![]() |
distance fighting- jak to ejst naprawde?
Mam tkai proglem. Czy jak trenuje distance paladynem to liczy sie tylko rzut (nawet nie tarfiany, 0 blood) czy trzeba trenowac tak jak knightem. Bo ludzie mowi roznie... raz ze wystarczy tylko rzucic, nie trzeba zadawac obrazeni, a raz ze trening jest podobny do treningu knighta(co 30 udrzeen w tarcze przynajmhiej 1 blood) Powiedzcie jak to ejst naprawde...
Pozdrawiam PS. SOrry ze tak pisze post pod postem, ale to ejst dla mnei wazne... |
Raczej tak jak przy knighcie. Lecz pallkiem o blood raczej sie nie musisz martwić, speary choćby na full def'ie kiedyś trafią. Najlepiej trenuj na monku.
Good Luck. |
Wystarczy tylko rzucic.
Ja np. kupuje snowballe (drogie, 0 ataku) i rzuucam do szczurow in skille leca :) |
Ciekawostka
Chcialem powiedziec gdy patrzylem na pewny kalkulator do skilli to pisalo ze na skill 50 sworda knightem trzeba trenowac 28 godzin a palkiem na ten sam skill 4,5 godziny.
|
Siemka
To był jakiś zepsuty kalkulator. Na skil 50 sworda z 49 trzeba trenowac 1h za to od 50-59 = 24 godziny
To zostało sprawdzone Różnica góra 15 minut na skilu... zależy od lagów i potworków |
Mefisto skoro tak uwazasz to OK. Ale ja mam inna opinie. :P :P
|
Śnieżka
OK pisze krótko .......czy jak rzucę śnieżke to ona znika jak kamień czy nie ??:lucznik:
|
Powiem krotko : TAK :(
|
eh....
To w takim raazie jest nie opłacalne - 300 gp - 1 snowball :( najlepij chyba płynąć na Vege czy coś i tam bedą za darmo. :] lecz podobno tam od ***** PK'ów :(
|
bug pozwalajacy na robienie snowballi na wyspach lodowych zostal juz dosc dawno usuniety ;(
|
Odnosnie kalkulatorów to są do niczego.Miałem 29 dista obliczyłem że do 40 będe trenować 100minut i co po 2h o 2 mi skoczyły.
|
Chcialbym podkreslicsnowbale nie sa do treningu tylko do zabawy i tak poza tym ja sam nawilem sie w wojne snowbalami. Wiec tylko n00by trenia snowbalami. :P
|
Sorki mialo byc zamiast nawilem powinno byc bawilem sory za ten blad
|
Co do treningu--> musisz zbloodować raz na 40 rzutów i nic więcej do gadania tu nie ma.
Co do snowballi--> kulka śniegu jest droga i służy w tibii za OZDOBĘ (na przykład do domków) i każdy który bezmyślnie traci te kulki jest dla mnie debilem ponieważ (przynajmniej na Danubii) kosztują one 1k lub coś około tego. Nie warto marnować takich pieniędzy na jedno rzucenie sobie... |
Ja nie wim...
Jak wbilem sie na main z roka :baby: to chcialem sie zeskilować z innymi playerami. Ale skil nie podskoczyl przez 30 min ;( bo... nie trafialem bloodów. Zdenerwowalem się X( i poszedlem na snaki bugi i inne świrunki. Efekt 15 min ----- skile po 30 i można trenować z ludzmi Wniosek z tego taki że trzeba trafiać bloody i nie ma rady inaczej bo trening jest nie efektywny. Ale jednak jest to jakis inny LOL bo jak (zdarzylo sie to pare razy) trafilem blooda rzucilem 2 razy i Adv:D To moja skromna opinia. Przepraszam za błędy mam na to papiery.:king: |
Jak grac palladynem to najlepiej cwiczyc na potworkach.
