![]() |
Thunder Hammer
Tak się zastanawiam,czemu cipsoft nie zrobi questa na Thunder Hammer.Bo przeciez annihilator quets posiada nagrode-bardzo dobry miecz 1 renczny i 1 renczny topur wienc czemu z tego questa niewypada Thunder Hammer.Poleprzyło by to życie knaita który wali z cluba,bo z bieganie z skul stafem?to śmieszne za mało obrony lub mogli by stworzyć inny club o obronie bodobnym do Thunder Hammer
(soorki za błędy -mam zjechany ctrl) Zgadzam sie że to żadki przedmiot ale zami zobaczcie skul staf?zamało obrony wienc Thunder Hammer powinien byc dostempny z tego questa lub chociaż powinien wypadać z demona Dawno mnie niebyło.lecz postanowiłem drażyc ten temat.Przejżałem waże wszystkie odpowiedzi<<----wielkie dzienki :p Hymmm jak już wspominałem postanowiłem drążyć ten temat,zastanawiam się czemu cipsoft nieda jakiejś wskazówki dotyczącej questa z TH,lub może one są,jeżeli tak to czy ktos sie z nimi spotkał?????????czy znalazł ktoś jakiś list,książke???Piszcie |
Po 1 Primo: Nie "Inihilator~" Tylko annihilator. a tak pozatym to thunder hammer wypada z orshabala.. więc poco ci z qest na niego?
~Pzdr. |
Człowieku zrozum. Tunder Hammer to taki rar. Nie ma takiego questa i nie będzie bo wtedy ktoś następny chciałby quest na great axe czy blassed sield. To są za dobre rzeczy żeby były dostępne dla wszystkich.
Inihalator........omg kojaży sie z Inhalatorem :P |
... ale anhi jest łatwiejszy od orsha , bo wystarczy ekipa 4 x 100lvl+ a na orsha idzie pełno sd shooterów i na dodatek loota zgarnia bloker , a w anhi każdy ma własnego ... mogliby zmniejszyć TH defa o 2-3 i dać do anhi , bo narazie jest lepszy od MS ... albo żeby legendarny gold mace miał coś koło 45att/35def i był w anhi ...
|
Taa, a po chwili na Antice wszyscy uslysza: sell thunder hammer 30k -.-. Co wy myslicie. To moze od razu quest na magic longsword, golden bootsy?! Lepiej nie...
|
Bez sensu by to bylo lepiej niech takie przedmiotu zostana marzeniami :). Po za tym cip soft musi miec co dac za wykrycie buga itp.....
Knight ktory decyduje sie na cluby musi sie z tym iczyc... club to nie born dla knighta tylko dla sorca lub druta to moje zdanie. @down tak tak... tez slyszalem, potem idziesz z tym co dostales do npc smierdziel on ci daje fiolke zapachu z pod pachu i jak zaijesz 100 demona za pomoca tego zapachu to z niego wypada zab demona, nastepnie sie rokujesz i przeteleportowuje Cie do pokoju mino maga i tam znajdujesz buts of waterwalking ita dalej i tak dalej -.- |
Jak nie ma questu? Na Ani wlasnie amsz Ani beara i ktos mowil ze da sie wymienic u jakeigos npc chyba tam w venore czy pod thais jak sie idzie na fibule.
|
Taaaa i jescze stworzyć ultra bronie dla knightów ?!????
Lol jescze nie dosyc ze reszta profesjii jest udupiona to ty jescze chcesz cos dla knighta ..... PIER***** Się w łeb !! |
Cytuj:
ja sie z wami nie zgadzam skad wiecie czy nie ma questa na t hammera czy g bootsy? powiedzial wam to ktos? moze jeszcze mi powiecie ze wasz wujek racuje w cipsofcie co?! w kazdym update dochadza nowe przedmioty skad wiecie ze nie ma lepszych itemow od t hammera great axe'a czy MLS? w gazetce tibijskiej byl wywiad z kolesiem z cipsoftu i wyraznie bylo powiedziane ze WSZYTKIE RARY SA DOSTEPNE trzeba tylko poszukac ale nie jak sadza niektorzy wezme kilof wykopie dziure zabije raty i bede mial t hammera. pozdr |
.
Całkowicie zgadzam się z Horde Tauren. Wszystkie rzeczy można zdobyć! Wystarczy tylko poświęcić kilka dni na jakieś poszukiwania zamiast expić wziąć kilof połazić po NPC i może akurat odkryje się jakiś nowy qest . Takie jest moje zdanie i niech no tylko kupie PACC i nabije lvl to na pewno będe spędzał duuuużo czasu na takich właśnie poszukiwaniach.
