![]() |
Dwa nowe światy!
News z www.tibia.com:
Dzisiaj wystartowaly 2 nowe światy: Aldora i Mythera. Są to normalne światy z włączona walką między graczami. Aldora zlokalizowana jest w Niemczech, Mythera w USA. Przez najbliższe dni tylko posiadacze płatnych kont będą w stanie się zalogować. Maksymalny poziom zalogowanych osób narazie wynosi 200 aby nie przepełniać Rookgaardu. Za kilka dni podniesiemy limit graczy oraz wpuścimy posiadaczy darmowego konta. Wasz CIPsoft |
A myślałem że mi się uda tego newsa tu zanieść :( . W każdym razie news jest i światy działają już.
|
Ja też myślałem że ja tego newsa wniosa no ale Aldora działa a Mythera jeszcze nie :)
|
Nie macie racij bo to ja tak myślałem. :D
|
Ja założyłem temat przed ukazaniem się newsa na forum ale w sumie to słusznie że został usunięty bo po co mają być 2 identyczne tematy :)
Do tematu:W sumie to nie wiem po co robią kolejny serv dla mnie to odpowiada bo napewno rozluźnią się stare światy. Możliwe że coraz więcj ludzi kupuję Pacc i CIPsoft ma więcej pieniędzy na stawianie nowych serv :) :P |
to są świty pryvatne :P
|
Cytuj:
Teraz swiat juz ruszyl i jest narazie dostepny tylko dla PACC |
Swiaty ruszyły logować się !!!!!!!!!!! :D :D :D
|
I tak powinni zrobić jeszcze więcej światów żebe się wyluzowałao
|
Ja ide na Aldore \,,,/ ^ _ ^ \,,,/
|
No zaczelo sie. Wszedzie na Valorii slychac, "oh ahh, nowe swiaty". Ogolne podniecenie. Kolejna dobra wiadomosc dla posiadaczy facc. Zwolnia sie miejsca na innych servach.
btw: pamietam jak powstalo 4 swiaty na raz i mowilismy ze w ciagu nastepnych kilku(nastu) miechow nie powsatna zadne inne. A tu prosze, znowu mile rozczarowanie. Cipy czuja ze sa popularni i biora sie w garsc. Bóg zaplac :P |
Ok, ok. Wszyscy tylko: "och, nowe światy". A ja mam pytanie. Kiedy na te nowe światy będą mogli wejść ludzie FACC?
|
Tydzień ? Dwa ? nikt tego nie wie ale jak facc będo mogli już wchodzić to na roku będzie tyle ludzi ze go będziesz 2-5 dni przechodził . I pewnie koło godz 12 będzie już za dużo ludzi na roku żeby wejśc za 1 razem :)
|
No to nasypali nam cipowie nowych swiatow... I bardzo dobrze!!! Powinni dawac co miesiac.Na starych servach za duze tloki... I wogole wiecej ludzi bedzie gralo w Tibie...
|
A ja tam sie nie ciesze. Mialem nadzieje ze teraz przez dluuuugi czas nie powstana zadne nowe swiaty i Premia sie troche zaludni co ogolnie przyspieszy resp stworkow. No ale trudno..
|
Cytuj:
Tłumaczenie: Dzisiaj wystartowaly 2 nowe swiaty: Aldora i Mythera. Są to normalne swiaty z wlaczona walka miedzy graczami. Aldora zlokalizowana jest w niemczech, Mythera w ameryce. Przez najblizsze dni tylko posiadacze platnych kont beda w stanie sie zalogowac. Maksymalny poziom zalogowanych osob narazie wynosi 200 aby nie przepelniac Rookgaardu. Za kilka dni podniesiemy limit graczy oraz wposcimy posiadaczy darmowego konta. |
Cytuj:
|
hmmm Tibia się rozwija :) to dobrze :P ale niech trochę popracują nad wielkością światów a nie ich ilością :rolleyes: było by miło :) no i nie ma m tu na myśli piękne łąki i lasy czy naet spawny jakichś trolli czy Bóg wie czego. Ja chcę czegoś takiego jak cyclopolis, kopalnie no i jeszcze jeden dragon lair by się przydał ale z pojedyńczymi spawnami( choć tu może trochę przesadzam bo było by wtedy zbyt łatwo :P )
ale muszą koniecznie poszerzyć światy ( a gracze z premii to by pewnie chcieli żeby im coś ze spawnami zrobili :)) ) |
Wszystko pięknie, super, ładnie, tylko - takie światy przydają się dla nowych graczy, którzy tworzą nowe postacie... Mało osó porzuca swoje postacie z promocją (nawet jak się pacca nie ma to i tak jest) na lvl'u 50+ by znowu grać od nowa. Jednak jakby nie patrzeć powinno to odciążyć inne servery - ludzie, którzy normalnie logowali się na secure, pójdą na harmonię, bo ona jest "empty" :D
|
Z ciekawosci wszedlem na Aldere. Po okolo minucie od odpalenia serwera byl straszny tlok w temple (ciezko bylo wyjsc) i ktos zaczal spamowac: exevo gran mas vis :). Poza tym, to co zawsze, czyli trafic rata lub krolika = trafic szostke w totolotku.
