Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Konkurs "Grand Tour Exp 2006"- Komentarze do konkursu. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61854)

Hegemmon 20-01-2006 01:16

Konkurs "Grand Tour Exp 2006"- Komentarze do konkursu.

Tutaj można komentować formularze zgłoszeniowe z filmami, które znajdują się w tym temacie.

Qsy 11-02-2006 12:21

Jak dla mnie ten konqrs zalezy w duzej mierze od szczescia, tj ilosci graczy, noobqw, szybkosci respu, a przede wszystkim tak jak u mnie od internetu. Oczywiscie w polowie kick ale trudno zamieszczam to co sie udalo:p i tak nie licze na nagrode.

kani_mani 11-02-2006 12:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qsy
Jak dla mnie ten konqrs zalezy w duzej mierze od szczescia, tj ilosci graczy, noobqw, szybkosci respu, a przede wszystkim tak jak u mnie od internetu. Oczywiscie w polowie kick ale trudno zamieszczam to co sie udalo:p i tak nie licze na nagrode.

Zgadzam się... dużo zależy od szczęścia. Jak zaczynałem grało bardzo mało osób, dopiero potem było gorzej. Niestety w ~70 minucie kick (1248exp):(. Drugi raz mi się już nie chce robić. Życzę powodzenia (i wytrwałości) innym.

mwlodi 11-02-2006 13:02

hehe

Cóż, współczuję. Ja zakończyłem bez kików itp. Pod koniec nie miałem gdzie expić bo pozajmowane wszystko :) Ale tak to uważam za udany...zresztą obejrzyjcie sami :P
Powodzenia wszystkim ;)

Domis 11-02-2006 13:08

Qsy Hamilton Gratz tylko szkoda że cię kikło, chyba?? Ale i tak dobrze...Trzymam za ciebie kciuki jako że jesteś 1 :D

ogonek 11-02-2006 13:15

no juz mwladi prowadzi ale jakby qsy nie mial kicka to prawdopodobnie by wygrywal jeszcze bo niezle mu szlo

mwlodi 11-02-2006 13:28

hehe, już jestem 2-gi :)
jakoś się nie przejąłem, to tylko zabawa :D

Merfi 11-02-2006 15:15

ehh narazie Zielony ma niecale 12k exp ale z pewnosci bedzie usuniety z kokursu za nieuważne czytanie regulaminu .....

pzed wyjsciem z Templa powinei wpisac <skopiowac> kod który był podany...

też by z miła checia wzioł udział w konkursie ale cos mi tibiacam nieche nagrywac ....

Adner 11-02-2006 15:25

No i Stolar Hamilton, który zablokował człowieka(-.-), nie było to jego pierwsze logowanie.

Slawomir Knight 11-02-2006 16:22

Przec chwilka skonczylem, moj wynik to rowno 6k expa,myslalem ze to przyzwoity wynik ale gdy wszedlem na stronke gdzie mozna umiszczac swoje linki do filmow to lekko sie zaskoczylem, duzo wynikow ponad 7k expa :> jak oni to zrobili ? Nie wiem. No coz , zegnaj paccku ...

Zygfryd 11-02-2006 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Merfi
ehh narazie Zielony ma niecale 12k exp ale z pewnosci bedzie usuniety z kokursu za nieuważne czytanie regulaminu .....

pzed wyjsciem z Templa powinei wpisac <skopiowac> kod który był podany...

też by z miła checia wzioł udział w konkursie ale cos mi tibiacam nieche nagrywac ....

Chcialbym cie poinformowac, ze wpisal on kod, jak mogles tego nie zauwazyc? 8o

Ale tak poza tym, to niektorzy korzystali z pomocy kolegow na rooku ciagle, inni tylko przelozyli sobie itemki.. Co to za granie samemu jak ktos przynosi ci fluidy i torchy jak sie tobie skoncza? -.- Ciekawi mnie, jak zareaguja na to organizatorzy konkursu, bo ja bym podwazyl 'samodzielnosc' takich graczy ;)

Rybzor 11-02-2006 16:38

Hehe, ja kolo 5.8k expa, zgodnie z regulaminem i bez life fluidow :)

Hegemmon 11-02-2006 16:39

/ me się zastanawia której części ze zdania "Należy expić samemu. W przeciwnym razie- dyskwalifikacja." ci ludzie nie zrozumieli. oraz dlaczego nie uwzględnili faktu istnienia wzmianki o lf.

jesli ktos zrobi w tym konkursie i 40k expa, lecz nie wypowie kodu aktywacyjnego lub zlamie inna czesc regulaminu, to w newsie o zwycięzcach zostanie napisany jego nick, ale nie jako zwyciezcy, tylko czlowieka ktory otarl sie o "darmowego" pacca.

