Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Terra World (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56990)

Harven 27-11-2005 18:13

Terra World

Piszę ten topic aby zaznajomić was z morpgiem któremu poświęcam aktualnie dużo czasu. Mowa tu o Terra World. Jest to mmorpg z grafiką 2D, licznymi skilami do wytrenowania, n00b islandem i mainlandem(rookgard plx :P) możliwością posiadania domku, ładnymi skrzydełkami(które chodzą po bagatela 100k) i wiele wiele innych. Znudziła Ci się Tibia i szukasz jakiejś odmiany? Zagraj w Terra World!
Linki:
http://www.terragaming.prv.pl/ - najlepsza i prawdopodobnie jedyna strona o TW w Polsce. Polecam pierw tutaj zajrzeć.
http://www.terragaming.net/ - oficjalna strona gry.
Screens:
http://i21.photobucket.com/albums/b2...ven/tw0002.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...ven/tw0016.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b2...ven/tw0001.jpg

Vickson 27-11-2005 19:29

Fajnie sie zapowiada ale mógłbyś porobić screeny jak grasz w to. 8o

Raxev 27-11-2005 20:07

Grałem w to i fajna giera... ile masz HP Harven?

@Harven
A co już zmasterowałeś? Chodzi mi o fishing itd.

Harven 27-11-2005 20:09

mam 53hp, szykuje się do wyjścia na main ale nie moge plate helma zdobyć :/
@re up: lumberjacking, fishing i mining. :]

Adaras 27-11-2005 22:20

Haha! ;) Grałem i to dość dużo. Byłem już gotowy aby wyjść na maina, ale byłem zbyt pochłonięty zbieraniem kasy na łowieniu ryb...Ach, to nudne robienie 100 fishinga!

Niestety miałem małą przerwę i skasowali mi konto =[ Już mi się odechciało.

Lemef 11-12-2005 08:34

Bardzo dobra gra.
Podobna do tibi tylko, że rook łatwiejszy :P

Emil1 23-12-2005 09:55

Ja w to dosyc dawno gralem, ale pamietam jak wyszedlem na main. Po jakims czasie od wyjscia z przestalem juz wtedy w to grac. A tego helmet'a co wypada z tych duzych slimow tez nie zdobylem.

Thomas 23-12-2005 13:55

gralem w to kiedys troche i moim zdaniem jest to strasznie nudna gra...:/ tibia rox;] ^^

Chopkers 23-12-2005 14:13

Ehh. za bardzo mi przypomina Gejbojowe Pokemony..
w sumie nie chcialo mi sie to grac, ale z potrzeby nowych doznan stwierdzilem ze da sie w to grac ;P

sazuki san 23-12-2005 17:34

grałem mial 66 hp ale mi sie znudzilo a ja zdobylem plate helmet na noobislandzie nie bylo to latwe ale po wielu prubach wypadlo :]

Marchewki 23-12-2005 19:08

Założyłem postać dałem żeby mi kod Aktywacji wysłali i co jest nic nie ma ... czy coś źle wcisnełem...

Zalgadis 23-12-2005 21:45

up@
ja mam gorszy problem mam chara mam haslo mam kod aktywacji i all
ale wpisac tego niemoge wogule
jak chce cos wpisac to mam odrazu cale nawalone
jak chce skasowac 1 gwiazdke to mi wyskakuje jeszcze wiecej
jak sie wogule zalogowac?
huh?

Marchewki 23-12-2005 22:01

a mi kufa nie przysłali kodu chamy...

Harven 24-12-2005 12:17

Ja tam z kodem nie miałem żadnych problemów. Gierkę n[rawde polecam, lecz otrzegam że to nie druga tibia ;]

Zalgadis 24-12-2005 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki
a mi kufa nie przysłali kodu chamy...

kogo to?
mzoe by ktos chociaz na moje pyt. odpowiedzial co?
kufa chamy -.-

Marchewki 25-12-2005 08:02

widze kufa frajerzy prowadzą tą gre już na 5e-mailli napisałem i na 0 mi wysłali kod po 3 dniach...

kołbaś 25-12-2005 10:39

a na jakie poczty bo ja na wp wyslalem i cos nie idzie narazie(czekam 15 min) jestem ciekaw ile czekal zalozyciel i na jako poczte slal ten kod

Glacial Hero 25-12-2005 12:17

Ummm terra world, dobra gra ;p
mój ss, z najlepszymi skrzydłami w grze (skrzydła pożyczone od kolegi):

http://i28.photobucket.com/albums/c2...ero/UO0001.jpg

@Zalgadis
Sprubuj zaznaczyć wszystkie gwiazdki klikając na nie dwa, razy, usuń je i dopiero wtedy wpisz swój mail/haslo/kod aktywacyjny.