|
Drom, uzyłem twojego tłumaczenia - mam nadzieje że nie masz nic przeciwko :D
<EDIT by Dr. Omader> U die on main nUb! mogles chociaz bledy poprawic bo na szybkiego tlumaczylem :baby: |
Uh, uh, nowe światy. Pomyliliście się, bo Aldora jest w Niemczech, a Mythera w Ameryce (w Stanach Zjednoczonych). Mój brat po minucie grania wrócił na Azure:P
|
hehe jestem ciekaw co to da? tak czy siak i tak na innych serwach sie np.: o 18 nie zalogujemy :/
według mnie cip'y powinny regularnie zakładać nowe krainy! na każdy dzień przybywa wiele nowych graczy co utrudnia w znacznym stopniu gre 'zawodowcom'. na mój gust to 24 serwy na dzień dzisiejszy to mało :O cip'y dla dobra graczy powinni by już stwożyć minimum 30 krain chociarz i tak nie sądze aby to pomogło abyśmy nie widzieli napisu "too many players online". Dobrze by było aby na karzdym serwie w godzinach szczytu było max 800 osób ale to sie wiąże z dużą ilością serwów. |
A wlasnie sie mylisz , wielu ludzi mimo swojego wysilku majac postac na starych serverach z 50lv+ przerzuci sie na nowy swiat.Poniewarz majac pacca benda mogli sie logowac i gdy za 5 miechów jakis koles zalorzy se konto na tym nowym swiecie to ty bedziesz w czolowce najleprzych , bedizesz zadzil z kumplami serverem (to przenosnia) a na old server nigdy niebedizesz master :]. A tak pozatym odrazu przypomina mi sie jak dopiero co loglem sie na nowa Titanie i tloki jak **** i ludzie mnie podziwiali jak moglem w 16h przejsc na maina ;) ale i tak wrucilem na Lune :P
|
CIPy się naprawde postarali :D
Może wreszcie Titania opustoszeje?? Mogło by tak być... |
@ Real Finuko
Cytuj:
Jak na np,: Danubii jest ciągle Full to na Titanii jak i Solerze będzie długooooo "too many players online" |
A powiedz na jakim śiwecie nie ma full ludzi . Spójrz na Antice istnieje 7 lat ? ( mogę się mylić :] ) i tam już koło godziny 12-13 jest full ludzi w dni normalne czyli od pon-pt nie mowiąc już o niedzielach i sobotach. Dlatego uważam że im starszy świat tym ciężej na niego się wbić . Ja bym chciał aby postawiono z jeszcze 10 nowych światow :) ( marzenia... ) i na wszystkich zmniejszyć ilość osób mogących być online np do 700 ( wiąże to się z dłuższym respem potworów lecz nieznacznym , ale lagi by się zmniejszyły niedużo ale zawsze ).
|
ja uwazam ze powinni powiekszyc serwery(dodac ze 2 nowe miasta lub powiekszyc takie wioski jak northport i greenshore zeby w nich bylo depo,domy sklepy i tereny do expienia, powinni dodac kilka kopalni obok kazordoon bo na razie jest 6,zrobic drugi poh:D) mogliby nawet wtedy liczbe ludzi zwiekszyc do 900 ale zeby bylo wiecej miejsc do expa itp.
|
eaO
kiszka panowie!! wielka kiszka!! ja osobiscie wcale sie niee ciesze bo: wiecej serverow = wiecej ludzi = wieksze qrwcze lagi:(
wcale mi sie to niee widzi... pozdro 600 |
Cytuj:
|
yuppi, troche to rozladuje tlok na serwkach. pamietam jak dodali 4 serwey to na danubie mozna bylo sie za1 razem o 18 wbic.
oczywiscie jestem za poszezeniem map. powinni dodac ze 2-3 nowe miasta i pelno terenow do expienia i max limit zwoekszyc dp 900-1000 osob, no i nad lagami popracowac |
Fajnie że Tibia się rozwija . Ale i tak będe grał na isarze pozostane jej wierny . :D
|
Wszystko idzie w dobrym kierunku.
Ale limit 1000 i większy nawet mapa 3 razy wieksza to by było tibianiskie(niebiańskie) życie. |
o bosh
"wpóścimy" - kto to pisał? ;( Po drugie Ameryka to nie jest nazwa państwa tylko kontynentu ;] Więc jeżeli jest już powiedziane "Niemcy" to niech będzie też "USA" - wbrew pozorom na kontynecie zwanym Ameryką nie występuje tylko jedno państwo :) Więc radzę się douczyć osobie piszącej tego newsa. |
W roli ścisłości:
Ameryka dzieli się jeszcze na dwa kontynenty: Amerykę Północą i Amerykę Południową. W Ameryce Północnej nie ma wielu państ, wyróżniamy Stany Zjednoczone, Kanadę, Meksyk i 21 mniejszych państ. W Ameryce Południowej mamy natomiast 12 państ. W sumie daje to nam 36 państ, 43 473 331 km2 powierzchni. A w porównaniu z Niemcami (357 868km2) wychodzi śmiesznie:/ |
Moim zdaniem cipy powinny zrobic cos takiego ze limit graczy aktualnie grajacych jest 850 a mogli by zrobic ze np. na serverze mozna bylo by zalorzyc tylko 900 kont. To by znacznie ulatwilo logowanie sie i niebylo by przepelnien :] Czyli 1 server = 900 kont , a grajacych i tak zawsze bylo by mniej ;)
|
Lognołem sie wczoraj na aldurze;], i stanowczo odradzam gre na niej, przynajmniej narazie ;].
z 50 osob w swiatyni, ;], 10 na jednego szczura 8o :[ |
oO znowu nowe światy no no.... nieźle. Ale jesli chodzi o nowe światy to nie bede na nich grał :P Ale spox ze wogole one wyszly :))
Danubia 4Ever!!!! |
Cytuj:
w soomie to i tak czekam na nowe lacze bo to co mam jest poprostu smieszne!! |
A ja się bardzo ciesz ostatnio jusz z kumplem planowaliśmy przejscie na nowy serwer jak powstanie ale myśleliśmy że potrwa to troche dłużej bo dopiero co powstaly 4 śiwiaty :D!! :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:48. |