![]() |
Chore mity. Prawda plx
W skrócie:
1. Nie da się zdobyć spike sworda, który leży na wysepce. 2. Nie ma tunelu z maina na rook. 3. Nie istnieje coś takiego jak PACC za free. 4. MNÓSTWO BŁĘDÓW WSZELAKIEJ MAŚCI! Yours, p.l |
Hmm...Temat ma sens ;)
Dodam od siebie kilka spraw: 1) Zabijając rękami minotaura na skale NIE DOSTANIEMY klucza do mino maga, ghula, spike sworda czy innego questa 2) Nikt nadal nie odkrył drogi do ghula ani mino maga 3) Poison Dagger na Rooku może i istniał/istnieje jednak nikt go nie posiada (zapewne ktoś się z tym nie zgodzi, jednak również nikt nie będzie potrafił pokazać mi tego przedmiotu na trade). Każde przechwałki na temat jego zdobycia uważam za głupi żart |
0-28 gp, Meat, Bag, Sword, Mace, Axe, Chain Armor, Chain Helmet, Brass Helmet, Leather Legs, Plate Shield, Shovel, Bronze Amulet (bardzo rzadko), Poison Dagger (niezwykle rzadko)
To pisze na tibia.pl To wupada z minotaura Zwrócić proszę uwagę na to, że POision Dagger z minotaura wypada... niezwykle żadko. |
Cytuj:
Cytuj:
|
< deleted >
|
Byly kiedys pacce za free.
|
@up
skadwiesz. Sprawdzales? @topic Gdzies na tym forum widzalem, ze mozna dojsc do ghula i ze zna ja jkis kolo juz. bYl nawet pdany link do tibia.com gdzie bylo pokazane normalna stronka ze statsami postaci. i na 6 lvl killed by ghul. |
Kiedy tibia była baaardzo stara był pacc za free ;)
|
aha byc moze. NIe wiem bo gram w tibie od ok. 9miechow wiec nie wiem co sie dzialo dawniej:/
|
ghoul i minomag to wymyslone ,,tlo" Do ghoula się nikt na 100% nie dostanie. Jest on tylko po to, żeby pokazać charakter grobu, do którego się schodzi. Pozatym, ilu n00bów na 4/5 potrzeba by bylo, zeby go ubić?? :p
Mino Mag.. Może klucz gdzieś jest, ale najpierw zwróćmy uwagę na napis przy spike swordzie, ,,najskromniejszy go dostanie" :) Czy człowiek jest skromny, jeśli chce wejść i go zabrać dla siebie? I całe życie na Rooku na to poświęca? :) A brass armor i chain legi ten gość może dostał za np. wykrycie buga. ;) DLA NARKOMANA: Może zabił go ghoul, ale na mainie? A wcześniej spadł o 2 poziomy?? |
Byłem rokkslayerem przez długi okres czasu i gram w tibie przez 3 lata więc moge powiedzieć tak.
Pacc za free-Pewnego razu ,dziewczyna o nicku ********* odkryła sposób na pacca za free ,odrazu zgłosiła go do cip softu za co otrzymała free pacca na zawsze i thunder hammera. Poison dagger -Jest na rokku wypada z minosa ,byłem z kumplmem na saphirze na minosach expiliśmy już kilka dni na nich i kumpel nagle krzyknoł masz odemnie 2 k za free pokazał mi na trade prawdziwego poison daggera ,potem nawet przez kilka dni jak niegrał dał mi nim poexpiĆ zabicie z firsta minosa z góry obok spike sworda -zabiliśmy go około 300 razy minos był niby silniejszy od innych żaden klucz ,żaden poion z niego niewypadł Tunel na maina -kompletna bzdura. mitwisin przekopałem całe wszytko już w nim sprawdziłem nie ma nic takiego jak teleport byĆ może gdzieś się znajduje i naprzykład gdy w niego wchodzisz automatycznie dostajesz rokkgardowe eq i muszisz z nim walczyĆ-mało prawdopodobne spike sword na rokku -był keidyś dostępny qwest na niego ale po rozwiązaniu zagatki cip soft go zamknoł. Na rokku jest książka w której pisze coś o excalibugu ale w jakimś innym języku nawet innym niż br jakiś język mino albo orckó albo nobbów nieiwem doprawdy. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
:) :) W Posion Daggera nie uwierzę, zanim nie zobaczę.
