Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   200 k expa dziennie :/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61584)

paior 17-01-2006 16:36

200 k expa dziennie :/

Mam pytanie gdzie ludzie na 40 lvl knighci robia 200 k+ expa dziennie
ja mam 40 lvl i tez chce robic te 200 k + ale nie wiem gdzie moje jak ja expe
Katedra 13 h 100k -
cycopolis 9h 70 k + -2 poziom
Larvy 12h 100 k + lekko plux
kumpel mówil zebym szedl na tombe ale potem afk i nie wiem na jaka 8o
jest to nowy swiat a wic skile sa slabe ... ale duzo osob ma te slabe skile ;/
ja mam 65/61 bs g-shild p-legi cruz helmet i oto pytanie gdzie moge wbic te 200k+ tomba powiedzcie o która chodzilo ... lub inne miejsca gdzie wy bijecie 200 k + z góry thx

Dodaje przyklad 52 knight
16 Jan 2006 +621,991 9 57
ok next
http://www.erig.net/xphist.php?player=Baljong

http://www.erig.net/xphist.php?player=Aquerus

POmocy :/

Pozdro Dla Znajomych

Cashigus 17-01-2006 16:59

Bardzo dużo osób na nowych światach dzieli konta z innymi ludźmi. :( Jeden owner nabije ~100 k expa inny nastepne 100 k i tak dalej. To jest właśnie ich sekret. Oczywiście dzielenie kont jest nielegalne.

paior 17-01-2006 17:03

i co z tego ze dzieli znam duzo osob atkich ale oni nie graj 24 h a ile anbija

ja gram 13 h i co 100 k ;/ Crimo przyklad gra sam 10 h 240 k

xx nick nie powiem gra z 2 ovnerami 12 h 120 k i co ja chce wiedziec gdzie to robia

Evil Maul 17-01-2006 17:14

Jeżeli expisz tylko po lv a nie dla loota to mozesz byc hardcorowcem i isc np na dragi expic uh waste ale te 200 k zrobisz , guardy d-hell , tomby ( ale juz tlyko z vampami albo za tp )

paior 17-01-2006 17:17

czy ty widziales moje eq :/ kazdy ma takie same ale napewno nikt na vampach nie expi :o nie ma gesa nikt dragony to ludzie by zbankrutowali tomby za teleportem tzn dokladneij co tam hel get tak wyskocza mi 3 desy i po zabawie pytanie kieruje do knightów 50 + z new world

michalll 17-01-2006 17:22

Może jakaś miejscówka gdzie dużo slimów jest? Dark Catherdal? Exp nawet ładny, nei wiem czy 200k bo nigdy tam nie expiłem tak długo, ale w 13h dużo expa zrobisz na slimach :) Oczywiście loot ze slimów nie jest taki jak byś chciał, ale exp niezły :cup:

paior 17-01-2006 17:24

nieno w sumie loot super ale dobra mniejsza o to
jeden dobry pomysl o to mi chodzi konkret slimy w katedrze jutro tego spróbuje nex pomysl plaxe

Malwin 17-01-2006 17:29

Chłopcze to ty chyba grasz jedną ręką że tylko 70k expa w 9h na cyclopolis. Ja na 40 lvl potrafiłem wyciągnąć 20k expa na pohu bijąc cyce w podziemiach i na powierzchni slimy a także sporadycznie draga.

Evilus 17-01-2006 17:29

gs i scaraby loozem da sie zrobic. w mint tez jakos leci ten exp. amazon camp moze Oo jak sam bys siedzial

Alanus Lutinum 17-01-2006 17:35

im wiekszy lvl tym szybciej exp idzie, a im wiecej ownerow siedzi (lub im wiecej postac siedzi on-line) także tym szybszy exp

Hupe 17-01-2006 17:43

I radze nie sugerowac sie erig.net- ta stronka czesto liczy exp z 2 dni i zapisuje do jednego :P (btw. ja zrobilem wedlug tej stronki 450k jednego dnia w cyclo, grajac tylko kilka godzin...)

paior 17-01-2006 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evilus
gs i scaraby loozem da sie zrobic. w mint tez jakos leci ten exp. amazon camp moze Oo jak sam bys siedzial

Pisalem ze nikt nie ma gesa jeszcze
cycopolis ciekawe czy ty bys wyciagal wiecej niz 100 k majac skile 65 mint tez ok pomysl :) tylko mm ;/

Vil 17-01-2006 19:03

Elf Fortress. 20+ k expa na godzine przy skillach takich jak podales powinienes wyciagnac. Jesli nie bedzie ci szkoda uhow to i wiecej pocisniesz.

