![]() |
Wyróżnienie 1 klasy postaci !!!
Jestem zbulwersowany bo nie wiem jak można tak knighta wyróżniać . Sorki,druty maja ograniczenia levelowe na czary (sd - 45 ..... hmm - 25 ......)
oraz soule (z promo lub pacc soule no problem ), paladyni maja ogromne koszty treningu , spear ma aż 25 atk (knife knighta 7 czy 6 ..) , wydaje się tysiace gps na jednego dysta , i jescze te soule (skad palek ma brac kase na eq , czary , speary na np. 13 levelu ??) !! A knightowie ?? Soule ich nie dotycza , koszty treningu 0 (tylko jakis tam food) , bron do treningu jest a ograniczenia levelowe to tylko ograniczaja uzywanie exori (do reszty wystarczy tylko 13 level) ............ Czy to nie jest faworyzowanie jednej z prof ?!???? |
OMG amerykę odkryłeś... tylko że to już wszystko BYŁO używaj czasami magicznego przycisku szukaj. Poza tym zapomiałeś dodać że po UPdate są wandy i rody z którymi wbijanie nowych lvlków to sama przyjemność :) przed updatem latałem z fs na ammo camp i wiesz ile to ja musiałem się nalatać żeby taką amazonkę ubić? A teraz pełna kulturka wand of plag w dłoni i jedziesz. Poza tym skoro sądzisz że knight ma najlepiej to graj knightem i tyle w końcu każdy chce mieć to co najleprze.
|
Zauważ, że z tymi "tysiącami" na 13 lvlu przesadziłeś. Przecież kamyki z gobów wezmą i to za darmo, a to ile czasu tam spędzą nadrabiają szybszym skilleniem. Sorce i druty mają różdżki więclvl wmiare szybko idzie, a jeżeli grasz sorcem czy drudem normalnie to souli ci nie zabraknie. Nie jest to żadne faforyzowanie. To jest wyrównywanie szans.
|
Wiesz ile czasu sie 100 kamykow zbiera ......... !!!!! a ile spearow . uuu ....
A jak ktos ma 60+ dysta to wydaje tys gps na trening (100 spears - 1000 gps) A po drugie knight musi takie zeczy zbierac , kupywac ??? !?!?!! !!!!!!!! |
A wiesz jak było przed update'em? Było tak że palladyn brał sobie 1 speara prosił kumpla o monka szedł z nim na rzekę i nastawiał TBI czy inne gówno na podnoszenie spearów i łowienie ryb... I latali palladyni na 10 lv ze skillami po 80 i 15 mlv a na dodatek nie marnowali UH na exp bo praktycznie nie obrywali od potworków... Ale wtedy jakoś nikt nie narzekał na to że palladyni są faworyzowani....
|
Dobra rozumiem też tego nie uważałem za uczciwe ..... ale jabym chcial zeby np. speary byly tansze w sklepie !!! Albo zeby sie zadziej lamaly , lub mialy mniej atk .....
|
Cytuj:
jesli jestes nastawiony na wszystko szybko to lepiej idz pograc w quaka, to jest gra mmorpg i ma namiastke klimatu [malo grasz = malo osiagasz, duzo grasz = mzesz cos osiagnac] |
Lub od razu śmigaj na OTS gdzie za zabicie rata dostajesz 100k expa :]
|
Jacie kręce nie potraficie troszke poważniej ???
Tylko chodzi mi o różnice knight vs pallek .... Knight - 0 kosztow treningu , 0 kosztu expienia (runki tylko) Pallek - Duze koszty treningu (a od 75 bardzo duze) , bolty +arrow+hmm+uhy do expienia @emilok : widzisz ja tak za duzo nie gram (1.5 h dziennie ferie za 3 tyg :/ a dzisiaj nie ma mnie w sql bo goraczke mam) i jest wielu ludzi którzy grają tak samo mało i poprostu jestem zdenerwowany bo przyjde z sql włącze kompa wbije 30 % dysta ............ i wydam ze 500 gps na te 30% ;/ |
jezuuuuuuu czlwieku, wiec zacznij grac knightem jak on taki 'wyrozniony' jest. Zobaczymy kiedy skonczysz - bo przeciez gra nim ponizej 100lvl to nuuuudaaaaaaa.
|
A ja jakoś nie narzekam. Przy wprowadzeniu łamiących się spearów miałem niecałe 60 dista i uznałem, że trening to strata czasu. 75 jakoś tak samo wpadło, nawet nie wiem kiedy. Obecnie robie ~50% skilla zużywając nieco ponad 4k boltów. I jeszcze na tym na plus wychodzę.
