![]() |
Wasza ulubiona Ksiazka
Jaka jest wasza ulubiona ksiazka?Moja to:"Stary czlowiek i morze"a wasze?
|
Wszystkie ksiazki R.A Salvatore'a. Ten koles wymiata. Acha i moze jeszcze ksiazki Williama Kinga o Gottreku i Felixie, no i oczywiscie wszystki ksiazki Stephena Kinga
|
Większość ludu będzie się śmiać... moją ulubioną książką jest Król Maciuś I :P (rzucajcie już pomidory i jajka).
|
re.up
Nie bede sie smial.Ja tez lubie ta ksiazke.Jest fajna i zabawna.Lekko sie ja czyta... |
Moja ulubiona ksiazka jest Wladca pierscieni Tolkiena
|
Ja lubie min Harryego Pottera i Tolkiena
Lubie tez wszystkie ksiazki Alfreda Szklarskiego Co do Krola Maciusia I - tez go lubie Podobala mis sie tez ksiazka stary czlowiek i morze, niepodobalo mi sie jednak zakonczenie naprawde wierzylem ze Santiago sie uda :( :( :( |
Ubik - P.Dick
Książka wspaniała. Tak mnie zaciekawiła, że nie mogłem się oderwać. Troszkę za krótka, ale polecam jaknajbardziej. Tematyka SF. |
Phiplip K. Dick - Czy adnroidy marzą o elektrycznych owcach. (S-F)
Jacek Piekara - Arivald z Wybrzeża. |
Seria o Poszukiwaczu Prawdu autorstwa Terrego Goodkinga.
Naprawde polecam!! |
Trudno się zdecydować. "Buszujący w zbożu", "Mistrz i Małgorzata", "Król szczurów"? "Władcę Pierścieni" też lubię, ale lepszy był "Silmarillion".
|
"Herbata z kwiatem paproci"
|
Ja jestem fanem sagi Dragonlance ;)
|
@Up
Wlasnie jestem w trakcie czytania sagi DragonLance. Teraz lece przez "Smoki Wiosennego Świtu" . Również polecam ta serie. ;) PS. Po czesci wlasnie od serii DragonLance wywodzi sie system DnD |
re up: a gdzie mogę sie zaopatrzyć w tę knige :?
heh mi sie nawet krzyżacy podobali (śmiejcie sie jak chcecie) no w sumie to bardziej mangi czytam hellsing jest nawet fajny ^^ |
"Władca Pierścieni" J.R.R. Tolkien - Wspaniała trylogia.
"Hobbit" J.R.R. Tolkien - Kolejna wspaniała powieść. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin - Bardzo w ciągająca powieść... Może jeszcze trochę Harry Potter'y... Ale nie specjalnie. (Wszystkie wymienione wyżej książki sa z gatunku fantasy.) |
Seria Dragonlance
Wladca Pierscieni , Silmarillion, Niedokonczone Opowiesci itd. Hrabia Monte Christo i cos wesolego Astrid Lindgren "My na wyspie saltkrakan" - naprawde genialna ksiazka :) |
Ja najbardzie lubię Harrego Pottera. Bardzo wciągneła mnie ta książka.
