Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Wszędzie jest tibiagg***.exe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6344)

Knight Morderca 13-06-2004 15:05

Wszędzie jest tibiagg***.exe

Wszędzie jest tibiagg********
w każdej kawiarence w moim mieście jest zainstalowane oprogramowanie wspomagające lamerów, którzy kożystają z takich czy innych programów.

Wiele razy już tibia była "zmieniana" ale i razem z aktualizacją tibii jest aktualizowana tibiagg.
Wkórwia****ją mie tacu lole którzy ciągle z tego kozystają .
Czy nie można jakos temu zaradzić.

Trener 13-06-2004 15:18

I co Ci to przeszkadza??

Korzystasz?? Nie

Jak inni chcą korzystać to zostaw ich w spokoju, w końcu jest jakaś wolność prawda??

Fakt, że jest to używane wbrew zasadom gry w Tibie, to jak zobaczysz że ktoś gra korzystając z TibiGG to napisz do GM kto gra...ale żeby to udowodnić to już inna sprawa.

Ghostek 13-06-2004 15:35

1. Popieram Trenera! Co cię interesuje że inni używają TibiiGG? Ich sprawa. Cibie nie hackną więc nie mash się co martwić.
2. Zły dział.
3. Temat ten jest jush wałkowany milionowy raz.
4. Zamknąć temat!

Knight Morderca 13-06-2004 15:38

skoro was to nie obchodzi to po kiego się wpisujecie
mnie to bulwersuje i będe dążył do tego aby uniemozliwić kozystanie z oprobramowania pomocniczego.

A tak wogule może tak się zbulwersowaliscie bo sami kozystacie z tibiigg.

I co milo??????

Ghostek 13-06-2004 15:51

Niom miło. Bo ja nie używam osobiście TibiiGG, gdysh mnie tesh to denerwuje. Ale co zrobię? Są ludzie którzy chcą grać uczciwie i są także ludzie którzy oszukują (może tibia jest dla nich za trudna i używają wspomagaczy) Ale nie wiem co to pomoże! Ten temat był poruszany naprawdę jush kilka razy.
PS. Po jaką cholere zakładałeś IDENTYCZNY temat w dziale "inne"? Link

Close Topic!

stefan night 13-06-2004 15:54

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Trener
I co Ci to przeszkadza??
<ciach>
Jak inni chcą korzystać to zostaw ich w spokoju, w końcu jest jakaś wolność prawda??
<ciach>
No kolego gratuluje ci, twoja wypowiedz brzmi jak przyznanie się ?( do cheatowania. Skoro w regulaminie Tibii pisze wyraźnie (a może go nie czytałeś), że nie można to chyba wystarczy? Owszem jest wolność i dla tego jeśli ci się coś nie podoba nie graj w Tibie grają w nią też uczciwi ludzie którzy zapracowali na swoje lvl/sprzet. Jak już mówiłem przymusu nie ma.

By$iu 13-06-2004 16:23

Heh

Wedlug mnie problem tkwi w czym innym,wlascie to nie prawda ze kazdy se jej moze uzywac!!To jest lamanie Zasad Tbi!

pahrahk 14-06-2004 08:40

tibiaGG to nic...mój kumpel używa Tsearcha (hackerzy wiedzą co to jest,no nie?) i robi sobie superszybkie łowienie i inne gówna ;( gorzej będzie jak zacznie to rozdawać...wyobraźcie sobie,idziecie nad wode a tam koleś zażuca wędke XX razy/sec. :P

Andy ognisty 14-06-2004 08:47

Ja i moi koledzy nie uzywamy tibiigg i wcale anm nie wisi czy inni jej uzywaja czy nie. Jak ja doszedlem do czegos w uczciwy sposob to oczekuje ze i inni tak beda robic

Dj Nekro 14-06-2004 08:56

Dla mnie ta Tibia*GG***** to jest gów*o i te inne.
Przez to Tibia może sie znudzić;(
JA już gram normalnie bez Tibi*GG*****:))

I JESTEM Z TEGO DUMNY !!!!!!!!:)):)):)):)):))

Gremlin 14-06-2004 09:05

re: Top
ctrl + r
Following people are using tibiaGG ....
Please wait bla bla bla.
(2h pozniej)
Sorry but we have to have proof.
Your request has been finished. :(

re: pahrahk
Mam ci udowodnic czemu jest to w obecnej chwili niemozliwe czy wystarczy ze cie zwyzywam?