A to zdjęcie na Tibia.com , ten screenshot. NIe rozumiecie, że CipSoft potrzebował kilku screenów i te postacie tylko po to tam se polazły? Ghoul i walka z nim na Rookguard to tak możliwe jak to, że polecę jutro na księżyc (o kurde! UfO za oknem :) ) A jeżeli plotkarstwo i mitologia zaszły na taki wysoki poziom, to niedługo będą teksty, że te ciała w katana room to martwe black knighty albo wild worriory.... |
Ja musze zaczac grac na rooq i w koncu zlootwac p-daggera :>
Anyways, od siebie chcialem dodac jeszcze o "klonowaniu itemow" z czym sie niestety czesto spotykam... - oczywiscie nie mozna w zaden sposob kopiowac itemow :> Ponadto, co do free pacc-a, jak zaczynalem grac jakies 2 lata temu pacca mozna bylo dostac za bycie tutorem, ale szybko od tego odeszli :/ Co do reszty mitow - nie, nie i jeszcze raz nie:) Nie ma dostepu do mino maga, nie ma dostepu do spike sworda, nie ma przejscia z rooka na main'a. |
Jesli chodzi o odpowiedz Zerrotyx
Na to nie wpadlem:P moj blad Diamondbacker to co wyzej do innego forumowicza (oraz no comment) |
@topic bardzo dobry temat :) teraz przynajmiej są rozwiązane te wątki z spike swordem Paccem za free przejściem na maina itd. ;) nic dodać nic ująć :p
|
Jak to nie można kopiować ittemów można ja robilem tak :
1-czesc nauczyc cie klonowac kase -no -poluz kase na stół (kolo kladzie 20gp) press ctrli clone (on logaut ja mu rzucam 80 go on logg i cie cieszy):) 2-czesc nauczyc cie klonowac kase -no -poluz kase na stół (kolo kladzie 100playnek) press ctrli clone (on logaut ja biore zbiorowisko noobów daj jedną itp on logg i cie cieszy a ja mu oddaje kase bo to kumpel rookstayer):) akolo katana quest nie chodzą wildwariory tylko demony jak jush( serio noobek mi tak wrkęcał) |
A ja widzialem kiedys goscia na tibia.com co zostal dedniety na rooku przez ghoula. Znalazlem to gdzies na tibia.pl
|
Cytuj:
|
1 wiem że to uszukiwanie , ale jeżeli dobrze przeczytałeś to naprawde kopiuje ludziom kase a oni się cieszą , niestety mogą się przez to później nabrać na takie coś i stracic kase ale ja robie dobry uczynek i mam powód do dumy i śmiechu z ludzi
|
Anarchius a przeczytałeś wszystkie posty w tym temacie radze przeczytac i sie zorientować że ten ziomek jak sam napisałzrobił głupi kawał i dednął na mainie na ghulu i wrócił na rook
|
Ten 6 lvl to mój kolega z RL. wytłumaczył już że był to Fake. Poprostu padł na Mainie na 6 lvl przez ghula i rooked XD
|
Hehe dobre
Cytuj:
Pewnie 1lvl. :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
ale pacca za free na zawsze to napewno niedostala tyle wiem cya xDDDD |
Mnie troche dziwi to z spike sword ? przeciesz jak na jakimś tam ss na www.tibianews.net ze ktoś tam miał te buty do chodzenia po wodzie a przeciesz jak przeszedł kamienie z ogniem -.- wszystki takie ss to fake czasami CipSoft robi żart że ktoś zabrał spike sword
|
LoL
jeny, ale wy wszyscy jestescie! Kłócicie sie o byle co w kazdym temacie o Rooku. Jaki temat nie wlacze, a tam: nie ma spike na rooku, a ja ci mowie ze jest, a ktos mi mowil ze ma to i tamto. Ludzie! Opanujcie sie! Zamiast sie klocic, to moglibyscie sobie zebrac ekipe 100 noobow na rooku i pojsc sprawdzic wszystkie te "prawdy i mity". A co do poison dagerra, to na pewno wypada z mino na rooku, ale chyba nikt nie zauwazyl jednego szegółu: wypada bardzo bardzo rzadko. A jesli wypada bardzo bardzo rzadko to nie znaczy ze ci wypadnie z co 10 mino, tylko moze z co 100 mino a moze nawet z co 1000. Naprawde, musze to napisac, wasza glupota nie zna granic, nie obrazajac nikogo. I tak zaraz wszyscy bedziecie na mnie klac, ale jest tak, jak napisalem wczesniej.
|
http://www.thefreeimagehosting.com/U...925000Rook.jpg
Nie wiem co o tym sadzic zdjecie z dnia 10 01 2006 godzina 23 15~. Askara !! |
@up
Spike Sword czasami znika. Albo robota gm'ów albo poprostu znika co losową ilość czasu. |
Spike sword
spike sworda teraz napewno sie nie da zdobyc. A te cale zdjecia to sa po to zeby zmusic ludzi do bycia rookstayerami
|
Co od tematu z mino i poision daggerem to nie wiem... niby z trola wypada Silver Amulet a wypadl wam na rookgardzie??:> bo mi nigdy a na mainie jak wbijam przykladowo 15 lvl na trolach to wypada czasesto... loot na rookgardzie a na mainland wyglada wg mnie zupelnie inaczej z potworow....
