![]() |
typ broni "CLUB"
Powiedzcie,czy dobrze zrobiłem wybierając cluby? :confused:
Robie Knighta i nie wiem jakie są zalety i wady Clubów. :( PS:gdzie jest dark cathedral i czy to jest dla PACC'ów?? |
ZŁy Wybur
Eh cluby to największy chlew na tibi
jego zalety: -najtańsza broń -tani war hammer wady: -najnizsze statystyki -przy większym lv bedziesz prawdopodobnie sie przeżucal na inna broń A katedra jest da facc i jest koło poh a dokładniejsze informacje morzesz znależśc w innych tematach. |
Błeeeeeeee mam nadzieje że jesteś na max 10 lvl nie dość że club to ścierwo pozatym am słaby atak ale jest tani knajci naczęściej biorą sworda z resztą też tak wziełęm ze skilami 45 sworda 13 lvl i serpnt swordem waliłem z minotaura około 60hp
|
Cytuj:
|
@up
Bo majac juz 100lvl+ nie bedziesz mógl nic wygrac z nagród B) Na takim lvl napewno znajdzie sie ktos kto zaopiekuje sie twoim sovem za odpowiednia sumę. Podobno - słaba obrona bla bla bla jezeli def broni sie liczy to na czemu na blokowanie nie mozecie brac bs skoro i tak nie atakujecie potwora :) Przeciesz mozna poczekac zrobic qusta na bs i sobie chodzic z nim tylko do blokowania silnych potworów |
Cluby w Tibii statystykami sa gorsze od innych rodzajow, lecz powinines brac co innego pod uwage: czy wolalbys miazdzyc czaszki swoich przeciwnikow(cluby), czy moze siekac ich na kawalki(axe) albo ciac ich w co popadnie(sword)?
|
dla knightow jest sword EWENTUALNIE axe - nigdy nie bierz clubow, przezuc sie jak najszybciej(po annihilatorze nie ma cluba a sword/axe jest i to jaki)
|
Omg ponad połowa z was nigdy nie wykona anihilatora a ci juz patrza tak bardzo w przyszłosc. Ja gram w tibie tylko dla przyjemnosci i jakos nie moge siedziec wpatrzony w monitor 10 godzin patrzac jak jak bije sie z dwarfen.
Co do anihilatora kto wam kaze brac albo SoV or SSA mozna wziasc prezent i miec o wiele wiecej przyjemnosci niz z SoVa ktorego i tak sporo osób juz posiada. |
Nie polowa tylko ponad 95%.
Jesli jestescie wystarczajaco kumaci zobaczcie sobie ile expa dziennie zdobywaja panowie Pskonejott i Nox Thunder, obu walczacych clubami. Tak, w anni~ nie ma cluba. Nie, nie mozesz byc pewien czy nie ma questa na jakas fajna bron tej klasy. Tak, na 100 lev mozna spokojnie expic z wh. Blokowac mozna rownie dobrze z dowolna bronia jak i bez. Liczy sie ilosc hp. |
W Anni~ zawsze możesz wziąć SoV lub SSA i sprzedać go z dużym zyskiem :)
|
Cytuj:
Ja siedze max 2 godziny na tibi dziennie i 100 lvla nie mam zamiaru nabijać. Nie wszyscy mają PACC'a (ja nie mam :( ) a anihilator jest dla PACC'ów. Ja jestem jeszcze na rooku to moge zmienić zdanie.To chyba juz moja 26 postać więc mam doświadczenie.Miałem kolege knighta 24 lvl ze skillami 59/55 i walił hity ponad 100 z fire axe.3 hitami zabił 15 lvla knighta Anihilatora też nie mam zamiaru robić!! A warto na axy sie przerzucać? gram na serverze PANDORIA bo tam jest najwięcej polaków. |
Jetsem nowy wiec bede mial troche pytan.:P:P:P moim zdaniem warto bic axami a ja sam zas nimi nije:P:P i tez czesem obuchami;P:P choc sa axy cieszkie warto nimi bic poniewaz zaje****** sie nimi hituje:D:D:D
|
Chociaz taz zalezy bo jak jestes na rooku to chyba nie masz duzych skilow?? podaj mi jkaie to sie zobaczy czy warto sie przezucic:P:P
|
Odpowiedz dłuzsza
Nie trenuj cluba ! nie oplaca sie skul staf ma gorsze statsy od f axe czy bright sworda i tak samo war hammer !!! jak juz mowili z annim tak samo masz SOVa i SC-AXE a nie ma cluba ? -.- Krótsza (10 znaków) Zryło Cie ? -.- |
