Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Silk Road online (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55151)

P0PI 05-11-2005 22:51

Silk Road online

Witam 1.10.05 wyszal alfa gry Silk Road teraz 09.11.05 zaczyna sie beta gry
postacie bede resetowane wiec mozna zostac kims :)
w grze znajduja sie 3 profesje Thief Hunter i Trader
trader przewozi towary z miasta do miasta Thief musi ukrasc te towary a Hunter oslania karawany i zabija zlodzieji :)
gra jestest w ladnej szacie graficznej
gra jest krzyzuwka Kal Online/Knight online/Lineage 2
Jest bardzo duza mapa i duzo Mobow :)
Links:
http://www.silkroadonline.net oficjalna strona
http://silkroad.blo.pl/ forum tutaj dowiecie sie wiecej

Aktualnie sa male lagi i mass kocki od czasu do czasu poniewaz za duzo wiary siedzi i meczy ta gre :D
w ten weekend chyba powstanie jescze 1 serwer

PS.Zaparaszam do grania mila gierka i klimat :)

Edit:aby zassac gre trzeba sie zalogowac Nic na e-mail nie przychodzi
Edit2. w srode o 2giej w nocy zaczyna sie oficjalna beta WSZYSTKIE POSTACIE BEDA USOWANE :(
prawdopodobnie postacie z Bety przejda do oficjalnej wersji

Ps2. Sorx za bledy ort/etc

Szrama'Slayer 06-11-2005 08:11

nono

Juz sasysam gierke xD

Po screena widac ze wypas gierensja

Radek 666 06-11-2005 08:20

No kurnasz, właśnie wlazłem na forum, żeby przedstawić tę gierkę :P. Ja narazie mam maga na 11 lvlu i łucznika na 6 lvlu, za wiele w to nie grałem, bo zassałem wczoraj. Ale narazie za wiele nie gram, jeśli ma być reset postaci.

Aeglos Tribunal 06-11-2005 08:25

Ta gra jest po angielsku ? bo widziałem na tym forum do którego podali linka , że jest po japońsku ;) proszę o odpowiedź

Radek 666 06-11-2005 08:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aeglos Tribunal
Ta gra jest po angielsku ? bo widziałem na tym forum do którego podali linka , że jest po japońsku ;) proszę o odpowiedź

Ta gra jest po angielsku. Przynajmniej ja taką mam, a ściągałem z tej strony którą podał P0PI.

Aeglos Tribunal 06-11-2005 09:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Ta gra jest po angielsku. Przynajmniej ja taką mam, a ściągałem z tej strony którą podał P0PI.

oke thx ja ją już ściągam mam już 250 mb ;P a ściągam nie całe 30 min ;)

P0PI 06-11-2005 09:38

Cytuj:

jest serwer anglo jezyczny i japonski jezeli lubisz sie bawic w arheologa :D
zagraj na japonskim www.silkroad.net :D ale nie polecam

Rupert 06-11-2005 15:49

Heh..zaczęłem ściąganie :D 19 kb/s jutro pogram :D Oby sie oplacało tyle ściągać

Aeglos Tribunal 06-11-2005 22:04

Mam jeszcze pare pytań , a mianowicie :

1. Jak używać skilli ? wiem , że się dodaje bo to obczaiłem ;P ale nie wiem po co
2. Jak wybrać profesję ponieważ nie wiem :P
3. Gdzie mogę kupić jakąś broń ? :> mam 3 LVL.

Z góry thx za odpowiedzi ;) jak nie chce się komuś tutaj pisać to na GG 8792583

Radek 666 07-11-2005 17:31

Cytuj:

Mam jeszcze pare pytań , a mianowicie :

1. Jak używać skilli ? wiem , że się dodaje bo to obczaiłem ;P ale nie wiem po co
2. Jak wybrać profesję ponieważ nie wiem :P
3. Gdzie mogę kupić jakąś broń ? :> mam 3 LVL.

