![]() |
travian
travian to gra strategiczna robudowujesz wioske atakujesz podbijasz inne wioski robisz zolnierzy bardzo ciekawa gra narazie za duzo nie wiem
oficjalna strona: www.travian.com strona z budynkami: http://img276.imageshack.us/my.php?i...unitsv39ek.jpg i na tyle mam nadzieje że dużo osób się znajdzie 8o |
hmm fajne gierka ;d, tylko mala poprawka - to nie jest www.travian.pl tylko www.travian.com
pozdraawiam |
Nawet mi sie podoba, dopiero konto założyłem :D
PS: Maffus looknij na mape i zobacz kogo masz koło siebie (mnie oczywiscie xD) |
LOL, smiesznie :), tak pozatym wkurza mnie troche dlugie budowanie...
pozdrawiam |
Pol godziny ma sie budynek budowac ? omg :D
|
Ehh... Regnac sie nie moge... Wyskakuje cos takiego:
Kod:
Message could not be sent. |
@up
To chyba wina majla bo ja tez to mam i sie nie moge zarejestrowac ;( Mafuss i Exolius na jakich servach gracie? :D |
@Minox
Niewszytkie sie buduja 30min :] np farma zboża się buduje 5min @up Ja i Mafuss gramy na serverze 3 Mój nick: Exolius Pl B) PS:Jak sie armie robi? |
jeśli sie nie myle trzeba miec baraki ;)
Cytuj:
;) |
Ej Maf~~ buduj ambasade, zawrzemy sojusz i zdymimy tych 2kolesi co koło siebie mamy :D
|
jagby co tez gram na 3 servie ladnie jak jusz anbasade robisz mi ostanio rozlupali moja 3 osobowe wojsko :p jak bede mial abasade malo brakuje to podbije obok was maly terenik i pomoge doko[ac tamtym dwom :P
|
Jeszcze niemam ambasady ale jak mamy zawierac sojusz to zbuduje :D
Aaaa jak będzie się nazywać? Może Polish Army? |
Wlasnie Sie Zarejestrowalem :) Narazia badam giere ale zapowiada sie dosc fajnie :) Cos w stylu ogame :D narazie spoko :)
Exiolius na jakim serwerze grasz ? :] |
Bede mogł dołączyc sie do sojuszu? :)
|
no jasne
Exolius: nie jest to zly pomysł... gadaj an gg 7990262 ! Dark Qiron: troche nie rozumiem.. |
@Mystic
Wszyscy chyba stąd na 3servie grają i ja też :) |
Ja gram na drugim ;)
|
O to nie wszyscy grają na 3 :)
|
Ej to ma cie ten sojusz juz? Bo ambasade mam :P
EDIT: down: No ale wiesz to jest smieszniejsze XD |
Takie tam smęty jak : ogame.pl , wirtualne-miasto.com , thecrism.com itp.
|
no nie wiem, wydaje mi się ciekawsze niz te jakby to nazwac "shity"?
sashion: nie wiemy jak zrobic ale moze sie dowiemy |
moze ktos wie jak sojusz zakladac bo jak ja zaloze i jeszcze mafuss to sie wami pobawie i rozbuduje sie wokol was :p
|
Chyba trzeba zrobić tak:
1.Budujesz Embassy(ambasade) 2.Klikasz na nią 3.Może pisze tam takie cos: Found alliance lub coś w tym stylu 4.Zaprosić kogoś 5.Jak nazwiemy swój sojusz? Ja proponuje Polish Army albo Black Dragons Force |
dzieki juz niedlogo abasada wiec ci powiem czy tak jestem mam przewage nad toba tylko 2 population :P
|
2 pytania:
1. od czego przyrasta populacja 2. co trzeba mic do barakow oprucz main buiding 3 |
1.sama przyrasta i + dodatkowe za glowny budynek
2.tak obok glownego budynku jest takie polkole to kiknij w nie i zbuduj potem bedziesz mogl market i baraki |
Cytuj:
Moze ja jestem jakis poj(e)bany ale wlasnie co mam zbudowac na tym wolnym polu?? |
kliknij mozesz tylko 1 zbudowac jakbys nie zauwazyl :confused: i nie jestes poj..... bo mogles nie zauwarzyc :p
|
... ej , to jest fajne ... też gram na 3 serwie i mam już 18 ludzi polucji/populacji ... fajnie sie rozbudowywuje pola wydobycia surowców ... też macie 4 - clay , 4 - wood , 4 - iron i 6 - crop ?? ... narazie dużo nie widziałem , mam nadzieje , że zasady gry są proste , ale nie takie jak w ogame , bo tam troche obleśnie jest ...
