Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Techniczna aktualizacja (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56099)

Dabek 16-11-2005 14:26

Techniczna aktualizacja

W ramach przygotowania do Świątecznego Update, pewne techniczne usprawnienia muszą zostać wprowadzone wcześniej. Z tego powodu wszystkie serwery będą wyłączone dziś, 16 listopada, do godziny 18.00.

To NIE JEST jeszcze świąteczna aktualizacja - w grze nie zauważycie prawie żadnych zmian, z wyjątkiem zwiększonej wytrzymałości spearów, throwing starów i noży. Oprócz tego, przedmioty i potwory wyciągane z dziury przy pomocy liny piętro wyżej będą się pojawiać na polu na którym stoi gracz to robiący (a nie tak jak do tej pory zawsze na południe od dziury).

Przy najbliższym logowaniu się do gry aktualizacja klienta powinna zostać pobrana automatycznie - w razie problemów można ją też pobrać ze strony głównej tibia.com.

Klienta możecie też pobrać z naszego downloadu: klik

Informujemy także iż test serwer został wyłączony. CipSoft dziękuje wszystkim, którzy wzieli w nim udział.

Shadow of the Samurai 16-11-2005 14:43

hmm coraz lepiej:] przynajmniej będzie się jakoś dało trenic palkiem :p

atka 16-11-2005 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
W ramach przygotowania do Świątecznego Update, pewne techniczne usprawnienia muszą zostać wprowadzone wcześniej. Z tego powodu wszystkie serwery będą wyłączone dziś, 16 października, do godziny 18.00.

To NIE JEST jeszcze świąteczna aktualizacja - w grze nie zauważycie prawie żadnych zmian, z wyjątkiem zwiększonej wytrzymałości spearów, throwing starów i noży. Oprócz tego, przedmioty i potwory wyciągane z dziury przy pomocy liny piętro wyżej będą się pojawiać na polu na którym stoi gracz to robiący (a nie tak jak do tej pory zawsze na południe od dziury).

Przy najbliższym logowaniu się do gry aktualizacja klienta powinna zostać pobrana automatycznie - w razie problemów można ją też pobrać ze strony głównej tibia.com.

UHUHUHUHUHU to ciekawe co bedzie w uptade jak juz zmiany wprowadzaja teraz;]

Nevemu 16-11-2005 14:48

Jak widać zmiany umilą troche paladynom.Ale i tak bedzie "trask".. E gdzie spear? ;)
Co do ropania nawet pomocne ;p

Magin Gewu 16-11-2005 14:50

A miałem dzisiaj DO 18 trenić

paior 16-11-2005 14:54

SPoko jeszcze tylko nowe swiaty i bedie cool :)

Rudziaczek 16-11-2005 14:58

i jeee :D:D lajtowo jak się speary nie będą niszczyły tak szybko :D:D miejmy nadzieje że na długo teraz będą wystarczyć bo stęskniło mi się z graniem palladynem :D:D teraz tylko czekam na nowe serwery :P oby tylko jak najszybciej

Shagarot 16-11-2005 15:02

No skoro teraz na Obsidi 1 nóż do rzucania chodził po 100gp to Ciekawe jak im skoczy teraz cena ;p

Igor From Mlynary 16-11-2005 15:06

Ho Ho

:PP fajnie ze spiry itp. sie beda wolniej lamac, ale i tak pallek ma przerąbane, ostatnio gralem sobie jednym to 40 kamieni na 1 skill zuzylem LOOOL

si'monek12 16-11-2005 15:08

zaje....

i love all update (oprucz tego z niszczoncymi spearsami :evul: )

SWIENTA IDOM JUZ,SWIENTA IDOM JUZ.... :D

SUPER

Zaphi 16-11-2005 15:09

palki rox
teraz tylko znalesc jakies nowe pvp i obalac rzady evul PA :evul:

btw @
wszystkie serwery będą wyłączone dziś, 16 października, do godziny 18.00.

ehh czy to tylko u mnie dzis jest 16 listopad ??

