Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Wojna na Galanie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50635)

Zirael de Virth 18-09-2005 15:44

Wojna na Galanie

Od jakiegos czasu trwa wojna miedzy dwoma najpotezniejszymi giliami na Galanie, czyli miedzy Powerpuff Girls i All Saints.
Jak dotad zwyciezaja PPG dosyc skutecznie gromiac AS. Niedobitki tych ostatnich skryly sie w nowej gildii Dance of Hell, gdzie czekaja na zakonczenie wojny.
Wynik jak dotad wynosi 6:4 na korzysc PPG z AS jak na razie padli:
Vidente
Van Hellsinghs
Kapcom
Thunder of Skys (Left war)
Sparkah
Keekz'lorenzo
z Kolei z PPG zabito jak dotad:
Maoz Valoren
Lady Jah
Jigrod Gowelman
Hizopi

Jak dotod nie wiadomo kiedy nastanie kres wojny mimo, ze wszedzie slychac glosy protestu przeciwko tej bezsensownej walce rozpoczetej przez Konde i Boltana. W zasadzie najgorzej na tej wojnie wychodza niewinni ludzie podajac za przyklad nagle napady kazdej z gildii na DPa miast i sianie spustoszenia wsrod low-lvli w celu zabicia jednego przeciwnika z wrogiej gildii. Zenada naprawde. No coz wszyscy Galanianie w napieciu oczekuja zakonczenia wojny...

Pata z galany 18-09-2005 16:24

Racja, tej wojny nie powinno wogóle byc, a co do Boltan'a to nie widze w nim żadnej winy. To Konda chciał go zmusic do opuszczenia gildi i on go zabił.

Xaner 18-09-2005 21:23

Taaa to prawda wojny nie powinno byc ale skoro juz jest to oby konda padl bo jemu zaczyna sie w glowie pier** te nowe ceny itp.

YeaP 19-09-2005 07:58

Nie zgadzam się z tym, że Boltan zaczął walke.

Konda zabił Boltana, bo ten (i inni polacy mieli wyjsc z PPG <- Hail )
Niestety Boltan nie wyszedł, a rozmowe zamieścił na forum.tibia.com
Konda go u***ał, a potem miał płacic za zabicie -300k. Niezapłacił i sie zaczęła wojenka (to jest główny powód - drugi to napewno PA ze strony ASS)

Najlepsze jest to, że od ASS odeszło nagle 29 graczy :D

Trialowiec 19-09-2005 09:57

~Łamacz jakis Ty wygadany ^^
Generalnie to co mowi Łamacz jest prawda. Fajnie jakby jeszcze dawne DH i BM mieli z PPG allied ^^ w koncu oni tez walczyli z AS
Hail PPG!!! Ride together Die together

Manieczki 19-09-2005 12:10

Hail PPG :evul:

Xaner 19-09-2005 14:53

Hyhy prawda czy nie prawda wojna jest i PPG MUSI WYGRAC A KONDA PASC :) -.- przynajmiej tak życze PPG -.- :]

YeaP 19-09-2005 15:04

Lamacz, a nie Łamacz :P

Wojna sie nie skonczy za predko... Konda musi pasc i to z 3 razy.

@Xaner
A ilu jest u nas polaków?

Xaner 19-09-2005 16:13

nie ruzumie ile polakuw lamacz??o co ci chodzi ?? Il e polakuw ...? :(

vego8 19-09-2005 16:57

coż moge powiedziec walczymy o przyszlosc galany
Hail ppg

Rybzor 19-09-2005 18:40

Tak, nie wiem tylko czy ktos zaatakuje Konde, ma przewage nad reszta i potezne UE ;P, ciekawe czy bede jakies proby zabicia go, narazie widzialem tylko jak kilka nupuf na 12 lvlu prubowalo:P

Zirael de Virth 19-09-2005 19:58

Taa macie racje to Konda zaczal walke, ehh i teraz wszyscy sie tluka^^. Jak by nie mogli to miedzy soba z Boltanem zalatwic, a nie wojny juz zaczynaja.:P
Hmm czy wynik wojny jest wciaz tki sam czy tez ulegl zmianie?? Jesli ktos ma dokladne informacje to podawajcie je tu smialo:P

A co do ucieczki ludzi z AS to faktycznie troche w tym prady;] No coz niektorzy wyrazili tym sprzeciw wobec wojny albo tez zwyczajnie sie przestraszyli:P No ale to ich sprawa nie moja;]

Galanianie wciaz czekaja na ostateczne rozwiazanie sprawy...

