Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Nowy demon ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58663)

finelas 18-12-2005 20:11

Nowy demon ?

Witam! Niewiem co to może być, lecz na zdjęciach z test servera zauważyłem jakiegoś dziwnego potwora, wyglądającego jak demon o nazwie Morgarotf.
Tutaj macie link to tego zdjęcia: http://i15.photobucket.com/albums/a3...005/UO0415.jpg
co to takiego jest ?
Prosze o odpowiedź jeśli ktoś wie.

danielski2 18-12-2005 20:13

Jest ot brat cioteczny Orshabaala :D

Gallar 18-12-2005 20:15

Pewnie coś równie przyjmnego jak Orshabaal.. jak nie bardziej...
Ale po cholere novy demonek jak Orsha narazie jest w stanie ubić ekipa - bloker 100+lvl i shooterów 20+ którzy walą z SD.
Starego ludzie nie rozwalają a nowego wprowadzają:p
Ale przypuszczam że jak narazie to będzie tylko testova zabawka i nie spotkamy tego potwora do letniego UPa...

finelas 18-12-2005 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez danielski2
Jest ot brat cioteczny Orshabaala :D

up, up. Wiesz, nie sądze xD.
btw. Prosze, ciekawi mnie co to jest a nie jakieś brednie z palca wyssane jak napisał tutaj kolega wyżej.

Thorin-Debowa Tarcza 18-12-2005 20:19

Zeby ubic orshabaala bloker musi mniec minimum 90 lvl+
Zeby ubic to "cos" to wow, 150lvl+ plx? :D

DR.UTi 18-12-2005 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thorin-Debowa Tarcza
Zeby ubic orshabaala bloker musi mniec minimum 90 lvl+
Zeby ubic to "cos" to wow, 150lvl+ plx? :D

Ta, po pierwsze:
To "coś" nazywa się Morgaroth.
Po drugie, 90 lvl nie wytrzymałby z Orshabaalem dłużej niż 30 sekund. Bloker musi mieć około 150 lvl+, a ty mówisz o ubiciu solo <haha> Wątpie żeby sam EO dałby sobie rade.

Skrzat 18-12-2005 20:24

:p

ja mysle ze cipy nie przewidzialy ze orsha beda tak ubiac. Wiec zmienia loot z orsha na tego nowego potwora a on podobno hity z gfb po minimum 800 (nie jestem pewnie ale tak slyszalem) wiec moze cipy chca zrobic postrach calej tibi ? :D

Gracz Tibii 18-12-2005 20:31

Ktoś wspomniał o biciu Orshabaala. Zabicie Orshabaala o tyle było możliwe że shoterzy stali za rzeką, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie. Prawdopodobnie to coś nie padnie zbyt szybko, a jeśli będzie bardzo często zmieniać cel to padnie tylko jak się wszyscy PACCe z danego serva zbiorą.
Ubicie Morgarotha prawdopodobnie będzie graniczyć z cudem jeśli będzie tak silny jak Orshabaal.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slyth
To było zdjęcie z testa więc, może tylko Game Master sobie to tam wyczarował i wcale się koło ankh nie respi

Orshabaala też po raz pierwszy zobaczono na Test servie i był dokładnie tam gdzie normalnie się pokazuje, choć racja mógł se o tak przywołać.

EDIT:
Wymyśliłem taktyke na tego potwora przyjmując że respi się pod bramą.

Więc bloker schodzi wszyscy druidzi ustawiają się aby widzieć blokera i używają czaru "Exura sio", a ci którzy ryzykują i stoją pod bramą używają zwykłych uhów chyba że przez ściane też się da UHać. Shooterzy stają przy zejściu tzn. schodzą i się wogóle nie ruszają. W przypadku przeżutki wchodzą na góre (of course jeśli się uda przeżyć).

Oczywiście taktyka ta raczej się nie sprawdzi chyba że shooterów będzie kilka "oddziałów" chyba żeby zastosować taktyke "góra/dół" tzn. schodzą, strzelają, wchodzą na góre, czkeją aż minie exhauset i powtarzają operacje wtedy Morg raczej się nie przeżuci.

Sorry za literówki

Duch Guardi 18-12-2005 20:37

To coś to jeden z faraonów który przyłowuje demony ;)

Slyth 18-12-2005 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gracz Tibii
K, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie.