1. Na serwerze tibi jest od pewnego czasu limit co ile serwer przyjmie klikniecie przy lowieniu ryb, kiedys nie bylo i zwykla tibiaGG wystarczyla zeby zrobic deszcz, tak samo exousted przy probie rzucania czarow zostal wprowadzony po tym jak co niektozy magowie sie wyszczwanili zeby oproznic w ulamku sekundy caly BP run.

2. Jesli bedziesz probowal to objechac programem ktory "oszukuje" serwer dostaniesz automatycznego bana na 30 dni w czasie krodszym niz zajmuje normalny request.

3. Dla tych co powiedza ze cip uzyl w tibiaBoot back door umieszczonego przez tworce przechwytywania hasel powiem ze chodza plotki ze od niedawna CIP lapie ludzi uzywajac jakiegos nowego automatu (podobno w zeszlym tygodniu zbanowali ~800 osob za uzywanie niedozwolonych programow).

Polinik 14-06-2004 15:00

@Trener:
Czyli innymi slowy sugerujesz, ze jak zobacze kogos kradnacego samochod, gwalcacego kobiete w ciemnym zaulku to nie powienienem sie wtracac, bo to nie moja sprawa?

A teraz pomysl ze to mogl byc samochod Twojego ojca, a ta kobieta Twoja matka/siostra (bo z Twojej wypowiedzi nie sadze zebys byl juz w takim wieku, zeby miec samochod albo budowac zwiazek z kobieta).

Yarczaz 26-06-2004 20:18

Rzeczywiscie ... Uzywanie tibii GG to wielkie oszustwo ... Torche kosztuje przeciez 2gp. A co do lowienia ryb ... Po co mam psuc myszke kliajac ciegle tu i tam ? A jak jest jeszcze extremalna sytuacja kiedy zacina sie mysz ( tak jak u mnie kiedy lowiac ryby bez tibii gg wyrzucilem do wody fire axe ) to juz clakiem tragedia ... Tak wiec tibia gg ( moim zdaniem ) jest przydatnym programem, ktory usuwa irytujace tylko fragmenty gry.
Takie jest moje zdanie, wiem ze macie inne
Hail Reebow !

The_FaLLen 26-06-2004 20:34

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Ghostek
1. Popieram Trenera! Co cię interesuje że inni używają TibiiGG? Ich sprawa. Cibie nie hackną więc nie mash się co martwić.
2. Zły dział.
3. Temat ten jest jush wałkowany milionowy raz.
4. Zamknąć temat!
Jeśli ktoś używa jego sprawa.Czasem tez mi sie zdaży

Balien 07-07-2004 16:54

Rzucam tigie.gg

jak zaczynalem grac w tibie to uzywalem tibi gg bo kolega powiedzial ze to patch do tibi. potem po pzreczytaniu regualminu powiedzialem mu ze to jest zabronione. Ale i tak uzywal tego porgramu i gadal ze tylko n00by tego nie uzywajom (wplynom mi na ambicie) nie chcialem byc n00bem ;( i skonczylo sie na tym ze mi 19 lvl schakowali ;( prawdopodobnie pzrez tibie gg. Zaczolem odnowa ale od niedawna muj kolega wypozrycza dyskietke z tym kures***m X( . wypozryczylem ją a wlasnie teraz po pzreczytaniu tego wszystkiego polamalem ją X( na 8 czensci. dam kolezde starom wersje niech sie chlopak cieszy. 8)

wlasnie teraz wywalm to z mojego kompa,zmieniam e-mail i zmieniam chaslo.

jestem dumny ze przestalem i mam nadzieje ze zosatnie mi pzrebaczone ze uzywalem tibi gg.