Slyszallem ze da sie kupic u wiedzimy gdzies miotle i mozna na niej latac.... to prawda?:| niby ze za dzuo kasy ALE mozna kupic ta umiejetnosc... slyszal ktos z was o tym? :confused: |
Cytuj:
zmusic kogos zeby zostal rookstayerem...... |
widzielem, ze jeden gosciu mial na vinerze poison daggera. ,,Bardzo rzadko" oznacza to, że ja rozwaliłem w zyciu ze 150 walkiri i tylko raz dostałem plate armora. Albo ze rozwalilem ze 100 dwarfów i tylko jeden dwarfen ring. To tak jak żeby z elfa wypadł łuk.
Ghoul nie istnieje. Koniec z tym. Stop z wbijaniem biednym n00bom do głowy, że ghoul jest i mozna z nim walczyc. Brass armor - niby jest, bo jest mino mag, ale go nie ma, bo nikt nie rozwalil mino maga. Raz myslalem, ze bylem w mino hell i ktos walczyl z nim i byly otwarte drzwi, ale to bylo w okresie uzaleznienia od tibi i mialem fajny sen:) Scale Armor tak samo. Bronze i Silver Amulet istnieja, wypadaja rzadko, ale ludzie je sprzedaja na rooku. Miotly na rooku nie ma, bo zadnej wiedzmy tez nie ma. Teleporteru do Mintwalin tez nie ma, bo byloby glupio, jakby n00bki szly se do mintwalin, dostawaly od kumpli z maina dobry eq i wracaly z plate setem? Spike Sword - juz pisalem ,,najskromniejszy dostanie" |
@UP
Widziales typka?? tak?? Podaj jego nicka, musze zobaczyc to na trade...... |
Cytuj:
Hmm jesli on nie istnieje to na co ja patrze stojac w Katana Room i lokajac w jaskini obok na stojacego hmm Ducha ?? PS> Nie mowie ze jestem z nim w jednej jaskini, pisze tylko ze ON jest na rooku ale nei ma sie jak do niego dostac :D. A i nie pisz ze nie ma np. teleportu. Bo tego tez nie widac a moze byc. PS na Mainie w Miescie Minotaurow jest jeden teleport za brama na klucz hmm w jednej ksiazce z rooka opisywana jak z Miasta Minosow na Mainie Teleportowaly sie Armie Minosow na Rook w celu stawienia czola wrogim masa nieznanej nowej rasy-czytaj NAM :D Wiec kto wie ... Tibia to jedna wielka tajemnica a co za tym idzie, nie kazda zagadke mozna w 100% rozszyfrowac lub zrozumiec jej sens. |
Cytuj:
EDIT: troche go przyciołem ma teraz 240kb http://free.of.pl/m/mktibia/ghoul.jpg |
Buahaha
cip nieskasowal zadnego questa tylko on jest bardziej trudny do zrobienia ;/ nierozumiem czemu tak napisales ja mysle ze te questy by niebyly utrudniane
ale sa poniewaz cip nieprzewidzial rookowcow rookmasterow roostyerow czy jak wy to nazywacie :P ;) Rook Wyspa skarbow |
na tym screenie ktorego pokazuje Maciekpkk widac ghula a nie tak jak sam tworca mowi.
|
Po pierwsze chciałbym się przywitać (po ponad półrocznej przerwie) :D. (no cóż, tibia jest jak narkotyk. możesz na jakiś czas przestać grać, ale nie uda ci się rzucić tego na stałe :D)
A po drugie to myślę, że ta bzdura o wychodzeniu z rookgaardu tunelem wzięła się z tąd, że "rookgaard" to nazwa i wyspy, i wioski. A że z rookgaardu-wioski da się wyjść tunelem (nawet jest film o tym w jakimś temacie) to w końcu poszła plotka, że "da się wyjść z rooka tunelem, ale po drodze są straszne potwory" - tyle, że chodzi o wyjście z wioski na 1 levelu, a "straszne potwory" to trolle i poison spidery (dla 1lvl rzeczywiście dość niebezpieczne ;)) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:26. |