To było zdjęcie z testa więc, może tylko Game Master sobie to tam wyczarował :P i wcale się koło ankh nie respi :) ;)

finelas 18-12-2005 20:38

Cytuj:

Ktoś wspomniał o biciu Orshabaala. Zabicie Orshabaala o tyle było możliwe że shoterzy stali za rzeką, a to jak widać respi się przy Ankh gdzie nie ma dużych przeszkód (np. rzeczki) przez które można strzelać. Ubicie tego jest niemożliwe gdyż w razie zmiany celu przez Morgarotha na jeden hit padnie prawdopodobnie all shooterów gdyż będą stać w pobliżu siebie. Prawdopodobnie to coś nie padnie zbyt szybko, a jeśli będzie bardzo często zmieniać cel to padnie tylko jak się wszyscy PACCe z danego serva zbiorą.
Ubicie Morgarotha prawdopodobnie będzie graniczyć z cudem jeśli będzie tak silny jak Orshabaal.

Ma kolega racje, ale co będzie jeśli owy potwór będzie o wiele silniejszy niż orshaball? Ale i tak ktoś go pokona, dla tibijczyków wszystko jest możliwe.

finelas 18-12-2005 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Guardi
To coś to jeden z faraonów który przyłowuje demony ;)

Nie, to nie jest faraon. Faraon jeden sie nazywa Morguthis, więc mogło się pomylić :] I ten faraon, nie przywołuje demona, tylko przywołuje hero i ma wygląd faraona a nie demona.

Vil 18-12-2005 21:49

Z relacji ludzi ktorzy bili to dziadostwo na tescie wynika ze jest mniej wytrzymaly niz Orsh, aczkolwiek sporo silniejszy. Ekipa z Aldory na czele z Elim dala mu rade, ale bylo ciezko ( a bloker 190+ to jednak nie to samo co 150+ ). Co do loota nie wiadomo nic - bestia zaczela uciekac na red hp, a gdy padla ktos ukradl to co zdropowala..

Polecam temat :

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1048870

a dla leniwych ktorym sie nie chce czytac :

14:08 You lose 1785 hitpoints due to an attack by Morgaroth.

Deatox 18-12-2005 21:58

xD

Albo Cipsoft zaoferuje nam wujka Orshabala albo Gm sobie pofantasiowal i zrobil takiego potworka.. :)

Teravista 19-12-2005 08:03

Cipsoft zauważył że Orshaball jest już za cienki dla niektórych ludzi i postanowil stworzyc potężniejszego demona xD moze kiedyś uda sie dziada ubić ;)

Zenon 19-12-2005 08:11

Cytuj:

Orshabaala też po raz pierwszy zobaczono na Test servie i był dokładnie tam gdzie normalnie się pokazuje, choć racja mógł se o tak przywołać.

EDIT:
Wymyśliłem taktyke na tego potwora przyjmując że respi się pod bramą.

Więc bloker schodzi wszyscy druidzi ustawiają się aby widzieć blokera i używają czaru "Exura sio", a ci którzy ryzykują i stoją pod bramą używają zwykłych uhów chyba że przez ściane też się da UHać. Shooterzy stają przy zejściu tzn. schodzą i się wogóle nie ruszają. W przypadku przeżutki wchodzą na góre (of course jeśli się uda przeżyć).

Oczywiście taktyka ta raczej się nie sprawdzi chyba że shooterów będzie kilka "oddziałów" chyba żeby zastosować taktyke "góra/dół" tzn. schodzą, strzelają, wchodzą na góre, czkeją aż minie exhauset i powtarzają operacje wtedy Morg raczej się nie przeżuci.

Sorry za literówki

I jeszzce ci druidzi i sorki nie moga stac po linii prostej od Mor~ poniewaz jak wiemy potworki sie przezucaja tylko po linii prostej, po skosie nie da rady chyba ze cos zmienili w update...

slawekmag 19-12-2005 11:21

Może z demonami będzie podobnie jak z faraonami. Zabić wszystkich solo (najslabszą bronią :p ) I dowstanie sie cos w zamian npgolde helmet. Co do komentarczy że na orshaabala potrzeba 90+ lvl to no comment. Enternal obvlion (czy jakoś tak) który bloknął orshaabala ma aktualnie z tego co wiem 249 lvl na które potrzebne jest 2 razy więcej doświadczenia niż na 200 lvl i kilkanaście niż na 90. Możliwe jest że tego demonka przywołał w jakiś sposób GM i nadał mu tylko takie imie.