Młoty nie są złe ;)
Wszystko jest dobre, wybierz co chcesz. Jeżeli już walczysz clubami, nie ma sensu się przerzucać. Chyba, że bardzo chcesz. I tak prędzej czy później Cluby będą bardziej urozmaicone (tzn. już są..ale ciężko zdobyć) i łatwiej dostępne więc co to za różnica :) |
Cytuj:
|
skille
mam skile ../.. slabe jak ktos chce muj nick to :Bandit Bela :evul:
|
Najpopularniejsze bronie:
CLUB atk obr cap 1/2hand -Dragon Hammer 32 20 97 oz. 1 ręczna -Skull staff 36 12 17 oz. 1 ręczna -War hammer 45 10 85 oz. 2 ręczna AXE -Fire axe 38 16 40 oz. 1 ręczna -Dragon Lance 47 16 67 oz. 2 ręczna -Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna 100lvl + Sword -fire sword 35 20 23 oz. 1 ręczna -Bright Sword 36 30 29 oz. 1 ręczna -Giant sword 46 22 180 oz. 2 ręczna -SoV 48 35 42 oz. 1 ręczna 100lvl+ A wiec w czym tak bardzo odbiegaja od siebie bronie zazwyczaj kilkoma punktami ataku albo obrony czy 1 punkt ataku robi az tak wiekla rozncie obrazen ze GS jest drozszy kilkakrotnie wiecej? Przeciesz hity w 80% zaleza od skilli jak bedziesz mial bardzo dobre skille w clubie to tez bedziesz mogl bardzo latwo expic i nie dostawac poteznych hitów. Słaba obrona clubów. Bardzo latwo to zniwelowac robiąc lepsze skille. @edit podczas pisania tego postu zobaczyłem na zegarek i zauważyłem ze musze szybko wyjsc na basen. Juz poprawiłem błedy |
Cytuj:
a sov keimu nie jest od 100 plus ? |
Ehhh... młoty to młoty tamto. Weź swordy, bo najlepsze, mają tyle def'a że ło Jezu, a jak Anni~zrobisz to masz SoV'a. Albo weź axe bo tyle ataku, że ja niemogę a hity takie lecą, nonono....
Luuuuuudzie.... Czy wy zapomnieliście, że Tibia to gra a nie wyścigi???? Tibia to gra "rpg" a w grach tego typu chodzi o jak najwieksze odczuwanie przyjemności, czyż nie? To niejest zimna kalkulacja co wziąść by być najlepszym i wogóle być mastah'em... Bierz co chcesz, to jest Twoja postać i to Ty masz odczuwać przyjemność, coś co przyciąga Cię do gry za każdym razem. Matematyke i kalkulacje masz w szkole, a Tibia to tylko gra... |
Club to bardzo fajny typ broni lubie jej uzywa i nawet jezeli z anni~ nie ma dobergo cluba to i tak jest on dobry bo tani i tu nadrabia a i tak dmg zalezy od skilli w wiekszosci a przecierz to tylko 1 mniej atkaku od GS i dwa mniej atk od DL w przypadku WH a jest bardzo duzo tanszy od GS i DL
|
Brr, to podejście "Cluby to shit! Swordy forever! Tylko ****e pakuja w cluby!" mnie dobija. Powiedzcie mi: Czy przed 100 lv jest to jakakolwiek różnica? 2 punkty ataku? Śmiechu warte. A po 100 lv? Jak już się domęczy, to po kit się później przerzucać? Ja tam knajtem (32 lv...) od początku bawiłem się clubami i... Bardzo mi się ta zabawa podoba. Nie widzę zbytniej różnicy w hitach między sobą a znajomymi walczącymi swordami/axami - Tak czy wspak, w pewnej chwili co do broni - każda się zatrzymuje. Axe na fire axe/dragon lance, cluby na skullstaffie/war hammerze i swordy na bright swordzie/giant swordzie. A potem już się zdążymy przyzwyczaić... (Swoją drogą - CipSoft faktycznie powinien wprowadzić thunder hammera, jako że trochę głupio, że axe/swordy biją bronią lepszą od warhammera używając jednej ręki...)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Mloty w Tibii sa o duzo za slabe! Powinno byc wiecej dwurecznych, POTEZNYCH hammerow! Zawsze uwazalem, ze mloty to bron najlepsza, najpotezniejsza, ale w Tibii jak widac tak nie jest, a szkoda.