ps. to jest jak nalug nie mozna zyc bez tego bo jest sieslabym

MatKus 07-07-2004 18:00

Re top : skąd ja to znam.
wchodzę do kafejki, a tu na 5 kompach odpalone ze 20 postaci, każda jednocześnie łowi rybki, trenuje podnosząc speary, robi runy i nie wiem co jeszcze.
A potem ludzie narzekają "a bo ci CIPowie to nie umieją zabezpieczyć bazy danych i przez nikch ktoś mnie zhackował!"
Mnie tylko zastanawia jakim cudem ja przez ponad 2 lata nie zostałem zhaczony? Jakim cudem bubble, arieswar, żaden GM i masa doświadczonych graczy nigdy nie zostało zhaczone? Przecież jak bym to ja był hackerem i włamał się do bazy danych, to olał bym takich 20 poziomowców, skoro mogę okraść takich z poziomami 100+.
Obecnie gram knightem. Dla niektórych to może dziwne, ale jakoś udaje mi się polować z pochodniami lub świecznikami, udaje mi się samodzielnie klikać myszą przy łowieniu ryb, samemu używam UHów, i jakoś nadal ręka od machania myszą mi nie uschła. A jak widzę tłumaczenie "bo mam zepsutą mysz" to wymiękam. To kurde odpuść sobie kilka piw/papierosów/gum do żucia/coca-coli/cokolwiek innego i kup nowa myszkę. Teraz myszki wpełni sprawne można kupić za 5 zł, a dobrą mysz za 20 zł, bez przesady, ale to nie jest wielki majątek.

co do "jeśli cię to nie dotyczy, to po co gadasz"... nie będzie powtarzał się po Polinie.

Jedno, co mogę powiedzieć, to że kilka razy już mnie ktoś prosił o zalogowanie się w kafejce, żebym pokazał postać. Puki co nie dałem się namówić. Jakoś lubię swoją postać i nie chcę, by ktoś sobie ją "pożyczył" bez mojej wiedzy.

Mistrz Czarnego Miecza 07-07-2004 19:52

A ja sie przyznam do jednego ! Bowiem używam 1 wspomagacza, jest to Tibia PW . Bez niej już niemoge sie wogule zalogować :P .

Tak zgadzam się że to jest NIE FAIR wobec innych graczy którzy grają bez GG (tibia gg). Powinna być Kontrola plików itp. jakie są w danej chwili włączone (kosztowało by to sporo :P i pogwałciło by czyjomś prywatność ;) ).

PiXik 09-07-2004 16:45

Tibia gg mc itp itd suX dlaczego?-Ja mam fishinga 80 a sam klikałeś myszką nie no co ty tibia gg to jest przykład hamstwa.Zaoszczędzanie światłem na torchach itp.Tibia mc dorobienie się fortuny poprzez zasranych uh makerow i ucziciwy gracz ma ten sprzęt na 50 co mckowiec na 20.Makro-kolejne hamstwo ktoś pujdzie na odludzie i dorabia się fortuny.
Tak jak już polin z tą gwałconą kobietą itp.Sama prawda

Villen 09-07-2004 18:14

Kiedyś na kompie miałem tego pełno.GG,MC,PW.GG do łowienia,i do światła.Teraz używam takiego czegoś jak "utevo lux" a ryby łowie "recznie".Co do MC to nie mam żadnych makerów a teraz mam pacca to zawsze moge szybko przelogowac sie na przyszlego SD makera.A co do PW to z paccem wchodze za 1-szym razem jedynie kumpel czasami jak bedzie grał to uzyje "szybkich paluszków".A do proxy to nawet sie nei przymiezalem bo jak dla mnie te wspomagacze to wielki szajs.

Pasorzytek 11-07-2004 20:09

heh podstawowa wiedza programistyczna i macie program do logowania ;p do rybek... hmmm paluszki ;p a ja sam mam "uhmakera" robie teraz sporo uhow..... by miec jakies 200k+ kupie pacc i za kase kupie sobie dooobry stuff

Punish 11-07-2004 21:04

Mnie ta tibiagg tez wkurza
Trudno juz stracic troche many lub kupic kilka torchów aby sobiee swiatlo zrobic, tylko trzeba oszukiwac?
Nie korzystam z tego i nie mam zamiaru

idZi Master Of Dizaster 12-07-2004 00:03

mnie to nie wkurza jesli chce ktos oszukiwac niech obie oszukuje .. tylko psuje sobie nastroj gierki :)

