Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Anty luring, czy aby napewno?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50961)

Osa Rumun 20-09-2005 21:39

Anty luring, czy aby napewno??

Witam. Chciałbym zamiescić w tym dziale swoją oraz poznać waszą opinie na temat anty luringu, który został wprowadzony po ostatnim update.
Zalety:
# jak sama nazwa wskazuje jest to system anty luring, wiec dzięki niemu żaden zlurowany potworek nas nie zaatakuje tam gdzie nie chcemy jednak:
-napewno już nikt nie zluruje gs'a z poha pod dwarven bridge (duży plus)
-idąc korytarzem nie wyskoczą nam w dużych ilosciach potworki atakujące z dystansu (bo od zwykłych raczej uciekniemy)
I na tym zalety chyba się kończą więc przejdżmy do wad:
# chcąc potrenować z kolegą i jednym potworkiem musimy mieć na uwadze to, że oddalając się za daleko miejsca respawnu potworka może on nam zniknąć. W przypadku pięter musimy pamiętać o tylko lub dwóch piętrach dozwolonego lurowania.
# wprowadzając ten system cipy nie wzięły pod uwagę, że najczęściej ludzie ginący od zlurowanych potworkach to ludzie wchodzący piętro niżej (najczęściej rope place lub drabinka umożliwia powrót na góre). Wchodzą tam i widzą napis "You are ded" Czemu?? Bo pod rope place stoi 5 dsów. Reguły gry w anty luring nie zostały złamane, potwór jest w swojej strefie respawnu i na swoim pietrze. Jedyną nadzieję w takich przypadkach daje inne zachowanie potworków (niespotykane wcześniej). Ktoś ucieka od watahy ds'ów i niechcący lub chcący luruje pod rope place. Gdy lurerman znika na górze ds'y poruszają się. Z moich odserwacji wychodzi że najczęściej o dwa pola od rope place. Jednak co nam da te dwa pola?? Ds'y zazwyczaj zabijają swoje ofiary ( w 80% niedoświadczonych eksploraeatorów).Podsumywując moim zdaniem system anty luring dał nieznaczne wzros bezpieczeństwa ofiar lurowachych potworków. A teraz z całkiem innej beczki. Co nam dały te przeklęte soule?? Sorc i Druid muszą expic aby chcąc robić runy. Knight i Pall kupują uhy lub inne towary drożej.
Na tym chciałbym zakączyć moją wypowiedz. Jest to temat dla was, co wy myślicie o tym wszystkim??
Niech żyje Rumunia :p

Ozon18 20-09-2005 22:21

Antyluring jak zauwazyles ma plusy i minusy i wplywa na wiele aspektow zycia tibijskiego.

Tak na marginesie:
Cytuj:

-napewno już nikt nie zluruje gs'a z poha pod dwarven bridge (duży plus)
Hm... pewien jestes? Xd
Ale ja nie powiem jak, tylko powiem tyle ze pomyslowosc ludzka RoX

Master Shaolin 21-09-2005 19:06

No GS'a z POHu nie zluruje na pewno ponieważ można lurować tylko do 40 kratek. Ale na przykład na zamku niedaleko AB nadal są lurowane Berki i nadal widze dużo 15 lvli padających tam. Ja osobiście jakoś nie odczułem tej zmiany.

Hubus Puchatek 21-09-2005 19:22

a najfajniej jak w amazon camp obok venore znikaja mi valkirie(jestem pall):P

Sozemego 21-09-2005 19:23

mozna lurnac gsa.... wystarczy poczekac az sie pojawi Old Widow, a wraz z nia pare gsow.. Te gsy moga biegac gdzie im sie podoba, kto by nie skorzystal z takie szansy.

zimne_piwo 21-09-2005 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego
mozna lurnac gsa.... wystarczy poczekac az sie pojawi Old Widow, a wraz z nia pare gsow.. Te gsy moga biegac gdzie im sie podoba, kto by nie skorzystal z takie szansy.

dokładnie, te gsy już kilka osób lurowało koło venore i koło mostu dwarfów xD sługi bossa nie znikają :) więc dalej trzeba się obawiać gsa koło dwarven bridge xD
choć to jest mało prawdopodobne, gdyż tylko jak pojawi się jakiś boss to wszyscy trąbią i zaraz jakieś h lvle go zabiją :)

Takie Sobie Coś z Julery 21-09-2005 20:24

ahah, a wiecie co jest najfajniejsze? dziwnym przypadkiem w kopalniach wszystkie respy idą do najważniejszego rope place :) wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, kiedy zauważyłem 15 Soldów i zwykłe Dwarfy/....