Do wszystkich: polecam logować się na op.pl, ja tam czekałem 5 minut na swój kod aktywacyjny.

Harven 25-12-2005 12:59

Ja korzystam z konta na http://www.o2.pl i tam też zakładałem konto na tą grę, a nie czekałem na hasło dłużej niż 5 minut.

PS. Czy ma ktoś muzyczkę jakąś w grze czy tylko odgłosy?

Glacial Hero 25-12-2005 13:22

Czasami Admin wlącza muzyke, ja ostatnio słyszałem na hallowen

kołbaś 25-12-2005 14:36

ok to sprubuje z tym o2 jak sie uda szybko to dam znac editem

edit: jak tylko wlonczylem poczte dalem e-mail do konta i wcisnolem odswiez w poczcie to odrazu byl e-mail od terra world

Harven 25-12-2005 17:14

Hehe, o2 jak zawsze niezawodne :] zapraszam do gry.

kołbaś 25-12-2005 18:20

mam pytanko wpisuje name password a potem wyskakuje error:

you have to enter your start code first log on.if you don't know your start code click 'mail activation code' at the logon screen

pls pomocy albo zaluzcie mi konto a przez pw podajcie name i pass

Zalgadis 25-12-2005 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś
mam pytanko wpisuje name password a potem wyskakuje error:

you have to enter your start code first log on.if you don't know your start code click 'mail activation code' at the logon screen

pls pomocy albo zaluzcie mi konto a przez pw podajcie name i pass

gdy klikasz laod character
na samym dole pisze cone costam costam only one costam
skasuj to cale i wpisz tam kod aktywacji ale tylko za 1 razem mam nadzieje ze pomoglem :P

Zalgadis 25-12-2005 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
@Zalgadis
Sprubuj zaznaczyć wszystkie gwiazdki klikając na nie dwa, razy, usuń je i dopiero wtedy wpisz swój mail/haslo/kod aktywacyjny.

no wiesz robilem juz tak i mi wpisuje ciagle jeszcze wiecej ;/
Edit@ej zalozycielu tematu podam ci swoje gygy napisz do mnie i pogadamy o tej gzre bo juz costam umim ale czegostam nieumiem xD
5665946

kołbaś 26-12-2005 05:04

thx zalgadis pomogles uz sobie gram a tak apropo jak zregenerowac hp i wywolac inventory

Glacial Hero 26-12-2005 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś
thx zalgadis pomogles uz sobie gram a tak apropo jak zregenerowac hp i wywolac inventory

Hp regeneruje ci sie samo, chyba, że masz czar leczenia. Czasami jak pisze, ze jesteś głodnym mussiz cośzjeść, bo inaczej twoje zycie będzie spadać, aż osiągnie 1hp.

Co do inventory. U góry ekranu z prawej strony, masz takie obrazki. Klikasz na obrazek ze srebrną zbroją. Wtedy pojawia ci sie twój plecak (na początku bedziesz miał w nim daggera/stuff zależnie od profesji) i inventory. Klikasz w plecaku na stuff/dagger pokazuje ci sie male fioletowe menu, klikasz po raz drugi na wyraz "equip" i w tym momęcie bron pojawia ci sięw ręku. W celu zdjęcia broni, czy innej części sprzetu, musisz kliknąć na mały krzyżyk przy niej.

Mlaan 26-12-2005 11:35

:/

Fajna gierka :D ... Grałem już troche w nią :) ... Tylko mam jeden problem :confused: ... Kiedy probowałem się dzisiaj zalogować wyświetliło się jakieś okienko z takim oto napisem : This account is already logged on ! ... to chyba oznacza ze moja postac jest teraz zalogowana ale wcale tak nie jest !!! Prosze o pomoc :) Z góry dziękuje :)

kołbaś 26-12-2005 15:44

thx za pomoc ale wczesniej sie domyslilem a pozatym jest tam jakis npc ktury leczy mnie i to pozondnie