Froggerr 13-07-2004 09:54

Ja uzywalem Tibia.gg jak bylem na roku to świattełko mi chodziło , ale kiedy wybiłem z rok'a na main to urzywałem tylko do rybek i nic poza a tak wogule to Cip'y mogły by się zgodzi na zrobienie programu tylko do łowienia ryb :) i to by sie chyba opłaćiło

shae 13-07-2004 11:27

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Trener
I co Ci to przeszkadza?? [...] Jak inni chcą korzystać to zostaw ich w spokoju, w końcu jest jakaś wolność prawda??
Przeszkadza(ło)[1]. Co to za przyjemność z grania, kiedy po wielu trudach, zdobywasz w końcu poziomy, czy skille, a tu jakiś ggoguś w 5 minut nałowi więcej ryb niż ty przez 2 godziny, a że o uh-ach nie wspomnę? Dzięki temu ficzerowi jakim jest światło ciężko cokolwiek ubić - ty nie widzisz potworka, bo jest za ciemno (pochodnia też wszystkiego nie oświetla), gość obok ciebie z t_gg zobaczy i od razu tam popędzi.

A co do mc - dzięki temu bez względu na ilość dostępnych serwerów w grze jest tłok. Jak jeszcze grałem spotykałem gości, którzy chwalili się, że oprócz tej postaci z która rozmawiam grają jeszcze 3 innymi, które robią im runki. Bez komentarza.

[1] Ultima rządzi ;)

bObO_gUmI 18-07-2004 09:31

Ostatnio oglądałem filmik Annihilator (czy jakoś tak). I tam gość używał 2UH w ciągu 1 SEKUNDY :O !!! Czy to możliwe? Moi kumple mówią że to TibiaGG ale ja im nie wierze. Przecież tak wysokie lvl nie ryzykowałyby haknięciem 8o . Proszę o odpowiedź. To pytanie nurtuje mnie od 3 tygodni ?( .

Haker 18-07-2004 17:50

Oni prawdopodobnie sami sobie robią macra do takich spraw.... 8o

Litawor 19-07-2004 22:09

A mnie denerwuje kiedy tacy idioci męczą się niepotrzebnie z łowieniem ryb, które zostało fatalnie rozwiązane przez CIPów, a potem mówią, że używanie Tibii GG jest nieuczciwe w stosunku do innych graczy itp. Ja używam Tibii GG głównie ze względu na łowienie ryb (światło też się przydaje) i wcale nie łowię dzięki temu szybciej, po prostu wygodniej i zdrowiej (dla ręki i myszki).

kagan 19-07-2004 22:38

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Litawor
A mnie denerwuje kiedy tacy idioci męczą się niepotrzebnie z łowieniem ryb, które zostało fatalnie rozwiązane przez CIPów, a potem mówią, że używanie Tibii GG jest nieuczciwe w stosunku do innych graczy itp. Ja używam Tibii GG głównie ze względu na łowienie ryb (światło też się przydaje) i wcale nie łowię dzięki temu szybciej, po prostu wygodniej i zdrowiej (dla ręki i myszki).
Co do tej sprawy niemożesz sie obronić w żaden sensowny sposób (jak dla mnie):

1) "A mnie denerwuje kiedy tacy idioci męczą się niepotrzebnie z łowieniem ryb" - otóż ja właśnie się tak "męcze" (przy małym fishu - 45 , w mało uczęszczanym miejscu rybki łowie szybko i bezproblemów, pare razy zarzucam, postoje w sumie 1-2 min i mam koło 20 ryb) a z twojej wypowiedzi wynika że jestem idiotą, idąc dalej twoim tokiem myślania nazywasz idiotą człowieka który stosuje się do zasad tibi, czyż nie? Wybacz ale dla mnie jest to ciut nielogiczne albo może nie nielogiczne lecz (hm) lamerskie? głupie? nieodpowiednie? (nieumiem znaleźć odpowiedniego słowa, ale mam nadzieje że rozumiecie co miałem na myśli) ...

