![]() |
Prawdopodobna Droga do Bazyliszka :)
Przeglądając Tibia Map Viewer natrafiłem na kawałek ziemi na lawie nad komnatą Bazyliszka. Po chwili zauważyłem drogą na dól ogrodzoną kamieniami i stalowym rycerzem(pewnie zamienionego przez Bazyla)
Tu są zdjącia zrobione przeze mnie: http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl1.jpg Te kamienie napewno da sią ruszyć jakaąś dźwignią albo czymś innym :) http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl2.jpg Tam w czerownym kółku jest ten skrawek ziemi, który mnie zainteresował http://i18.photobucket.com/albums/b1...rum/bazyl3.jpg A pod tym skrawkiem jest to ;) A teraz daje prawdopobna drogę, jak może wyglądać: http://i18.photobucket.com/albums/b1...m/npbazyl1.jpg http://i18.photobucket.com/albums/b1...m/npbazyl2.jpg Komnata Bazyliszka, zapewne wygląda inaczej to tylko moje wyobrażenie :) Ale zauważyłem jedno jak npc chodzi to on nie idzie prosto do człowieka tylko chodzi gdzie chce(np: Hardek), a Bazyliszek co chwile sie nam pokazuje czyli ta komnata nie jest duża! (kapujecie o co mi chodzi) I JAK?? Jak ktoś to znał to niech nie pisze "ale noob każdy to wie" do jest dla tych, którzy chcą rozwikłać zagadkę Bazyliszka :) COMMENT PLZ! |
Gz ja jeszcze tego nie wiedzialem.BIG GZ :)
|
Up@:
No rzeczywiscie jest czego gratulowac... @Topic: Do bazyliszka nie da sie dojsc... Nad nim jest lawa, a pod nim "nicosc". |
Cytuj:
|
No Gratulacje =) Może Wkońcu Ktoś Odkryje ZaGadke Wielkie Gz Dla Ciebie ;) !~Hail Harmonia~!
|
Nic specjalnego nie odkryłeś. Jest taki jeden mały detal przed tą lawą i wszystkim - na drodze do tej dziury stoi posąg...
|
Wlasciwie nie ma tu czego gratulowac -.- Do tych kamieni doszedl kazdy kto kiedykolwiek interesowal sie Bazyliszkiem -.- sa to twoje czyste domysly i sredni interesuje fakt ze taka droga "moze istniec" . Kto inny moze powiedziec ze najprawdopodobniej do komntay Bazyliszka dochodzi sie przez ...Rooka bo niby czemu nie?
|
Jeszce Nie Wiadomo
heheh od razu gratulujecie niewieadomo czy to jest dobra drogaaaa X(
NIE MUW HOOOP ZANIM NIE SKOCZYSZ hehehe takie przyslowie :evul: :evul: :evul: JEZELI TEORIA Z MAPAMI DO bAZYLEGO OKAZE SIE PRAWDZIWOM TO WILEKIE GGZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ;) |
Ja osbiście słyszałem że jest inna droga :p niektórzy gracze Antici mniej więcej więdzą jak tam dojść. Trzebą jakies skrzynki dobrze ustawiać itd. Dużo z tym roboty jest :D
|
Kolejna bzdurna historyjka "odkopie dziure, znajde bazyliszka on mi da klucz do skarbca w kazzo i beda o mnie pisali w gazetach".
|
Ten posąg da się napewno jakoś poruszyć, moje jest ona w nieodkrytej jaskini z Dwarfami albo z Grorlamem (boss stone golemów). Nic nie wiadomo, albo mozna to rozwalic (moje przypuszczenie) stonecutter axem << jak sama nazwa mówi, że tnie kamienie, a ludzie zamienieni przez Bazyla stają sie kamiennymi posągami /\ /\ /\ ale to by było troche za proste............
|
Pamiętam jak już rok, lata temu ludzie próbowali rozwikłać zagadkę. Xantar może wiesz coś więcej?:P:P
Na innym forum pamiętam koledzy studiowali księgi a Ab o bazylu. Nic z tego nie wyszło. Może kiedyś będziemy wszyscy wiedzieli jak tam dojść. O ile się da...;p Bazyl może być np. tylko do upiększenia ustroju tibijskiego ;-] |
hmmm powiem Ci ze nic nie odkryles a nawet jak kamienie bys odsunal to ta dziura to faq sprobuj do niej wrzucic label =)
|
Fajny masz album powiem ci jedno nie graj na test serverze bo cie z huncą
Name : Allen Terion Voc : mag Server : Berylia Mlvl:20+ lvl:15 |
Lol, to mamy w Tibii coś takiego jak bazyliszek :O heh Big Gz :D
|
Ja słyszalem ze jest droga do bazyla bo ponoć Bubble na nim kiedys padla (albo na drodze do niego) wczoraj tak z kumplem wlasnie zwiedzialismy Kazzo i doszlismy do tego skarbaca , w tym korytarzu ktory do niego prowadzi juz za tymi drzwiami gdzie biega tych 4 Guardow za na ziemi takie kamienie jakie znajduja sie w depo, takie jakby sie na nie stanelo a one cos otwieraly.To nas zastanowilo ale jak stanelismy na jeden z nich nic sie nie stalo , a jest ich tam sporo.Może po prostu jest to tak ze np. 100 lvl maja stanac na nie a posąg na dole sie przesuwa ??? a moze trzeba w tym samym momencie na nie stanac ??? Nigdy nic nie wiadomo.