Bardzo lubi tez Króla Maciusia i Króla Maciusia na bezludnej wyspie :D aha i jeszcze podobała mi się książka "Mały Pisarczyk z Florencji" podsuneła mi ją moja mama. Bardzo polecam. |
Program telewizyjny jest moja biblia ;) Co tydzien nowy rozdzial dopisuja. Niestety kazania we wszystkie swieta i dlugie weekendy sa co roku identyczne :(
A tak na serio to wszystko Orsona Scotta Carda (gry Endera, Glizdawce i inne takie). Naprawde polecam! Zarazem bardzo interesujace i wciagajace jak i inteligentne ksiazki. |
1) Sługa Boży i jego kolejne części (Młot na Czarownice i Miecz Aniołow)
2) Dragonlance (jak narazie przeczytałem kroniki i legendy) 3)Przepowiednia dzokera Warto też wspomnieć o Achai. |
Hmm... z takich kultowych to Tolkien, a w tej chwili można też zaliczyć Sapkowaskiego (aż dziw, że nikt go do tej pory nie wymienił :/ )
Poza tym ostatnio zaczytuję się w tomy Jakuba Wędrowycza jaśnie szanownego A. Pilipiuka ;) Suuuuuper ;) (Dla niewtajemniczonych to przygody 80 letniego alkoholika-wiejskiego egzorcysty amatora w czasach późnego PRL i dziś ;). Troche fantasy, troche sf... Polecam =) ) Aaa... kagan mi przypomniał ;) - Sługa Boży, Młot na czarownice, a miecza jeszcze nie wysępiłem od kolegi ;) |
MI się podobają POttery, Wadca pierścieni, ale ulubioną książką jest "Podróż za jeden uśmiech" :D
|
Lotr zadzi i tyle (sory za brak polskich liter)
|
ja tam lubie całą serie książek o conanie
i wszystkie ksiązki grishamai cobena :] |
hmm trudno wybrać :P
wachamsię między całą twórczością Carda, Diuną, Potterem (ten nie jest w czołówce ale lubię go) zastanawiam się też nad Zelaznym i jego diesięcioksięgiem o Amberze... wybór trudny ale hmmm żadna książka nie trzymała mnie tak w napięciu jak Ksenocyd, żadnej nie czytało mni się szybciej i przyjemniej od Pottera i żadna nie była gorsza od "Wielka, większa i największa" ale sądzę, że nie postąpię wbrew sobię jeśli wskażę na.... serię o Enderze oraz pobpczne czyli księgi cienia. T wszystko jest jak jeden wielki film podzielony na odcinki więc nie powinno się wybierać między nimi tylko wskazać całość. :rolleyes: |
Ja jestem fanem serii "Harry Potter".
"Mały książę" też jest cool. |
Seria o Poszukiwaczu Prawdy rulez :)
Besides Terry Patchett forever! Niesamowity. Dean R. Koontz - gorąco polecam. P. K. Dick - również niezłe książki, chociaż to już nie to, co najbardziej lubię. W pustyni i w puszczy, Krzyżacy, Faraon... ;P |
Przygodowe!
Jajbardziej lubię (całą) serię książek "Pan Samochodzik i.." (Nienacki i kontynłatorzy),
Jeszcze "Przypadki Robinsona Kruzoe" Daniela Defoe" A troszke to "Harry Potter i.." Rowling Ksiązki są lepsze od tibii, bo zwykle dobro wygrywa a Tibii zwykle zło (PK) :D :D :D LooooooooooooooL :D :D :D |
"Jeżdżę motorowerem Simson" E.Werner :P :P :P ;)
Duzo ciekawych zeczy Pozdro |
Oczywscie trylogia Władca Pierścieni , Sielamrilion a pozatym to Salvatore o drizzcie do'urden ;)
|
Moje ulubione książki:
Krzyżacy i Opowieści z Narni Polecam szczególnie tę drugą. :) |
Wszystkie ksiazki Dana Browna a szczegolnie Kod Leonarda Da Vinci :]
|
Cytuj:
I założe się, że nie przeczytałeś więcej niż jedną jego książke. Jeśli wogóle przeczytałeś, a nie obejżałeś film... Topic: Szczerze? "Ferdynand Wspaniały". Nie pamiętam autora, ale książka... poprostu się ją pamięta i tyle :). |
@up
Odczep ty się od niego, lepiej odświeżyć stary, niż założyć nowy o tej samej tematyce. Moją ulubioną serią książek są książki z cyklu o Annie Blythe autorstwa Montgomery. Bardzo też lubię Harry'ego Pottera i Władcę Pierścieni... |
Achaja. 3 tomy w jakieś kilka dni czytania. Mrau :D
"Taki był z niego ochroniarz, jak z koziej dupy trąba". |
Chłopi wymiatają.
|
"Uwaga piegowaty"
Nigdy nie dowiedziałem się jak się skończyła. Może dlatego tak ją lubie. |
"My dzieci z Dworca ZOO"
"Ten Obcy" |
Dawno nie czytałem jakiejś książki, (czyt. nie lektury), może ostatni raz to "Ja Klaudiusz" pare lat temu, ale tak to,..
- "Kordian" - "Konrad Wallenrod" - "Makbet" Kolejność losowa ale na TOP'ie. |
"Eragon" i "Najstarszy" napisane przez Christopher'a Paolini'ego
Bardzo wciagaja :) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:26. |