2) Używanie tibigg i innych programów jest zabronione, skoro się niepodoba że CIPy tak wymyślili no to proponowałbym:
a) napisać mail do CIP jakie to mają głupie zasady :/
b)Znaleźć sobie inną gre.

3) Jak dlamnie poklikanie pare razy na ekran niejest specjalnym wysiłkiem fizycznym, więc niewiem czy tak bardzo jest ci ta tibiagg potrzebna do łowienia.

Par'Salian 19-07-2004 23:05

No i popieram przedmówce. Za działania przeciw regulaminowi powinny byc bany , ale jak wykryc tibie gg?? Raczej sie nie da. A jak ci sie nudzi łowienie rybek to idź do jakiejś restauracji i powiedz "hi" "ham" "yes" i po kłopocie, fakt dla sorca mana jest ważna i po co marnować ją na czar "utevo lux" skoro można tibi gg użyć... to kup se torche i po sprawie .

Litawor 20-07-2004 13:13

Chciałem powiedzieć, że używając Tibii GG nie przyśpieszam wcale łowienia ryb, robię to tylko dla własnej wygody i nie widzę w tym nic złego.

Kaczor 20-07-2004 14:01

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Polin
@Trener:
Czyli innymi slowy sugerujesz, ze jak zobacze kogos kradnacego samochod, gwalcacego kobiete w ciemnym zaulku to nie powienienem sie wtracac, bo to nie moja sprawa?

A teraz pomysl ze to mogl byc samochod Twojego ojca, a ta kobieta Twoja matka/siostra (bo z Twojej wypowiedzi nie sadze zebys byl juz w takim wieku, zeby miec samochod albo budowac zwiazek z kobieta).
Taa porownywanie gwaltu na kobiecie z jakas gowniana gra dobrze swiadczy o Twojej doroslosci :rolleyes: Niektorzy widze powinni sie zaczac leczyc i to szybko.

kagan 20-07-2004 14:21

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Litawor
Chciałem powiedzieć, że używając Tibii GG nie przyśpieszam wcale łowienia ryb, robię to tylko dla własnej wygody i nie widzę w tym nic złego.
Z jednej strony to jest złe bo łamiesz regulamin tibi, jeśli nierozumiesz dlaczego spytaj się na help chacie czy game (oczywiście żart bo zakładam że rozumiesz że używanie takich programów jest zabronione)

Z drugiej strony może się to wydać nic wielkiego, w końcu to tylko ryby ale jeśli tego używasz w pewnym sensie pohcwalasz ludzi który takie programy piszą.

A z jeszcze innej strony, ludzie se pościagaja takie programy a później kryzk i płacz na forum że go hackneli i wyzywanie hakerów (tak jakby winy poszkodowanego niebyło żadnej :/ )

Niejestem jakimś fanatykiem by dokładnie wytępiać ludzi który używają różnych programów , ale już wole pójśc i sam s enałowić tych ryb i mieć satysfakcje że jestem dobry gracz :rolleyes:

Bajapa 20-07-2004 14:21

eh...

kiedyś ide do qmpla a on sobie kroi rotwormy a tu nagle klika Page Down i wszystko oświetlone - ja takie oczy 8o co on robi a ten mi że tibia gg, rybki tez łowi gg i potem nałowi 2000 i sprzeda, eh... denerwuje mnie to bo ludzie sie męczą żeby mieć mane ma utevo lux a inny kliknie jeden przycisk i ma wszystko podświetlone i jeszcze go nie shakuja (nie tkne t_gg bo nie chce ryzykować haknięcia konta)

djkuter 22-07-2004 21:29

T_gg do kosza!

Ja jak zacząłem grać w tibię to pościągałem te wszystkie gooowna , ale teraz używam tylko TibiaPW. Bo niby jak się zalowować np. o 19.00???

Smaug 26-07-2004 01:55

Po tych wypowiedziach widac, jakie kto ma podejscie do rzeczywistosci. Jezeli ktos uzywa programow tj. TibiaGG, TibiaPW to po prostu idzie na latwizne. Nie sztuką jest nielegalne ulatwianie sobie zycia, ale uzycie wlasnej inteligencji do pokonania problemu!

