![]() |
Mrozy&Szkoły
jestem ciekaw waszego zdania na temat zamykania szkół w czasie mrozów.
niektóre już są zamkniętę niektóre będą,a niektóre będą nadal stały otwarte.(niektórych to nie dotyczy bo mają ferie)Moje zdanie jest takie: fajnie by było gdyby zamkneli szkołe bo tam naprawde jest zimno,no i moja ogólna niechęć do szkoły.Z Drugiej strony jeszcze nie jest aż tak zimno;) |
A ja słyszałem że żeby zamknąć szkołe w klasach/pracowniach musi być 15-18 st. C.. No chyba że każą zamknąć szkoły w całej polsce ;) .
|
Zamkniete szkoly moga sie odbic dluzszym rokiem szkolnym albo krotszymi feriami -.- . Ale nic nie mam przeciowko skroconym lekcja :> tak jak to jest u mnie.
|
EeEE...Ja tam nie chce zamknietych szkol...pozniewaz to trzeba odpracowac np. w ferie.
A i tak lekcje trwaja po pol godziny wiec sie ciesze ;] |
Ja miałem nadzieję, że moje gim zamkną, ale jedyne co zrobili to 30 min. lekcje i 5 min. przerwy, czyli jak sie ma 6 lekcji to o 12 w chacie :D Mi tam pasuje B)
|
U mnie zamkneli szkołe do środy włącznie... Więc narazie mam lux, ale za to ferie pewnie będą skrucone. Coś za coś.
|
Choćby byłoby -50 to nam szkoły nie zamkną.... ;/
|
Eeeee.... to ja mam teraz ferie a jak sie mrozy skonca to ferie tez. :/ no i jaki pozytek z mrozu, a no wyprobowalem nowe lyzwy i kij do hokeja :)
|
@Up: watpie ze taka bedzie temp, bym spal na kaloryferze.
A do tematu to wrzuce to : Drugie z rozporządzeń głosi, że w przypadku niemożności zapewnienia w salach lekcyjnych temperatury co najmniej plus 15 stopni C dyrektor szkoły może za zgodą organu prowadzącego zawiesić czasowo zajęcia szkolne. Zajęcia można zawiesić także wtedy, jeżeli temperatura na zewnątrz mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. Odwołanych na tej podstawie zajęć nie trzeba odrabiać Wiec wszystko jest wyjasnione.... ja zamknieta szkola jutro a w srode skrocone lekcje :) |
W Bydgoszczy pozamykali prawie wszystkie szkoły,ale mojej oczywiście nie -.- Dyrektorka skróciła tylko lekcję do 30 minut (po cholerę? ....) inajwcześniejsza lekcja zaczyna się o 9:45 (wcześniej o 7:10,rano szło zamarznąć :/)
Ja itak nie ide jutro do szkoły,zima już mnie załatwiła.I twierdzę że to Wojewoda(tak się nazywa ten co rządzi Wojewóctwem) Powinien przemysleć to wszystko i albo zamknąć,albo nie wszystkie szkoły.... Ps. W Kujawsko Pomorskim Ferie zaczynają się w połowie lutego,i wiecie co wymyślili? :) Że to ile nas nie będzie w szkole(jeśli zamkną) będzie odciągane od Ferii. Super co? ;) =.= |
A unas szkołe zamknli do konca tygodnia, a w nastepnym tygodniu rozpoczynaja sie ferie ;]. Tyle ze w soboty bedziemy musieli odpracowac 4 dni.
|
Podobno mrozy mają jeszcze być. Za tydzień (według informacji z "Wydarzenia") ma spaśćw nocy jeszcze raz do -35C, a to oznacza że jeszcze szkoły mogą być pozamykane. Ale co o tym sądze? Mniej nauki, więcej Tibi ;).
|
Cytuj:
Fajnie u mnie jest w budzie 6 stopni celsjusza a szkola nadal funkcjonuje :(( |
Cytuj:
Moją szkołę akurat zamkneli. A to, ze odciągną z feri bylo wiadome od początku -.- |
A ja sie modle, by po feriach mi liceum zamkneli z powodu zamarzniecia bluszczu rosnacego na nim ;P (ale musze isc bo z niemca musze zdac na 2 ;/ ).
Ale po poniedzialku moga juz zamknac ;P I przedluzyc nam ferie ^^ ^^ ^^ ^^ :D . Pozdro, by wam nie sciagneli z ferii dni wolnych... ;P . |
a wiecie ze bedzecie musieli to odrobic w jakies soboty albo bedzecie mieli krotsze ferie :P
|
W mojej szkole było 14 stopni, miałem 8 lekcji i ten fajfus zwany dyrektorem zamiast skrucic lekcje, biegał po klasach i się pytał czy nie jest nam zimno. Oczywiście wszystkim było ciepło bo w mojej szkole każdy był ubrany w kurtke szalik a nawet czapkę (mojego kolege pobili w szkole za szalik, ale to już offtop :P). Głupi dyrektor powinien zamknąć szkołe jeżeli wie że firma ogrzewająca szkołe ma za niskie cisnienie, przez co grzejniki są letnie. Wole mieć skrucone lekcje niż puźniej chodzić do szkoły w sobotę, albo tracić ferie lub inne dni wolne od szkoły. Dzisiaj ide na 12:25 i mam 6 lekcji i moge się załozyć że ten idiota zwany dyrektorem nie skruci lekcji... n/c
|
Moja szkoła jest zamknięta:] Jeśli będziemy mieli odrabiać to w soboty to może przyjdę, jeśli w ferie, to wątpie, a jeśli będą chcieli skrócić wakacje, to już wogóle śmieszne xD W Bydgoszczy chyba już tlyko dwie/trzy szkoły zostały otwarte...-.- (plus katolik xD)
|
U mnie szkoła po feriach będzie napewno zamknięta.Jest tak zimno,że mi palce w rękawiczkach zamarząja,więc już sobie wyobrażam jak zimno musi byc w szkole której nie grzeją kaloryfery :P
|
U mnie zamkneli do srody, a jutro mam zebranie :/ Praktycznie to mam ferie 3 tyg. :D
|
U mnie nie ma szkoły do środy, a w mojej szkole jest tak, że jak jest 3 lub mniej "nieprzewidzianych" wolnych dni to nie trzeba odrabiać :D
|
U mnie szkołe zamknięto wczoraj i jak narazie niema jeszcze dziś lekcji. Jak będzie jutro - niewiadomo...
