![]() |
Liga Mistrzów 2005/2006 :)
Myślę, że LM to dobry temat na dyskusje na forum, ciekawi mnie jakie są wasze opinie, faworyci etc. :)
Troche teorii :) Historia LM jest długa, pierwsze rozgrywki odbyły się już w sezonie 1955/1956, wtedy powstał puchar mistrzw, którego nazwe potem zmieniono na Ligę Mistrzw. Zasady rozgrywek LM zmieniane byly kilkakrotnie w sezonach 92/93, 93/94, 94/95, 97/98 oraz ostatnie korekty wprowadzone w sezonie 2003/2004. Po przejsciu eliminacji, wyjsciu z grupy 16 zespołów toczy bój w fazie pucharowej, wtedy to zespoly rozgrywaja dwumecz na własnej murawie oraz na wyjeździe, drużyna która zdobędzie łącznie większą liczbe goli przechodzi do nast. etapu. Dwie najsilniejsze druzyny które spotkają sie w finale, rozgrywają między sobą tylko jeden mecz na stadionie wybranym zwykle wczesniej przed zaczeciem fazy grupowej i bez wzgledu na to kto dojdzie do finalu odbywa sie on na tej wlasnie murawie. Jeżeli mecz finałowy nie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie 90 min (2 polowy po 45 min) po krótkiej przerwie w grze dochodzi do rozgrywki (2 razy po 15 min), jezeli i to nie przyniesie rezultatu odbywają sie rzuty karne Rozgrywki LM co rok przyciagaja mase fanow pilki nożnej, osiagaja niesamowicie wysoka ogladalnosc, zwyciestwo zpewnoscia przynosi druzynie slawe, respekt... i pieniadze :). Tegoroczne zmagania LM wydaja sie niezwykle pasjonujace, juz podczas losowania par 1/8 finału wielu nie moglo doczekac sie widowiska, ludzie czekali z niecierpliwoscia do 21 Lutego, kiedy to mialy rozpocząć sie pierwsze mecze, czas ten nadszedl i warto podyskutowac jacy sa wasi faworyci. aktualizacja Pary półfinałowe: Villarreal - Arsenal Londyn FC Barcelona - AC Milan Osobiscie jestem za Barcą, futbol jaki graja jest na naprawde wysokim poziomie i zawsze przyjemnie sie ich oglada :) Podusumowując: Co sadzicie o LM? jacy sa wasi faworyci? :) Btw. W sądzie podalem wg mnie najpowaznisjszych faworytow na puchar, wszystkich druzyn niestety nie moglem wypisac wiec wybralem te :) Edit: thx tym z gory za usuniecie podwojnej barcy z sondy :) |
Cytuj:
Hm, nie rozumiem idei pilki noznej doputy, dopuki nie gra nasza reprezentacja ;) |
@Up:
A ja rozumiem ideę piłki nożnej dopóki na boisko nie wejdzie Rasiak ;-) @Topic: Chciałbym aby wygrał Real, lecz wiem jak małe są na to szanse. Obstawiam Juventus, ale kibicuje Realowi :). |
Szkoda ze MU odpadl :S Ale nie gral ostatnio najlepiej.
Btw dobrze ze dzisiaj Barca wygrala. |
Visca el BARCA!
Nie lubie Realu ale bardziej nie lubie Arsenalu wiec droga mniejszego zla kibicuje "galacticos". @OnlyM[PL] Cytuj:
@Duch Niespokojny ja nie lubie Arsenalu, ja bardzo nie lubie Arsenalu ;) |
ee TAM
mysle ze barca zondi;)
RL sie popsul |
Sądzę, że Barcelona wygra LM, ale zagłosowałem na Arsenal, bo on był, jest i będzie najlepszy, ma tylko przejściowe trudności (choć po meczu z Realem widać, że już one mijają i mam nadzieję, że Kanonierzy powalczą o tytuł).
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Forza Juve!! :p
A jak nie Juve, chciałbym, aby wygrała Barcelona. Do Realu nie żywię sympatii. |
Zapewne wygra to Barcelona albo Juventus , ale chciałbym żeby Real wrócił do starych przyzwyczajeń wygrywania LM .
:> |
moim faworytem jest Real bo kibicuje mu odkad interesuje się piłką.Jeśli nie Real to może Ajax?btw.drewniacy z bremy rozpykali Juve
|
Cytuj:
Chelsea - dajcie mi spokój z baronem nudnej piłki nożnej (bo królem jest ManU, a księciem Liverpool). Real - jestem fanboyem Realu, ale bym w życiu nie postawił na nich, zwłaszcza teraz - przegrywają nawet w meczach o pietruszkę. Barcelona - jestem fanboyem Realu. Nie lubię Ronaldinho. Nie lubię Smarcelony. Inter - "buahahahah" x2 Wniosek? Nie obstawiam nikogo. |
@Ville Przepraszam, przepraszam to jest maly nawyk z szybkiego pisania na klawiaturze. Poprawiam i jeszcze raz przepraszam.
|
C***a. Bayern pojedzie wszystkich, i na tym sie skonczy. A jak nie Bayern, to moze Juve. Ale generalnie to Bayern. I ssijcie.