KoRn _\n/

DRoN 16-11-2005 15:22

... jeśli dobrze rozumiem , to ropanie wrzuca cokolwiek na miejsce ropacza , więc jak przejdzie się na drugą strone w takim miejscu -> pod pustynią , jak sie idzie na deserowego questa jest takie miejsce gdzie jest dziura i w środku 1 scorpion , i wyjść można tylko jeśli ktoś nas ropnie , a chodzi o to , żeby pojawić się po drugiej stronie , a nie spowrotem od strony ropacza , więc ?? ...

pijany rolnik 16-11-2005 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez si'monek12

SWIEBTA IDOM JUZ,SWIENTA IDOM JUZ.... :D

SUPER

Skoro idą Święta to może sprawisz nam prezent i zajrzysz do słownika ortograficznego?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Garet
Ale wracam patrze nic i dopiero weszlem na Tibia.pl

W wieku 14 lat nienauczyłeś się jeszcze niepopełniać najczęściej popełnianego błędu?

qba'the'dragon 16-11-2005 15:53

Cytuj:

Z tego powodu wszystkie serwery będą wyłączone dziś, 16 października, do godziny 18.00.

Modq chyba pomyliłeś dzisiejszą datę. Dziś jest 16 LISTOPADA a nie października ;). Jeśli źle Cię zrozumiałem, że chodziło Ci o dzisiejszą datę to sory, jeśli jednak znalazłem błąd do poprawienia to... Reput Point plix :).
Pozdrawiam ...::Qba the Dragon-Darknesser::...

Seru :] 16-11-2005 16:00

Akurat wtedy gdy zostało mi do zrobienia 1% do 51skilla Shieldingu (lol) Na moim ekranie widniał napis Server is going down in 1 minute.... Omg :D

Kerni 16-11-2005 16:08

Spears SiĘ NieniszczĄ Hurry!!!!!

Wrescie Cipsoft ZmĄdrzal Gra Pallem Ma Sens!!!!!!!!!!!!
Jestem W Eufori!!!!!

Endin 16-11-2005 16:47

PROBLEm

Przed chwilom sie zalgowalem a potem wylgowalem i przy probie zalogowania pojawił sie komunikat THE GAME IS JEST SHUT DOWN PLEASE TRY AGAIN LATER!\
o co w tym chodzi?

Robaczq 16-11-2005 16:56

buu:P

czekam i czekam no i za 8 min w koncu bede mogl grac bo juz mnie myszka gryzie i klawiatura szczypie :P

Elvena 16-11-2005 17:04

Lol?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Igor From Mlynary
:PP fajnie ze spiry itp. sie beda wolniej lamac, ale i tak pallek ma przerąbane, ostatnio gralem sobie jednym to 40 kamieni na 1 skill zuzylem LOOOL

Huh? To co ty za skille masz? Ja robie pallka calkowicie po update, i mi teraz schodzi 120~ small stone'ow na skilla...

J0hny 16-11-2005 17:27

Kiedyś musiało nastąpić :p...i dodam od siebie że teraz np gold coin waży 0.10 a nie 0.1 :p i zauważyłem też nowy budynek w North porcie :D
A co do Grudniowego UpDate to będzie napewno dużo zmmian grafiki <tak mi się wydaje :D>

Sir Emilio 16-11-2005 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez si'monek12

SWIEBTA IDOM JUZ,SWIENTA IDOM JUZ.... :D

SUPER

ta... update zeczywiscie byl tylko po to (tiquanda update) zeby zrobic na zlosc dobrym macro userom
jakbys zapomnial to walneli jeszcze ogromny teren -.-
pozatym ten update nic praktycznie nie zmienia

pijany rolnik 16-11-2005 17:47

Sry za tego posta :P to przez przypadek ;)

Garet 16-11-2005 17:49

Jestem bardzo ciekawy czy bedzie coś fajnego w updacie i czy bedzie mikołaj :D . I fajnie jakby kazdy dostał to samo a nie losowo bo to troche nie sprawiedliwe. A tak na marginesie na początku myslałem ze to update był :D Ale wracam patrze nic i dopiero weszlem na Tibia.pl i przeczytałem co jest grane ( :cup: spuźniony zapłon) aj... Fajnie bedzie

Samuraj 16-11-2005 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J0hny
Kiedyś musiało nastąpić :p...i dodam od siebie że teraz np gold coin waży 0.10 a nie 0.1 :p
A co do Grudniowego UpDate to będzie napewno dużo zmmian grafiki <tak mi się wydaje :D>

Jezuuuuuuuuu... Przeciesz 0.10 i 0.1 to jest to samo!! Po co wogóle o takich pierdołach pisać??