|
Cytuj:
|
@up
wiesz ty co to jest rare? rare to przedmiot zadki a nie nie dostepny ! np moge powiedziec Red Robe jest rarem chociaz wypada bardzo zadko z banshee |
Cytuj:
|
Cytuj:
Edit: jestes absolutnie pewien ze RR nie jest rarem? http://hunted.tibia.pl/index.php?act...11455&p=119643 |
Cytuj:
pzdr |
dla druida dobre sa cluby poniewaz sa tanie a swordy jednak troche kosztuja i cluby sa lzejsze niz swordy co jest bardzo wazne dla sorcow i drutkow radze ci przezucic sie na cluby :)
|
DZIĘKI
Szczerze mówiąc nie brałem tego pod uwage :D |
Thunder Hammer wypada z orsha~, chyba
|
@up
masz racja wypaba z bossa demonow ale kto wie czy quesst jest ? :confused: |
Thunder Hammer ma mniejszy atak od Stonecutter axe , def jak Magic Sword. Statystycznie jest podobny siłowo do innych , def tak samo. Przecież to tylko trochę lepszy/gorszy magic sword/stonecutter axe.
|
Ludzie co wy gadacie. Jakby cipsoft zrobil ze leci z anichilatora TH to co z tymi co juz go wykonali ? Cipy musieli by im też dać TH bo tamci by gadali ze jak by wiedzieli ze kiedys bedzie TH to by poczekali z Anichilatorem do tego czasu :\
|
@up
A kto Ci powiedział że to akurat musi być w quescie na ani~? może to być inny quest z podobnym lub takim samym sposobem trudności. Dla ludzi którzy piszą że TH wypada z orsh~, tak wypadł raz zresza jak jeszcze nie wiecie boss demonów nie pojawia się zbyt często a quest był, jest i będzie zawsze na was czekał... |
Cytuj:
raczej lepszy od reszty. Dla porównania: Stonecutter Axe 50 30 99 oz. 1 ręczna Magic Sword 48 35 42 oz. 1 ręczna Thunder Hammer 49 35 125 oz. 1 ręczna wszystkie bronie są jednoręczne (tak pisze na stronie) najwięcej waży TH aż 125 oz (też ze strony) czyli więcej od niektórych broni dwuręcznych. Ma średni atak i obronę jak MS. Porównuje je dodając atak do obrony SA 80 MS 83 TH 84 Th najleszy najgorszy SA, ALE MA NAJLEPSZY ATAK! @topic TH wypada z orshaabala. TH jest najlepszy i questa na niego nie powinno być! wypada z Orshaabala i jest tego wart! |
Wg. mnie jest quest na Th. Kiedy nie było Orsha, to jak mozna bylo go zdobyc? Jedynie GM mogl go dac. Nie wypowiadajcie się na temat TH jak tak naprawdę nikt z nas nie wie czy jest quest na TH. Możemy tylko przypuszczać. Nie wiadomo jaki stopień trudności jest na TH jeśli jest ten quest. Może jest tam jakiś nowy potwór :P Takie jest moje zdanie...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ta jasne jeszcze czego!Zaraz wymyślicie że Free EQ z questa!!!Matko ludzie som jacyś dziwni!A pozatym wypada z orsha to sie cieszcieCipSoft mugl by wogule nie dac thunder hammera do niczyich rąk!
|
Cytuj:
|
Legendarne bronie ^^
Cluby miały być w założeniu (no i są) najgorszymi brońmi. Mówicie, że TH jest porównywalny do SoVa i SCA. Jest. Tylko jak go zdobyć? Zabić Orshabaala i mieć farta. Jak zdobyć SoV i SCA? Wykonać quest. Dodam jeszcze, że TH to najlepszy młot, a SoV i SCA nie są najlepsze w swoich kategoriach (Great axe, MLS). Wniosek? TH to nie jest rare- rare= rzadkie, trudno dostępne. Rarem są przedmioty rzadko wypadające z potworów (Red robe, E- plate), bądź dostępne z arcytrudnych questów (SoV). TH obecnie czymś w rodzaju legendy. Legendy, bo można go zdobyć, lecz trzeba się naprawdę wykazać zarówno potęgą (swojej postaci, ofkorz ;) ), jak i cierpliwością (blokuj sobie Orshabaale co pół roku i czekaj aż wypadnie TH, powodzenia ^^) i być do grona legend niedługo dołączą MLS, Great shield, itp. bo one właśnie PRAWDOPODOBNIE mogą wypaść z króla demonów. Jednak moim zdaniem powinni zrobić DOBREGO (Skull Staff nie jest dobry) cluba dla high lvl knightów. No i to by było na tyle (moim zdaniem, hahaha :D).