Z góry thx za odpowiedzi ;) jak nie chce się komuś tutaj pisać to na GG 8792583

1. Ty nie dodałeś do sikilli tylko do mastery :). Pierwszy skill jest chyba od 5 czy tam 6 mastery lvlu. Skille są pod mastery.
2. Takie główne profesje to są 3 od 20 lvlu. Trader, Hunter i Thief. Trader ma za zadanie przewożenie od miasta do miasta towarów, Thief ma za zadanie wykraść te towary a Hunter ma za zadanie obronić karawany. A jeśli chodzi o skille to możesz być rycerzem który wali z magii, rycerzem który wali z łuków, magiem który jest dobry w bezpośrednich starciach. Tutaj nie ma podziału na profesje.
3. W początkowym mieście jest sporo sklepów. Naciskasz "M" potem klikasz w miasto w którym jesteś (o ile już nie jest włączone). Pokazuje się mapa miasta. Ty jesteś strzałką, tam masz pozaznaczane różne sklepy. Ale i tak druga z kolejności broń jest od 8 lvlu.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to kontaktuj się na GG (9619721) innych to też dotyczy :).

Racon 07-11-2005 21:49

Mam koszmarnew lagi w tej grze kursorem moge ruszac .CZyli raczej nie komp.Co zrobic?A w miescie to juz masakra ...

Darth Ryba 07-11-2005 22:24

Dajcie dokladny opis tych profesji plx. Ja chyba decyduję się na thiefa.

P0PI 08-11-2005 01:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Racon
Mam koszmarnew lagi w tej grze kursorem moge ruszac .CZyli raczej nie komp.Co zrobic?A w miescie to juz masakra ...

hmm albo masz slabe lacze ( w co watpie)
albo za slabego kompa :P
ja hodz mam dosyc dobrego kompa tnie mi sie na full detalach gram na medium czasem w miescie laga lapie
Amd 2,8 ghz
1024 ram
ati radeon 9600 pro

ewentualnie moze niemasz direct 9.0c
albo zbyt stare sterowniki graficzne

powylaczaj gg i inne *******y anti vira i a wycisniesz wiecej klatek/s
i zmien detale na low :)

jak nie pomoze wyslij list do sw mikolaja o nowego kompa :D

serwer narazie jest down bedzie on za 24h czli w srode o 2:00 w nocy :P
ewentualnie 3 :P no ale jak wrucicie ze szkoly bedzie up na 100% :D

ide spac bo to juz 2ga w nocy :P

Ema Toma 08-11-2005 06:35

Ah... ;/ Zamkneli bete. Teraz tylko czekam kiedy wlacza i wracam do mojego thiefa :-)

Racon 08-11-2005 12:32

Mam wszystko na low ( nawety wylaczylem glosy ).Jak czasami chodzi plynie ( zdala od miasta) w miesice to nielitnosnie sie tnie.Mama powiedziala ze nie kupi mi karty graficzenj bo karta graficzna jest do gier .... (Mam gf2).Direct 9.0c.Sterwoniki zainstaluje nowe moze pomoze .

EDIT:
A w procesach zosatwiam explorera i schovsta reszta co ma "Admin " zakanczam

P0PI 08-11-2005 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ema Toma
Ah... ;/ Zamkneli bete. Teraz tylko czekam kiedy wlacza i wracam do mojego thiefa :-)

teraz alfa sie skaczyla :) beta dopiero sie zaczyna a postacie z alfy sa usuwane :)

P0PI 08-11-2005 12:48

Cytuj:

Mam wszystko na low ( nawety wylaczylem glosy ).Jak czasami chodzi plynie ( zdala od miasta) w miesice to nielitnosnie sie tnie.Mama powiedziala ze nie kupi mi karty graficzenj bo karta graficzna jest do gier .... (Mam gf2).Direct 9.0c.Sterwoniki zainstaluje nowe moze pomoze .