Nowohucianin 21-09-2005 21:55

mozna zlurowac gs gdzie się chce prawie wystarczy ze old widow zsummonuje gs i takowego mozna lurowac :)

Major Doomus 22-09-2005 23:06

Można się czuć bezpieczniej bo nikt nie lurnie cycków do Thais :p albo GSa przed dwarven bridge, ale w gruncie rzeczy przez to jest troche nudno w miastach bo raz na jakieś 3 dni zdarzy sie plaga szczurków albo badgerow...

Neth 25-09-2005 01:08

Ludzie zawsze cos wymysla zeby rurnac potworka :/ :P

Quezacoatl 25-09-2005 01:35

Mnie sie anty-luring podoba
Chociaż wkurza mnie jak bijesz jakiegos potworka a on ucieka i jak ma czerwone hp nagle puf i nie ma ani expa ani loota. X(

VicXar 25-09-2005 03:57

Antyluring system...
Każdy potworek może być lurowany do 4 ekranów niestety monsterki eventowe typu Old Widow czy Orshball mogą być podajże do 8,632sqm
napewno 8tyś końcówki nie pamietam.

Rilo 25-09-2005 09:25

człowiek zawsze wsymyśli coś aby zlurować np gs:) w czoraj tu się pochwale zabilem na solo GS i podprowadzilem go kolo katedry i nie znikl:P

MATI9630 25-09-2005 16:07

Niby to dobry pomysl, ale:

- IMO powinien być exp za potworka.. loota to wiadomo, że nie..(np. 6 lev na mainie luruje cyklopa i wypada dark helmet...)
- Walkiria niedaleko Thais... może mi się tylko tak wydaje.. ale inne potowrki "wytrwaja" wiecej(juz nawet druidom i sorcom nie opłaca sie przed nia uciekać i nawalać z hmmów...-.-)

Ardo von Dan 25-09-2005 16:22

als to totalna porazka faktem jest owszem ze sie nie trzea obawiac gs'a lub dl'a na hmmm... czesciej odwiedzanych drogach ale naprzyklad jak bijesz dragona niedaleko kazo to moze uciec i ZNIKNAC tak po prostu bo ci uciekal w obawie o zycie X( X( X( jednym slowem kicz X( X( X( X( X( X( X(

MATI9630 25-09-2005 16:36

Potwory, które nie walczą, a uciekają, nie znikają.
Podobnie z jeleniami xD.

3o!!+: Ten temat nie powinien być gdzie indziej? :confused:

Donas 25-09-2005 18:02

Osobiście tylko raz ucierpiałem na anty luringu, kiedy lałem watahę orków na PoHu i wykańczałem leadera gdy zniknął. Co do bicia np. GSów na pohu nie widzę problemu - wokół temple.

Demonic Sleeper 25-09-2005 18:54

ten anty ruling beznadziejny co prawda gosci co ruluja dla zabawy aby inni mieli niespodzianke zawiedzie ale pk i tak maja luz dzieki summonom:raz moim 1 charem polazlem do temple of white flower no i co tam bylo?Ds czekal na mnie i narąbał mnie 2 szybkimi hitami jak widać pk i tak mają sposoby

MATI9630 25-09-2005 19:36

PK i tak mógłby cie zabic na inne sposoby...

Sz#sz# 25-09-2005 22:30

Wg mnie jedyna dobra sprawa to dla niszych lvl przez gs'y które nie dochodzą do dróg.. lecz teraz naprawde trudno się hunci na gsy bo nie wiadomo czy zniknie na redzie :|.
A lurować to nadal można.. przykładem niech będzie ds na -1 piętrze w ghost landzie..

khazad 26-09-2005 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osa Rumun
Co nam dały te przeklęte soule?? Sorc i Druid muszą expic aby chcąc robić runy. Knight i Pall kupują uhy lub inne towary drożej.
Na tym chciałbym zakączyć moją wypowiedz. Jest to temat dla was, co wy myślicie o tym wszystkim??

soul pointy tylko troche utrudnily zycie "normalnym graczom" bardzo upierdliwe natomiast staly sie dlarunemakerow roznej masci. w wiekszym stopniu ceny run wzrosly, poniewaz zostaly wprowadzone runki w sklepach ( dosyc wysoka cena ). zapewniam cie ze jesli ceny by zostaly obnizone o jakies p to ceny ronkow tez by drastycznie spadly ( kto by chcial za taka sama cene kupowac runki od makerow skoro mozna kupic za taka cene w sklepac? ) ludzie, ktorzy kupuja runy w duzych ilosciach nie poczuli by zbytniej roznicy kupujac w sklepach, bo i tak kupujac wiecej placa wiecej

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:11.