edit : co do mieszkańców , to można mieć tyle , ile wynosi maxymalny przychód cropa ... jeśli masz max crop 30/h , a ludzi 20 , to przyrost cropa będzie nadwyżką , czyli 10/h ... ... inaczej - jeden człowiek zjada przez godzine 1 crop (obniża wydobycie o 1) , ale liczba ludzi nie może przekroczyć cropa , gdyż współczynnik wydobycia byłby ujemny , a po skończeniu zapasów by troche zgłodnieli :P i strajkowali ... PS. mam nadzieje , że napisane jest jasno i nie trzeba dociekać ... |
Dobra wielkie thnx :)
|
ja mam wszystkiego wydobywanego po 17 :p oprocz crop. cropa tylko 8 :( ale i tak dobrze population 25 :P coraz lepiej mam market i zbieram na baraki bo chce wyslac cos na mafufusa bo nei podoba mu sie moj podpis ;)
|
Na forum tej gry przeczytałem ze trzeba miec embassy czy jakos tak na 3 lvl :P
|
U mnie narazie kiepsko mało surowców i musze inwstowac w kopalnie zamiast w ambasady itp. :(
Dark Qiron zajżyj na mapke koło mnie i zobacz ile mam kolesi koło siebie :D |
... fajna gierka , mam już 25 ludzi :P , wydobycie 17wood/20clay/11iron/2crop ... mam koło siebie (na tej mapce) 11 wiosek , z czego są aglomeracje miejskie : 4 wiochowa i 5 wiochowa :P ...
edit : jak ktoś by chciał jakąś farme , to moje współrzędne -213|-61 ... @ down : mówiłem , że jestem farma :P i nie umiem grać ...(cheater,ban her plx , i alone am best)... @ all : ... przyrost piszmy najlepiej tak ... wood : xx clay : xx iron : xx obywatele/max. obywateli (różnica max. obywateli i obywateli daje nam wydobycie cropa) ... |
Cytuj:
To ty cos cienko z surowcami. Ja mam Wood:24 Clay: 24 Iron: 18 Crop: 7 Tez mam 25 typa |
Ja mam aż:
Wood: 15 Clay: 24 Iron: 17 Crop: 4 i 27/31 :) |
Aby założyć sojusz, trzeba mieć 3 level embassy (przynajmniej tak pisze w faq...) i już poinformowałem o tym Exoliusa.
Dopiero zacząłem grać, więc mam niską produkcję. Wood:8 Clay:8 Iron:8 Crop:6 Population: 6/12 |
Już wysłałem Exoliusowi jak założyć sojusz (zadziwiające, ile rzeczy można się w faq dowiedzieć ;) ) - trzeba mieć 3 level embassy.
Dopiero zacząłem, więc mam tylko: Wood: 8 Clay: 8 Iron: 8 Crop: 12 Population: 6/18 EDIT: Coś mi się schrzaniło ze stroną, mam dwa posty... *myślałem*, że mi skasowało całą wiadomość i napisałem ją ponownie, już zaktualizowaną. PS. nie szukajcie mnie pod tym nickiem. |
Cytuj:
Cytuj:
|
nareszcie cos mam 4 osobowa armie kto jest chcetny na przetestowanie jej 8o
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:30. |