Dla mnie cipsoft dał jasno do zrozumienia, żeby odejść od żmudnych treningów i ogromniastych skilli już na początku gry. Jeżeli o mnie chodzi, to następne updaty będą zmierzały właśnie w tym kierunku. Pożyjemy zobaczymy Gra po ostatnich updatach stała się bardziej wymagająca. Nie jest już tak prosta jak kiedyś (nieograniczona ilość śnieżek itp). Narzekasz, ze knight ma łatwo z treningiem w porównaniu z paladynem. Ale pomyśl. Dist u paladyna rośnie dużo szybciej niż u knighta. Jest też ten skill bardziej efektywny. Trafić draga z kuszy przy 55 dista to nie jest żaden problem. A przeciętny knight, na nowszych światach, gdzie itemy osiągają astronomicze ceny niech trafi. Ile uh na solo mu zejdzie (dobre pytanie, nigdy nie próbowałem, ale w 3 to się nie zamknie). Z drugiej strony, paladyn ma znacznie trudniejszy trening-i jest sprawiedliwie. Wszyscy marudzą, że to jest złe a tamto jeszcze gorsze. Że pall ma przekichane, że to mordęga. Może zamiast marudzić woziłbyś się w garść i poexperymentował? Każdy by coś chciał od ręki. Najpierw trzeba się natrudzić, żeby potem mieć jakieś profity. |
Cytuj:
|
Jestem zbulwersowany głupotą ludzi, którzy myślą, że Druid powinien być czołgiem albo jakąś latającą fortecą.
|
Po pierwsze, nie jesteś pierwszy, który uważa, że knight ma najlepiej.
Po drugie, każda profesja ma swoje wady i zalety. Po trzecie, Twoje argumenty są żałosne. |
Nie moglem sie powstrzymac:
-koszty expienia palka sa kilka/kilkanascie razy mniejsze niz knighta, wliczajac w to zuzywane uhy ( malo ), bolty ( bardzo duzy dmg za psie pieniadze ), hmm/sd ( ktore sa spokojnie w wiekszosci przypadkow zastepowane przez bolce ), eq ( wiadomo ) i koszty glownej broni. -za kase ktora zbierzesz do ok. 15 levelu spokojnie _wystarczajaco_ wytrenisz palka, do tego bedzie cie stac na amunicje. Knight na tym poziomie zaczyna sie rozgladac za powaznym eq - wiadomo, duze koszty. -sorce/druty zostaly niesamowicie oslabione, tylko nie wiedziec czemu expie 2x szybciej niz przed update, do tego praktycznie za darmo, podczas gdy dawniej zuzywalem hmm masowo ( postac testowa lev 55 ms ). Soule nie przeszkadzaly mi ani na tym charze, ani na uhmakerze ( ktorego nawiasem mowiac juz nie uzywam ). Run jest mniej, ale za to o wiele wiecej mozliwosci expienia bez ich uzywania ( wand, vis ). -sorc nie ma kasy na poczatku ? won na roty/trolle. Zarobek taki sam jak przed update, tyle ze szybszy exp ( co rekompensuje brak run na sell ). @emilok: zielona corvetta ? eeee ;/ |
Occhh Vil:D
@top knight przy dedzie traci SKILLE! To nie jest tak ze wezmiesz i odrobisz te skille..to trudna sprawa. Magiczny po dedzie biegnie to sklepu z mf'ami i kupuje sobie manasów ile chce wydaje na to XxXxXx K ale odrabia szybko mlvl-.- |
hm ? :D <10 znakow>
|
Pall/Sorc/Druid- Nie muszą brać obrażeń na siebie, KNIGHT TAK
Pall/sord/druid- Nie muszą mieć extra eq jeśli chcą iść na silniejsze potwory, KNIGHT TAK Pall/Sorc/druid- Nie ma problemu z wybraniem expowiska bo wszędzie mu dobrze, biega w p-secie na ccach od 15 lvl, knight tylko na dobrysh skilach i z dobrym eq. Dla przykładu: Grałem pallem miałem 43 level, grało sie baardzo dobrze, dopoki nie potrzebowałem ogromnej ilości boltów, co wiązało się z kosztami. Eq akurat miałem dobry: Bohy, G armor, c legsy i royal helmet. Knightem gram może z 5 dni, mam 18 lvl i cały czas skiluje, pierwsze 2 dni grałem biegając z hatchetem po kazo i sprzedając loota, ani jedna z moich rzeczy nie była kupowana na allegro a mam: G armor, F axe, D lance, K legs, Royal helmet oraz demon shield. Biegałem i całe godziny sprzedawałem loota. Potem mialem eq i skile w porządku mogłem isć na cyce. Niestety początkujący knight ma inaczej, gdyż całe godziny musi spędzać na rotach w p secie... Inne necje e p secie mogą już kruszyć mury :P |
Widze że dyskusja rozgorzała...........