Rybzor 11-02-2006 17:08

Ja imponujacej ilosci expa nie mam, ale licze na to ze reszta zlamala jakos regulamin, ja wypowiedzialem kod wyszedlem z temple wzialem jakies eq i w droge sam bez nikogo xD

Romeo'Cruz 11-02-2006 17:18

Jak dla mnie konkurs jest dobrym pomyslem,nagrody tez git ale czas na expowanie za duzy.
Ja i wiekszosc kumpli z klasy ktorzy graja w tibie przy rodzicach moga grac max. 2h...
Dotego konkurs jest zorganizowany w czasie ferji zimowych, w czasie wyjazdow na narty itp...
Dotego powinnien byc zakaz przerzucania eq z innych postaci.
Ja gdy robie postac zawsze znajduje cos na poczatku(nie powiem gdzie :))

Pomysl dobry ale wykonanie gorsze niestety :(

Dwimenor 11-02-2006 17:42

Romeo wiesz mi: nad tym przerzucaniem debatowaliśmy dojść długo. W końcu doszliśmy do wniosku, że lepiej będzie tak. Byłoby bardzo ciężko udowodnić komuś, że znalezione ciało na rotkach nie znalazło się tam przypadkiem.
Czas też jest taki długi, aby nie dać ludziom czasu na xx prob. Czasu było dojść aby spróbować swoich sił 5 razy (są tacy zapaleńcy? nie sądzę). Zresztą, kogo by interesowało, jak każdy by po ~3k exp zdobywa? A tak mamy większą rozbieżność(5-10k exp z tego co zauważyłem)
Wszystkim nie da się dogodzić. Były konkursy plastyczne, to narzekali ci bez zdolności artystycznych. Teraz jest konkurs dla ludzi z dobrymi umiejętnościami grania (przede wszystkim. Bo i koledzy dużo nie pomogą, jak gracz beznadziejny).
Wszystkim nie da się dogodzić-zrozumcie to. Jeżeli nie czujesz się na siłach/nie możesz wziąć udział w konkursie ze względu na zasady-to nie marudź.
Przecież do konkursu Chopinowskiego też nie startują wszyscy umiejący uderzać w klawisze na fortepianie.

Sir Luki 11-02-2006 17:50

no dobra mam ten filmik a teraz jak go zamiescic na tej stronie??

ColdFire 11-02-2006 18:02

Z tego co wiem to Zielony zaczal expic jak istniala jedynie pierwsza czesc regulaminu czyli kiedy On expil nie bardzo mial czas aby zobaczyc co sie dzieje na stronie.To jest tylko moje zdanie ale uwazam, ze Zielony nie powinien byc zdyskwalifikowany z powodu, ze tak powiem niedopracowania regulaminu. ;)

kris111 11-02-2006 19:00

Ej jak nakrecilem filmik to gdzie go umiesicic?

kris111 11-02-2006 19:02

?

Ej jak nakrecilem filmik to gdzie go umiesicic?

Marciniek 11-02-2006 19:03

Wynik mam całkiem niezły, 9290.
Może bym dobił 10k, ale obiad i telefon w miedzyczasie.
Mam nadzieje że nie będe zdyskwalifikowany, wyszedłem ze świątyni na 2 kratki zanim wypowiedziałem kod, i mam nadzieje że nie dałem sobie za dużo na start do pomocy :)

Sam pomysł na konkurs bardzo dobry, regulamin nie jest idealny, ale widać że modkowie sie starali.

@kris111
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=61853

Rybzor 11-02-2006 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iiyama
a mozna uzywac bota w tym konkursie?

