Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51235)

bosal 23-09-2005 22:23

Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze]

W tym temacie umieszczamy komentarze do prac na konkurs: Tibia i magiczny ołówek!. Regulamin tutaj, prace tutaj, a ogólny opis tutaj.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

[EDIT]: Nie komentujcie tutaj idei konkursy i nie typujscie zwycięzców od tego jest news, tutaj komentucie tylko wrzucone juz prace!!!

YoungLady 24-09-2005 08:27

Podoba mi się bardzo praca Arbuzka :P

@Bosal

Wwróciłeś na tibia.pl?

Wojtini12 24-09-2005 09:34

Mi troche buty w rysunku zioma99 sie nie podobaja alke reszta spoko

M&M 24-09-2005 10:10

OMFG, praca KITajca wymiata :O
ta knight'ka jest za***ista! ^^ taka sexy xD
pwned!

Jackal Silentdark 24-09-2005 10:22

praca Kamosa to nic innego jak tekst napisany pewną czcionką i przerobione na format *.jpg. Więc to nie jest jego praca tylko wykorzystanie czyjejś czcionki :baby:

Gunir 24-09-2005 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jackal Silentdark
praca Kamosa to nic innego jak tekst napisany pewną czcionką i przerobione na format *.jpg. Więc to nie jest jego praca tylko wykorzystanie czyjejś czcionki :baby:

LoL, to są ogólnodostępne czcionki. A nie czyjeś. Tak samo jak te, ktore masz pierwotnie w wordzie.

SoBo 24-09-2005 10:25

jak narazie wszystkie prace są beznadziejne ;)

Rabanbar 24-09-2005 10:26

Przepraszam że tu pytam ale nie wiem gdzie zapytac a nie chce meczyć na PW. Można zrobic zdjęcia aparatem i powklejać na komputerze czy musi być w 100% wlasnoręcznie?

Btw. Fajna ta praca z Knightką, szkoda że niestety chyba nie twoja :/

Kamlot De'Kapy 24-09-2005 10:29

@master pepi
I ty mowisz, ze all sam zrobiles? oO
@topic
Narazie Knight'ka rzadzi :]

KITajec 24-09-2005 10:35

Nie moja ? mam ci udowodnić (tylko ciekawe jak :/) ?... moze ci sie wydawać ze ta prace nie jest moja bo mogłeś ja już widziec na forum "pewnego" komiksu internetowego (*w Topicu z moimi rysnkimi)... rysunek narysowny byl juz dośc dawno... bo jakis miesiąc temu (z zalozeniem by go w jakims topicu na tibia.pl walnąć)... a ze teraz nadazyla sie zarypista okazja :D... pozatym powiedz dlaczego ten rysunek nie ma byc mój ?? powiem ci o nim wszystko co chcesz wiedzec ... napisze ci nawet marke i wygląd ołówków, rapidografów, których do niego uzywałem. nie zapominając o nazwie gumki ...

Tibio-gracz 24-09-2005 10:41

Master pepi wszystkie miasta miastą są portowe (Kazordoon też posiada statek parowy).Ale nie mogę uwierzyć, że to ty rysowałeś.

Fedek 24-09-2005 11:23

najbardziej podoba mi sie kamosa ten napis B) :cup:

Gadziu 24-09-2005 11:33

Mogę się mylić, ale imo obrazek Cramerosa to nie jego własna praca. Widziałem już ją na innych stronach~

SoBo 24-09-2005 11:39

@:Ellenthar Darkblade TO NIE TWOJA PRACA, wiem nawet skąd to wziąłeś ;/

Wojtini12 24-09-2005 11:48

lol?

KiTajec nie zx tej gry masz obrazek bo skad taki dziwny miecz,armor,legi...?Zrobil obrazek z diablo i ma podniete:P

Resthin 24-09-2005 11:53

To jest gorsze niz myslalem, polowa osob albo wklejka nie swoje zdjecia sciemniajac przy tym pieknie, albo wklejka jakies za przeproszeniem gowna. W temacie bylo PODKREŚLONE ze prace mająbyć na wysokim poziomie. Modki powinny jakos na to zareagowac ....nie będe juz mowil jak.

Barry 24-09-2005 12:51

Praca Wiluxa nie jest jego, została narysowana przez niejaką Lilyeth rok temu ;)

Lilianos 24-09-2005 13:04

Ktoś widział arta na początku czwartej, strony, od razu widać że to nie jego, jeszcze nad tym drugim pisze Heroes & Might I magic III, bez jaj...