Ama camp to zart.

Grenni 17-01-2006 19:28

Tacy knighci siedzą albo na scarabach albo na slimach, jest resp slimów co 4 min ~ 2 k expa ~ 2k x15=30 k x 10=300 k, no może troche przesadziłem ale 250-300 k można loozem zrobić samemu grając =)

paior 17-01-2006 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Elf Fortress. 20+ k expa na godzine przy skillach takich jak podales powinienes wyciagnac. Jesli nie bedzie ci szkoda uhow to i wiecej pocisniesz.

Ama camp to zart.

Cytuj:

Tacy knighci siedzą albo na scarabach albo na slimach, jest resp slimów co 4 min ~ 2 k expa ~ 2k x15=30 k x 10=300 k, no może troche przesadziłem ale 250-300 k można loozem zrobić samemu grając =)
i o to mi chodzilo ludzie o jakie slimy ci chodzilo :)
a gdzie jest elf forest i co tam ejst jakis poradniki sa <nie szukalem>

Ostinio 17-01-2006 20:00

eee....
Wejdzcie sobie na ta sama strone
Ustawcie sobie Hiberna i player: Seromontis
A jak on robi dziennie 1,5 mln k +?
Jak niektorzy marnych 200k nie moga zrobic :D

Radlic 17-01-2006 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ostinio
eee....
Wejdzcie sobie na ta sama strone
Ustawcie sobie Hiberna i player: Seromontis
A jak on robi dziennie 1,5 mln k +?
Jak niektorzy marnych 200k nie moga zrobic :D

Popatrz jaki on ma lvl i skille - a zobacz jaki lvl ma założyciel topicu i inne mid lvl postacie, które nie mogą na luzie chodzić na np. Hydry z małym zuużyciem run ( zobacz Setzer Gambler, gdzieś w filmach jest jego hunt na Hydrach )

Deaf Scream 17-01-2006 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
i o to mi chodzilo ludzie o jakie slimy ci chodzilo :)
a gdzie jest elf forest i co tam ejst jakis poradniki sa <nie szukalem>

wiec ja odpowiem bo widze ze nikt sie nie pofatygowal..poradniki sa..ale nie szukam...bo wiem ze byly ladnych pare miesiecy temu..ponad 12 ;p

elf fortec to swietne miejsce dla najta na twqoim lv i skilami. najlepiej jakbys jednak tego gsa mial, ale wiem ze nowy serw i to nierealne przynajmniej narazie..z tarcza wolniej sie tam expi..a co jest ...na ziemi elfy + elfy scouty..na gorze to samo, jeszcze wyzej dragi i arcanistow pare (w pewnym miejscu;)) pod ziemia sa tak samo efy i scouty w 1 miejscu arcanist, nizej 3 arcany w malym pomieszczen iu a pod arcanami 1 drag i szybki resp dosyc..~4 minut . w jednym miejscu sa tez dsy ..alke to jest ciezkie pomieszczenie wiec je omijaj ..chyba ze zbierzesz team i tam pojdziesz. to by bylo na tyle co do potworow. ale majac ujhhy mozna sporo zarobic..i jak bedziesz mail szczescie to za longswordy i bowy sie kasa zwroci..i ponoc jakis wand leci z arcanistow wiec tez zarobisz jak wypadnie :P

Vil 17-01-2006 20:52

od siebie:

lazisz tylko po powierzchni i pierwszym pietrze, i tak prawdopodobnie nie nadazysz z wybijaniem respa. Bron dwureczna odradzam, z takimi skillami i eq bedziesz dostawac niemilosiernie ( scouty prawie zawsze cie trafia ) a to idzie w koszta.

Loot srednio zwraca jakies 80-90% kosztow uhow, bywa lepiej, bywa gorzej.

Jesli masz pacca i postmana na miejscu czeka skrzynka.

Co do Seromontisa - dziwicie sie ze expi jak potluczony, skoro bije z run porownywalnie z przyzwoitym sorcem to praktycznie wychodzi na zero expiac na WRL / dragach / tombach non stop. A ze ma czas ...

..::QRAS::.. 17-01-2006 21:01

ktos ostatnio chyba sie wypowiadal na temat seromontisa "Swoje zycie zmienil na tibie"

Gromor 17-01-2006 21:35

200K expa w 10 godzin nie jest trudno zrobić :]

Guardy tam spokojnie leci z 25k expa na godzine ;]

Vil 17-01-2006 23:08

nie na takich skillach i nie z takim eq...

