Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Moje arty (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50860)

Fakolpet Fendadra 19-09-2005 23:11

Moje arty

Tu bede zamieszczał swoje arty. Narazie tylko jeden bo mi skaner padł...

http://img.photobucket.com/albums/v2...lpet/dwarf.jpg

SadeXoVe 19-09-2005 23:20

ladne, tylko buty kiepsko wyszly ale twarz i reszta jest ok

Eileen 19-09-2005 23:43

Oooo... kolega chce mnie puścić z torbami? ^^

Moje zdanie o tym obrazku już dobrze znasz, więc nie będę się rozpisywać ;).

Fajny ten twój krasnal, ale owe butki mi tu nie za bardzo. Mój jest ubrany w takie fajne skórzane, wiązane rzemieniem :D. Ale to już zależy od gustu ^^.

Pokażno co ty tam bazgrzesz jeszcze, już nie moge się doczekać :P.

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 08:49

Na tym obrazku niezbyt mi wyszlo ;/. Mam jescze gdzieś orka ale musze go znalźć i zeskanować.

http://img.photobucket.com/albums/v2...et/ocalaly.jpg

Randlemen 20-09-2005 09:13

Całkiem fajne te twoje prace. Gdybym miał skaner też bym wrzucał na forum jakieś arty...no ale trudno. 5-/6

Trenei 20-09-2005 09:55

Fajne !
Buty Lipnie Wyszly Ale Ogulnie Super.

5/6

Wombatto 20-09-2005 10:38

Eeeee, nawet nawet. Ten krasnal lepszy. Fajnie mu twarz wyszla. Ale ten ork to taki troche gupi wyszedl....

VicXar 20-09-2005 13:07

Humm :P krasnal roxuje :p

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 16:58

to nie ork tylko hobgoblin :P
Nieldugo wrzuce mojego orka

Eileen 20-09-2005 18:19

Bądźmy szczerzy. Po tych obrazkach widac, że masz wprawę i pewną rękę.

(patrzy na ten ostatni obrazek)

On jest odchylony za bardzo do tyłu, jakby miał się wywalić. Ów humanoid (nie kłućmy się co to jest, ork, hobgoblin, czy jakie tam inne świństwo) jest bardzo mocarny, lecz nie wydaje mi się, aby dał radę tak ot sobie jedną rączką trzymać ten oto szeroki, długi i zapewne sporej wagi miecz. Przy czym jest on tylko odrobinkę odchylony od poziomu... Albo mnie oczy mylą, albo ten pan musiałby być supermanem (wiecie, taki chudziutki, z przeciętnego rozmiaru mięśniami facet w rajtuzach podnoszący autobus).

Ale pomijając moje czepianie się to obrazek bardzo mi się podoba. Te kości i fragmenty szkieletu ludzkiego, cieniowanie.

Ale to odchylenie postaci ciągle psuje mi gdzieś w podświadomości ową harmonię, i każe mi dać ci 6-/6 za pracę ^^

@edit
Jakiego ołówka używasz? Ciemnośc lini mówi mi, że jest to miękki ołówek, zaś szczegółowość i spora ilośc drobnych detali każe zastanowić się czy aby nie jest to twardy ołówek.

HB? :P Czy mam rację? :)

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 18:42

uzywam rooznuych olowkoch ale na nazwach się kurczę nie znam :P

Yoshu Thor 20-09-2005 18:53

Bardzo ładne arty. Znasz się na rzeczy.

Dwarf r0x ;D

Ivellios Galanodel 20-09-2005 19:03

Bardzo ciekawe arty. Pogratulować można tylko. Tylko mogłyby być cienie w niektórych miejscach wyraźniejsze.

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 19:43

kurcze ten miecz faktycznie za wielki :P

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 19:49

Nie kurczę, orka się wstydzę zamieścić bo jest do bani ale zamesczę niezbyt udanego smoka ;/ publikowałem już go na jakiejś anglieskiej stronie o Fantasy ale..

http://img.photobucket.com/albums/v2...ok20morski.jpg

Chessterr 20-09-2005 20:04

Dragon i Viking mi sięnaprawdę spodobały. Sa super. Gratuluje

Eileen 20-09-2005 20:36

Cytuj:

Wiadomość na gg:
nowego arta zamiescilem ale jest zalosny..