Harven 26-12-2005 17:39

No no, widze że przybywa coraz więcej fanów tej miłej gierki. Tak trzymać ;) Żeby nie było że piszę jakiegoś bezsensownego posta mam pytanko: ma ktoś może broken plate helma na sell? bo mi potrzeba do questu, a mój się niszczyć cham nie chce :/
@Mlaan: a może dałeś passy jakiemuś koledze, i on non stop w to łupie a ty nic nie wiesz?? ;)

kołbaś 26-12-2005 18:15

nie bo akurat z moich kumpli tylko ja w toi gram
oni po zobaczeni
screenów powiedz\ieli stanowcze nie bo za bardzo tibie graficznie przypominam a oni szukaja cos bardzo odmiennego graficznie od tibi

Mlaan 26-12-2005 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harven
No no, widze że przybywa coraz więcej fanów tej miłej gierki. Tak trzymać ;) Żeby nie było że piszę jakiegoś bezsensownego posta mam pytanko: ma ktoś może broken plate helma na sell? bo mi potrzeba do questu, a mój się niszczyć cham nie chce :/
@Mlaan: a może dałeś passy jakiemuś koledze, i on non stop w to łupie a ty nic nie wiesz?? ;)

Passow nikomu nie dawałem :( ... Może mnie hackneli (chociaz nie wiem w jaki sposob ;) ) ... hehe ... a gdzie jest ten NPC co leczy ? :D:D

Glacial Hero 26-12-2005 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlaan
Fajna gierka :D ... Grałem już troche w nią :) ... Tylko mam jeden problem :confused: ... Kiedy probowałem się dzisiaj zalogować wyświetliło się jakieś okienko z takim oto napisem : This account is already logged on ! ... to chyba oznacza ze moja postac jest teraz zalogowana ale wcale tak nie jest !!! Prosze o pomoc :) Z góry dziękuje :)

Teżtak mam, gdy mnie czasami kika, ale po kilku minutach mozna się zalogowac normalnie.

@Harven
Ja zlootowałem dzisiaj dwa z mega slimów, więc jeśli jesteś zainteresowany to msg me in game (1k each ;p )

kołbaś 26-12-2005 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlaan
Passow nikomu nie dawałem :( ... Może mnie hackneli (chociaz nie wiem w jaki sposob ;) ) ... hehe ... a gdzie jest ten NPC co leczy ? :D:D

ten npc jest tak 2 mapki w dul od sklepu ze zbrojami

Glacial Hero 26-12-2005 19:10

A ja dodam, że jesli dasz temu NPC który leczy (Qieros/Quieros) zwykłe buty (stajesz na przeciw niego klikasz na buty i dajesz "give") to dostaniesz fajny prezet ;p

kołbaś 26-12-2005 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
A ja dodam, że jesli dasz temu NPC który leczy (Qieros/Quieros) zwykłe buty (stajesz na przeciw niego klikasz na buty i dajesz "give") to dostaniesz fajny prezet ;p

a dasz te butki bo ja poczontkujacy i nawet tego nie mam

Glacial Hero 26-12-2005 19:15

Ale ja już na mainie dawno x)

-//Dekalis\\- 26-12-2005 19:50

nie wiem jak się tworzy konto tam może mi ktoś wytłumaczyć albo puscić screna ??

-//Dekalis\\- 26-12-2005 19:58

sorry już se zrobiłem acc ^^

Glacial Hero 26-12-2005 20:02

Ściągasz klięta z oficialnej storny (link podany w 1st poście) włączasz klięta klikasz new character. Pojawia ci się okno. Nie przestawiaj pasków po lewo, ponieważ server i tak ci przestawi automatycznie na najlepszą konfiguracje. Wybierasz wiec wygląd i płeć postaci, następnie nick (pamiętaj, że spacje są niedopuszczalne), hasło (tak jak w nicku bez spacji), następnie class: Fighter, Ranger, Mage (w przeciwieństwie do tibii dużo sie tu nie rożnią oprucz pierwszego czaru i nazwy, skille wpadają tak samo w każdej profesji) Następnie u dołu wpisujesz swój mail, jak już niektórzy userowie forum podają najlepiej o2.pl. Po chwili na twoje konto wysyłany jest kod aktywacyjny. Włączasz klięta, klikasz load character Wpisujesz name, passy i start code na dole. Wszystkie te dane wpisujesz tylko za pierwszym razem, poniewarz klięt zapamiętuje hasło, nick i kod. Nastepnie klikasz OK i możesz grać :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:20.