Ale jak idzie sie kopalnia w Kazzo na soldach widac w ziemi zakopanego Cyca , a cyc ma cośwspolnego z krasnoludami , tak jak kiedys byl ponoc Quest na Warlord Sworda , wiećwydaje mi sie ze da to sie jakos zrobic aby dojsc do tego Bazyla. Kolejna sprawa to to ze slyszalem od kumpla ze z Bazyliszkiem da sie walczyc tylko w taki sposób aby on cie nie zobaczyl , a pomieszczenie jest tak male ze sie nie da , więc nie wiem :) A może trzeba przekopac cale kopalnie Kazzo aby odkopac jakąs dżwignie ??? Kto wie :D Mam nadzieje ze kiedys uda sie komuś odkryc tego Questa i pochodzi sobie z dsm legami ;) ale jak slyszalem juz kiedys ktos je mial (10 latek) ktory kończyl grać w Tibie i wyrzucil je do wody , a one sa chyba tylko z tego Questu :P POZDRAWIAM I SORRY ZE SIE TAK ROZPISALEM ^^ |
xD
hmmm...to ja powiem tak... Ja myślę żeby odkryc tą drogę do bazyliszka to tylko może jakis high-level lub jakis mniejszy co ma najlepszą broń według mnie cipsoft nierobil by tego ze jakis 10lv to może znalesc, trzeba sie natrudzic i mieć 100lv i np.thunder hammer bierzesz use witch i na posąg albo kombinować niewiem sam ;s :). Acha jak jeden mody odkrył droge do bazyliszka i dostal dsl to mój kolega z rl był światkiem jak wrzucał je do wody przyczym kończył z tibią i podobno on jedyny znał droge do bazyliszka ale nikomu niepowiedział.Ta historia może sie powtórzyć jak historia z blessed shield co? tego nikt niewiem ale czas pokaże :)
heh ale sie nagadałem:) |
Ho..ho!
Prwadopodobnie bazyliszek jest urozmaiceniem dziela <Tibia Map> i dziwnych spawnów znajdujących sie na niej.Więc nadal jestem sceptyczny ___________________ Uwieze jak Zobacze xD |
wszyscy jesteście w błedzie, wczoraj udalo mi sie odkryś droge do bazyla, zaczyna sie w niesamowitym miejscu. trzeba znaleść tunel prowadzący do okola tibi, zaczyna sie na daramie idze pod edronem przechodzi pod kazo potem wedruje pod carlin i lodowe wyspy, nastepnie pod woda idze az to rooka (wychodzi sie za pomieszczeniem z mino magiem) nastepnie tunel wędruje aż pod thais i poh następnie teleportem przenosimy sie do tunelu który jest połaczony jednostronnym teleportem z bazilisk roomem. Po drodze oczywiście są przeróżne stwory, dźwigienki i inne pierdułki. Wchodzi sie po pomieszczenia z bazolem. trzeba do niego zagadać. po 10 min rozmowie przyzywa 4 demony, sieka jest ostra tym bardziej że pomieszczenie jest małe. jednak po pokonaniu owych demonów (3 z 8 osób padły) bazyliszek gratuluje i otwoera kolejny teleport do pokoju wygladającego jak ten z anihilatora są 3 nagrody mozna wziąść jedną ja wybrałem golden helmeta, a oprócz tego był jeszcze thunder hammer i great shield
ps. kto uwierzył niech pisze [; pps. to tylko ozdoba tibi nic wiecej |
@up
Eeee nie wzruszyła mnie twoja historia @topic Niejaki wolosnik z antici podobno częściowo zna drogę do bazyliszka... Bazyliszek istnieje i prędzej czy później ktoś znajdzie i zabije -.- |
Koniec głupot
NIE DA sie dojsc do bazyliszka,tak samo jak zdobyc butów do chodzenia po wodzie,lawie czy po czymkolwiek co jeszcze wymyslicie. I NIE DA sie zrobic spike sworda na rooku. Jedyne boots of waterwalking leżą w ank w pomieszczeniu z djinem i NIE DA sie ich zdobyć tak samo jak na rooku. Wiec przestancie ciagnac ten temat i wyciognijcie jakies wnioski z tego ze od paru lat ludzie próbują zrobić ten quest i NIKT go nie zrobił. Pamietam jak były tematy o tym ze da sie zdobyc warlord sworda "lecąc" na miotle albo ze bubble jest żoną gm'a czy juz zupełnie absurdalny temat o tym ze EO ma bp golden helmetow ;)
|
Wszyscy jestescie w bledzie ...
|
@up 2x
pff... Spike sword na rooku chyba zostal zdobyty ale nie wiem... była gdzieś tu jakaś fota a pozatym wg. mnie każda zagadka jest do rozwiązania i niczego nie można być pewnym... |
Cyrk...