EDIT:
A w procesach zosatwiam explorera i schovsta reszta co ma "Admin " zakanczam

Hmm niemam pojecia co dalej zrobic masz zaslabego PC :/

Aeglos Tribunal 08-11-2005 12:52

Od jakichś 15 min robi mi się update przy łączu 1 mbit i mam 70% więc na słabszych łączach trochę potrwa ;) POPI jaki masz lvl ? mógłbyś mi trochę pomóc ? :> ja mam 7 muszę dzsiaij z 12 zrobić może dam radę ;D

P0PI 08-11-2005 13:44

Cytuj:

Od jakichś 15 min robi mi się update przy łączu 1 mbit i mam 70% więc na słabszych łączach trochę potrwa ;) POPI jaki masz lvl ? mógłbyś mi trochę pomóc ? :> ja mam 7 muszę dzsiaij z 12 zrobić może dam radę ;D

aktualnie niemam zadnej psotaci poniewaz psotacie usowaja :P
alpha sie skaczyla zaczyna sie Beta i postacie sa od 0 wszystkie beda usuniete :) z tego co wiem a jak scagniesz ubdate to raczej serw bedzie down :/ i o 2giej w nocy zaczyna sie beda :P

P0PI 08-11-2005 13:46

Close beta service will start tomorrow 10:00 AM. (Nov. 9th Korean Time)
And you can download full client from 00:00 AM of Nov. 9th in Korean Time.

* When you connect to server, auto patch will be started and we will provide manual patch in the afternoon also.

About Closed Beta Test

Q: Will characters of Alpha test be initialized after Close Beta Service?

A: All characters will be kept from Close Beta Service FOREVER.

Q: Do I have to join again to enjoy Close Beta Service?
A: The person who is user of Alpha Test Service doesn't need to join again.

Q: Do I have to download and install client again to enjoy Close Beta Service?
A: When you connect to server, Patch will be started automatically.
We will provide you manual patch and full client also for slow Network speed.

Q; When Close Beta Service will start?
A: Korea: 10:00 AM of Nov. 9th
New York: 08:00 PM of Nov. 8th
London: 01:00 AM of Nov. 9th
Singapore: 09:00 AM of Nov. 9th

Q: What will be updated in Close Beta Service?
A: Awkward English name of Skill, Item, Monster and etc. will be modified. And 40 new Quests will be updated.
Additional Game information will be posted on Homepage.

Q: Is Silkroad Online a pay Game?
A: Silkroad Online is FREE game FOREVER.

Radek 666 08-11-2005 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ema Toma

Oj, chyba jednak nie wrócisz ;).

Badzo 08-11-2005 15:32

Panowie, jaką 'profesje' wybrać?

Radek 666 08-11-2005 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
Panowie, jaką 'profesje' wybrać?

Taką jaka ci najbardziej odpowiada?

Badzo 08-11-2005 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
Taką jaka ci najbardziej odpowiada?

a nie, sorki... To dopiero od 20 lvlu sie wybiera klase, więc nieprędko...
Ale jak sie bede decydowal to albo trader albo thief...

Pozdro ;P

Racon 08-11-2005 18:06

I tak server (beta ) wlacza o 2 rano ...

Aeglos Tribunal 08-11-2005 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
a nie, sorki... To dopiero od 20 lvlu sie wybiera klase, więc nieprędko...
Ale jak sie bede decydowal to albo trader albo thief...

Pozdro ;P

A ja wezmę Huntera i będe Cię musiał zabijać ;P , a btw. jest ktoś za tym , żeby zrobić jakąś Gildię ale każdy będzie z tej samej profesji ? :>

polonia671 08-11-2005 19:13

ojoj chlopcy ta gra jest zryta :P server non stop full i takie jakies krzywe ...
nie lepiej zagrac w Cabal Online ?

Aeglos Tribunal 08-11-2005 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez polonia671
ojoj chlopcy ta gra jest zryta :P server non stop full i takie jakies krzywe ...