Dobrze może ja mam jakąś manie na temat palla , a niesmak do knighta. p.s Soule to bardzo dobry pomysł tylko że .... paccowi z promo 15 sek 1 soul a bez promo (nawet z paccem) 2 min .... :] |
Cytuj:
Eee jasne. też chciałbym mieć te 100k na MFy przy każdym dedzie; dodaj do tego fakt że raczej ci się to nie zwróci, biorąc pod uwage że chcesz to robić natychmiastowo (= bez bicia potworków = out of SP plx) Cytuj:
ja: hi XX: hiho ja: how long? XX: 10+ h ja: k bye ~~poexpiłem XX: hi ja: hi XX: leave now ja: ;o You lose 370 hitpoints due to an attack by XX. You are dead. ~~poexpiłem Poza tym się zgadzam, chociaż CIPsoft po raz kolejny stawia na PACC (vis plx) - cóż, trudno im się dziwić, chcą kasy, nie? Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ciekaw jestm ile jeszcze powstanie tematów o tym że knight to ma super :/
Knight wcale nie ma tak wspaniale... nikt nie zauważa że przecież teraz są wandy i rody, którymi się trafia za każdym razem i to z dystansu... kiedy sorc i drut na 13 lev mogą iść na cyce i dsy to knight siedzi w jakiejś jaskini i treni :/ |
Knight
Druty, Sorci oraz Palki o wiele wiecej zarabiają i wczesniej expia na "lepszych" potorach. Knight musi znów "posiedziec" troche nad skillami oraz nad mlv którego nabicie nie jest az takie szybkie. Na koniec dochodzi kasa na ekwipunek, który zdobywa sie tylko na expowisku, a nie jak u magicznych profesji sprzedaża runów. knight zawsze staje z potworem twarza w twarz a co za tym idzie wiecej obrywa.
|
to wam powinno pokazać jak knajt ma ŹLE:
trening: od wyjścia z rookado skili na których można se po expić bez makro 5-7 dni średni koszt jaki wydaje się na EQ: około 300k średnie zapotrzebowanie na UH (10h exp): 20bp ;) monsterki na jakie bez 100lvla, mega eq i skili ponad 90 można iść (solo): Guardy, all Mino, Dragi (ale jest hard - durzo UH idzie), Cyce, na upartego Elfy i chyba to wrzystko ;/ Ma się rozumieć mowa to u knajtach do jakiegoś 40 lvla i skili 70 |
Ja jakoś gram drutem i nie narzekam. Są wandy, nie trzeba się wystawiać na atak od potwora ( chyba że bije też z dista), na soule też nie ma co narzekać bo i tak trzeba robić leva aby runy robić.
|
No to lecimy...