Zkąd wiesz że sie nie da zdobyć?? Dostałeś jakieś tajne wieści od CipSoftu??
Nikt tego niewie ale założe się że w krótce ktoś rozwiąże tą zagadke!! Ale przed tym możemy sie tylko sprzeczać kto ma racje! |
Cytuj:
Pisze się "skąd" , wracając do tematu , spike sworda mają tylko nieliczne osoby które grały z 2-3 lata temu w tibie i pokonały na rooku mno maga .. co do bazyliszka nie ma do niego dojścia .. btw. co do bubble to jest żoną (dziewczyną ? ) gm'a Nietzsche .. |
Ludzie, cały ten temat to jeden wielki domysł !!!! Ja szczerze w to wierze, że spike sword i bazyliszek istnieją,ale też nie koniecznie. W tej grze Bogiem jest Cip Soft i wszystko jest możliwe!!.............Wzruszyłem się ;( ;( :p
|
Powiedzmy prawde sobie i innym nikt jeszcze nie odkryl drogi do bazyliszka.
Więc niema co sie nad tym tematem roztkliwiac. |
jezu spytajcie sie GM'a albo napiszcie list do CipsCoftu czy jakoś tam oni odpowiedzą kurde będą się kłucić ale dsl ma 1 osoba w tibi za nabicie 200 lvl jako pierwszy dostał je bubble
|
W końcu Bazyliszek też jest w jakimś celu... Może komuś sie uda :)
|
na forum jest filmik "na tibie 7.4" jak ziomek pokazuje dsl'e na trade...
oto on: http://maxrazel.byethost15.com/ax/DSL.rec |
fake
@up
przed naswa nia ma "a" ;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/ |
a przed ktora nazwa legow masz A ?
16:08 You see plate legs (Arm:7). -.- myslcie ludzie albo uczcie sie jezykow -.- |
Cytuj:
taa tyle ze już ktoś dawno mówił ze to ots był z tymi dsl .. nie wiem czy to prawda ale ja temu filmikowi nie wierze .. btw. a co do tego że bubble dostała dsl za to ze jako pierwsza osoba miala 200 lvl to moim zdaniem to gówno prawda .. |
Cytuj:
Cytuj:
Moim zdaniem do Bazyla nie da się dojśc, aczkolwiek jeśli ktoś mi udowodni, że się da, to zły na niego nie będę^^. |
Bazyliszek jest to NPC
Słyszałem ze +100 lvl polak z antica wykonal go. Tylko mozna u niego sellować Pieces of Irons(czy cos takiego ;s) |
wszystko ok.
Wszystko ok ale gdzie to jest? Koło jakiego miasta? A ten Bazyl, co on robi tak w ogóle? :confused:
|
Cytuj:
|
Wielkie gratz dla ciebie ze nie zachowujesz sie jak debil i nie expisz tylko z tibia gg lub z tbi robisz mlvl. Ciesze sie gdy widze osoby które probuja troche pomyslec nad tą grą :)
Zycze tobie zeby udalo ci sie rozwiazac zagadke bazyliszka :) up@ Master mind psujesz zabawe z gry ..... wlasnie dzieki takim tajemnicom gra jest najfajniejsza po tym jak piszesz widac ze jestes maniakiem siedziacych kilkanascie godzin przed tibia i tylko expisz expisz i dlaczego uwazasz ze nie da sie tam dojsc ?? dasz nam jakis dowod ? czy tylko bedziesz bezsensu caly czas pisal to samo twierdzenie bez uzasadnienia |
ja mam inna teorie
Sprawdzilem to. Nie masz do konca odkrytej mapy i nie zgadzam z twoja teoria. Ale cos w tym jest.Mysle ze w jakims z miejsc na tibi jest teleprt ktory teleprtuje cie do tego miejsca i odzrazu wpadasz do dziury z bazyliszkiem. To sa tylko przypuszczenia. Mam nadzieje ze ktos w koncu tam dojdzie. Powodzenia.
|
Jeśli bazy naprawdę istnieje to pewnie da się do niego dostać. Nie sądze żeby to było tak że tylko największy lvl może tam się dostać. Uważam że to coś jak ze skarbem templariuszy-żeby go odnaleźć trzeba użyć rozumu.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:10. |