![]() |
Bojkot Google
Pewnie wielu słyszało o tej ogólnoświatowej akcji bojkotu Google,za to,ze firma Google opracowała ocenzurowaną wersje przeglądarki dla internautów z Chin i po wpisaniu takich haseł jak np. wolny tybet czy tajwan, Chiński internauta nie otrzyma żadnego linku.
Nie chce nikogo namawiać do bojkotu,każdy osądzi czy sie przyłącza czy nie.Chce tylko by temat ten zaistniał na tym forum i żeby wieksza ilość osób zapoznała się z tą akcją. Osobiście brzydzi mnie to co zrobiło Google. |
*******e, nie robie. Chyba, ze zastapisz google w wyszukiwaniu potrzebnych mi informacji, i to w takim tempie, abym JA byl zadowolony. Szczerze mowiac w dupie mam czy google bedzie dzialac w Chinach i na jakich zasadach.
|
Podpisuję się obiema rękami pod homciem.
|
Za wolny tybet!!!!!
|
szczerze?oni by dla nas tego nie zrobili my dla nich też ogólnie kto by nam pomógł?nikt ;p
|
Dzisiaj protestowałem przeciwko temu incydentowi chodzac w szarej i czarnej skarpetce!
|
Hehe, co się na tym świecie dzieje. Na szczeście kaczyński nie odwołał parlamentu :D
|
Chiny mają własną społeczność i nie potrzebują polskich internautów do pomocy.
|
:baby: hehe gdyby tak kiedyś Polske mieli wszyscy gdzieś, tak jak wy macie innych to dziś w Tibie gralibyście patykiem na piasku kabzelkami :baby:
...zresztą napisałem,ze nikogo nie namawiam do bojkotu, a :baby: które nie potrafia znaleźć informacji nie używając google... współczuje. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
C*** mnie to boli.
Jest tyle wyszukiwarek, zresztą hoom już o tym pisał. @down: Wiem, poprawiłem już, nawet nie widziałem twojego posta xP |
Wyszukiwarek, nie przeglądarek :P
A pozatym, to Google nie zrobiło tego ot tak sobie, tylko na zamówienie. Bojkotuj chiński rząd. I ruski. I koreański. I białoruski. I wszystkie inne też. |
Cytuj:
|
A ja kocham cenzure, a w Tybecie i chinach nigdy nie byłem, a pozatym jak żeś taki światowy...to jedź tam zrób transparent przywiaż sie lańcuchem do bram chinskiego muru i protestuj....ja mam to serdecznie w dupie.
A i jeszcze jedno, co ma cenzura do do postępu technologicznego i grania w Tibie? A pozatym myślisz ze ktoś przejmował się narodem polskim podczas okupacji?? Najpierw grabili Niemcy, a potem Ruscy, nasi wybawiciele...a Alianci w malym stponiu pomogli..bo im sie to nie opłacało...więc nie badź Matka Teresą wszystkich narodów. |
Oh noez! Chyba pojdę się powiesić :( Musiałeś mnie uświadamiać? Nie będe w stanie kontynuować swojego w miare spokojnego żywota zamartwiając się miliardem chińczyków i innych skośnych :(
|
Cytuj:
Nie chodzi o bojkot każdej przeglądarki,ale konkretnej i właśnie wybieranie innej, a nie google. Cytuj:
Cytuj:
Pozatym bulwersujesz sie,ze nam nikt nie pomógł...no to chyba Polacy najlepiej powinni wiedzieć, ze pomoc z zewnatrz,a czasem moralne poparcie jest bardzo cenne. Cytuj:
Dla kasy Google pomaga w oszukiwaniu ponad miliarda ludzi,a wy mówicie,ze to w porządku...no comment:evul: |
@Level.
Nikt nie mowi, że to wporządku. Ale to nie jest jakas kryzysowa sytuacja, gdzie należy interweniować, tylko głupi komercyjny ruch przeglądarki. I każdy ma to w dupie. Cytuj:
|
Idz lepiej zakup prowiant i wyslij go do afryki jezeli juz tak bardzo boli Cie to, ze ludzie gdzies maja 'źle'. To, ze oni nie maja dostepu do pewnych inf. nie mierzy sie z tym, ze codziennie masa ludzi umiera z glodu. W Chinach panuje komuna, moga manipulowac wiadomosciami w dowolny sposob.
|
CENZURA TO BZDURA \m/
a tak na serio: who cares? jak kogos to interesuje to juz o tym wie. P.S. Pomagajmy wszystkim wokolo i znowu przy jakiejs tragedii u nas ktos nas wyszydzi i wysmieje ta tragedie jakby to chomik (no offence hoom ;]]]) komus zdechl |
A dzieci z Afryki giną...
|
Na znak protestu oflaguje amazon camp na tibi, zablokuje wejscie i bede z rozpaczy mordowal amazony. Wolny Tybet cierpi a wy sobie chodzicie?!
|
To jest jedna z najgłupszych rzeczy jakie słyszałem... czy za to, że Google chce zaistnieć na Chińskim rynku, że chce mieć więsze pole zbytu (w największym kraju świata [ludność]) za to mamy Google bojkotować?! To powiedz mi dlaczego nie zrobimy tego z Microsoftem albo WoW'em?! Oni też pchają się wszedzie gdzie się da... Ale nie, tu chodzi o to, że Chiny to państwo komunistyczne i Chińskie Google musi spełniać pewne wymogi... A dostosowywanie do nich jest Twoim zdaniem złe?! To gratuluje tobie przyszłej firmy... Jak masz zamiar zarabiać skoro taki element jak spełnienie wymagać danego rządu jest dla ciebie problemem?!
