![]() |
Światy - NoN pVp vs zwykłe...
Siema
Grałem na wielu światach typu : Hiberna, Antica, Danubia , Inferna. Zawsze na którymś z tych światów coś mi nie pasuje. Na Hiberni nabiłem sobie 49 lvl, i łatwo padłem w czasie wojny, potem zostałem " zezłomowany " bo z 49 lvl zrobił sie 13 lvl. Antica, Danubia, Inferna ... tam było podobnie. Wkurzało mnie PK, co chwilę idę i się boję że zaraz napadnie mnie jakiś nieznajomy PK. Dlatego wybrałem świat tym razem : Luminera - non pvp. Przynajmiej tu mnie nikt nie zabija. Ale gdy już nabiłem sobie 22 lvl żałuję, bo strasznie nudno. Na światach NoN pvp nie ma sensu zakładać gildii, a jak już to po to by chodzić razem na quest, hunt i wogóle. Brak mi wojen, bicia innych br którzy mnie wkurzali. I wpadłem na pomysł który jest oczywiście niemożliwy do zrealizowania. Otóż pomyślałem że można by było zrobić na jakiś czas "Zamianę". Czyli zamienić NoN pVp na zwykłe, a zwykłe na NoN pVp. Wiem że wyglądałoby to idiotycznie ale cóż, można spróbować ;P Nie wiem czy to da radę, a wy jak sądzicie. Może by cipsoft dał rozrywki trochę światom non pvp czyli wojny, bo naprzykład dla mnie kiedyś wojna to była rozrywka a teraz...nuda, nuda, nuda. Ciągły exp, tylko exp bo ja nigdy nie trenuję skillii --.-- Więc jak, moze napiszmy list do Cipów i powiedzmy o tym pomyśle...to znaczy, jeśli wam się spodoba co mi się zdaje że to raczej też niemożliwe. Prosze o odpowiedzi... chcę wiedzieć czy dałoby radę to wypalić. |
Według mnie to głupi pomysł.
|
Chyba nie myślisz, że cip specjalnie by wysłuchał ciebie :)
Ja na non pvp byłbym najbardziej za wprowadzeniem możliwości walki w trybie party. Już by było ciekawiej. Ktoś noob, ty wanna fight on NO! no i wszystko jasne ;) |
Zły pomysł
Po 1 nie chciałbym z harmoni robic światu pvp bo:
po 1.mam troche dlugów po 2.grałem na pvp i zawsze dedlem i mi dobre itemy wypadaly :P X( |
Moim zdaniem świeaty Non-PvP są dla ludzi którzy boją się grać w tibie, bo będąc na 8 lvl i krzycząc w depo "fri ijtanz plax" naraziły się jakiemuś h-lvl.
Cytuj:
|
Re;
mi się wydaję że światy non pvp nie są tylko dla noobów i jełopów. Grają tu tez fajni ludzie tylko po prostu musieli zaludnić server -.-
|
Świat non-pvp jest równie fajny, jak zwykły świat.
Mówisz nuda: Super, najlepiej być hunted od jakieś PA, paść od PK ale fajne ****a jest nie? Mówisz grają tu Ci, którzy boją się grać: Strasznie się boję, nieee znowu on! Teen... Red scull... Przestancie gadać głupoty, że głupio się gra na non-pvp, tylko sami sprawdzcie, potem mówcie. |
Ja pierwszy raz grałem na swiecie PVP i ciagle dedałem, bo jakiemus noobowi sie nie sopdobałem a ON MUSIAŁ mnie zabic! Przez to rzuciłem tibie na 4 miesiące. Ale zalależli sie koledzy, którzy mi pomogli na świecie non-pvp za co im bardzo dziękuje. Dzieki im nadal gram w tibie bo nie muesz sie bać wlogować w jakimś sklepie i obawiać sie, że ktoś mnie zabije. :p
|
Moji znajomi, ktorzy graja na non pvp to straszne noobki :) ( newbki ) grali na pvp, padli raz poplakali sie i poszli na non pvp heheh i tam sa kozacy
a co do zamiany to glupi pomysl :P :D |
ja tam wole pvp bo na no pvp nie mozna nikogo zabic i po jakims czasei na takim serwku zaczyna sie nudzic.Dlatego ja gram na pvp:P i jest coolersko to nic ze sie troszke boje ale adrenalika jets zawsze wskazana:P a przynajmniej na pvp mozna sie jakos wykazac .To moje malutkie zdanie:P :baby:
|
Ja mam inne doświadczenia:
1.Najperw grałem na Celeście (NoN PvP) i było fajnie, jakoś sie grało, a gadanie że cie nie zabiją to bzdura. Jest niewielka szansa, że colo przyjdzie z qmplami tam gdzie expisz i ci zbloczy = dead. 2.Potem na Emperze (PvP) też grałem, miałem tam 37 levelek i sie jakoś grało, czasem sie jakiegoś skullka huntneło i rox. Ale i PvP ma minusy, poniewarz mój klega, który miał 60 + level razem z gildia zostali huntowani przez Brazoli, bo oni chcą tylko żądzić an serwie. Po co grać, skoro się nic nie ogsiągnie. 3.Tera Kyria, podobno PACCOM POLAKOM jakoś idzie, więc KYRIA rox. A pomysł nawet, taki fajny poniewarz taki serwer raz PvP a raz NoN PvP byłby fajny, można by poexpić w spokoju. Ale to tylko moje zdanie....................... |
Jakto po co skilować? Żeby potwory bić. Rozwiązanie, że na party można walczyć by było najlepsze.