Cytuj:
Cytuj:
golden arm - 60-70k knight legsy - 10-15k crus helm - 6-8k, royal helm - 60k giant sword - 20-25k platinum ammy - 10k BoH (opcjonalnie) - 50-60k Czyli kupując same najlepsze rzeczy oprócz DSMa, wyniesie cię to jakieś 210-220k, a spokojnie się bez niego i bez BoH obejdziesz. Jakieś pytania? Cytuj:
Dodaj do tego fakt, że knight na tych swoich guardach zarobi, a wspomniany sorc może równie dobrze dostać BoHy jak 3x clerical mace Cytuj:
... Cytuj:
|
Bujaka
Tematy tego typu to jak spekulacje jaka bron najlepsza. Nigdy sie nie skoncza. Aczkolwiek przylacze sie do dyskusji. Ktos pisal o ogromnych kosztach treningu paladynem..a ja sie pytam po co trenowac palkiem??
Na poczatek na trolle zbierac kase i spier przy okazji trenowac, potem do 45-50 skilla na dwarfach nastepnie tylko exp. Knighty maja ten plus ze uhy sa w miare tanie w sklepie, ale masa ich idzie na lvlowanie. To co mnie najbardziej irytuje to kije u magicznych. Cipy popsuli wszystko >.> Na kyrze nie mozna itemow sprzedac bo nikt eq nie potrzebuje. Palki i magiczni biegaja w p setach bo bija z dista i nie obrywaja. Zajmuja respy i nie mozna normalnie poexpic. Kiedys bylo dobrze. sorki i druty robili runki, sprzedawali je i mieli hajs na eq od knajta :) teraz wszedzie gdzie ide to siedza z tymi dzidami po 5,10 godzin bo nie musza wydawac na hmmy tylko lajtowo z dzida biegaja raz na jakis czas lykajac manaska ktry kosztuje tyle co kot naplakal. a co do ograniczen lvlowych na runki to przesadzili z sdkami nieco ale tak prawde mowiac po co wczesniej niz 25lv hmmy skoro male obrazenia sa a sd na demony tez w okolicy 50+lvla. Troche chaotycznie napisalem ale idea zostala zachowana :P |
sam mam knighta 45 lvl i wcale nie jest tak kolorowo, ponieważ dzień w dzień musze jakoś zarobić na uhy ;p
|
@Fatevux:
Srednie zuzycie uh to u mnie okolo bp/1,5 h, lev 41, ~25 k expa na godzine. Kwestia expienia na odpowiedniej miejscowce. |
Poniekat masz racja z treningiem u palka, poniewaz speary mu sie niszcza, ale dist leci duzo szybciej niz knightowi np, axe fighting. Mowisz, tez ze trening jest okolo 3x drozszy? Ok, zgodze sie z tobą, ale popatrz:
130 lv Rycek, na dragach na 1 lv potrzebuje zuzyc okolo 50+ bp UH ( czym slabsze eq i skile tym wiecej,ale 50 BP to minimum). 130 lv Palek, na dragach na 1 lv zuzyje BP uh i kilka life ringow. Przyczym rycek bedzie miec z tego -/maly + jesli loot bedzie sie ladnie "sypal" A palek, zyska na tym bardzo duzo. Tak jak juz ktos wspomnial... kazda profesja ma swoje wady i zalety. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
widze ze mamy wielu 'znawcow' tematu ....... |
Prawda jest taka że CIPsoft za wszelką cenę stara się pozbyć farm drutów i sorców i chyba tym razem się udało. Po letnim updacie runy w sklepach i SP teraz wymagania co do run:) Każda z klas postaci ma swoje + i - wszystko zależy od stylu gry. Co do expienia to najdrożej ma sorc i drut z poziomem 40+ tak było jest i będzie bo oprócz uhów potrzebuje też masę innych run od hmm po SD. Kolejny minusik to to że sorc i drut już nie mogą expić i robić runy (no chyba że jak odstawi roda lub wanda). Z całą pewnością bolty palka są tańsze od hmm. Knight zużywa najwięcej uhów ale... może expić tylko z uhami bez innych run.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
knight 100+lvl skile 90/90 xx bp uhow oraz xx bp explo, warlocki x15 szybszy exp niz palkiem a kasa knightowi sie zwróci za runy...wystarczy, że pojdze z jakims high lvl sorckiem na demony- loot mpa, 2x mms i szafa gra..