Misrze Foto-Montarzu 16-11-2005 18:54

Dawniej było lepiej nie było soula nie trzeba robaczków ciekawe co zrobiom na swienta? WIEM! aby morzna bylo spac paccem trzeba miec pirzamę :D :P

Cacuss 16-11-2005 19:18

Troche wnioslo...

W tym upadet zostaly dodane nowe "tereny", pod tym slowe tlumacze juz zostaly dodane np. nowe domki na starych teranach. Tak jest w np. North Port (na polnoc od Carlin), zostal tam "zbudowany" nowy domek i wsrodku sa na scianach zawieszone dlowy orcow, cyklopow i deearow :P .

You see an orc trophy.
You see a deer trophy.
You see a cyclops trophy.

You see a small lit pagoda. - niewiem co to jest :P
You see an emblem. - jakis herb

Gustek 16-11-2005 19:19

Ktoś napisał że speary się nie niszczą...
niszczą się ale za to duuuuuużo wolniej :)

Lord Hypro 16-11-2005 19:23

Soul points- koniec?

Doszły mnie słuchy, że CipSoft usunie (swoją drogą beznadziejny, żenujący i w ogóle bezgranicznie wqurzający mnie wynalazek, który miał wyeliminować runemakerowe postacie, a tylko doprowadza do białej gorączki uczciwych graczy) soulpointy w następnym update (świątecznym). Czy to prawda?? :confused:

P.S.: Jeżeli ktoś gra w Tibię pod Linuxem i używa do emulowania tej gry programu Wine, to się zgłoście, bo mi po aktualizowaniu plików z grą przestaje Tibia działać!!! H-E-L-P!!! ;( ;( ;(
P.S.2: A właśnie: soule to nie jedyny BEZGRANICZNIE BEZNADZIEJNY wynalazek, który zamiast blokować oszustów jest ciosem w plecy uczciwych. Kolejnym przykladem są robaczki.

M&M 16-11-2005 19:26

yeah :D wreszcie coś zrobili z tymi spearami :) będę mógł grać na nowym servie palkiem ^^. New gameworlds plx :D.

PS : naprawdę nieźle poprawili ( chyba, nie wiem dokładnie jak było wcześniej ) wytrzymałość spearów. Gdy sprawdzałem, to przed chwila speary rozwalały się po 40~50 rzutach, a jeden z nich wytrzymał 112 rzutów (wiecej nie chciało mi sie liczyć :P)

roXen 16-11-2005 19:37

Xd!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
SPoko jeszcze tylko nowe swiaty i bedie cool :)

POPIERAM :D !!! Xdddd~

@topic
No w koncu problem palkow sie zmniejszyl, ale sp zostaly nadal :|

pally mikmys 16-11-2005 19:39

no wreszcie pallowei powracaja pamietam jak chcialem miec 50 disa i cacy latam do dp co 5 min ale to cie da zniesc tylko ze jak mialem 1% do 50 disa to myslalem ze chyba narmoalnie zabije kogos kto dal pomysl lamiacych sie spearwo X( X( X( X( X( X( X( X( ;(
ale juz mam 54 (1 nabilem przed chwila) :cup:

suchyxxx 16-11-2005 20:06

Boże nauczcie się pisać po polsku...Nie świenta tylko święta,nie morzna tylko można,nie idom tylko idą,nie weszłem tylko wszedłem albo weszłam od żeńskiej formy,nie bende tylko będę,nie nareście tylko nareszcie!!!To tylko częsć błędów jakie popeniają co poniektórzy.Uczyć się polskiego i dużo pisać a napewno będziecie mieli 5-tki z polaka;p

tassin 16-11-2005 20:07

W kwestii zmian:
Na Edronie zostało poszeżone przejście pomiędzy częścią, na której znajduje się miasto, a częścią na której znjduje się cyclopolis, demony itp.