Zartujesz? regulamin poczytaj

mwlodi 11-02-2006 20:45

Można się przyczepić do każdego, ja sie przyznam, że expiłem sam a nawet wcinał mi się czasem koleś co także brał udział w tym konkursie (nie pamiętam nicku) :P
Konkurs od razu mi się spodobał, byłem jednym z pierwszych, który wrzucił filmik dopiero później zobaczyłem, że słabo sie postarałem. Po prostu potraktowałem ten konkurs jako zabawę a nie jako Pacca za darmo...nie bardzo się także przygotowałem do tego konkursu ale cóż - to tylko zabawa! :)

Aisir 11-02-2006 21:09

ja dopiero bede nagrywal filmik :D o zobaczymy jak pojdzie mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Pingwin 11-02-2006 21:31

Witam!
Moje przygotowanie bylo takie, ze wzialem to co mialem na rooku... Eee... Tzn. kolega mi dal (wczesniej ja mu dalem na jego chara :P)... Jak gra sie na tym swiecie to przewaznie ma sie jakies eq na rooku :). Wynik nie byl najgorszy... No i nikt podczas tego mi NIE POMAGAL (tzn. paru dalo mi food - ale byly to osoby przypadkowo poznane).

Na PACC'a nawet nie licze. Sadze, ze prawdziwe wyniki pojawia sie nad ranem/w nocy... Coz. Pozyjemy - zobaczymy :)

Pozdro
Pingwin

Sent 11-02-2006 21:52

ja w ciagu 15 minut ~ nabilem niecaly 4 lvl, poszlem na orci i trolle w strone bear room questa no i zabladzilem .. zabilem 2 orki wpadl mi 4 lvl i w czasie ok. 26 minuty filmu kropnely mnie 2 mino .. dostawalem hity po 10 :[ pozniej juz zrezygnowalem ;p

Tasiorstrasz 11-02-2006 22:53

Nie wezme udzialu poniewaz:

- Nie nawidze rooka :P
- Nie znam sie na nim (dlaczego - czytaj pkt.1 )
- Nie mam tak obfitych sprzetow na nim jak inni (kolo mial full seta + chyba z bp lf'ow , antidote runy i duzo foodu polozonego pod drzewem...
- Dlatego nie podoba mi sie ten konkurs , mysle ze jedynie ci "bogatsi" maja sznase zeby walczyc o nagrody.
- Licze na ciekawsze i bardziej unmozliwiajace rowna zabawe - konkursy.

Pozdrawiam , i zycze jak najlepszych wynikow w tym konkursie ;)

Blind Guardian 12-02-2006 00:40

Ja minute po wyjsciu z templa <jeszcze zero expa mialem> wpisalem kod ale licze na sendziow ze popatrza na to z przymruzeniem oka. Na poczatek 5 lf i nikt mi nic nie donosil. Wynik: 11765 expa.

Have fun!
See You in Tibia!

Raxeff 12-02-2006 01:07

Heh ja nabiłem 67** Expa bo nie pamiętam dokładnie , lecz jak wszedłem na strone to zobaczyłem 2 kolesi co mają ledwo co powyzej 7k i jednego co ma 30 expa wiecej i juz sam nie wiem czy wrzucic czy nie ... Sprawa z Zielonym , uważam że jak sie daje odrazu to jest to gra nie fair.Modkowie mowili cos takiego nnp . "O znalazłem ciało za drzewem , haha mam super eq" jesli to bylo by np na 4 lvl max to dyskwalifikacja a jeżeli na wyższym to nie powinno być ponieważ już się czegós pewnie dorobił ... Ja nie zrobiłem jak modkowie ze pierwszy char eq zbieram tylko odrazu bez eq zaczleem i przyzwoity wynik wyszedl mysle.Taką grę od początku bez eq uważam za fair bo np. ktoś ma rookstayera ( lub kumpla na rooku czy cos podobnego ) i odrazu będzie " O siema!!Ej jest konkurs na tibia pl daj mi all eq all co masz kase na lf ja wygram 1 miejsce dam ci kubek i koszulke okej?!?!?" nie podobają mi się takie rzeczy.Uważam że moderatorzy tego jakże zacnego :p forum postąpili źle zezwalając na przekladanie eq i kasy/lf. To nie wszystko co chciałem powiedziec ale nie chce mi sie już zbytnio pisać bo jak już o tkaiej godzinie to robie to zaraz zasypiam przy tym :P.