a u palka 100+lvl 100+/80+ 5 bp uhow 50 bp hmmow, dragi x15 wolniejszy exp niz knightem a co do forsy to sie raczej nie zwroci bo co pani "x" lub panu "y" da dragon shield lub dragon hammer -.-..... a z demonow loota nie wezmie bo zeby zsolowac potrzebuje sdkow a wszyscy wiemy, że u postaci ważny jest lvl a nie ile kasy wyda i z czym chodzi na nabijanie "experiance" nie? |
Cytuj:
Na tych demonach żyzczył bym powodzenia.... Jak ci mpa wypadnie to jesteś niezłym farciarzem a i te mmsy nie lecą tak szybko -.- Palek expi dużo szybciej niż najt...jeśli tylko potrafi. Wiem coś o tym, kiedyś ścigałem się z lv z najtem o 3 lv wyższym (miałel wtedy 60 lv) po tygodniu go przegoniłem. Piszesz, że palowi się nie zwróci za dragi, przemyśl to jeszcze raz. Wczoraj byłem na arenie w venore dragon lair. Siedziałem tam 3,5h lootując przy tym 2x serpent sword, 3x wand of inferno i dragon hammer'a. Straciłem ~1,5 bp manasów (bo po jakiego grzyba palkowi uhy ? :| za cene jednego bp uh kupisz 3 bp manasów które starczą ci na 3x dłuzej - jeśli wiesz jak expić), 2 bp boltów i 1 bp hmmów... NIe zwróciło mi się? Nie expiłem szybciej niż taki najt na moim lv, który pewnie bije właśnie scaraby czy cycki na pohu, bo mu szkoda uhów na dragi które są loterią?. Knight'ci bez wątpienia mają swoje plusy. Znam jednego który zabija DL'a szybciej niż ja smoka, al eon jest rzeżnik. Trening palem? Do 60 dista jakoś można się przemęczyć z tymi spirami, potem trening jest już niepotrzebny, bo skille idą w takim tempie, że trening jest tylko stratą czasu, a można w tym samym czasie wbić tyle samo % skilla dodając tego troche doświadczenia. Ja zawsze będe po stronie palka, jest to najbardziej ekonomiczna postac, samą amunicją może wbić ogromne ilości doświadczenia, np. Kilka godzin na OF'ie (dla pzykładu 4 :P) nawet gdy biega kilka osób potrafię w tym czasie wbić 100k expa (samymi boltami/strzałami) a lootbag jaki przy tym wyniosę jest ogromny (mowa tu o różnego pokroju "śmieciach" które walają się tam na ziemi bo śa niepotrzebne knightom - dla pala to raj. Chain Armory, Battle Axy etc.). Warto tez przeszukiwać martwe ciała, wielu ludzi nie robi lootbagów, a nie mając capa zostawia te rzeczy w "martwiakach". To by było na tyle (^.-) |
Tja, knight ma najlepiej to fakt ;p.
Jak już ktoś powiedział granie knightem poniżej 100 lv to nuda. Może i ma mocną obronę, ALE: -żeby walczyć musi podejść do potworka = strata hp -jego atak jest o wiele słabszy od atk sorca/druta/palka. Taki 40 lv sorc z SD przywali (w człowieka) 200+ a knight z broni o wiele mniej -jedyny czar ofensywny jaki ma jest dla PACC -nuda przy expieniu... do ~40 lv musi expić na słabszych potworkach, dopiero później są lepsze. Sorc/drut/pall na 25 lv może solować dragi Więc nie piszcie że knight ma najlepiej bo tak nie jest. Ma on swoje wady i zalety, tak jak każda profesja. |
po kolei:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Załóżmy, że knight na tym lvlu ma 75/75 i wali z gs'a/d lance/w hammer na full ataku może walnąc nawet za 150. Atak jego broni: 46~ (średnia dla tych trzech wymienionych wcześniej). Sorcerer, taa z sd wywali dużo, ale knight nie traci amunicji. A co do paladyna, hmm... bolt ma 30(?) ataku, więc więcej niż knight na tym samym skillu nie walnie. Cytuj:
|
Sredni dmg z bolta/arrowa jest znacznie wyzszy niz hit melee.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:08. |