|
A ja mam ferie...Ciekawe, jakie temperatury beda za tydzien. Mozliwe, ze mi tez cos odwolaja, chociaz szkole mam ocieplana dosc dobrze, wiec nie powinno byc tak tragicznie.
|
Nasza szkoła też jest niby dobrze ogrzewana...
W praktyce jest w niej tak zimno, że do niektórych klas bez kurtki się nie wejdzie. Dzisiaj w szkole nie byłem, mam nadzieję, że już do ferii nie pójdę. |
U nas tylko skrócili lekcje do 30 min, a przerwy do 5 min. W szkole było bardzo zimno więc wszyscy siedzieli w kurtkach ;p
|
to ja za przeproszeniem pierniczę takie "wolne"które trzeba odrabiać moja wina że jest tak zimno?
pff teraz sie chyba ciesze ze otwarta jest szkola |
Dojazdy są dosyć uciążliwe. Mimo to naszego gimpla nigdy nie zamkną :)
|
-30
Au mnie w mieście nie zamkneli. Wczoraj rano było na dworze uwaga !!!!!!!!!!!!!!!-30 STOPNI!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie biegun północny A DO SZKOŁY TRZA BIEC... :evul: ale mnie w szkolem nie było nie poszlem :D
|
Najgorsze to dojść na przystanek, w autobusie da się żyć, a w szkole jest ciepło. Więc wolę już teraz pójść te 3 dni do szkoły i mieć luźne lekcje (mało osób przychodzi, oceny wystawione), niż teraz posiedzieć w domu a później w środku ferii odrabiać.
|
LoL U mnie w Lo nawet lekcji nie skrocili...Co ich to obchodzi ze na dworzu -20+? Ehhhhh...dobrze ze chociaz mam blisko na przystanek ale i tak mi wszystko zamarza jak czekam na tego autobana ;[...zal...
|
w mojej klasie było dziś 12 na 27 osób,a do szkoł chodzi 1/3 uczniów.Ogólnie to temp. jest tam od 15 do 20 Stopnii,i ludzie chodzą w kórtkach i rękawiczkach.Ale nie wszyscy nauczyciele na to pozwalają,oczywiście dyrektorka tylko chodzi i sprawdza kaloryfery..Ajj tam,takiej zimy to ja w moim życiu nie pamiętam.Ponoć ostatnia taka była w 76 roku
|
W następnym tygodniu też podobno ma być zimno... Osobiście wolałbym lekcje skrócone niż odwołanie.
Nie_Nawidze_Zimy, jestem zmarzluchem, wiec prawie zawsze jest mi zimno =-p |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
A ja mam 20 minut szybkim krokiem na piechote do szkoły :/ Ale mam fajna mame i moge nie chodzic na wlasna reke :D
|
@Rabanbar: Dwadziescia minut do szkoły piechotą ? Ja też tak chce, kij ze mam na przystanek 5minut, Ale potem te 20minut to ja autobusem jade;|
A zimno.. Na szczęscie lekcje skrócili do 30minut. Siedem skróconych lekcji trwa tyle co 5 normalnych :D Chociaż tyle dobrego. Na szczęście tez mam dobrą mame i nie musze chodzic jak nie chce. Jutro sie przejde, bo tydzień juz nie chodze i sie za klasą stęskniłem :P Co tam. Jeszcze 3 dni i ferie. Ps. Współczuje Tym co im szkoły pozamykali. Potem odrabiać w soboty =/ @Down: Nie, nie skrócą. Jak gadaliśmy z dyrem to powiedział ze on by najchętniej szkółke zamknął. Tylko problem jest taki ze OBOWIĄZKIEM byłoby odrobienie tych dni. Więc stwierdził ze skróci lekcje, kilka wogóle wywali itp. |
Cytuj:
u mnei szkoly nei zamkna... ostatnio dyr wbil sie na lekcje i stwoerdzil ze jest cieplo pomimo ze wszyscy w kurtach siedzieli-tak ****zialo-.- |
Moja szkoła jest oryginalna - z okazji mrozu zafundowali nam darmowe herbatki! Sweet, eh? ;)
|
Cytuj:
|
u nas w sasiedniej szkole lekcje byly po 15 minut ( :( ) a u nas :P nawet kurtek nie mozna nosic :) bo dostaje sie minusowe punkty* ja i tak nie nosze mi tam jest cieplo) :evul: jeszcze brakuje zeby na wf nas na boisko wzieli :)
|
Bueheh a u mnie to zamknęli szkoły i to chyba nawet do końca tygodnia bo nie są w stanie ogrzać klas (ale raczej skrócą nam ferie =[ )
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:40. |