Kofeee 12-02-2006 01:26

Pomysl ciekawy ale regulamin BEZNADZIEJNY!!-nieuczciwy ( ten exp co nabijesz w ciongu tych 4godzin zalezy tylko od qmpli jakich masz na servie i od ilosci kasy jaką oni mają ). Powinno byc 0 pomocy od przyjacół ( 0 eq, 0 kasy itd. ). Mowie to poniewarz oglądałem filmik na kturym gosc expil z najlepszym eq a dwuch qmpli donosilo mu ciongle Life Fluidów i Fooda ( filmik Zielonego Pingwina ).
Pozdro - najlepiej by bylo wg mnie gdybyscie poprawili ten regulamin i powturzyli caly ten konqrs od nowa. :] :p

Syget 12-02-2006 03:00

Spoko filmik Pulass

Chyba najwięcej expa wbił jak narazie... te wyzwiska to rozumiem chłopaka... też mnie takie coś denerwuje jak blokuja cie 2-3 lvle i jeszcze na dodatek leją twojego potwora... ogólnie spoko i Gratz.

Kudell 12-02-2006 03:04

Moim zdaniem filmik Pulass Hamilton najlepszy.Wbił jak narazie najwięcej expa.Nie miał aż takiej pomocy z zewnątrz.Co do rzucanych czasami słów typu "noob" to nie mam zastrzeżeń,też nie byłbym zadowolony jakby mi wybijano resp.Myśle że jak narazie najlepszy film.Gratz dla ciebie. :)

eerion 12-02-2006 04:03

11162 expa
Szkoda szkoda - mogłem wbić więcej, ale niestety skaszaniłem część czasu i co najgorsze- za wcześnie zacząłem.
Gdybym zaczął półtora godziny później to bym miał luzem 13k bo wtedy (ostatnia obecna godzina) w 1h wbiłem coś koło 3,7-3,8k expa :/

Metatron 12-02-2006 08:13

Qrde troche tak glupio przegonilem dotychczasowego mistrza o 2 spidery :P:P Mialem jeszcze minute to moglem spokowbic z 10 k expa XD

pulas 12-02-2006 08:59

Farciarz xDD

@Metatron
Kurde o 22 expa mnie przebiłeś xDDDD No cóż ;] jak dobrze pojdzie może bedzie jakiś pacc na moje konto ;p. Gratz dla Ciebie

Pozdro.

mwlodi 12-02-2006 09:40

jeśli chodzi o to EQ, LF'y itp. to lekko przesadzone to jest...zgadzam się, żeby zmienić regulamin lub zrobić konkurs od nowa :P zastanówcie się nad tym
jesli chodzi o LF to ja sam ich używałem, ale nikt mi ich nie przynosił ani nie miałem od razu na początku całego BP :| To już lekka przesada, ale nic na to nie poradzę...

PiXik 12-02-2006 10:15

prościej by było zakaz podnoszenia eq od zmarłych ale nie bede sie czepiał;dtylko niektórzy to przesadyzm zrobili eq,kasa;)życze powodzenia:p

Sent 12-02-2006 10:19

nom .. tak jak wyzej wspomnialo kilka osob .. o wiele, wiele wieksza przewage maja osoby, ktore albo sa Rookstayerami albo maja qmpli na Rooku :[ regulamin powinien byc zmieniony!..

Metatron 12-02-2006 10:31

Jedynyna zasada jaka mogla by byc zmieniona to zakaz uzywania lf..Nawet nie ma co myslec o zaczeciu konkursu od nowa...Chcialem prosic sedziego o zdyskwalifikowanie "Hadesa" ktory naruszyl zasade regulaminu...W regulaminie psize wyraznie zgloszenia do godziny 9:30 a nie 9:33 jak uczynil Hades...Uprzedzajac odpowiedz hadesa Nie mojawina ze masz zepsuty zegarek rownie dobze moze ktos powiedzec ze ma zepsuty internet i dogrywac sobie filmik...Zasady to zasady

pulas 12-02-2006 10:46

Hades~

re up:

Jestem za... w regulaminie pisze wyraźnie: "Liczą się tylko posty napisane przed upływem godziny 9:30 dnia 12 lutego 2006, oraz z datą ostatniej edycji sprzed godziny 9:30" Więc przykro mi ;p ale chyba Cię zdyskfalifikują.

Pozdro.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:48.