Raynold 17-01-2006 23:55

No bo on ma nie najlepsze skile. Ale ci "inni" z tego samego serwera mogą mieć dużo lepsze skile i wyciąganie nawet 30k na godzinę może nie stanowić problemu, niezależnie od lev. Że już nie wspomnę o jeszcze lepszym expie, ale już raczej z większym zużyciem run. Zrobienie 200k dziennie to żaden problem...

Khazar 18-01-2006 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
Mam pytanie gdzie ludzie na 40 lvl knighci robia 200 k+ expa dziennie
ja mam 40 lvl i tez chce robic te 200 k + ale nie wiem gdzie moje jak ja expe
Katedra 13 h 100k -
cycopolis 9h 70 k + -2 poziom
Larvy 12h 100 k + lekko plux
kumpel mówil zebym szedl na tombe ale potem afk i nie wiem na jaka 8o
jest to nowy swiat a wic skile sa slabe ... ale duzo osob ma te slabe skile ;/
ja mam 65/61 bs g-shild p-legi cruz helmet i oto pytanie gdzie moge wbic te 200k+ tomba powiedzcie o która chodzilo ... lub inne miejsca gdzie wy bijecie 200 k + z góry thx

Dodaje przyklad 52 knight
16 Jan 2006 +621,991 9 57
ok next
http://www.erig.net/xphist.php?player=Baljong

http://www.erig.net/xphist.php?player=Aquerus

POmocy :/

Pozdro Dla Znajomych

na skilach 65~nie masz sie co bardzo lasic na "latwe 200k expa". wiem ze bede teraz nudny, ale wytrenuj sobie skile do 80 i wtedy zobaczysz co to exp jest. z takimi skilami na cyclo wmiare pustym zrobisz z loozem 25k expa na godzine. polnocno wschodnia krypta to exp rzedu 35k expa na godzine - oczywiscie przy podpowiednich skilach wszystko. jezeli jestes na axe (a niestety nie jestes) mialbys ulatwione zadanie z uwagi na dostepnosc axe ringow.

Vil 18-01-2006 11:01

Koles ma taki level i skille bo prawdopodobnie stara sie utrzymac w czolowce expa na serwie a ty mu zalecasz 250+ h treningu po to zeby expil tak samo szybko jak za pare leveli na elfach ?

poisoner 18-01-2006 16:23

Powiem wam, ze bzdury gadacie. Chyba nigdy knightem nie graliscie. Ja na 40 lvlu ze skillami 75/75 i eq: crus, c-set, vamp, f-axe robie 12k/h w jaskini z larvami jak oprocz mnie expia tam jeszcze 2-3 osoby, wiec nie wiem jak mozna w 13 godzin robic tam 100k expa. 8o To ty robisz na larvach 7-8k/h? Lol, ja swoim rookstayerem prawie tyle wyciagam na trollach jak sam expie. :p A jak nikogo nie ma w jaskini z larvami to w zaleznosci od tego w ktorej jaskini expisz mozesz zrobic 13-23k/h. W tej jaskini na polnocny-wschod od ank to po prostu jest wypas. Nawet 25k/h sie robi jak dobrze chodzisz od larvy do larvy, wiec juz bys mial przez 13 godzin 325k. I wcale nie trzeba robic waste uh na dragach/guardach/of i innych zeby szybko expic.

Alex 18-01-2006 16:30

Na 40lv proponowal bym cyclopolis z przybyciem lvlu probowac schodzic na nizsze poziomy , ewentualnie scaraby , elf fortress lub 1szy poziom katedry. Na okolo 70-75lv zaczac expic na orc fortress :)

Arathorn 18-01-2006 16:38

Jak masz pacc to larvy/scaraby, można za***iście podexpić, jak nie masz pacc to b. dobrym expowiskiem są cyce an pohu. Jak uda ci się tak wstrzelić żeby być samemu to można ciągnąć ponad 30k/h czyli w 10h ponad 300k expa robisz :)

Vil 18-01-2006 18:44

@poisoner:

Nie wiem dlaczego, ale nie robilem nawet polowy z tych 25k/h przy pustej jaskinii..

Na PoH nie idzie sie samemu wbic, miedzy innymi dzieki palkom.