Moja odpowiedź:

żałosny!? Niezbyt udany!? Czy ja mam cię trzasnąć do jasnej cholery!!! Ja sama nie umiem tak malować, a ty mi tu dajesz odpał typu: "to jest badziewie", a pod spodem obraz godny Leonarda da Vinci... Czy chcesz żebym była zazdrosna!?

I nigdy więcej nie waż się wyskakiwac do mnie z takimi tekstami na gg...

Hmm... Smok, jest super. Jedyny błąd w nim, to za szybko skończone błony skrzydeł przy (jego) prawym skrzydle (dla nas to jest lewe :P). A tak to gites. Głowa fajna, choćby dlatego, że jest z lekka rozmazana ^^ (widzać, że poprawiałeś ją kilka razy :P). Ogon bardzo mi się podoba, a za to twoje cieniowanie to sobie chyba wypruję flaki z zazdrości...

Randlemen 20-09-2005 20:57

Bardzo mi się podobają twoje prace. Fajnie jest oceniać czyjeś prace, które robione są "ręką" a nie w jakimś programie, nie twierdzę bynajmniej, że rysowanie, np. w paincie to prostota, ale to jednak nie to samo co umiejętność rysowania w realu i talent z tym związany. Ten smok jest przepiękny.

Fakolpet Fendadra 20-09-2005 22:17

no i to ten ork ;/ Ale ieniowania praktycznie nie ma więc..

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 16:42

Tutaj jescze niezcieniowny elf ;/

http://img.photobucket.com/albums/v2...-elfpencil.jpg

Eileen 21-09-2005 17:23

No i ten obiecany spam...

Fajny ten elfik. Jeśli go ładnie wycieniujesz to będzie ekstra. No, ale możesz go też potraktować photoshopem. Jedyne do czego ten program się nadaje to do kolorowania, ale za to można w nim uzyskać perfekcyjny efekt.

Czekam na następne prace.

Acha! I jeśli będziesz robił ten płaszcz, to pomarszcz go mocniej w zgięciach. Fajnie to będzie z mocnymi cieniami, wtedy nabierze nieco realności.

Jak już mówiłam niemoge się doczekać następnych twoich dzieł ^^

..::QRAS::.. 21-09-2005 18:41

stary z dwarfem i smokiem wymiatasz ;]

Shanhaevel 21-09-2005 18:58

To jest Elf? TO jest Elf?? TO JEST ELF?! Z całą pewnością nie.

Btw.
Fakolpet, po co robisz już...
/me liczy
...trzecie konto?

Krasnolud jest nawet niezły. Smok też.

Randlemen 21-09-2005 19:01

No ten elf to zdecydowanie słabiej wyszedł, szczególnie wzgledem ostatnich prac, ze wskazaniem na tego suuper smoka :) . Ale jak byś go pocieniował i narysował tak, żeby całego było widać to by było git.

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 19:10

dlaczego 3 konto? hmm... pierwsze zbanowane za nie wiem co... A teraz wymyśliłem sobie nazwisko do Fakolpeta więc postanowiłem używać. A czemu to nie elf? Nie wszystkie elfy muszą być w kapturach np. LOTR. Ale to twoje zdanie więc nic nie mówie.

o widzę, że lubisz elfy. Ja wole krasnoludy dlatego bardziej się postarałem przy nim. Ale specjalnie dla ciebie mogę postarać narysować pożadnego.

SadeXoVe 21-09-2005 20:02

@Shanhaevel

a co to wedlug ciebie jest? no ale coz, ty wiesz lepiej

i w sumie co cie obchodzi ktore ma konto? jego sprawa nie?

@Fakolpet
elf brzydki, narysuj wiecej krasnoludow (Chesster: jakich vikingow?) i ten smok do zludzenia przypomina mi wiverne (tak to sie pisze?)

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 20:45

Ufff,,, Wreszcie skończyłem rysować ten obrazek. Rysowałem go przez miesiąc... Mam nadzieję, że się podoba bo się zdeczka umęczyłem ;/ Kurczę, teochę się spłaszczyło, jak żle widać to pwiuedzcie to troche postaram się pomniejszyć. No teraz jusz takie spłaszczone nie jest :D

http://img.photobucket.com/albums/v2.../EmmaHUGE2.jpg

Skenone 21-09-2005 21:16

up: o.O :o o.O

Bardzo ładne, wyglada jak stare czarno- biale zdjecie, albo porfesjonalny portret.