Sillent Assasin 24-09-2005 13:05

Ja mam taką malą sugestię. Mianowicie, żeby autor umieszczał swój podpis na rysunku jeśli rysował go wlasnoręcznie a nie na komputerze. Bo na necie tez mozna znalesc szkice związane z tym konkursem.
To tyle.
Peace \/___(^-^)___\/

Cor Tibiarz 24-09-2005 13:14

te prace sa zaje***te szczegolnie te szkice, jedynie te paintowe mi sie nie podobaly jak te szkice zobaczylem to juz widze ze niestety nie mam sznas :P
bo jak bym wzial udzial w konkursie to na pewno bym szkica zrobil :D ale i tak wbije na konkurs dla zabawy :P

Thimburd 24-09-2005 13:15

Co do konkursu. Ciekawy pomysł, ludzie mogą się bardziej wykazać. Szkdoa tylko, że część fotek są robione przez kogoś innego, a w temacie gdzie należy wstawiać pracę ludzie również komentują i pytają: "jak fstafic fottkke plex halp!!1". Ja też chyba coś zrobię jak czas pozwoli, najgorsze jest to, że nie mam jak narazie pomysłu :) Najlepsza praca teraz to według mnie Merkyon'a (o ile jest to praca samodzielna). No, to trzeba się wziąść do roboty.
Pozdrawiam,
Thimburd

PS
Bosal, wróciłeś na Tibia.pl??? :O

PS2
To mnie dobiło:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shias sha
He He He

Ejj powiedzcie jak to zrobic niemam pojencia :( Prosze Powiedzcie

[IMG]C:\Documents and Settings\Marthyna\Pulpit\For.JPG[/IMG]

zimne_piwo 24-09-2005 13:29

jednak 90% Polaków to kolpletni idioci :) normalnie jak oglądam prace to nie wiem na który bok się zwijać ze śmiechu xD hehe ciekawe czy google teraz nie ma problemów z transferem, skoro tyle ludzi szuka prac...chyba naprawdę nie rozumiecię, że to trzeba samemu namalować...a narysowania takiej pracy to napewno nie kilkanaści minut, to jest ciężka praca i wątpię by większość z dodanych już prac była samodzielna w tak krótkim czasie....idea konkursu fajna, ale jak zwykle górą jest lenistwo xD

p.s ja już pracuję nad szkicem xD

@Miracle mnie to też bardzooo ale to bardzooo interesuje...przecież na różnych forach i stronach o rpg i fantasy jest pełno takich prac więc jak modki będą wiedzieć, że to praca akurat tego człowieka? o.O

EDIT: oh my God, modki, współczuje, ale macie pracy xD nie dość, że temat z pracami to teraz czat, to jeszcze te prace...hehe orginalne są tylko te, których poziom jest poniżej 'wysokiego' xD pewnie z 7 stron tematu zrobi się 1 xD miłej pracy :evul:

Brave 24-09-2005 13:35

Ostatecznie moje zdanie o ludziach grających w Tibię spadło, gdy zobaczyłem 'nowego potworka' tak idealnie podobnego do Żółwia Ninja O.O *shocked*.

Proste, że grają także normalni ludzie, ale są oni niestety w znacznej mniejszości ; (.

Asik 24-09-2005 13:40

:]

Ja tam sprubuje ale po obejżeniu prac innych mam pewne watpliwosci.Z tych prac które do tej pory zamieścili inni widze 5 które mają realne szanse na zwycięstwo :) chociasz jest tesz wiele plagiatów :(

Thimburd 24-09-2005 13:41

No, straty google jutro wyniosą kilka miliardów dolarów bo się popaliły servery xD
No, niestety taka jest prawda, że większość noobów i idiotów ze świata to polacy. To smutne.
I też się zastanawiam, w jaki sposób wykażecie autentyczność prac. Szukanie w wyszukiwarce w google? Hehe. Będziecie mieli dużo pracy :)

Lilianos 24-09-2005 13:42

Ludzie Dodawajcie dedykacje np. "Lilianos For tibia.pl" (tak jak na moim szkicu który ukaże się w poniedziałek), moim zdaniem 90% tych prac to google albo yahoo, dorysujcie dedykacje i bedzie Git (ale swoją droga to też dedykacje na kompie mozna dorobić -.-)

Uriel_ 24-09-2005 14:17

wiele mozna znaleźdz na google, taa serwery sie popalą :/
ale taka jest prawda
ja swoją sygnature do konkursu zrobilem sam, ale widze kilka prac ktore sa w 100% plagaiatem, niemowie ktore bo moge sie mylic, ale jestem pewien ze sie nie myle :D

