
|
@Up: Takie to trudne expić np. na goblinach podczas palenia runek. Wg. mnie SP to bardzo dobra metoda na farmy druidów (Jestem knightem więc może dlatego tak myślę :) )
|
Jedyny problem z soul pointsami jest taki, ze robinie runow na manasach stalo sie praktycznie niemozliwe.
Biadolenia w stylu: "buuu, teraz musze expic, zeby mi sie soul odradzalo i nie moge stac afk a tak trudno jest expic" sa totalnie idiotyczne... Swoja droga. Wydalem ponad 1 milion gp na manasy i kurde padl interes :P |
przed update bylo wy***iscie bo mozna bylo robic runek na manasach ile wlezie, ale dobre czasy sie skonczyly :((( niestety
ale zauwazcie dobra strone sp: tera chociarz druidom i sorcom lvl skoczy i nie trzeba sie bac ze pk nas zabije (w pewnym stopniu xD) |
Witam.
Mnie osobiscie SP w ogóle nie przeszkadza...może dlatego że mój druid śpi sobie smacznie w domku :p Ale ogólnie rzecz biorąc, moze się zdarzyć że podczas expienia zabraknie Ci SP jeżeli jesteś FACC i robisz powiedzmy HMM. No i problem z manasami. Ale wielki PLUS --- skończyy się farmy druidków i magów. Rada na przyszłośc. Idziesz expić? Zostaw parę runków na drogę powrotną. Pozdro |
Ja uważam, że wprowadzenie SP to był dobry pomysł, ponieważ skończyło się używanie macro i dopiero po upie zaczęła się uczciwa i prawdziwa gra :evul:
|
mi sie tam nie chce tych soul potionsuw wnijac za bardzo to robie tak ze zabijam np: 2 trolle czekam na boku 4 min i ide dalej....
name:master zygi |
Dla low lvli to soule może i są dobre bo im nie pszeszkadzają, póki miałem pacca to soule też mi nie przeszkadzały :P pacc sie skończył i czar prysł =]
|
narazie soule to udreka ale niedługo kópie pacca to to bendzie przyjemnosc :D co 15 sekund 1 suol point
|
Ja nigdy nie mialem takiej sytuacji nie wiem jak wam ale mi nie przeszkadzają SP :) (jak narazie)
|
Jak miałem twój lvl to też mi nie przeszkadzały, a teraz musiałem nawet iść na "odwyk", żeby mi się SP odnowiły i spalałem mane tylko na vitke i utevo lux.
|
Mi SP nie przeszkadzaja i jeszcze nigdy mi ich nie zabraklo, ale dzieki SP na kazdym swiecie zniknelo okolo 300 uhmakerow przez co nie ma kolejek :]
|
ogolnie soul pointy to dobry pomysl ale wykonanie tragiczne. bo to ze facc dostaja 2 soule na 4 minuty to jest gowniane zabezpieczenie przed uh makerami. moim zdaniem CIPy od jakiegos czasu staraja sie gnebic FACCow =:( bo czy to sprawiedliwe ze ja mam 2 soule na 4 minuty a PACCan ma ich 16 w tym samym czasie? (po wykupieniu promocji). moim zdaniem CIPy powinny udostepnic FACCom promocje! to jest za***iscie wk**** ze jeden bp uhow musze robic okolo 3 godziny i 20 minut =:( kiedy mam na tyle kasy ze moglbym sobie kupic kilka mana fluidow i zrobic bp w okolo 1 godzine. szkoda tylko ze CIPy maja w CIPie zdanie takiego gracza jak ja =:(
|
Soul Pointy dla niskopoziomowych FACC (takich jak ja-ale nie na długo) to porażka!
Ale jak rozmawiam z 50 lvl druidem, to mówi mi on że SP to nic! w ciągu 4 minut zrobi 16 SP, czesto ma więc 200SP(full) i robi cały czas UH. To jest nawet fajne, ale jeśli masz PACC i promocje... ale pewnie o to chodziło Cip Soft'owi ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:43. |