@Down ... Bo są? TH to w zasadzie jedyny dobry club. Przynajmniej dla high lvla, który ma w clubie skill 90+. |
@up:
Kto ci powiedzial, ze cluby maja byc w zalozeniu najgorszymi bronmi? |
Wedlug mnie to albo nadal jest albo byl quest na TH bo na moim serwie (Eternia) jedna badz 2 osoby maja TH....a narazie nie bylo u nas Orsh~ wiec albo quest albo wypada z jakiegos potworka... jeden z tych posiadaczy pokazywal mi TH wiec wiem ze napewno go ma....nawet gdzies tu na forum jest ss z osoba ktora ma TH...
|
Cytuj:
Co do TH. TH jest najgorszym itemem jaki móglby wypaść z Orshabaala. Nikt go nie potrzebuje (oprócz Pskonejotta). Elahrion (tak sie to pisze?) sam powiedział, że czekał na Great Shielda a nie jakiegoś Thunder Hammera. Moim zdaniem z Orshabaala akurat na Elysii poleciał własnie Thunder Hammer ponieważ CIPsoft nie chciał aby 140 level miał od razu prawie najlepszego shielda. Są ludzie z o wiele większymi levelami, którzy mogą pomarzyć o rarze wypadającym z Orshabaala. Prawda, ci ludzie mają już swoje big rary. Np. EO ma demon legi i horned helmeta. Dobra. A teraz moje zdanie co do kolejności występowania Orshabaala na różnych światach ( :topic: plx :D?): NA AMERZE I ANTICE ORSHABAAL WYSTĄPI NAJPÓŹNIEJ! JA WAM TO MÓWIE! A wiecie dlaczego :D? I tak wam nie powiem. Domyślcie się. Albo nie. Powiem wam: EO blokuje Orshabaala bez ludzi go uhających. Wystarczą shooterzy. Na Antice podobnie. Gdyby wszyscy 100+ z Antici zebrali się, mogliby zabić Orshabaala w około 5-7 sekund. Pozatym gdyby właśnie na Antice wystąpił Orshabaal, musiałby z niego wypaść jakiś całkiem nowy item, żeby miał taką wartość jak na innych światach. Teraz czas na CIPsoft. POTWÓR MOCNIEJSZY OD ORSHABAALA PLX? |
I po co wam to ? Kłucicie sie o marzenia ? Macie wystarczajaca ekpie (level) rzeby bloknac (zabic ) orsha .... ? A jezeli to masz pewnosc ze nie bedziesz mial laga :) i ze wlasnie tobie uda sie go zabic ?
Zawsze mozna pomarzyc o TH ale prawde mowiac sa nikle szanse ze go w zyciu bedziesz mial ( chyab ze sobie ots odpalisz :P ) ... Ale biorac pod uwage ze wszystkie przedmioty sa dostempne ( o ile sie nie myle gazetka tibijska i wywaid ) tylko czeba poszkuac to i na TH jest quest ... Ktos mowil ze nie ma , z kad wiesz ? wypelniles wszytkie questy ? Tak jestes wielki big BOSS i nie ma na ciebie równych ... Odsylam do paru questow kturych nik nie ma pojencia albo nie wiele osob ma pojencie jak wypelnic (... podkreslam ze za zalorzenie biore ze wszytkie questy sa do wypelnienia bo jak nie to po co je trzymac ? ...) Przyklad : Jest ich wiele ale skoro chcecie :P - Cyc w AB - Słyny Bazyliszek ... i wiele innych ... Nie widze sensu po co sie klucic bo i tak nie masz pewnosci czy quest istnieje czy nie ... Po prostu tego nie wiesz , wiedza ci kturych ty nazywasz CipSoftem . |
@UP
Zgadzam sie z PawlaKiem i tutaj z ludzmi przedemną tak naprawde musza byc jakies item rary zeby ludzie mogli o czyms marzyc gdyby nie bylo rarów to tibia stracila by swoj klimat...To jest moje zdanie ... |
Stawiam na nowego questa, z nowym clubem porownywalnym z SoVem. TH niech sobie pozostanie legenda, tak jak MLS i GA - nigdy niedostepne inaczej niz jako nagroda.
Cluby nie sa i nie byly najgorszymi bronmi - ponizej 80-90 lev walczy sie nimi praktycznie tak samo jak innymi, roznica to _jedynie_ brak silnej broni dla 100+, co i tak dla wiekszosci uzytkownikow forum nie robi roznicy. SS = BS w uzytkowaniu. Co do bazyliszka i cyca w Ab - jak dla mnie to sa tajemnicze zagadki nie do rozwiazania, wstawione tylko po to, zeby dodac grze smaczku, tak jak komnaty z legendarnymi przedmiotami m.in w MotLS, u ktoregos faraona i w paru innych miejscach. Watpie zeby sie je dalo rozwiazac ze wzgledow czysto logicznych. |
Cytuj:
Przydało by się coś w stylu silver mace........ |
Ja myśle ze bazyliszek Chroni Klucza Do Skarbca W Kazz
ALE NIEWIEM |
O ile się nie myle to na Test Servie był (nie koniecznie) potwór silniejszy od Orsha (tez wyglądał jak Demon)
Zaraz może dam Screena Morgaroth Post Nr.3 w tym temacie http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=58101 SS BY --SHIZ-- |
Bazyliszek nie ma nic wspolnego ze skarbcem.
|
:)
Według mnie Thunder Hammer to swietna bron.. Ja wale ze swordow, powinni zrobic Ice rapiera albo cos w tym stylu co ma 100 atk:)
Pozdrawiam! Norsterdt :cup: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:54. |