A poza tym to co ten temat robi w Owionie? |
Od dawna jestem kibicem JUVE i mam nadzieje ze to wlasnie ta druzyna wygra LM. Ale po wczorajszym meczy mam male wątpliwosci (porazka 3-2 z Werderem)..... Niby wynik dosc dobry bo 2 strzelone bramki na wyjezdzie ale to jednak jest porazka. Teraz trzeba czekac do rewanzu i trzymac kciuki za Bianconerich.
Oftopic:Ogladaliscie mecz Barcy? Messi gra fantastycznie!! Mimo 18 lat wdg mnie jest efektywniejszy niz sam Ronaldinho |
Cytuj:
Blue is the colour... :) Jestem za Chelsea i na nich zagłosowałem, choc jestem podłamany po meczu z Barcą troszke. |
Ten temat chyba pownine być w FE...
|
a ja jako rodowity Bełchatowianin uważam że LM wygra BOT SKRA Bełchatów, kto z was uważa podobnie?
a tak do tematu wracając to chciał bym aby po tytuł sięgneła barcelona albo AC milan |
Only Barça!!!
|
Only Chelsea!!!
Co z tego że Chelsea przegrała jak w rewanżu rozjedzie Barce!Po za tym to kibicuje Chelsea i Psv Eindhoven i Bayernowi.Myśle że każdy z tych zespołów awansuje dalej mimo że każdy jest w arcy trudnej sytuacji.
|
Czemu nikt nie głosował na Lyon wygrana 3:0 ze snobami z Madrytu was nie przekonała ;)?? Zobaczycie, jeszcze Olimpique sprawi dużą niespodziankę, zobaczymy, czy pozytywną...
|
Cytuj:
|
Jak dla mnie jest tylko jeden faworyt - Barca.
Chelsea nie lubie, tak samo jak druzyn niemieckich. Real jest za slaby, ze wzgledu na polityke kadrowa, wiec nie ma co liczyc na zwyciestwo. Arsenal tez raczej nie da rady wygrac, chociaz kto wie? Czekam na nastepne mecze :) |
Przez Barce 3k przegralem. Uhahaah :) Ale ladnie z Chelsea zagrali. Mimo to 3k w plecy :D Barca Sux. Nie obstawiam nikogo bo w LM nigdy nic nie wiadomo.
Po co ja w tym topicu w ogole pisze? Oo Buhahaah bauahaahahahhaa nie moge :D Have Fun! See You in Tibia! Buahahah PS. Buhahahahah |
Hoom: Bayern niech ssie razem z toba -.-
A ja wam mowie ze bedzie wloski final Juventus vs AC Milan, i wygra Milan 0:2 ;) |
Ja tam licze na Liverpool ;) (ehhh... przecież i tak nie wygrają... ale mam sentyment, bo Dudek tam gra :d)
A zdecydowanym faworytem jest Lyon. Orżnęli Real 3:0. Dużą szansę ma też Chealsea, bo mają dobrą formę, chociaż przegrali z barcą |
A moim faworytem jest Barca i Arsenal :dance:
Barca swoją klasę pokazła po meczu z Chelsea a Arsenal z Realem chociaz wzyscy mówili ze Real zmiecie Arsenal ^^ pozdrawiam |
Ahhhh...Jaka szkoda że Manchester odpadł :( :( :( No cóż jeśli nie Man U /Hail MAn U !:cup: / To jestem za Lyonem bo to fajny zgrany zespół, może niemają takich gwiazd jak inne ekipy, ale ja czuje jak od tego zespołu emanuje taka pozytywna energia.
|
Po 1/8 finału wiemy już nieco więcej o obecnych możliwościach poszczególnych drużyn. Arsenal wyrasta powoli na jednego z głównych faworytów, chociaż po dzisiejszej przegranej 1:0 z Blackburn w beznadziejnym stylu wszystko może się wydarzyć.
Uważam, że Real zmotywuje się na rewanż z Arsenalem, wygra, i zacznie swój marsz po 10 Puchar Europy. |
Co wy tam gadacie, AC Milan górą!!!
Zobaczycie, wygra ^^ |
ja jestem za ac milanem, ale od kad stawiam na dany zespol to zawsze on przegrywa ;/ pecha przynosze tej druzynie za kim jestem xD nie wiem dlaczego ;p
|
Cytuj:
|
Cytuj:
3:0 w dupe u siebie na gran derby mowi samo za siebie; p |
Cytuj:
|
Mnie to wszystko obojętny, byleby... CHELSEA WYGRAŁA!! Jakoś nie mamy farta w pierwszych meczach z Barcą do sedziów ;)
Ale za to w 2 tak, więc bójcie się kibice Barcelony B) |
Cytuj:
|
Chciałbym żeby wygrał FC Liverpool :P ale to tylko marzenia xD
Prawie w 100% pewny że wygra Barca... :] |
Cytuj:
|
Cytuj:
Na dzień dzisiejszy największe szanse na zdobycie LM ma Barcelona, ale za tydzień będę trzymał kciuki za Chelsea. Real chyba lepiej gra rewanże (dwumecz Pucharu Króla z Saragossą) więc w awans wierzę. Arsenal wczoraj przegrał 1:0 z Bluckburn, więc uważam, że z Realem poprostu zagrali mecz życia, który się już nie powtórzy. |
Stawiam na Barce.Ale zawsze może się zdarzyć niespodzianka tak jak w zeszłym roku gdzie wygrał Liverpool.:) ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:14. |