Apon 18-01-2006 19:03

-2 na katedrze Dark Monki i Assasniny i jeszcze inne resp szybki :)

Khazar 18-01-2006 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Powiem wam, ze bzdury gadacie. Chyba nigdy knightem nie graliscie. Ja na 40 lvlu ze skillami 75/75 i eq: crus, c-set, vamp, f-axe robie 12k/h w jaskini z larvami jak oprocz mnie expia tam jeszcze 2-3 osoby, wiec nie wiem jak mozna w 13 godzin robic tam 100k expa. 8o To ty robisz na larvach 7-8k/h? Lol, ja swoim rookstayerem prawie tyle wyciagam na trollach jak sam expie. :p A jak nikogo nie ma w jaskini z larvami to w zaleznosci od tego w ktorej jaskini expisz mozesz zrobic 13-23k/h. W tej jaskini na polnocny-wschod od ank to po prostu jest wypas. Nawet 25k/h sie robi jak dobrze chodzisz od larvy do larvy, wiec juz bys mial przez 13 godzin 325k. I wcale nie trzeba robic waste uh na dragach/guardach/of i innych zeby szybko expic.

masz racje, elite knighta na 65 lvlu kupilem na allegro -.-

@Vil:
po 1 swoim +-40 lvlem wcale nei jest w czolowce... po 2 nie wmowisz mi ze niewarto trenowac, bo skile napawde duzo daja - poza szybszym expieniem daja tez mniejszy uh waste. ja swoim knightem wytrenilem 87/86 i nigdy nie uwazalem i nie bede uwazal czasu spedzonego przy treningu za zmarnowany. tak czy siek kiedys bedzie musial te skile wytrenic.

Arathorn 18-01-2006 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Apon
-2 na katedrze Dark Monki i Assasniny i jeszcze inne resp szybki :)

Zupełnie nieopłącalne, a tak btw jka nie wyciągasz nawet połowy z tych 25k/h na larvach to przyinwestuj w bohy albo exp dalej bo po prostu zawolno chodzisz. Na pohu da się być samemu rzadko i trudno ale się da. Niedawno udało mi sie być samemu na cycach w niedzielny wieczór :)

Vil 18-01-2006 20:54

lev 41 w bohach. Srednia 11-13k/h . Skille 72/72 + wh.

@Khazar:

Nigdy nie mowilem ze skillowanie to marnowanie czasu, natomiast z tresci tematu idzie sie domyslec, ze gosciowi chodzi o szybkie expienie z tym co ma, a nie co ma zrobic zeby mogl szybciej expic.

Katedra -2 jest jak Banuta - wrzucone w updacie po to zeby bylo, niezaleznie czy oplaca sie z tego korzystac.

Xulorin 18-01-2006 21:02

W Cyclopolis masz około 25k-30k expa na godzine. Czyli nie jest aż tak trudno zrobić tam 200k expa w dzień.

poisoner 19-01-2006 12:22

Cytuj:

Nie wiem dlaczego, ale nie robilem nawet polowy z tych 25k/h przy pustej jaskinii..
Ja nie moge, 12k/h to ja w tej jaskini na polnocny-wschod od ank robie, jak oprocz mnie expia jeszcze 2 osoby. A jak samemu expie to minimum 20k/h. A jak to robie? Normalnie, po prostu obchodze cala jaskinie dookola, tak, ze jak expie w jej lewej czesci, to prawa sie respi i na odwrot, jak na polnocy jaskini jestem, to sie poludnie respi, ot cala filozofia. I chodze od larvy do larvy w ten sposob ze przejde kilka sqm i juz walcze, nie chodzac bezproduktywnie. A szybkosc mam tylko taka jak na 40 lvlu+utani hur co 60 many wale bo cwicze mlvl przy okazji wiec troche przyspiesza. Bohow jednak nie uzywam. :p A skad wiem, ze mam exp minimum 20k/h?:
1. Patrze ile mam expa, expie godzine, i patrze ile mam expa po godzinie.
2. Uzywam TBI, ktora mi pokazuje ile robie exp/h bardzo dokladnie i prawidlowo, bezblednie (TBI uzywam tylko do obliczania expa, bo ta komenda mi jest bardzo potrzebna przy wyborze expowiska, wiec nie gadac ze jestem cheater, itd itp)
Cytuj:

masz racje, elite knighta na 65 lvlu kupilem na allegro -.-
No nie wiem gdzie kupiles, byc moze to twoja postac, ale to nie znaczy ze wiesz jak nia expic, po prostu byc moze dlugo grasz i braki umiejetnosci czasem nadrabiasz, bo jak grasz z rok to co za problem 65 lvl wbic. Ja nie wiem i nie oceniam. :p
Cytuj:

lev 41 w bohach. Srednia 11-13k/h . Skille 72/72 + wh.
Sila taka sama, bo ja 75/75 ale f-axe. I utani hur od czasu do czasu wale zamiast bohow, wiec tez podobnie w sumie. Po prostu nie umiesz poruszac sie po jaskini jak tylko tyle wyciagasz (bloczysz resp). Jaskinie trzeba obchodzic na okolo i wszystkie zakamarki jak chcesz exp 20+k/h. No kurde ja sobie nie wyobrazam jak mozna robic 11k/h na larvach. To moj kumpel 34 ED robi z rozdzki dla 26 lvla na rotach na darashii 10k/h. To ty tam stoisz w miejscu jak masz taki exp. 8o 8o 8o

