![]() |
IP a regulamin
Czy regulamin tibi zabrania grania 2 kontami z jednego IP?
|
mnie sie zdaje że nie
bo dużo kumpli gra po 2 i nic im się nie dzieje jeden z nich to Tutor:]
|
Nie chodzi mi o to że ja bede grał 2 kontami.
Po prostu mam rozdzielonego neta i 2 komp. Pograłbym sobie z kumplem ale nie jestem pewien czy to później nie zaowocuje banem. |
NA 99% można grać, sam ma qmpa z qmplem i gramy od wrezśnia i jakoś bana niema :)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
/me lezy i szydzi. Nie, nie ma i nigdy nie bedzie zadnego przepisu na ten temat. Za duzo ludzi gra zza routerow zeby cos takiego wprowadzic. W przeciwnym wypadku uzytkownicy laczacy sie z Internetem przez sieci lokalne zostaliby pozbawienie mozliwosci grania. Wiec spokojnie mozesz grac, jesli dzielisz jedno lacze na kilka komputerow, nie grozi Ci ban. |
Cytuj:
W zasadzie w wiekszosci gier internetowych nie stosuje sie takich praktyk jak blokowanie IP. W tibii na pewno czegos takiego nie wprowadza. co do mc to jest moim zdaniem nie do wykrycia |
Gewof chyba już wiem czemu mi wyskakuje ciągle IP blocked ;( Nie używam MC ani nic a mam neta przez kablówke. I dlatego niemoge grac jak zrestza prawie wszycy moi koledzy majacy neta z kablowki ;( ;( ;( ;( ;( ;(
|
Kali ma racje. Ijuz sie wyjasnilo dlaczego pol Pily ma blokade Ip'a. Po prostu w zwiazku z nowym update tibi cipki nakryly jakiegos frajera co uzywa MC.
Konfident-Danubia- 20lvl-Druid |
............
X( X( X( X( X( X( X( co to ku****rwa ma znaczyc? Ip addres blocked for 30 minutes.please wait co to ma kurwa znaczyc nie uzywam mc z kurw*****a to mam....X( X( X( X( X( X(
|
To przez ten ostatni (niby) malu update. Teraz bardzo duzo osob nie moze grac z tego powodu. A mi lece dni z pacca ;( ;(
|
.............
ej Kali tobie tez to wyskakuje ze ip addres blocked?uzywales mc? bo ja nie i nadal nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ja nic nie zrobilem a mi to dali to nie fer....... X(
|
Ja mam tego blocka od wczoraj od 14.00. Dzisiaj probowalem roznych metod przejscia tego i udala sie tylko jedna (problem polega na tym ze dziala to tylko na jedno wejscie do Tibii). Najpierw zrobilem sobie nowa postac (obojetnie na jakim serwie) a pozniej my account kliknalem link z tym ze zgubilem haslo i wyslali mi nowe na poczte. no i udalo sie wejsc do tibii ale pozniej jak chcialem znowu wejsc to mialem znowu "The Ip address itd.
|
Tak jak juz wczesniej pisalem nic nie uzywalem typu mc :/ A jednak mi nie dziala. Dzis wysle maila do cipow moze odpisza X(
|
Wnosze proźbe o zamkniecie tego tematu.
Nie ma sensu kontynuować zważaja ze wszystko zostalo wyjaśnieone. |
po napisaniu maila do Cipów odblokowuja Ci po dostaniu maila ... bynajmniej tak zrobilismy z kolega jak dostal bana na ip
nie wiadomo dlaczego tak jest... Cipy tez nic nie mówia na ten temat |
kurde to sie staje juz wkur**** ja chce grać a nie moge ! przeciesz tego nie było te smieszne CIPY cos wymyslily ! zara napsize hamski list do nich
|
Tu nie chodzi o MC tylko o to ze jestescie za NAT-em i jak ktos zle wpisze passy kilka razy pod rzad to server uznaje to jako probe wlamu i blokuje dostep na 30 minut. Prawdopodobnie w czasie blokady kazda proba zalogowania nawet z dobrymi passami odnawia na nastepne 30 minut.
Pozdro |
Wyslalem maila do cipow wczroaj a dopiero dzis odpisali X( Nie napisali nic konkretnego tylko to co pisza automatycznie np co to jest jak wyskoczy Account Disabled x( Nie napisali nic dlaczego sie tak dzieje ze wyskakuje block na IP :(
|
Czy ktoś wie czemu tak się dzieje i jak temu bloku na ip zaradzić?? (cenzura)CIPyX(
|
re up:
mialem cos takiego wiec sie wq*****m i wyslalem do nich meila powiedzieli ze odblokuja ale IP bedzie sprawdzane co 10 minut czy nie ma MC a jak bedzie to ban powroci. |
A moglbys powiedziec co dokladnie napisales? Bo jak ja im psialem to nie odpisali nic na ten temat
|
Nie będe się rozpisywał tylko zapytam:
Czy wysłanie maila do Cip Softu da coś?? Ocpowiedzcie. to bardzo ważne. |
CipSoft zrobił dobrą gre, ale nie umią nią żądzić...mnie samego ten problem z IP doprowadza do szewskiej pasji...i wszystcy moi kuple mają tak samo...jestesmy z jednej sieci... :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:54. |