Alora 19-12-2005 11:42

Nowy demon

Ludzie. Nie ma co się podniecać. Nowy demon będzie prawdopodobnie w next update latem. Ekipa Eternal Oblivion i jego koledzy z gildi powinni dać mu spoko rade. A na new serwerach to tylko będzie rzeźnia nic więcej. Może Antica,Nova,
dadzą mu rade ale wątpie czy nowsze serwery:Iridia,Selena,Furora,Askara,
Berylia itp itd. Dlatego uważajcie nie biegajcie kolo ankh jak macie pacca bo może coś się stać i wyrośnie przed wami nowa ultra silna bestia. :P:P:P

Belfregor 28-01-2006 10:39

lol

orshabaal 2 razy padl a mosgharot ~ czy jak mu tam (o ile wogole istnieje)
podzieli jego losc B)

emilok 28-01-2006 10:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DR.UTi
Ta, po pierwsze:
Po drugie, 90 lvl nie wytrzymałby z Orshabaalem dłużej niż 30 sekund. Bloker musi mieć około 150 lvl+, a ty mówisz o ubiciu solo <haha> Wątpie żeby sam EO dałby sobie rade.

myslisz sie, 90 lvl jesli jest myslacy, ma wiecej szans niz niejeden 150 lvl [ale ja wam tu niebede taktyk opowiadal]
bloker musi tylko przezyc, reszta jest juz niejego rola :P
kaj on mowi o solówce?!?!

Thor,hil,haw 28-01-2006 10:47

DOBRE takiego czegos jeszcze nie widzialem

Rejdi 28-01-2006 10:58

Cytuj:

albo Gm sobie pofantasiowal i zrobil takiego potworka..
GMowie nie mają dostępu do bazy danych. Owszem, mogą przyzywać potwory, być może mogą również nadawać im imiona, ale szczerze wątpie żeby mogli zmieniać ich statystyki ataku/obrony itp.

Cytuj:

Może z demonami będzie podobnie jak z faraonami. Zabić wszystkich solo (najslabszą bronią ) I dowstanie sie cos w zamian npgolde helmet.
Wątpie. A raczej jestem pewien, że nie.

Cytuj:

Dlatego uważajcie nie biegajcie kolo ankh jak macie pacca bo może coś się stać i wyrośnie przed wami nowa ultra silna bestia.
O ile wiem to przybycie Orshabaala jest zapowiadane o wiele wcześniej niż on sam się pojawi (aczkolwiek mogę się mylić), więc nie ma obaw.

Cytuj:

DOBRE takiego czegos jeszcze nie widzialem
Cudowny nick i równie wspaniała, wiele wnosząca do tematu wypowiedź.

Cytuj:

Cipsoft zauważył że Orshaball jest już za cienki dla niektórych ludzi
Według mnie, Morgaroth był planowany już od dawna, a Orshabaal to niejako "próba". Myślę też, że może być więcej takich demoników, może w ramach wzbogacania strony RPG Tibii?

Wiem, że się strasznie czepiam, ale zły jestem. Jak kogoś obraziłem to... a właściwie to nic, i tak mam to gdzieś.

Vil 28-01-2006 11:00

Zabicie solo Orsha jest na dzien dzisiejszy niemozliwe. Zblokowanie na 90+ lev - przy odrobinie szczescia mozliwe.

DamianO 28-01-2006 11:48

Morgoth tak naprawde nazywa sie Melkor jest jednym z Ainurów istot świętych srodzonych z mysli Eru. Melkor wplutl do wielkiej muzyki swoje wlasne wątki potem gdy powstala arda uczynil wiele zlego pierworodnym dziecom Eru i ukradl silimaryle za co rud Fenora poprzysiagl ze nie spocznie puki ich nie odzyska i nazwali Melkora MORGOTH co znaczy czarny nie przyjaciel wkoncu gdy wladal jusz prawie calom arda a Elfy i Ludzie jusz nie mogli stawiac mu oporu jeden z pulelfów przybyl do Valinoru prosic inych Ainurów o pomoc i tak rospoczela sie wojna gniewu morgoth zostal pokonany i wygnany w pustke

Wiadomoscie te posiadam z ksiązki "SILMARILLION" J.R.R TOLKIEN
warto dodac ze to Mogoth stwozyl orki smoki balrogi i inne cimne stwory zbudowal fortece Angabdan (pieklo stali)

Hellraider 28-01-2006 12:11

@up: Nie wiem co to ma wspolnego z tibia xd

@Bloker 90 lvl: Hmm o ile sie nie myle to taki bloker idzie na hita (widzialem hita z lapy orshiego za 1666 to bylo na novej), a jak sie doda combo gfb czy exori to taki blokerek naprawde nie ma szans, chyba ze uzywalby stone skinow.

Cahir Mawr Dryffryn 28-01-2006 12:22

Tak na serio Morgaroth to jeden z Archdemonów. http://tibia.erig.net/Morgaroth
To jest link to Tibiawiki, jest tam opisany i jak widać w opisie demon nie ucieka na red hp, więc ktoś tam coś kręcił....;)

Vil 28-01-2006 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraider
@up: Nie wiem co to ma wspolnego z tibia xd

@Bloker 90 lvl: Hmm o ile sie nie myle to taki bloker idzie na hita (widzialem hita z lapy orshiego za 1666 to bylo na novej)

Na filmiku z Pandorii jest ladnie pokazane, ze 70% dmg jaki zadaje Orsh to hity z lapy, na co jest jeden prostu sposob = SSA. Fenza praktycznie nie obrywal podczas calej walki.