Litawor 26-07-2004 20:19

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Smaug
Po tych wypowiedziach widac, jakie kto ma podejscie do rzeczywistosci. Jezeli ktos uzywa programow tj. TibiaGG, TibiaPW to po prostu idzie na latwizne. Nie sztuką jest nielegalne ulatwianie sobie zycia, ale uzycie wlasnej inteligencji do pokonania problemu!
Masz na myśli napisanie sobie własnego makra/programu cheaterskiego? Pomyślę...

kotomaniak 27-07-2004 14:08

Ja nie będe krytykował ludzi, którzy używają, robią to na własne ryzyko. Chcesz nie grać fair, proszę bardzo nie zabronie Ci tego. Jednak warto pomyśleć, ja nabiłem 60 fishinga na 1 myszce bez jakichkolwiek wspomagaczy, myszka działa, ręka działa. Jak chcę miec światło to pisze utevo lux i odrazu mi się mlev nabija. Chcę mieć kase ide robić runy ale siedziąc przy kompie (nawet czytając czy coś), bez żadnych makr. Tibia jest tak pomyślana, że można w nią grać uczciwie nie posiłkując się wspomagaczami. Gdyby było to kon9ieczne spokojnie by na to zezwolono.

Zygfryd 28-07-2004 12:50

hehe a mi to sie smiac chce z tych wszystkich programow i z tych ktorzy ich uzywaja (bez obrazy plx)
ktos powiedzial ze jak ma sie zalogowac o 19... ja jakos moge sie zalogowac, czesto sie zdarza(lo) ze przychodzilem do kafejki o 6 (jak jeszcze nie mialem neta w tym roku) i sie logowalem.. wiadomo ze przynajmniej pol godziny ale sie logowalem i ZAlogowalem i to w kafejce gdzie czas sie liczy i kasa leci. Rekord, jaki widzialem na mc to 6 makr, a wiecie czego TYLKO tyle??? Bo komp wiecej nie dawal rady 8o
Ustawiali sobie rybaka tak, ze co kratke lowi i powiedzmy na 500 rzutow to ze 2 razy(czy tam ile) cala mapke przelowilo i z 30 rybek :) Sam z rybaka nie korzystalem... nie wiem czemu ale chyba dlatego ze moim zdaniem traci sie satysfakcje z gry.. A mc tez raczej nie uzywalem, tylko moze kilka razy jak ktos np. mial mi cos dac wieczorem. Ale u siebie w chacie nie mam zadnego programu do cheatowania, nawet mc sobie nie zalatwilem, choc by sie przydalo :P Teraz do tibii mam tylko tibie :) I sie z tego ciesze i naprawde uwazam ze korzystajac z tych wszystkich programow traci sie satysfakcje, bo tak to przynajmniej mozna sie pochwalic ze wysoki fishing sie zrobilo i ze reka zdeka boli (oj troche tak lowilem dla fishingu reka az tak sie wyuczylem ze chodzila mi jak automat 8o ). A zlapac kogos np. na tibiigg jak ktos lowi nie jest trudno :) wystarczy screena zrobic z imieniem kolesia i 10 plamkami na wodzie obok siebie :D
Znowu mi wyszedl troche dluzszy post, ale chyba sie na mnie nie pogniewacie :)

shae 29-07-2004 03:44

Cytuj:

A zlapac kogos np. na tibiigg jak ktos lowi nie jest trudno :) wystarczy screena zrobic z imieniem kolesia i 10 plamkami na wodzie obok siebie :D
Słyszałeś o czymś takim jak lag? :) Mnie się zdarzało przez takie lagi mieć kilka plamek :D na raz. Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej zrzut ekranu nie był żadnym dowodem... W końcu nie problem podrobić :)

Amera Trooper 29-07-2004 07:27

...Jak nie korzystac to siedz cicho ja nie korzystam bo tam sa bardzo fajne keyloggery i trojanki ale jak inni chca to ich problem ze benda hacked... Ja tego uzywalem palem i w ostatniej chwili itemsy uratowalem a raczej gm bo mas kick byl i nie wrzucil parcela do skrzynki GM MASTERS!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:52.