|
Szczerze mówiąc na non-pvp jest troche nOOb'ów (raczej więcej niż na pvp), i taki pomysł walki tylko w party według mnie jest świetny. Np: Jakiś koleś Cię wkurza, i niemasz jak go zabić, a on odrazu nieche dać party (powiedzmy, że nie jest nOOb'em), no to Ty za jakiś np. miesiąc czy coś niby się z Nim zaprzyjaźniasz, bierzesz Go w party i BUUM (typek leży).... . Ale jest to tylko moje zdanie... .
|
Moim zdaniem lepiej zeby na serverach pvp 1-2 dni w tygodniu bylo non-pvp, a na non-pvp wlaczyc na okres 1-2 dni pvp. Wtedy red skulle, lub huntowani mogli spokojnie poexpic a na serverach non pvp gracze mogli dopasc swoich wrogów.
|
@up: To by duzooo tego expa nabili w dwa dni. Tak samo przez dwa dni mozna siedziec w depo jak jest wlaczone pvp. Przydalo by sie mozliwosc zabijania w party dla rozstrzygania wojen w regularnych bitwach.
|
hmm
wyobrazcie sobie 2 knightow w part siedzachych na bocie i trenujac skile 12h dziennie -.- zalosne i nikt ich nie zabije.... bo mogoa byc na pietrze gdzie sa schody -.-
|
Wybierajac server pvp niechcilaem zeby to byl non-pvp wole tak jak jest tak wybralem jak dostane hunta albo mnie zabija trudno taki servier tak wybralem moj wybor i trzeba poniesc konsekwencje tak samo z non-pvp niemoge skillowac nudno tak wybrales twoja sprawa zmien serv.
Niechial bym zeby z Julery zrobili non-pvp jakbym chcial non-pvp to bym wybral taki serv i gral tak samo jakbym gral na non-pvp. Wybierajac jedno niemozesz miec drugiego musisz przyjac zalety wyboru tak samo jak i jego konsekwencje. |
Cytuj:
Niema to jak po pół roku expienia na non pvp nieżle się zabawic na teście :) |
Re:
Miłosz, a wiesz jak tego test servera włączyć -.- bo ja mało gram i nie jestem wkojarzony ;p Weź mi powiedz
|
Cytuj:
ctrl+r [limit 10 znakow] |
Ja tam mam złe wspomnienia z Non-pvp...
Mój pierwszy server (taki oficjalny, jeszcze poł nobkiem byłem ^^) Harmonia... Wtedy DragonHeart miał 80lvl gdy ja 14 xD No nic.. Thiefów, blokerów, lurerów (wtedy), było tyle żę nie wytrzymałem. Przeniosłem się na pvp. TU jest całkowicie inaczej!! Każdy gracz respektuje innego... Bo wie że może mieć kłopoty. Tu można sie stać "prawdziwym" graczem. No i fakt że noobów jest DUŻŻŻŻo mniej, nawet jak są to nie są szkodliwi tak jak na non-pvp. Grałem na non-pvp i pvp. I okres kiedy grałem na non-pvp zaliczam do najgorszego w moim życiu Tibijskim. Ps, przed Harmonią była Hiberna :) Ale wydarzenia z tego servera przyćmiła mgła czasu... |
Cytuj:
I ostatnio pojawia się jeden na jeden update. Masz małą szanse na niezauważenie testa bo zawsze każda tibijska stronka o nim pisze ;] |
Wiecie dlaczego ja nie gram na normal pvp ? Powód jest prosty - Red Skull ! Jeśli mam zabijać każdego thiefa, i po 3 takich ubitych noobach dostac red skulla za unjustificed player killing(!!!) i przed wypadaniem całego eq nie uchroni mnie nawet AoL, to do h**a , wole ich nie dotykać ! ! !
