Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spike Sword zdobyty??!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53944)

Rzorek 21-10-2005 13:38

Spike Sword zdobyty??!!

http://www.tibianews.net/Pictures.asp 8o 8o co wy na to? fake? czy na serio ktos zdobyl spike sworda???

Vanhelsen 21-10-2005 13:41

Prawdopodobnie fake. Na wielu servach, głównie tych starszych, spike sword poznikał z rooka, ale prawdopodobnie jest to zabawa Godów ;)

Sashion 21-10-2005 13:41

Name: Lonya
Sex: female
Profession: None
Level: 7
World: Danubia
Residence: Rookgaard
Last login: Oct 13 2005, 22:19:10 CET
Account Status: Premium Account

Na tibia.news niedaja chyba staroci...

DaniaStone 21-10-2005 13:45

Eh a po pierwsze jakby tam przeszla?????? No więc tak soft buty rozumiem ale soft buty na kamienie?? Noi jeszcze rook :D :D :D

Sir Patologia 21-10-2005 14:09

Cytuj:

http://www.tibianews.net/picday/000555.jpg
21/10/2005 Waterwalking. The Secret about spike sword finally solved! Lonya finally found out how to reach the island with the spike sword. All you need are boots of waterwalking. Congratulations! Stays just one question: "How to get those boots?"
Ten serwis raczej nie daje fake (ma wielu GM w szeregach i jest w programie CipSoft). Tak jak powiedzieli teraz pytanie jak zdobyć Boots of Waterwaling
@@@@@@@@@@@
Tłumaczenie
21/10/2055 Chodzenie po wodzie. Sekret dotyczący spike sworda rozwiązany. Lonya dotarła na wyspe ze spike swordem. Potrzeba Boots of Waterwalkin (Butów chodzenia po wodzie). Gratulacje. Teraz pozostaje pytanie "Jak zdobyć te buty?"

Link do orginału http://www.tibianews.net/pictures.asp?num=1#

Goox 21-10-2005 14:10

a kto mowil ze te buty sa dostepny tylko na mainie? wlasnie, zalozylismy odrazu ze tam musza byc, a moze poprostu trzeba szukac na poczatku : ) grats i na 99% to nie fake bo gdyby tibianews.net mieli fake zamieszczac to ciagle by byly
jesli sie uprzemy to mozna powiedziec ze mozna je zdobyc na vedze dostajac sie tam jakos z rooka, bo rook jest na wprost od vegi, moze jakis gigantyczny tunel hmm? ;)

Lord'Nesteloo 21-10-2005 14:11

Sadze ze to fake ,poniewaz na wyspie ze spike swordem na rooku jest teleport

Sir Patologia 21-10-2005 14:17

@Up
Przeczytaj mojego posta. Wedugł mnie to nie jest fake. Jeśli tak to GMowie mają poczucie humoru. Wszyscy sądzą, że jak coś napiszą to tak musi być (coś w tym jest :D)
@Down
Tjaa :) <Ynteligetna odpowiedź (moja)>

MATI9630 21-10-2005 14:19

A kto powiedział, ze nie mają?;]

phoeleriusek 21-10-2005 14:21

Fake na 100%, poniewaz spike sworda na danubi w tamtym miejscu nie ma od bardzo dawna, a ss jest po letnim update zrobiony.

Jugo 24-10-2005 11:46

Hmm A ciekawe jak by go podniosła, skoro na obkoło niego som kamienie z ogniem.. .bardzo ciekawe ;)

Zito 24-10-2005 11:58

< deleted >

Hadi 24-10-2005 12:20

Tak jak ktoś napisał ,jak ona zdobyła tego spike jak są kamienie wokół ??
To jest fake na 100% , chyba że można chodzić po kamieniach tymi butami ;/.

Hakuoh 24-10-2005 12:41

http://img378.imageshack.us/img378/3725/uo00208bq.jpg

To miejsce świadczy, że to może być Fake. Boots of Waterwalking to nie wiadomo jak zdobyć... GM może tylko dać. Co do tego zdjęcia które pokazał Sir Patologia w nim widać że Fire jest troszke przygaszone. A widać że jest świeże. Gdyby były kamienie to i też by można sie zastanowić. Jak przez nie przejść?
Moja ocena: Fake.

Herante 24-10-2005 12:54

...

..........