Quaker Masters 16-11-2005 20:22

Problem :/

Mam problem z wejsciem na tibie :/ gdy przy logowaniu downloaduke mi sie to cos :P to wyskakuje mi jakis bląd :/ Gdy probowalem 2 raz to samo :/
Co mam zrobic??? ;(

Lowca Knight 16-11-2005 20:24

niestety tez tak mamy :(

..::QRAS::.. 16-11-2005 20:33

Zauwazylem ze teraz gdy chcemy potworka zaznaczyc na ekranie w miejscu "rope place" nie mozemy i tak samo gdy chcemy go otworzyc.

Quaker Masters 16-11-2005 20:34

Wie ktos co mamy robic ;(;(;(

Azeroth Lee 16-11-2005 20:43

Mam nadzieje, że w świątecznym update zrobią coś z tymi soul point'ami, bo już szału dostaje wiecej trzeba expić niż runek robic.

GangZter 16-11-2005 20:46

CZY WY NIE ROZUMIECIE ŻE CIPSOFT NIE USUNIE SOUL POINTSOW?

był to bardzo dobry krok dla cheaterow którzy mieli po 5 lub wiecej makerow i odciążyło to servery więc raczej tego nie zmienią a jak ktoś umi grać to z soulami czy bez nie ma różnicy, nie podobają Ci sie soule nie graj sorkiem/drutem i problem z głowy
a co do Palka to te znikające spiry były przegięciem , widać żę Cip-om zależy na graczach ;)

kthxbye

WSH 16-11-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Hypro
Doszły mnie słuchy, że CipSoft usunie (swoją drogą beznadziejny, żenujący i w ogóle bezgranicznie wqurzający mnie wynalazek, który miał wyeliminować runemakerowe postacie, a tylko doprowadza do białej gorączki uczciwych graczy) soulpointy w następnym update (świątecznym). Czy to prawda??

P.S.: Jeżeli ktoś gra w Tibię pod Linuxem i używa do emulowania tej gry programu Wine, to się zgłoście, bo mi po aktualizowaniu plików z grą przestaje Tibia działać!!! H-E-L-P!!! ;( ;(

P.S.2: A właśnie: soule to nie jedyny BEZGRANICZNIE BEZNADZIEJNY wynalazek, który zamiast blokować oszustów jest ciosem w plecy uczciwych. Kolejnym przykladem są robaczki.

Musisz na nowo ściągnąć Tibię(www.Tibia.com), zainstalowac i można juz "wine tibia*****: :P Skopiuj także mapki ze starego folderu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quaker Masters
Mam problem z wejsciem na tibie :/ gdy przy logowaniu downloaduke mi sie to cos to wyskakuje mi jakis bląd :/ Gdy probowalem 2 raz to samo :/ Co mam zrobic???

Cytuj:

W ramach przygotowania do Świątecznego Update, pewne techniczne usprawnienia muszą zostać wprowadzone wcześniej. Z tego powodu wszystkie serwery będą wyłączone dziś, 16 listopada, do godziny 18.00. To NIE JEST jeszcze świąteczna aktualizacja - w grze nie zauważycie prawie żadnych zmian, z wyjątkiem zwiększonej wytrzymałości spearów, throwing starów i noży. Oprócz tego, przedmioty i potwory wyciągane z dziury przy pomocy liny piętro wyżej będą się pojawiać na polu na którym stoi gracz to robiący (a nie tak jak do tej pory zawsze na południe od dziury). Przy najbliższym logowaniu się do gry aktualizacja klienta powinna zostać pobrana automatycznie - w razie problemów można ją też pobrać ze strony głównej tibia.com. Klienta możecie też pobrać z naszego downloadu: klik Informujemy także iż test serwer został wyłączony. CipSoft dziękuje wszystkim, którzy wzieli w nim udział.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:18.