![]() |
Ćwiczycie ?
Ćwiczycie hantelkami , na drążku , pompki , siłownia , karate, boks , itd. ? Dbacie o swe mięście jak macie ? Czy cały czas w domu przed komputerem i czipsy na stole ? :baby:
|
Hantelki + cwiczenia rak i brzucha, potrzebne do treningow. Taka odp wystarczy? ;)
|
a jak ćwicze lekką to też się liczy?
|
Pompeczki przed snem, brzuszki, hantelki i okazjonalnie cos innego ;)
|
Cytuj:
Ja ćwiczę z pudzianem.pl :P mam wiele znajomych którzy udzielają mi wskazówek.musze tylko zaopatrzyć się w sprzęt i będe koks ;P Ps. jak już mamy taki temat to może niech każdy się pochwali.Rozmiar łapy,ile na klatę itp. |
Nie cwicze.
|
Cwicze Akrobatykę Sportową (parkour ^^).
Akrobatyka Sportowa: Salto w przód Handstand Precisson Handstand (słabo ;/) Aerial Butterfly Makak. Zwykłe ćwiczenia: Pomki Pomki klaskanie Pomki do góry nogami (stoijąc na rękach) Ciężarki "Szczypce" na łape Ile obwodu nie wiem, ale mało :P. |
cwicze miesnie brzucha, 6 weidera, niezle cwiczenie, po 11 dniach cwiczen widac duzo wieksze efekty niz po 11 dniach normalnych brzuszkow ;)
|
Z powodu stanu zdrowia nie ćwiczę tak często jak kiedyś, ale wciąż moimi ulubionymi są ćwiczenia z hantlami (do 15kg), sztangą(do 45) i pływanie wytrzymalosciowe. Jest w tym jedna zasadnicza wada. Mam przez to za szerokie barki jak na dziewczyne ;)
Ostatnio brzuszki z cyklu "6 weidera" - świetna rzecz. up: o, widze ze nie tylko ja cierpie na 6 ;) |
Ćwiczę.Brzuszki,pompki itp.A na dodatek mam za darmo siłkę w szkolę,więc codziennie po dwie godzinki mi nie szkodzą ;)
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ćwiczę :).
|
Cytuj:
Pytam, bo chcialbym sprobowac, ale nie mam zamiaru sie brac za cos co mnie zameczy na smierc:P PS: wszyskim, ktorzy cwicza zalecam jakiekolwiek cwiczenia aerobowe przed przystapieniem do wlasciwego treningu: pozwala to rozgrzac sie miesnia a te wtedy wykonuje wieksza prace (szybciej sie rozwijaja). Pozatym jedzcie duzo galaretek owocowych, zawieraja cukier z ktorego wiekszosc miesni produkuje energie no i ogromna ilosc wody po treningu (nawet jak sie nie chce), bo to tez sprawia, ze miesnie staja sie mocniejsze. |
Ja szóstkę rozłożyłam sobie na dwa razy dłuższy czas. Wtedy nie ma nagłych przeskoków w natężeniu ćwiczeń. Poprostu daje mięśniom się przyzwyczaić, a nie lece kolejne serie, bo to rzeczywiście nic by nie dało.
BTW. opatentowalam sposob na czytanie w czasie cwiczen - Ustawilam dwa stoliki w odleglosci metra od siebie i polozylam na nie szklaną półkę, na to kładę książkę literami do dołu i ćwiczę pod półką ;) Za każdym zamachem da rade przeczytać do 2-3 zdan, więc nie jest źle ;) |
Przedewszystkim pływanie ostatnio idało mi sie w ciągu 45min przepłynąc 86 długości (25metrowy basen) musze dobić do 90 przynajmniej bo na ratownika zwykłego są dużo bardziej rygorystyczne warunki niż na młodszego. No i siłownia 3-4 rzy w tygodniu zależy od wolnego czasu, dopiero chodzie od 2 miesięcy wiec wyniki nie są oszałamiające 70kg na klate 35 (8 razy) na sztandze prostej na biceps i 30 na łamanej na triceps no i moja duma 120kg w martwym ciągu [; Warto ćwiczyć człowiek czuje sie wtedy znaczenie lepiej i nie ma takich wyrzutów sumienia siadając do kompa bo wie że coś ze sobą robi a nie całe życie w pozycji siedzącej wlepiając gały w szkło monitora
|
Pompeczki (klaskanie, "w podskokach", normalne), przysiady, czasem i brzuszki. Przydaje się przede wszystkim do próbowania czegośtam zrobić przy grze w kosza (achhhh, ta satysfakcja kiedy w końcu potrafię doskoczyć do trójki, po tym chce się dalej grać... ;)). Poza tym na w-fie często chodzimy na siłownię (ano mamy taką malutką, chociaż ostatnio była awaria). W zimie basen lub czasem piłka nożna (o ile będzie odpowiednia ekipa, dla porównania: rok temu bardzo dużo graliśmy, a teraz? Połowa przed kompem, druga połowa w szkole >:|).