Ukis mag 24-10-2005 15:01

buehehehehe

Ludzie tu mamy typowy błąd w robieniu faków. Dokładniej chodzi o to, że POSTAĆ NIE JEST NA ŚRODKU!!! Dziękuje za uwage :p

Windy mimichal / inferna 24-10-2005 21:37

Nie pomysleliscie o tym, ze spike sword moze byc na poziomie nizszym od tych ogni z kamieniami? W powietrzu moze byc kwadrat z dziura a na dole tylko kamien a na nim spike sword???

Cos jak na ghostlandzie zjawy czy pole ze slimami ;)

Sadze, ze to nie fake i naprawde spike sword zdobyty.

Zito 24-10-2005 22:57

< deleted >

MATI9630 25-10-2005 07:25

Kto jeszcze sądzi, ze to nie fake, bo na tibianews wszystkie obrazki sa "tró", ten niech przegladnie wszystkie picture'y... połowa to fake..
Przykłady: http://www.tibianews.net/picday/000003.jpg http://www.tibianews.net/picday/000129.jpg

Blanca 25-10-2005 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ukis mag
Ludzie tu mamy typowy błąd w robieniu faków. Dokładniej chodzi o to, że POSTAĆ NIE JEST NA ŚRODKU!!! Dziękuje za uwage :p

Taa zobacz tylko że nie jest to cały screen, a jedynie jego prawa dolna część- tak więc postać prawdopodnie jest na samym środku ekranu

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zito
Kliknij use na ogniu przy spike swordzie zobacz jaki bedzie napis. A potem podejdz do wiezy z trolami, tak aby widziec ogien z ziemi. Zobzczysz roznice.

Ja różnicy nie zauważyłem- tzn. w obu przypadkach
Cytuj:

You see a fire.
Natomist przy use nic dziwnego nie zauważyłem - tzn przy ogniu na wyspie było There is no way a w wieży You cannot use this object

Kwadratowe Koło 25-10-2005 17:46

To FAKE.
Zobaczcie na mapke w tym fake'u. O ile się nie myle to mapka sie zawsze przesuwa by "plus" (tam gdzie stoimy) był po środku. Tam natomiast jest przesuniety do góry. Ot cała sprawa ;)

Deythwen 25-10-2005 18:40

Więc pokoleji:
1. Teze o "nie byciu postaci na środku i nie byciu krzyżyka na środku mapki" przemilcze.... Bo trzeba być idiotą żeby nie zauważyć że screen był przycinany.
2. Opcje niewidzialnego mostu również uważam za małoprawdopodobną - w tibia czegoś takiego nie ma :P
3. Pomysł z datą zalogowania ostatnią też padł... Skąd wiadomo kiedy ten gracz sie screenem pochwalił?
4. Pamiętajmy że tibianews nie dawał by niesprawdzonego zdjęcie. Ich fotki zawsze były prawdziwe - stracili by wiarygodność. (są w archiwach fake, ale na OCZYWISTE, np. typ w beczce :])
5. Nikt nigdy nie poznał wszystkich zagadek tibia, i na 99,99999% nikt spoza ekipy cipsoftu nigdy ich nie pozna.
Podsumowując:
"Uważam że zdjecie to jest prawdziwe, i szczerze gratuluje Lonya osiągnięcia"

Zito 25-10-2005 19:22

< deleted >

poisoner 25-10-2005 20:07

Obym sie mylil ale mimo przeczytania tych wszystkich postow potwierdzajacych prawdziwosc screena mi sie nadal wydaje ze jest to fake. Zwlaszcza ze nie zrobil tego rasowy rookstayer lecz 7 lvl wpadl na takie rozwiazanie co jest jednak troche dziwne, bo zakladam ze szukanie rozwiazania tego questa musialo zajac sporo czasu. Poza tym dziwi mnie przedstawianie CZĘŚCI rozwiazania tego questu jako zagadki. QS? Lol? Jak juz czesc rozwiazania zostala przedstawiano to juz praktycznie zalicza sie to do QS (to tak jakby w quescie na katane napisac skad wziac klucz), wiec po co to bezsensowne ukrywanie??? Autor nie napisze tego rozwiazania bo walnal fake i jak napisze niby cale rozwiazanie to inni zrobia i nie wyjdzie i odkrywaja jego klamstwo? No niestety to jest jedyny wniosek ktory mi sie nasuwa. :p

Malumiasta 25-10-2005 21:13

Umm... to może ktoś wytłumaczy mi to:

http://www.flogao.com.br/skyknight/foto/03/10533715

Char ma 15 lvl, non voc, last login - 23 oct.