|
Cytuj:
2)w poprzednich postach pisalem ze nie mam zamiaru robic anni i 100 lvla 3)wziełemm axy bo spoko hity lecą PS:widziałem na fiklmie ze 70 lvl knight miał skille 92/91(nie mam linku do tego filmu |
Cytuj:
zamiast tego powinna sie dragon lanca znaleźć :P Cytuj:
Podam ci przykład Athaniel aktualnie 136lv Miał 92 cluba gdy sie przeżucił na axe, teraz ma coś około 83~axe i Sca. ;) |
ja na twoim miejscu zaczął trenowac axe bo cluby dla knightow sa beznadziejne ja będziesz chciał miec np. sorca to mozesz cluba wybrac bo bron w tmy przypadku jest mało ważna ;)
|
Sprawdziłem jak duzo daje atak broni na skillu 75
CLUB =>Dragon hammer atak 32 =>152 =>skull staff atak 36 =>171 =>War hammer atak 45 =213 Axe =>Fire Axe atak =>180 =>Dragon Lance atak 37 => 213 =>Stonecutter axe atak 50 =>237 Reszte dopisze potem narazie musze isc do teatru |
Wg mnie to tylko statystyki. I tak duza czesc osob wybiera cluby bo na Rooku jest mace i jak zrobi sie nia 17skilla to juz nikt grajac mace nie chce sie przerzucac na swordy czy axe. A z reszta 8 lvl na mainie to jest czas najgorszy dla kazdej postaci. Gdzie nie jestes ktos chce cie oszukac czy zabic (pk) dlatego wyrobione skille w clubach sa decydujace wiec majac 30 lvl nikt nie bedzie robic od nowa skilla axe czy sworda. CLUBS FOREVER!!! :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
BUAHAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAH HAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA stary jaki char, chyba siedziales nad nim z 6 miesiecy noi ten bet hit 60 wymiatasz wezcie sie nie chwalcie lepiej swoimi charami ~your podgrzybek BUAHAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAH HAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHA HAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA AHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHAAHHAHA |
Cytuj:
Zapewne dobrych clubów leży gdzieś sporo...Tylko, jak to Knightmare określił "gracze nie potrafią rozmawiać z NPC'ami"... |
Cytuj:
ale i tak cluby leża długie i kwiczą bo tak musi byc, cos lezy, zeby cos moglo stalo :-] Skull Staff jest najslabszy z najmocniejszych jednorecznych ogolniedostepnych broni War Hammer jest najslabszy z najmocniejszych dwu recznych ogolnodostepnych broni Thunder Hammer plasuje sie posrodku broni najmocniejszych unikatowych nie wspomne, ze TH jest "troszke" trudniej zdobyc niz pozostale dwie bronie |
Cytuj:
Przy pozostalych broniach roznica jest na tyle mala, ze kompensuje ja znacznie fakt, ze cluby znacznie latwiej zdobyc. Prblem natomiast lezy gdzie indziej. Nie, nie jest brak dobrej broni 48-49 atk. Brak dobrej _jednorecznej_ broni o takich statsach, HoW nie rozwiazuje sytuacji, gdyz podczas expienia na dragach/ of naprawde robi roznice czy przy 90+ shieldingu korzystamy z mms czy blokujemy bronia. Do 100 levela naprawde nie ma roznicy jaka bronia sie walczy. Jesli planujesz ( i masz mozliwosc ) zrobic 100+, na pewno wiesz jakiego wyboru dokonac. |
Cytuj:
Cytuj:
OMG i nie ze sie smieje czy cos, ale jak nic o tym nie wiadomo, to jest to żadsze chyba, nie ? |
Cytuj:
Co do punktu nr 2 -- niepisalem ze jak TY zrobisz anni albo 100lvl tylko ogolnie ze na setnym lvl i po anni'm jest mozliwosc wziecia Sov'a albo SC'a Ale nadal podtrzymuje zdanie -- rpg w tibii wzieło i zdechło.... |
??
Simka.. mam pytanko co to jest soul:O i do czego ono służy ?:P
|
Up..
Up...
Solupoits to jest takie cuś co daje energie dla sorców\drutów\pallów na robienie runek (bardzo mi się soule nie podobają i dlatego mam knighta....) Uzupełniasz soule expiąc (1 soul na 2 minuty expienia FACC, a dla PACC to o niebo szybciej...) Knightci mają daleko.... soule :) A kiedy bdziesz chciał zadać kolejne idiotyczne pytanie... POSZUKAJ!!!!!! |
@emilok:
Wlasnie logicznie rozumujac z tego ze nikt nie wie jak to zdobyc wynika ze nikt nie moze byc pewien ze to jest quest na poziomie trudnosci anni~ ( a nie np. bardziej skomplikowany ale latwiejszy ). A ze jest rzadsze wcale nie znaczy ze trudniejsze do zdobycia. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:58. |