Vil 19-01-2006 13:27

Cytuj:

No kurde ja sobie nie wyobrazam jak mozna robic 11k/h na larvach. To moj kumpel 34 ED robi z rozdzki dla 26 lvla na rotach na darashii 10k/h.

Niom, moj 56 MS tyle samo na tych rotach robi..

20k/h = 1 larva zabita na 6 sek czasu gry. Nie mowie ze to niemozliwe, tylko ze watpie ze tyle wyciagasz.

Poza tym juz jeden taki byl co twierdzil ze robi 25k/h na cycach w Thais.

poisoner 19-01-2006 19:53

Cytuj:

20k/h = 1 larva zabita na 6 sek czasu gry. Nie mowie ze to niemozliwe, tylko ze watpie ze tyle wyciagasz.
Ehhh, nie znasz w ogole logiki respa jaki tam wystepuje. Oczywiscie, ze nie zabijasz 1 larvy co 6 sekund, bo tam wystepuja respy po kilka larv w roznych zakamarkach. W jednym kącie jaskini zabijesz naraz kilka larv (ze swoimi skillami bierzesz larve na 1 hita, wiec zabijesz powiedzmy 3 larvy w ciagu 6 sekund, bo co 2 sekundy nastepuje uderzenie), a pozniej idziesz jakies 10 sekund nie zabijajac zadnej larvy i pozniej znowu kilka na raz. W sumie wychodzi duzo szybciej niz 1 larva/6 sekund, bo tak jak mowilem przy pustej jaskini spokojnie mozna zrobic 23k/h jak jestes skoncentrowany na expieniu i nic innego nie robisz, tylko myslisz jak chodzic, a jak masz farta to nawet 25k/h (zdarzylo mi sie raz na 50 razy ale jest mozliwe). No i oczywiscie jak ktos tak jak ja uzywa utani hura no to juz masz przyspieszenie w expieniu na pewien czas co kilka minut.
Cytuj:

Poza tym juz jeden taki byl co twierdzil ze robi 25k/h na cycach w Thais.
Kurde, ja nie opowiadam bajek, tylko rzeczy poparte faktami. W TBI kurde jak byk mi pisze 20+k/h jak tam expie i jak licze sobie exp to nie chce mi wyjsc inaczej, a liczyc umiem, przedszkolak nie jestem. Pojdz sobie na larvy do tej jaskini o ktorej napisalem ze jest najlepsza i pojdz na cyce do thais i porownaj exp, to sie przekonasz ze na larvach jest duuuzo szybszy.

Vil 19-01-2006 19:58

Niech ci bedzie. Zaluje ze mi sie pacc skonczyl i nie moge sprawdzic.

emilok 19-01-2006 20:05

a ja dodam od siebie ze 73 rp ze skilami 28/85 na larvach samemu z bright swordem wyciagalem 15k na godzine niezbytnio sie wysilajac
----------
refresh all; mapa d2 z najmniejsza lathency i graczami 8-12; jak jest normalny serv to reszte map tez ;]

Rethfing on Aldora 19-01-2006 20:07

Cytuj:

2. Uzywam TBI, ktora mi pokazuje ile robie exp/h bardzo dokladnie i prawidlowo, bezblednie (TBI uzywam tylko do obliczania expa, bo ta komenda mi jest bardzo potrzebna przy wyborze expowiska, wiec nie gadac ze jestem cheater, itd itp)

Samo używanie nielegalnych programów wiąże się z tym, że można nazwać Cię cheaterem. A wysilić się i użyć kalkulatora niestety kosztuje dużo czasu... Jeśli ktoś by to wykrył to i tak by nie uwierzył gdybyś mu mówił, że to tylko do obliczania. No ale nic. Twoja sprawa. A 25k expa na godzine na larwach? O.o Troche dużo ale myślę, że się da.

Edit:
Emilok wymiatasz xD Gdzie ostatnio w csa grasz ?? :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42.