[mam nadzieję, że link działa o.O]

... eee... portugalskiego nie znam, ale looknijcie na komentarz autora tego ssa: http://www.flogao.com.br/skyknight/foto/22/29411577

poisoner 25-10-2005 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malumiasta

Fake plax? Jak ktos umie to rozwiazac to niech wreszcie napisze rozwiazanie a nie wszyscy sie zaslaniaja durnym QS-em. QS=fake. Jak ja bym umial rozwiazac tego questa to bym od razu napisal jego rozwiazanie na tibia.org.pl albo jakiejs innej stronie i sie pochwalil tym ze mi sie udalo, a nie zaslanial sie bez sensu QS-em przez co inni nawet mi nie uwierza ze sie udalo. :p

Taka Tuca 25-10-2005 21:26

A kto gra na Danubii? Bo przeciez moznaby do niej zagadac. I wtedy nie bedzie to zaden QS. Tylko poufna informacja. Jakby ktos cos sie dowiedzial to moje gg:
5052950 wbijac smialo, ale nie spamowac :D

Misza 25-10-2005 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Malumiasta

Ja ci wytłumaczę. To jest fake! Jego autorem jest... errr... wyleciało mi z głowy, ale to był gość z tego forum. Sam się przyznał, zamieścił do tego fake-movie. Poza tym to miejsce jest zaraz nad komnatą mino maga, a raczej korytarzyk jest tam węższy i nie ma płomieni, nieprawdaż?
@UP: Gdybyś czytał temat, skapowałbyś, że ta typiara nie logowała się od dawna i raczej teraz też nie zamierza tego zrobić...

Zito 25-10-2005 23:25

< deleted >

Orzelek 25-10-2005 23:57

postac nie stoi na srodku po jak widac screen jest obciety to samo ma sie do mapy wiec fake jest ok

Hunter :-) 26-10-2005 06:48

Ludzie, dawno wyszlam z Rooka ale na rookgardzie nie ma soft butow!!! Jest tylko jedna szansa, quest, ktory mooze nie zostal odkryty? Np u rotow gdzies dalej... ale ja i tak twierdze, ze to jest fotomontaz (mowa o zdieciu) Ja tez mam zdjecie, w ktorym jestem na 3 lvl-u i wale sczury, potem doda sie dwa demony, orschabala, herow trzech i moze pare smokow. I jak z tym walcze, potem stuff da sie zloty no i thunder hammera :p To wszystko jest realne, wystarczy miec dobry program graficzny. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Sir Patologia 26-10-2005 08:15

Pisze ten post po raz drugi (komp mi się wiechnął) i jestem lekko wku*wiony

@poisoner
Cytuj:

Fake plax? Jak ktos umie to rozwiazac to niech wreszcie napisze rozwiazanie a nie wszyscy sie zaslaniaja durnym QS-em. QS=fake. Jak ja bym umial rozwiazac tego questa to bym od razu napisal jego rozwiazanie na tibia.org.pl albo jakiejs innej stronie i sie pochwalil tym ze mi sie udalo, a nie zaslanial sie bez sensu QS-em przez co inni nawet mi nie uwierza ze sie udalo.
1)
Jak ja bym rozwiązał ten quest to nie gadał bym na cały świat jak go rozwiązać. Pokazał bym kilku/kilkunastu osobom na Trade i się cieszył, że jestem ten jedyny/jeden z nielicznych którym udało się rozwiązać quest.
Wole być zgredem/żulem/skąpcem itp. i mieć Spike Sworda sam niż być jednostką, dzięki której wszyscy mają Spike Sworda, a i tak nikt o tym nie będzie pamiętał.

2)
QS durny? Wiesz mówienie o questach jest jak używanie solucji. Mam przez to rozumieć, że brak solucji, cheatów, tipsów jest złe. Wiesz jak wole mieć satysfakcje, że przeszedłem grę nawet z dużym wysiłkiem ale zrobiłem to dzięki przy pomocy swoich umiejętności.

-------
@Malumiasta
Cytuj:

... eee... portugalskiego nie znam, ale looknijcie na komentarz autora tego ssa: http://www.flogao.com.br/skyknight/foto/22/29411577
Autor tej stronki wcale nie robi tych fake, on je poprostu podpisuje swoim imieniem i komentuje :). Trochę żenujące nie sądzicie?
------
@Orzelek
Cytuj:

postac nie stoi na srodku po jak widac screen jest obciety to samo ma sie do mapy wiec fake jest ok
To była by racja gdyby był widoczny cały obraz!!!
Ludzie czy wy nie widzicie, że to wycinek zdjęcia. Tak więc N/C.
------
@Deythwen
Cytuj:

2. Opcje niewidzialnego mostu również uważam za małoprawdopodobną - w tibia czegoś takiego nie ma
Most tworzony z Gold Pointsów występuje w końcówce Ancient of Helmet Quest.
------
@Hunter :-)
Cytuj:

Ludzie, dawno wyszlam z Rooka ale na rookgardzie nie ma soft butow!!! Jest tylko jedna szansa, quest, ktory mooze nie zostal odkryty? Np u rotow gdzies dalej... ale ja i tak twierdze, ze to jest fotomontaz (mowa o zdieciu) Ja tez mam zdjecie, w ktorym jestem na 3 lvl-u i wale sczury, potem doda sie dwa demony, orschabala, herow trzech i moze pare smokow. I jak z tym walcze, potem stuff da sie zloty no i thunder hammera To wszystko jest realne, wystarczy miec dobry program graficzny.
Owszem na rooku nie ma "Soft butow" ale mowa jest o Boots of Waterwalking widocznych w Serpentine Tower w Ankrahmun ;).
A tak BTW też uważam, że paint to "dobry program graficzny" :D (to taka aluzja).

Taka Tuca 26-10-2005 16:58

Jezeli w tych butach da sie chodzic po wodzie (wywnioskowalem to z nazwy), nawet na niewielkie odleglosci od brzegu, to przeciez wszystkie facce, ktore by je mialy, lazily by po pacclandzie :/.

Orzelek 26-10-2005 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taka Tuca
Jezeli w tych butach da sie chodzic po wodzie (wywnioskowalem to z nazwy), nawet na niewielkie odleglosci od brzegu, to przeciez wszystkie facce, ktore by je mialy, lazily by po pacclandzie :/.

ano ciekawe
to prawda czyli soft buto nie ma fake jak nic
zeci to nawet do glowy przyszlo ;]

Sir Patologia 26-10-2005 18:15

Cytuj:

Nie pomyślałeś np. o teleporcie tak jak na moście na rooku do Pacc Area
------
Cytuj:

ano ciekawe
to prawda czyli soft buto nie ma fake jak nic
zeci to nawet do glowy przyszlo ;]
Jakich soft buto?? Jak zmieniamy temat to pogadajmy o piłce nożej, koszykówce, telewizji. I jak może wrócimy do rozmowy na temat Boots of Waterwalikng widocznych w Serpentine Tower w Ankh.
@BTW
Soft Boots można zobaczyć na Vega max na lewo w domku św. Mikołaja

Ukis mag 26-10-2005 18:19

Orzelek! Błagam używaj przecinków i kropek bo cie nie rozumiem!!!

Misza 26-10-2005 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt
1. Zapewne to jest Fake, chociaz nie jestem tego pewna w 100%. O ile wiem ani Paint lub tez program pt. UO Screenshot Utility robiac ss`y nie wychwytuje strzalki, ktora jest widoczna na tym screenie.

Przy odpowiednich ustawieniach Irfan View wychwytuje.

seedee 26-10-2005 19:46

po pierwsze to nie jest zaden fake, bo sam moderator POTD w komantarzach napisal ze to nie jest fake, myslicie ze by umiescili fake'a na POTD nie sprawdzajac upzrednio wiarygodnosci tej fotki? ... na pewno nie... zagadali do ziomka, on im pewnie pokazal i tyle... a co do tego jak to zodbyc juz sami sie glowcie :)

Rzorek 26-10-2005 19:57

hmmm?

dobra... wszyscy sie rzucaja ze ta osoba na zdjeciu nie logowala sie... ALE! czy nie jest mozliwa opcja ze ktps z cip softu zrobil chara i poszeld tma i zorbil teog quest azeby pokazac innym ze jednak cos w tym jest? ze mozna go zdobyc? <na www.tibia.com sa nowe fotki pokazane jak ktos exp na dragach itp. z ciekawosci wpisalme jego nick to byl jakis low lvl<pewnie stworzony przez cip soft aby porobic fotki> wie czemu by nie mogli tez pokazac nam ze jednak da sie to zrobic?>

ogolnie? trudna zagadka :) moze kiedys sie dowiemy prawde?:> cala tibia to jedna ogromna zagadka.... tak naprawde wiemy bardzo malo o niej pewnie... czas pokaze

poisoner 26-10-2005 21:12

Jesli rzeczywiscie buty do chodzenia po wodzie istnieja to ja juz sie wybieram na main zeby przyniesc mojego f-axa bo nie chce mi sie dluzej katana walczyc. :D :D :D :D :D :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:42.