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 21:18

Musze zedytowac tamten ostatni ponieważ jest tak splasczony ze..

edit: No wystarczylo obciac troszeczke u dolu u już nie jest spłaszczony. Ale mogłem uciąć troche mniej ;/. Chyba zedytuje jescze raz ;/

Rzemek M. 21-09-2005 21:52

wow obrazki rób dalej!! B) ;) :) :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Descartes 21-09-2005 22:17

http://images.google.pl/images?q=smo...r=&sa=N&tab=wi

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 22:19

tiaa... A jak pisałem, że smoka już gdzieś zamieściłem, i Dwarfa tesz gdzieś zamieścilem. Tylko elfa nie zmaiesczałem reszte gdzieś napewno... Czytaj uważnie...Ahaa. Stary jest? A data zamiesczenia? Spojrzałeś może? hę... ale z resztą nie będe się tłumaczyć... Nie przed Tobą bo nie warto najwidoczniej...

aaa i odmienny styl? Ja nie rysuje jeden po drugim więc po primo. Nie zawze będa tak samo wyglądały.
po 2 primo... Może mam 2 takie same smoki , bo jak jsuz inaczej cieniowany to żle. Ja się uczę rysować więc trenuje różne spodoby, cieniowania, kreski, ołówki i wogule...

Eileen 21-09-2005 22:29

@Kuraj
Śmiem wątpić szanowny panie. Jeden link nie jest dowodem. Pozatym on sam podkreślił, że jego obrazki były już wczesniej publikowane.

I jest jeszcze coś, co mnie przekonuje, o tym, że on nie kłamie. Ale to niestety muszę zachowac w tajemnicy, bo obiecałam. I wtedy, kiedy patrzyłam na ten obraz, odrazu na 100% byłam pewna, że to jego praca...

Więc, zaufaj mi na słowo. Wiedz, że ja mówię prawdę.

Jeśli to nei rozwiało twoich wątpliwości to zapraszam na osobista wymianę zdań na gg...

Z uszanowaniem:

Eileen

Descartes 21-09-2005 22:33

Dobra, już mówiłem, że mogę się mylić. To tylko moje przypuszczenia... zresztą, wskocz na GG, jestem niewidoczny.

A, zapomniałbym:

Cytuj:

Może mam 2 takie same smoki , bo jak jsuz inaczej cieniowany to żle
W takim razie pokaż go.

SadeXoVe 21-09-2005 22:41

i oto wlasnie przyklad czystej zazdrosci, dziekuje.

fakolpet ostatni rysunek jest swietny, czy tylko mi sie wydaje czy to ta aktorka ktora gra hermione? (a moze jednak nie)

@Eillen
dziekuje za oswiecenie
/edit
rzeczywiscie, dzieki (blad celowy nie byl)

Fakolpet Fendadra 21-09-2005 22:42

Niew chodziło mi o to, że może mam specjalnie jak coś będe zamiesczać to w 2 kopiach żeby nie było że nie ten sam stajl

@down: Dobranoc

Descartes 21-09-2005 22:45

Dobra, może przesadziłem. Jak już mówiłem, jestem tylko człowiekiem i mogę się mylić. Najwyraźniej w tym momencie się pomyliłem... jutro to przemyślę a na razie idę spać.

Sebuś 21-09-2005 22:49

Piękne, a ten ostatni obrazek strasznie przypomina aktorkę grającą Hermionę ;) Reszta też bardzo łądna ale ta ostatnia praca wymiata.

Eileen 21-09-2005 22:49

Cytuj:

fakoltep ostatni rysunek jest swietny, czy tylko mi sie wydaje czy to ta aktorka ktora gra hermione? (a moze jednak nie)
Tak sade, to jest Emma Watson, filmowa Hermiona Granger. Wiedziałam to od samego początku.

Maluj dalej ^^

@acha, Sade, masz błąd w nicku naszego kolegi. Mam nadzieję, iż nie był on celowy :).

Fakolpet Fendadra 22-09-2005 18:55

właśnie mam nadzieję, że nie celowy :PP A obecnie jestem w trakcie rysowania imp'a skończę jutro i zamiesczę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:27.