Bask Sho 28-01-2006 17:05

Wg info z Erig.net to arcy demon wali z łapy ( 0 - 2000 hp ), summonuje 0 - 6 demonów, używa czarów : Berserk, Paralyze, GFB ( 0 - 1200 hp ), Great enegry beam ( 0 - 1300 hp ) , Musical Nutes ( te co ma banshee) , Utani gran hur. :) Także bardzo miło. Jest on członkiem The Ruthless Seven. A dla niedowiarków i cwaniaczków mamy linka http://tibia.erig.net/Morgaroth

edit
Cahir Mawr Dryffryn był o pare sekun szybszy ;p

Sozemego 28-01-2006 17:34

@up
Jezeli pare godzin to dla ciebie pare sekund to spoko O_O

W sumie, nigdy nic z tymi CIPami nie wiadomo, dopoki sie ow monsterek sie pojawi nie mozna nic wywnioskowac...Co do loota, na pewno cos na miare TH, no skoro z orsha leci :p

Crazy Mage 28-01-2006 17:59

Morgaroth zostal stworzony na potrzeby test serwa zeby zabijał graczy zeby wszyscy sie pomiescili zeby kazdy mógl wejsc i zobaczyc test serwa.
Mojim zdaniem powine przywolywac orshabaale ^^
Prawdopodobnie nie ma go jeszcze w real tibii bo jeszcze ngdzie o tym niesłyszalem ale jak wprowadza go do gry to tibijczycy moga miec problemy :D

Rejdi 28-01-2006 20:57

Małe sprostowanko.

Cytuj:

Jest on członkiem The Ruthless Seven.
Cytuj:

And also a servant of The Ruthless Seven
servant = sługa (a nie członek)

Morgaroth jest prawdopodbnie przyzywany przez The Ruthless Seven (tak samo jak Orsh zresztą), którzy nie wiadomo z kąd go przyzywają, bo na powierzchnię nie wyłażą. (możliwe PoI)

DamianO, z tym że on nie nazywa się Mogoth ino Morgaroth, acz trzeba przyznać, że Tibia wiele pomysłów (a raczej nazw) zaczerpnęła z literatury fantastycznej (Kazordoon chociażby).

Cassius 29-01-2006 09:35

Dwie rzeczy, widzialem tego stwora na tescie i, coz Orsh to przy nim owieczka tyle powiem. A dwa, co to w ogole jest ten Ruthless seven

Vil 29-01-2006 10:55

A Jezdzcow nie bylo 4 ? :>

tk89 29-01-2006 12:10

Jest jeszcze jedna opcja- gracz o tym imieniu gra na Amerze... poszukajcie na www.tibia.com

Pitekk 29-01-2006 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DR.UTi
Ta, po pierwsze:

30 sec to zaduzo ;] jak wytrzyma 5 to bedzie dobrze, orsh potrafi walnac 1500 bez comba, a z combem to 90najt nie wiem czy zdazy orsha zobaczyc ;P

Aqiet 29-01-2006 20:35

@up@up
nie koniecznie na tym serwie skoro to był test server to kto kolwiek mógł się podłączyć i walnąc calemeona...

coż moim zdaniem cipy mogly by zrobic troche wiecej fajnych potworkow dla zwyklych smiertelnikow, np takich ktorych zabicie wymagalo by poglówkowania a nie sd sd sd...

helka 29-01-2006 21:03

Ja odrazu powiem ze to jest zdjecie z otsa.
Po 1 : na ssie widac ze koles ma sova na 82. Po prostu niemożliwe.
Po 2 : niema po 2

Maniack 29-01-2006 21:06

jaaasne.
tak sie składa że muj kumpel z Arcani ma sova od 86 lvl, a do tego.. na test servie wszystko jest możliwe (latałem po teście z mls na 48 lvlu)

Gallar 29-01-2006 21:24

Zdjęcie prawdziwe z testa..
Na tescie to to było, narazie nie spotkałem się z zadnymi wzmiankami w normal tibi.
Przypuszczam ze potworek pojawi się po letnim upie.
Będzie to to zapewne mocne. I zapewne nie prędko ktoś to rozwali..

Ashlon 29-01-2006 21:49

Swoja droga, smieszne jest tworzenie "najsilniejszego" potworka w tibii, ktore polega na zmianie nazwy demona, dodanie mu wiekszej sily i wiekszej ilosci hpkow. Strach przez 1 miesiac, opracowanie taktyki i koniec "niepokonanego" demonka...Ciekawe, ile bedzie tych klonow ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:40.