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Pozatym polecam poczytac o granicy cybernetycznej w chinach: wyszukiwarki dzialaja tak jak chce rzad albo wogole ich nie ma w kraju:) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS: przylaczam sie do bojkotu, ale z google.pl i tak bede korzystal. Google.pl to w koncu nie google.ch |
Kocham sezon truskawkowy na forum.
Tyle świetnych tematów do rozmów. <yawn> Daj se siana, osiołku. Polska to MALEŃKA część światowych userów google i fakt, że nie będziemy używać przez tydzień tej wyszukiwarki NIC nie zmieni. Poza tym, po co sobie komplikować życie i swobodny dostęp do informacji? -_- |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Pozatym widze mase egoistycznych konformistów, którzy drżą na myśl o ograniczeniu w uzywana Google :baby:, szkoda mi czasu,zeby odpowiedziec na wszystkie argumenty. Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy. Tu nie chodzi o Chiny czy Tybet,ale o aktywną chęć formowania i kierowania swoim losem co jest trudne dla ludzi o mentalności owiec. Wielu z was pewnie dało na Wileką Orkiestre...czy myślicie, że wasze 10 zł coś zmieniło? Tybet tak chętnie cytowany przez niektórych to tylko przykład, w przeglądarce nie bedzie także słów jak wolność człowieka, prawa człowieka, wolność słowa, demokracja itp. Google powstało jako narzedzie do dostępu do informacji,a staje się narzędziem manipulacji. Jeżeli sie dobrze z tym czujecie to ok. Jest to forum o Tibii więc może taki przykład. Czy w zamian za bp Uh lub jakiś fajny item od np. Szweda lub Br. stanąć przed depo w np Thais i pisac,że wszyscy Polacy do dupki bez honoru? Ja napewno nie, bez względu na to ile Bp Uh miałbym dostać. I jak nazwalibyscie kogoś kto tak by za te Bp tak zrobił? Odwieczne pytanie ...być czy mieć. |
Cytuj:
A i Level...bo II wojna to świetny przykład i czemu zawsze polacy mają się pchać, a jeżeli ty nie rozumiesz tego co powiedziałem i nie ma dla Ciebie to sensu, to zapraszam do książek o II wojnie swiatowej i zobaczysz czy polakow tak wszyscy ratowali. Ale jeżeli nie rozumiesz tego co mówia do Ciebie inni, to nie dawaj postów...krótka piłka |
Nie rozumiem!!! Co to ma do rzeczy wszystko? Po co mam bojkotować? Czy prezes Google będzie miał mniejszy obrót?. Nie sądze ze tak będzie. Totalna paranoja co tu wypisujecie.
Nawet jeśli zbojkotuje to kto o tym będzie wiedział? Mam to robic żeby się usprawiedliwic moralnie? I tak wiekszosc albo duza cześc Polaków ma pirackie oprogramowania w kompach wiec bojkot Google przez nas jest zaje****ebiscie śmieszny!!!. |
Bojkotuj rząd chiński, który wprowadza cenzurę, nie google... Bojkotuj również rząd amerykański, bo ludzie giną w Iraku, rząd Polski, bo wysyła żołnierzy na misje, rząd kubański, bo również gardzi wolnością słowa, rząd rosyjski, bo często zdarza się tam łamanie praw człowieka, rząd... Paniał aluzję?...
|
Po co powstal ten topic?
Jest to kolejny mininews. Ciekawostka, ktora nikogo ani troche nie obchodzi. Mi tylko uswiadomila to co sie dzieje w Chinach. Oczywiscie jestem przeciw czemus takiemu ale co moge zrobic? Nic. Tak jak kazdy z tego forum. Wypowiedzialem sie tu tylko dlatego ze irytuje mnie wieksza czesc postow mowiacych o tym ze macie to w dupie. Pytanie: kazdy musi to wiedziec? Have Fun! See You in Tibia! Regards, Ven~~ |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
rotfl.. podpisuje sie pod postam hooma..
aff, nie moge z Ciebie, level... o tak, bojkotujmy google, napewno garstka uzytkownikow google wpłynie na rząd chinski, który 'wyłączy' cenzure i skonczy lamac prawa czlowieka.. o Tak!!!!!!!!!!11 Cytuj:
|
A pomyśl sobie teraz eee level, że to google.ch i tak będzie istnieć. I za rok już o tym nie będziesz pamiętać. A żaden Chińczyk nie będzie wiedział co to demokracja czy prawa człowieka. I co zrobisz? No nic, bo już Ciebie to nie będzie obchodziło. Tak samo jak ludzi nie obchodzi już, że papież Jan Paweł II nie żyje, a za dwa miesiące nie będzie obchodzić tragedia w Katowicach. Tylko że interesy Google w ogóle nie powinny Ciebie obchodzić.
|
Z jednej strony, chinski rzad postepuje zle...ale jesl Chinol jakis bedzie chcial znalezc cos o wolnym tybecie, nie musi wbic na google.cn, znajdzie to jakos inaczej...Od czasu reakcji Amerykancow na tragedie w Katowicach juz takie sprawy mnie malo obchodza ;)
|
|
Cytuj:
|
Na własnym podwórku masz burdel, a będziesz się do kogoś wpychał żeby mu porządek zrobić? Ty myślisz czasem?
|
Cytuj:
A autor tematu jak sie poczuwa to niech wspiera opozycje na białorusi, bliżej i większa szansa powodzenia. |
A co mnie obchodzą Chiny ? Nie zrezygnuje z Google tylko dlatego że w Chinach nie moą znaleźć wolnego Tybetu.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:59. |