Trialowiec 19-09-2005 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba-knight
ciekawe czy bede jakies proby zabicia go, narazie widzialem tylko jak kilka nupuf na 12 lvlu prubowalo:P

Jest to cholernie trudne. Koda z bohami + strong haste + time ring biega jak 332 level, wiec sprobuj go dogonic :>

~Edit
Jest 8:7 dla AS

Oktavh 19-09-2005 20:36

Hizopi =/

Hizopi dostał hunted a jeszcze stracił 160 k!!!=/ Troche głupia ta wojna =P! :baby:

Xaner 19-09-2005 20:42

Hyhyhy to good "artureczek" ze walczycie obyscie konde zabili ;p;p;p ;)

Xaner 19-09-2005 20:48

Heh co prawda konde trudno dogonic ale jakby go dopasc na huntingu to by padl -.- a on jak tylko sie wloguje odrazu leci na poh -.- i tam sie chowa z reszta as -.-

Saheer 19-09-2005 22:27

Kondy Wina !

Racja Konda powienie co nakmniej raz paść. Po***alo mu sie w glowie z tymi cenami X( . Na tibia.com ma opis "online only for war " . Na mózg mu padlo . Uwazam ze on zaczoł te wonjne. HAIL GALANA :wiking:

Ramok 19-09-2005 23:06

Ja znam dość dużo osób z AS i większość z nich to naprawdę spoko kolesie. Teraz przez Kondę muszą obrywać. Za nim nie przepadam i życzę mu deda albo nawet kilku.

Dziecio 20-09-2005 00:13

Ogolnie jestem za PPG ale ze ktoras gildia walczy o wolnosc Galany to juz totalne brednie. Gram na tym swiecie juz rok i zawsze jak i pewnie na innych swiatach najsilniesza gildia bawi sie w pa. Pozniej rodzi sie wojna o wolnosc:P Nowa gildia wgrywa a po miesiacu robi to samo co wczesniejsza. I tak juz 4 wojna sie toczy. Ludzie o jaka wolnosc????????????????? Jak z rewolucja -z tych maluczkich rodzi sie pozniej wladza jeszcze gorsza od poprzedniej. Zatargi gildiowe uwazam ze to byly i tyle a nie walka o wolnosc

Rybzor 20-09-2005 02:13

Dodam jeszcze ze Konda niby ma retired a exp i lvle to chyba same mu sie nabijaja -.-

Jerkov Thundersword 20-09-2005 07:43

Konda i Konda... AS to nie tylko Konda. Przypominam, że członkiem AS jest również niezwyciężony jak dotąd w żadnej wojnie przez żadnego gracza Oen.
Zabicie Kondy to mały pikuś w porównaniu z zabiciem Oena. Oen co prawda na razie nie gra ale ma zamiar wrócić do gry jak najszybciej będzie mógł.

YeaP 20-09-2005 10:09

Padły gdzies słowa, dlaczego konda i boltan nie mogli zalatwic tego miedzy sobą..???

Konda miał zapłacić 300k boltanowi - i taka była dyplomacja, a że konda nie zapłacił..

Aha i jak mamy sie lać do te lapsy z ass uciekają.
Albo w gh lub w pz siedza.

09:14 You see Soul hunter of galana (Level 102). He is a royal paladin. He is Evul Power Monger of the All Saints (Gamemonster). - nasz cel
http://rapidshare.de/files/5310176/ass.JPG.html

Catrishia 20-09-2005 13:44

@Do wszytkich
Wojna by nie wybuchła gdyby nie arogancja Kondy. To przez jego pa, przez jego niecne plany i przez jego glupote teraz padają niewinni gracze z PPG i AS.