SoBo 24-09-2005 14:18

CRAMEROS DEBILU TO NIE TWOJA PRACA ;/ jak ktoś chce moge nawet podać linka skąd ją masz pajacu

Zell Spellmaster 24-09-2005 14:25

Wilux, Ellenthar Darkblade, Ozon18, Lakobuv, Ppx3 <- majne faworyci na dzień dzisiejszy. Bardzo dobra robota ;) Tibia.pl team bedzie miała nie lada problem żeby wyłonić zwycięzcę ;)

KITajec 24-09-2005 14:25

ja tam moge w każdej chwili 20 zł poświęcic(jeszcze 300zł z 18-tki zostało ;D ) i wysłac pocztą orginał do któregoś z moodów...

The Larch 24-09-2005 14:35

Ogólne spostrzeżenie mistrza Modrzewia:

60% plagiaty
30% badziew narysowany w 5min w mspaint lub jakies zeskanowane gryzmoły.

Reszta tonie w spamie.

Ogólnie żal dupę ściska jak się to widzi, ale przynajmniej można się pośmiać.

VicXar 24-09-2005 14:59

Moje spostrzeżenia :P ...
KITajka zostawcie w spokoju bez dowodów, widac po szczegółach że "może" być to jego praca.
Ellenthar Darkblade tak humm... że tak powiem P-L-A-G-I-A-T

Ja się zabieram za farbki + ołówek + mr Photoshop *Można go używać do lekkich modyfikacji?*... Jakies 0,5 dnia mi zejdzie na tym rysunku :P nvm...

bosal 24-09-2005 15:00

@Rabanbar odpada
@Resthin reagujemy :) ale na plagiaty bedziemy reagowali na samym koncu po zakonczeniu konkursu...

Theron Rangaver 24-09-2005 15:09

Mam jakies takie dziwne wrazenie ze wiekoszosc tych prac to przekalkowane albo sciagniete z neta grafiki .... Roznice miedzy amatorskim rysunkiem a dzielem wprawnego rysownika od razu widac.... :)

VicXar 24-09-2005 15:11

czerwo of sorcerer --> Ta praca już była na forum... :p

trrAWa 24-09-2005 15:11

ohhh no same plagiaty jeden rysunek - dwie inne osoby (kto takie cos robi na tym forum to chyba jakis idiota) wymaze podpis i mysli ze wygra ;(
podoba mi sie ten minotaur ale dwie osoby go narysowaly (przynajmniej tak wynika skoro dwie osoby maja ten rysunek tylko jedna wymazala podpis )

no comment

Angel of Death 24-09-2005 15:18

Niestety większość tych prac to plagiaty na necie mozna znaleźc baaardzo dużo prac które nadają sie na ten konkurs. Oby tylko nie wygrał ktoś, kto ukradnie jakis rysunek ...

Maedhros 24-09-2005 15:23

-Nie wiem gdzie mam o tym napisać ,dlatego wale w tym temacie-

Dlaczego wszystkie prace w paincie sa usuwane? W regulaminie chyba nie ma wzmianki że nie można takich umieszczać ,a jeśli jest to nie zauważyłem.

Powód:Ech... Czy to jest praca na poziomie?

Bosal jeżeli myślisz że w paincie nie da się zrobić dobrej pracy ,to nie znam słów aby cię dobrze określić i nie dostać za to upomnienia(bana).
Możecie usunąć tego posta ale i tak zostanie fakt że nie dopracowaliście tego konkursu jak należy.

Mafuss 24-09-2005 15:25

Angel of Death:
amsz w zupelnosci racje ... juz większosc rysonków z tego konkursu widzialem w necie =/

bosal 24-09-2005 15:27

To powiedziałem ja:
Cytuj:

Rysunków w paincie też nie przyjmujemy, chodzi mi o poziom painta, powiedziane jest ze mozecie robic w czym chcecie i jaka chcecie technika, ale maja byc to dobre prace!
Oczywiście w paincie można pixelarty i różne takie zrobić, i oczywiście będą to dobre prace, ale usuwałem prace które nie reprezentowały sobą niczego! Po prostu dla mnie bazgroły! Trzeba się troszkę przyłożyć, żeby namalowac cos dobrego! Można w paincie oczywiście, ale teraz jak już mówiłem usuwałem prace nie warte oglądania, tym bardziej konkursu!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:56.