Trzeba tez duzy skill distance zeby isc na dobre potworki a wiec cwiczcie na pocztaek skille a potem na exp marsz :P :D xD |
Cytuj:
|
zrozum ze na potworach skille szybciej leca. Potrenuj se z kumplem ktory robi summona i full wypaas summon taki jak ghul alebo monk sie leczy i napewno tak szybko nie zginie
|
Dokładnie niewiem jak to jest czy jest potrzebny ten blood czy nie,ale naprzykład wiele razy kiedy trafiłem potwora włócznią i pojawiła sie chmurka ja dostałem awans :))
Ale właściwie nie masz co sie tym co przejmować,przecierz gdy trenujesz to masz full def a i tak często sie trafia kumpla do krwi(a z porworami wkońcu o to chodzi)więc jakby niebyło to i tak jest dobrze ;) Ale i tak palle mają znacznie lepiej podczas treningu niż rycki(nielicząc podnoszenia włóczni) bo mają na sobie cały sprzęt,więc niema możliwośći że ktoś niewiadomo kiedy podejdzie i zabije cie dwoma strzałami,a ty niezdąrzysz sie skapnąć nawet o co chodzi X( |
Dokładnie niewiem jak to jest czy jest potrzebny ten blood czy nie,ale naprzykład wiele razy kiedy trafiłem potwora włócznią i pojawiła sie chmurka ja dostałem awans :))
Ale właściwie nie masz co sie tym co przejmować,przecierz gdy trenujesz to masz full def a i tak często sie trafia kumpla do krwi(a z porworami wkońcu o to chodzi)więc jakby niebyło to i tak jest dobrze ;) Ale i tak palle mają znacznie lepiej podczas treningu niż rycki(nielicząc podnoszenia włóczni) bo mają na sobie cały sprzęt,więc niema możliwośći że ktoś niewiadomo kiedy podejdzie i zabije cie dwoma strzałami,a ty niezdąrzysz sie skapnąć nawet o co chodzi X( |
Sorry za dwa takie same posty,ale miałem małego laga
Więc z tego miejsca prosze o usunięcie jednego(wraz z tym postem) Dzięki i jeszcze raz sorry |
Dist leci mniejwiecej tak:
-------------- Time Between Advances (TBA). -------------- This is how long it approximately takes to get an advance in Sword/club/axe. If you train agains two peoples/creatures the shield advances should be about the same. Not that skills over 90 are only calculated and might be very wrong. @ = 10h. # = 1h. \ = 30 min. 050-059: ~24 h. 060-069: ~56 h. 070-079: ~152 h. 080-089: ~365 h. 090-099: ~910 h. 100-109: ~2400 h. ########### Sword/Club/Axe ########### ----------- 50-59 ------------ 050 # 051 ## 052 ## 053 ## 054 ## 055 ## 056 ### 057 ### 058 ### 059 ###\ ----------- 60-69 ------------ 060 #### 061 #### 062 #### 063 ####\ 064 ##### 065 ###### 066 ######\ 067 ####### 068 ####### 069 ######## ----------- 70-79 ------------ 070 ########\......................................... ...(8.5h) 071 ##########........................................ ...(10h) 072 ############...................................... ...(12h) 073 #############..................................... ...(13h) 074 ##############\................................... ...(14.5h) 075 ################.................................. ...(16h) 076 #################................................. ...(17h) 077 ##################\............................... ...(18.5h) 078 ####################\............................. ...(20,5h) 079 ######################............................ ...(22h) ----------- 80-89 ------------ 080 ########################.......................... ...(24h) 081 ##########################........................ ...(26h?) 082 ############################\..................... ...(28.5h?) 083 ###############################................... ...(31h?) 084 ##################################................ ...(34h) 085 #####################################............. ...(37h) 086 ########################################.......... ...(40h) 087 ############################################...... ...(44h) 088 ################################################.. ...(48h) 089 ################################################## ##.(52h) ----------- 90-99 ------------ 090 @@@@@@............................................ ...(57h) 091 @@@@@@............................................ ...(63h) 092 @@@@@@@........................................... ...(69h) 093 @@@@@@@........................................... ...(76h) 094 @@@@@@@@.......................................... ...(84h) 095 @@@@@@@@@......................................... ...(92h) 096 @@@@@@@@@@........................................ ...(101h) 097 @@@@@@@@@@@....................................... ...(111h) 098 @@@@@@@@@@@@...................................... ...(123h) 099 @@@@@@@@@@@@@@.................................... ...(135h) ---------- 100 - 109 --------- 100 @@@@@@@@@@@@@@@................................... ...(150h) 101 @@@@@@@@@@@@@@@@@................................. ...(165h) 102 @@@@@@@@@@@@@@@@@@................................ ...(180h) 103 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.............................. ...(200h) 104 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@............................ ...(220h) 105 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.......................... ...(240h) 106 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@........................ ...(260h) 107 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@..................... ...(290h) 108 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.................. ...(320h) 109 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@............... ...(350h) ---------- 110 -110 ---------- 110 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@........... ...(385h) Niewiem zkąd go wzioł autor postu wiec nie moge zacytwoać :P . Chociaż umnie dist leciał o 15 minut szybciej niż przewiduje ta tabelka.(więc odejmujcie te 15 min i juz bdziecie mieli pokazane ile czasu wam potrzeba) |
dzięki za tabelke :D
|
Skoro już skopiowałeś tą tabelkę to mogłeś ją jeszcze przeczytać. Wtedy byś zauważył , że ta tabelka z czasem na kolejny awans jest przeznaczona dla knightów bijących z axe/sword/club !!!
Distance leci szybciej i to o wiele. Kalkulator do liczenia jest pod tym adresem : http://www.pskonejott.com/calc_distance.php down @ Gdybyś uważnie policzył byś zauważył , że czasy w nawiasach to suma tych znaczków , które oznaczają liczby . Poza tym ja wbijałem 88-89 dyst. 27h ~~. Po 3 spr na tym kalkulatorze ( do którego dałem link) i pomyśl . |
@Up
Gdybyś idioto uważnie czytał ozbaczył byś, że obok podane są czasy do avansu dla paladyna. Te w nawiasie landrynie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:55. |