@YeaP
Soul hanter of galana padł jakąś godzinke temu. Jest nawet filmik =) Gratuluje osiągnięcia celu. Btw. Zaktualizuj fragi bo z tego co mi wiadomo to jest 9:9 (tyle, że PPG zabiło 3 graczy z lvl 100+ a AS tylko 2 hehe).

@Jerkov Thundersword
1. Fakt jeśli się ich by dorwało w trapie lub na expowaniu to dużo trudniej zabić Oena niż Konde, jednak najpierw trzeba ich złapać.
2. Oen nie wróci tak szybko (o ile wogóle wróci). Poszedł na studia i kończy z grą (już jest facc) a jak wiemy studia zawsze trochę trwają... (więc Konda stracił blokera i najlepszego kompana na dłuższy czas).

@Dziecko
To nie walka o wolność. To walka o wyrąbanie i utarcie nosa największemu skur... na galanie =)

HAIL PPG!

vego8 20-09-2005 14:16

a wiec fakt jest 9:9 z tym ze as atakuje tylko najslapsze lewele ktore oddala sie od pz. a duzych leweli nie ruszaja sami. A co sie tyczy oena atakowal lorda hybrida gdy ten byl sam ale jak pojawila sie veccia i bigger ucekal ile sil w nogach. najbardziej honorowo zginol vindette patrzal jak zostawiaja go kompani i ucekaja w poplochu.
a co sie tyczy kondy to przed wybuchem wojny napisal na forum ze zaplaci a w grze pisal do czlonkow ppg by odeszli z wojny bo beda hunted forewer wiec to on chial wojny nie my skoro wiedzial ze nie zaplaci

Jerkov Thundersword 20-09-2005 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vego8
a wiec fakt jest 9:9 z tym ze as atakuje tylko najslapsze lewele ktore oddala sie od pz. a duzych leweli nie ruszaja sami. A co sie tyczy oena atakowal lorda hybrida gdy ten byl sam ale jak pojawila sie veccia i bigger ucekal ile sil w nogach. najbardziej honorowo zginol vindette patrzal jak zostawiaja go kompani i ucekaja w poplochu.
a co sie tyczy kondy to przed wybuchem wojny napisal na forum ze zaplaci a w grze pisal do czlonkow ppg by odeszli z wojny bo beda hunted forewer wiec to on chial wojny nie my skoro wiedzial ze nie zaplaci

Nic dziwnego, że uciekł... Nawet walka z samą Begger trwała by godzinę a lepszy byłby ten, który traciłby mniej run. Mimo wszystko radze wam skoncentrowac się na Kondzie. Oen nie jest taką szują jak Konda, on po prostu jest wierny swej gildii. Jezeli sprawny team magów i paladynów go dorwie, Konda zginie od jednej zgranej tury z sd. I tak możnaby go wykańczac do woli. Jedynym problemem jest jego stron haste. UE nie stawnoi wielkeigo zagrożenia dla hlvl paladynów, sorców nawet też. Jednak niestety, aby pokonać Kondę, musicie go dogonić.

Ramok 20-09-2005 14:22

Vego8 mała poprawka. Vidente xD To mój best friend na całej Galanie :P A co do Kondy to mam nadzieję, że bedą go huntować ile wlezie. Nie lubie s*****ela i niech zaliczy kilka dedów bo cała wojna przez niego.

vego8 20-09-2005 14:28

najwiekszym problemem z konda jest to ze on niggdy sam nie wyjdzie z depo
wczoraj latal z rivennem i dopadli haldira jak mial pz loka na zlodzeju zrobionym<czyszby mala prowokacja> wlecieli kazdy puscil sd i ue w tym samym czasie i haldir padl;/

Xaner 20-09-2005 14:53

Ehhh no wecie jest stare polskie przysłowie łatwo sie muwi gożej zrobic tak samo niestety jest w przypadku kondy ;/ a ze to sku*** piz*** ku*** itp. to kady dobrze wie -.-

Parencikos 20-09-2005 16:12

ahh.... ta konda :/

konda to jakis h... no comment -.- jak mozna byc tak bezczelnym... jestem za tym zeby cala Galana poszla go huntowac xD albo niech ktos haknie tego de..la :baby:

Styp 20-09-2005 16:22

Konda to teraz drugi Jejihev ale do Jejiheva mialem szacunek do Kondy nie!