|
Ja wole Non-pvp na pvp boje sie na 10lvl wyjsc z miasta bo mnie ktos zabije itd.itd a na pvp poprostu ignoruje noobow krzyczoncych w carlin "fri ItAns"... a gdy sie ma wienszkszy lvl to kumple to nie nooby idze z nimi pochuncic itd
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Teraz se napiszesz, co ma wiek do tego czy ktos jest noob. A co ma świat do tego że ktos jest noob? Przeczytaj może temat "Czy wiecie wogóle kto to jest noob?" i sie dopiero odezwij, a jak nie, to zapraszam do książek :d |
Cytuj:
a skiluje sie na non pvp po to zeby potwora zabic w kilka sakund zamiast meczyc sie nie wiadomo ile :baby: z dobra bronia i skilami mozna chodzic na lepsze potworki itd... |
Gracze ze światów pvp może byście najpierw zagrali na Non Pvp a pózniej oceniali co? ;) (nie mówie tu do wszystkich)
|
Cytuj:
|
A według mnie b. dobry pomysł ;) Na nPvP powinny być wojny (miedzy gildiami) ... ale jakim sposobem to zrobic to juz nie mam pomysłu ;) Moze wam sie cos nasunie ;) BO nudno troche na nPvP. :baby:
@EDIT Oryginalnie napisane przez Mastersasek I właśnie ta wypowiedź utwierdza mnie w moim przekonaniu ,że światy non-pvp to są dla nooobów SAM jestes noobem a bardziej lamqa ... grales keidys na nPvP ? Nie no to sie nie odzywaj |
Hmmm. A moim skromnym zdaniem przydalyby się areny na światach non-pvp do rozgrywania walk między gildiami . Kilku poziomowe areny z ukształtowaniem terenu i mogło by być fajnie . Ale to tylko marzenia ;(
|
Re:
Nom dośc fajny pomysł z tymi arenkami. Albo wiesz ktoś chce 1 vs 1 to idzie na arene i sie biją. Ale jednak wg.mnie lepszy jest pomysł taki żeby z 2 dni było na walki pvp ;)
|
Siema Ziom
Nyksus co ty wymyśliłeś? Non-pvp na pvp i odwrotnie?
:p PARANOJA |
Dobry pomysl z tymi arenami:P. Ale to tez by bylo tak ze knightowie by ,ogli skillowac na macro 12h. Raczej niech nPvp zostanie nPvp a Pvp tez Pvp,
|
Ktoś pisał, ze na non PvP nie ma szacunku..
Taaa.. pewnie.. widać, ze coś takiego jak chociażby Game Chat miałes wyłaczone...-.-""" A ci co myslą, że non PvP jest tylko dla noobów, to sami sa noobami. Ilu jest noobów na PvP? Najpierw mówisz, że non PvP noobowske plxor, a potem, jak cie PK dorwie, to "NOOOOOOOOOOOOOOP X( X( :( :( !!111". Niestety, taka jest prawda. I jeszcze ostatni agument - a jak nooby są zakoffane w Tibii to gdzie idą? Na PvP, by potem PA/PK innych. ;) |
Świat non-pvp jest dla ludzi którzy nie graja w tibie kazdego dnia, jest to świat dla ludzi ktorzy nie maja za duzo czasu grac w tibie i maja szanse sie na tym świecie wybic. Jak któs mało gra i padnie na pvp od głupiego pk odrabia lvlem duzo czasu a na non pvp jest narażony na strate lvla codziennie...Co do tego żeby zamienić pvp na non-pvp a non-pvp na pvp: na światach non pvp łatwiej zrobic wysoki lvl i tam przewaznie graja ludzie okolo 200lvla (pancras dragonheart 198~ rp - harmonia) i gdyby nagle zamienic non pvp na pvp pancras i jego kumple (penancea i herganon, ponad 170 rp i ponad 170 ek) siali by groze i zniszczenie:P Aczkolwiek przyszlo by kilku polakow i zabiło tych nobów;D Polacy by sie zebrali i pancras nie zrobil by 200lvla :evul:
|
Ludzie przestańcie głupoty gadać non-pvp wcale nie jest złe.
Mówicie że nie ma adrenalinki, jak nie? Idziesz na DLa i masz adrenalinki. Ja nie lubie tylko jednego, głupich skulli X( Bezsens zabije noobka dostaje skulla, przychodzi 2 jego kumpli i ... mam red skulla XD Dlatego gram na 2 serwach, non-pvp jak chce spokojnie poexpić/iść na hunta i e-pvp jak chce tej "adrenalinki" i sobie na wojenke iść. Co za problem, a jak chce wypróbować jak moja postać z non-pvp daje sobie rade w walce z PK, to czekam na test server i tyle. @Qbaloz Żebyś wiedział że mam mało czasu ;) Najbardziej nie lubie logować się na e-pvp po długiej nieobecności. Jak otwieram tą skrzynke w dp i czytam te wszystkie listy ze zleceniami... (jak dorosne będe chyba płatnym mordercą :p ) ale co można, taka praca... |
Re:
Niektórzy mówią że światy non pvp są dla noobów, ludzi którzy nie umieją grać i którzy nie chcą andrenalinki. A więc, nie raz widziałem jak niektórzy z was wychwalali ludzi z Secury (nonpvp) + Harmoni (nonpvp).
Na Antice zabijesz kolesia na Securze zabijesz potworka. Jaka w tym różnica? Da ci satysfkację to że sam zabijesz kolesia na 30 lvl + samemu mając 15 lvl +. Możesz tak samo zrobić zabijając na Securze dragona na 15 lvl + |
Oczywiscie ze ogromna przewage ma pvp. Pkowanie to swieta sprawa, szczegolnie we dwoch, w zgranym duecie mozna powalic sporo mocniejszego rywala. I to daje frajde. A takie expienie expienie expienie expienie to przeciez zanudzic sie mozna.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:27. |