Reasumując: Jako tako dbam, jestem z siebie zadowolony i nie czuję potrzeby pakowania na masę. ;-)) |
A ja... Hmm ja ćwicze na noobach obraze takich jak oni ;P
To chyba też się liczy? P.S. nie ćwicze, jedynie na basen chodze... Ale musze zacząć, bo... ee co ja wam będe tu mowic :P |
Cytuj:
Ja tam chodze regularnie na silownie od ok. roku :). Nie tyle ćwicze, co uprawiam kulturystyke :P. Kulturystyka stala sie dla mnie pewnym sposobem na odstresowanie, zbyt duza ilosc energii w sobie itp. Nie bede sie chwalil swoimi rekordami, bo jeszcze popadne w samouwielbienie :P |
A ja sobie nie ćwicze na siłowni tylko w domku pompki, brzuszki i.........no po prostu wszystko co sie da. Poza tym trenuje boks, głównie ze starszym bratem :P
|
silownia, papki, drazek :)
|
Tak, ćwiczę.
33cm na "kablu" (czyli na łapie ;-) ) , wiem że to stosunkowo mało jak na 15 lat , ale u mnie w klasie są ludzie mający po 26 cm wiec nie czuje się "mały , słaby i zagubiony" :-) |
Ja tyż ćwicze, 41 w bicu i 112 klatka na ławeczce 90 kg:p Trening 4x w tygodniu
@Tanatess- podziwiam, respect:dz ciekawości ile razy to 45 wycisniesz? |
A robicie może pąpki na pięściach , na dwóch kostkach ? Ja 30 potrafie zrobić . A na trzech to nie wiem , więcej jakoś :)
EDIT : Prosze jaśniej te ćwiczenia 6 weidera ( z góry dzięki ) ? ;) |
Codziennie przy dobrej pogodzie robie sobie pk bieg, co tydzien dluzsze treningi oraz zawsze wieczorem przed snem 30min rozciagania ;]. Nie lubie cwiczen silowych typu wyciskanie sztangi itp. ;p
|
Aerobiczna "szóstka" Weidera.
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z 6 ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu. I tak : 1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu 39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego. Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii: 1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do konta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie. 2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg. 3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami. 4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim. 5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek). 6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane |
Ja tam ćwicze mięsień piwny i jestem dumny z jego rozmiarów...
|
Przede wszystkim basenik. Staram sięutrzymać tempo około 80dł. na 45minut. W miarę mi wychodzi, ale narazie więcej nie wyrabiam:). Siłki narazie brak i póki co to się nie zmieni z powodu wrodzonego lenistwa i braku czasu:).
|
Pompki (do 35 :( ), hantle, 5kg na triceps, na biceps i "kaptury" 10-15kg. Na ławce poziomej rekord to 55kg, zazwyczaj trenuje na 46kg. Poza tym przysiady na wzmocnienie ud (przyjmowanie ciosów) i brzuszki, parę serii zawsze między ćwiczeniami na siłowni, po treningu i z rana i wieczorem, też na przyjmowanie ciosów.
Trenuję kickboxing. Tibię porzuciłem bo od niej dupa rośnie i w spodnie się nie mieści :P |
Pompki, sporadycznie siłownia. W weekendy podnoszę ciężarki 0,5 litrowe i 50 mililitrowe. Kiedyś dla kondycji trenowałem breakdance.
|
Trenuje piłke ręczne więc rozciągam się 2x dziennie [ to chyba tez sie liczy ;]] nie licząc tego co na treningach
|
Narazie pompki, expander i brzuszki. Kupię drążek do podciągania i hantelki, a później się zobaczy ;D
Btw. dopiero zaczynam ;] |
Powah >.< 30 pompek rano i 50 wieczorkiem xP z takich nic wiecej...
Jezeli chodzi o Lekkoatletyke, to masakrycznie fajowy skok o tyczce xD |
Ostatnio zacząłem drążek + pompki
|
Zawsze przed snem hantle + 3 razy w tygodniu 1,5h tenisa ziemnego z trenerem ^^
|
Cytuj:
też cwicze Akrobatykę (coć koło 1,5 roku) i PK (od miesiąca :P) u mnie też mieśni nie widać :] ale zato jestem bardzo giętki :P i w ogóle wymiatm B) (żartuje) |
Dodam ciekawostę dla ludzi którzy mówią że nie chce mi się biegac itp. B)
Naukowcy odkryli że słuchając muzyki organizm jest o 20% bardziej wydajny fizycznie ^.- biegając z walkmanem,disc-manem,mp-trójką faktycznie czujemy mniejsze zmęczenie.Może dlatego że o nim zapominamy?? PS. a na basen chodziłem od III podstawówki.,to też mnie usprawniło. Ale takich rekordów jak Pacek to nie mam 8o 8o |
Zaczynam trening na wyskok... Volleyball rox.
|
Też zaczynam ćwiczyć ^^
|
Jako, że w piwnicy mam mini siłownie to grzechem byłoby nie korzystać. ;) Tak więc trzy razy w tygodniu na atlasie na nogi, triceps i mięsień najszerszy, brzuszki i pompki w międzyczasie. I dajemy rade. :D
|
Cytuj:
A ja ćwiczę, ale okazjonalnie.. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13. |