Sam jesteś krzywy i to Twoje Cabal Online btw. powiedz mi jak to ściągnąć bo z tego co słyszałem to JESZCZE się nie da , a jeżeli Ci coś nie pasuje to nie musisz tu zaglądać peace ;>

P0PI 08-11-2005 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez polonia671

czy ja nie umiem pisac czy ty nie umiesz czytac to post o Silk road czy jakims czyms zwanym Cabal Online Ciezka Analfabetyczna Bzdura ala lol :D

P0PI 08-11-2005 20:58

Cytuj:

I tak server (beta ) wlacza o 2 rano ...

nom o 2giej rano ja czekam juz hyhy znowu maraton przed PC :D

Darth Ryba 08-11-2005 21:13

Ja mam problem. Jestem w tym wogole zielony. Jak chce sie zalogowac to nie mam zadnych serverów do wybrania. To okienko jest puste. Help plx

P0PI 08-11-2005 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darth Ryba
Ja mam problem. Jestem w tym wogole zielony. Jak chce sie zalogowac to nie mam zadnych serverów do wybrania. To okienko jest puste. Help plx

ehh poczytasz sie dowiesz narazie serwery sa down poniewaz skaczyla sie faza testow Alpha i o 2giej w nocy/rano jak kto woli zaczyna sie Close Beda test :) za 4h pograsz sobie :D

Btw. kozystajac z okacji prosze glosowac w sondzie
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=55398

P0PI 09-11-2005 02:46

o godzinie 2:05 serwer ruszyl jak narazie sa straszne lagi ze ch**j mnie strzela teraz czyli 3:50 serwer poszedl down na 10 minut maja zwikszyc transfer czy cos takiego :P ale na tych lagach wbilem juz 7 lvl hehe

PinGOnE 09-11-2005 08:15

a wiesz ze posty mozna edytowac ?

Fivapo 09-11-2005 15:09

;/

Ludzie ccem sie pograc w Silka jests server ale niemioge sie podlonczyc pisze cos takiego OVERBYRDE.. i dalej nieumiem przeczytac i ten napis jest za czerwono tak pisze obok servera.A jak sie chdem podlonczyc pod sever to mi pisze cannot conect to due server pls co jest garne.

Czzby server padl albo zaduzo ludzi .nIEch ktos napsize co jest garne zebym sieniemartwil ;p

z gory thx

P0PI 09-11-2005 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fivapo
Ludzie ccem sie pograc w Silka jests server ale niemioge sie podlonczyc pisze cos takiego OVERBYRDE.. i dalej nieumiem przeczytac i ten napis jest za czerwono tak pisze obok servera.A jak sie chdem podlonczyc pod sever to mi pisze cannot conect to due server pls co jest garne.

Czzby server padl albo zaduzo ludzi .nIEch ktos napsize co jest garne zebym sieniemartwil ;p

z gory thx

Problem z Alpha powraca niestety serwer jest PRZECIAZONY cos jak w starej tibi jak kolejek nie bylo prubowales az sie uda jadalem loga i niemoge tez wejsc mecze sie juz z 30 minut ale trzeba byc wytrwalym z czasem to naprawia maja pwostac nowe serwery to ludzie sie przeniosa i bedzie loozik

Fivapo 09-11-2005 15:33

THx

POPI Thx very much teraz tylko czekac i czekac.

Do tegoc zasu bedzie sie dark edena scaigal .Jak by bylo jakies zmieny w silk prosze o powiadomienie an tibia .pl;]

Z gory THX jeszcze raz

Radek 666 09-11-2005 15:56

Za tydzień mają zrobić nowy serwer, czyli skończą się problemy z lagami! ^^

Badzo 09-11-2005 19:06

"Cannot connect due to server traffic"

Czyli że co, że moja wina czy jak? No niby server normalnie jest, tylko przy naciśnięciu "Connect" jest ten błąd włąśnie...

O so hozi?

Avager 09-11-2005 19:25

up:
ch wie

Topic:

Jezu czemu nie mam normalnego kompa -.- heh już nie moge się doczekać aż będę mieć takiego który udźwignie chociaż Soldata -.- .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57.