Pozdrawiam Cati Msg Me In Game!

Parencikos 20-09-2005 16:30

Jejihev = Konda ?

Tu jest duza roznica... Zal mi Jeji ze go hackneli natomiast konde mogli by k..wa rooknac :evul:

Bigkuki 20-09-2005 16:53

Za***ac Konde, ale z niego h**, *****a piz** mogl zaplacic 300k i by byl spokuj a tak to gowno przez jednego glupiego szwda nawet troche zal mi Jejiheva czasami go wdze :D ale jak jedna kolesiowa zaczela go bic to ja za***alem szkoda mi go ale Konde to rooked najlepiej. PPG zaj**cie sku***ela !!!!!!!!!!! :kat: WIWAT :flaga_pl:

Elessar the Mage 20-09-2005 16:55

Juz jest 9:9 w fragach

Wojownik z Galany 20-09-2005 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bigkuki
Za***ac Konde, ale z niego h**, *****a piz** mogl zaplacic 300k i by byl spokuj a tak to gowno przez jednego glupiego szwda nawet troche zal mi Jejiheva czasami go wdze :D ale jak jedna kolesiowa zaczela go bic to ja za***alem szkoda mi go ale Konde to rooked najlepiej. PPG zaj**cie sku***ela !!!!!!!!!!! :kat: WIWAT :flaga_pl:

Hmm oczywiście jestem za PPG bo to Konda bezczelnie zabił Boltana ale z drógiej strony słyszałem że Konda chciał zapłacić ale PPG zwiękrzyło cene. :confused:

YeaP 20-09-2005 17:29

Siemka Cati & Styp

@Catrishia
Widziałem ten filmik... Ciekawi mnie, jak oni to zrobili :o

@Styp
Haldira mi szkoda ;(
Ale nie raz latal z pz...:(

http://tibicams.tibia.gamigo.de/get/1945

A co do fragow to ass ma za***ista technike.. jak sie nie myle to padl u nas jakis 23 lvl i 2x Lady Yah - red 52 lvl miała.

A co do s****ieli to dolicze jeszcze Van hel~i soul~ bo to sa c***e co nie miara.
A jak jakiś mode~ da mi za to warna to niech w pełni uzasadni swoją decyzje. !!

Xaner 20-09-2005 20:08

Heh spox do soula i tego ~~ nie mam nic narzie nie sa tacy jak konda ***any surwusyn PPG ZA***CIE ***A

HAIL PPG HAIL POLAND AND VENEZUELA
DO ***A Z KONDOM !!

Catrishia 20-09-2005 22:18

@Styp
Napisałeś tak jak bym z tobą nie gadał codziennie hehe =P

@YeaP
Begger Inco widziała gdzie się Soul hanter of galana wylogował i odrazu polożyła tam to 1 gp i włąśnie dlatego tak to zrobili =)

Parencikos 20-09-2005 23:14

Warrrrrrr.......

Niech ta głupia wojna wreszcie sie skonczy ;( happy endem i niech wszyscy zyja dlugo i szczesliwie xD :]

YeaP 21-09-2005 09:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parencikos
Niech ta głupia wojna wreszcie sie skonczy ;( happy endem i niech wszyscy zyja dlugo i szczesliwie xD :]

Happy end bedzie jak Konde sie roz***ie!! :cup:

Xaner 21-09-2005 15:45

Hehehehe happy end -.- niech szybko będzie a konda niech ma z 1lvl max -.- albo niech wogule nie gra bo to pi***** .....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:09.