Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Szybkość potworów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7246)

szoz 13-07-2004 14:34

Szybkość potworów

Proszę wszystkich Tibiowiczów aby zamieścili tutaj informacje o szybkości potworów (mino guard , zerk i mocniejsze) i napisali na jakim lvl jest się tak szybkim jak ten potwór

majq 13-07-2004 14:38

Ja słyszałam, że można uciec przed Giant-Spiderem na 27 Lvl`u. 8)

]v[ichal 13-07-2004 15:05

lvl zeby dac rade uciec:

dwarft guard - okolo 15-18 lvl zeby uciec ( na tym mi sie udawalo)
Mino guard - wolny - 14 lvl powinien starczyc
zerk - okolo 25-30 lvl moze nawet wiekszy
drag - okolo 17 lvla starczy
GS - okolo 25 lvl
demon skeleton - ~20 lvl

Maniack 13-07-2004 15:07

rw up:
biłem ds'y od 18 lvl na hellgate i je spokojne gubiłem 9przez przypadek nieraz)

Arti 13-07-2004 15:20

Wiem ze od Gs'a uciekniesz na 26 lvl .. :))

szkodi 13-07-2004 16:16

GS porusza się z taką samą prędkością jak postać z 21 lvla, no ale nie można mieć lagów. A na polskie łącza i mozliwości naszych rodziców i nas ;) czasami się to zdarza (ja już nie mam problemu :PP) A poza tym DS porusza się tak jak człowiek z 9lvla. Tak samo jest z Hunterem. Cyce to jest jakis 13lvl :) Reszty nie mam pojęcia - nie porównywałem i nie uciekałem :)

PiXik 13-07-2004 17:13

Zerk biega około jak 30lvlowiec
Cyklop na 10lvlu można uciec dsowi też.
Wasp jest najszybszym potoworem ale głowy uciąć nie dam.

Szczawix 13-07-2004 17:13

Ds od 14 spokojnie da sie bić ale jak amsz malitkie algo to cie może ubić
Zerk-szybki skubaniec pierwszego ubilem
na 26lvl<gram druiem>
cyc spokojnie od 13lvl
mino guard 15lvl wystarczy
Gs kumple udaniebil od 19lvl<lol> ale na pewniaka zabijesz na 25 lvl

Xodapi 13-07-2004 17:59

wasp najszybszy? lol Cienias jest, bez lagów go wyprzedzam :p

BK jest chyba najszybszy, nie wiem dokładnie jak z demonem jest i behemotem

Angelus 13-07-2004 18:43

Moim zdaniem jedne z najszybszych cudaków to : zerki i GS-y , do tego walą bardzo mocno ... strach się bać !

Uciec można gdzieś od 25+ levelu. Ale jak masz lagi to jesteś ded ...
Ja dzisiaj miałem takie zwiechy , że na 29 lev. nie miałbym szans na ucieczkę ............. ?(

Froggerr 13-07-2004 18:44

Najszybszym potworem na sałej Eterni i innych światach Jest tylko Zerk ale oczywiśćie morzna zrobić wyśćigszczurów(potworków :D ) :)) :] :) :P :rolleyes: ;)

szkodi 13-07-2004 20:28

Zerk zerkiem ale ktos wczesniej mowil o Waspie. Popieram bo to jedno z najszybszych stworzen do ubicia na Tibii :) Chociaz nie widzialem jesio demonow i innych jakichs tam Wiedźm ale tak mowie na podstawie tego co widzialem ;)

Gremlin 13-07-2004 20:57

A wiec odnosnie szybkobiegaczy:
GS ~25lvl
Zerk poznizej 20, ale nie wiem dokladnie.
Leader ~17
Dwarf Guard ~20 (wydaja sie wolne bo w kopalni jest bloto, ale suna niezle).
Wasp ~50 bez BoH jestesmy mniej wiecej rowni.
Hero na 45 na follow nie moglem go dogonic na prostej, 50-55 zeby uciec
BK ... nie ma miejsca na wyscigi, ale biega podobnie jak Hero.
Behemot - bloker na 67 bez BoH powoli mu uciekal, ale na zakretach behe go doganial.

Demonow jeszcze nie widzialem, ale z pozostalych stworkow zdecydowanie najszybsze sa Behemoty.

raven 13-07-2004 21:29

wasp jest zdecydowanie najszybszym potworem jakiego widzialem ..

moze dlatego ze lata i czy bagna czy trawa nie ma dla niego roznicy??
a nam 30 lvlu spokojnie doganiam all potwory do smoczenta :)

EDIT : do banshee :)

Shater 13-07-2004 22:29

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
Zerk biega około jak 30lvlowiec
Cyklop na 10lvlu można uciec dsowi też.
Wasp jest najszybszym potoworem ale głowy uciąć nie dam.
To powodzenia z cyckami. ja mialem przez nie 2 dedy na 11lv bez zadnych lagow (pally) a na 12lv dostalem takiego speeda ze spokojnie uciekalem

A czy mino guard jest szybszy od cyca???

i tak na marginesie: co to za potworek ten zerk

Aaben 14-07-2004 00:40

Re:Shater
Zerk to skrócona forma Orc BerSERKer.

Hmmmm, może nie myśle dobrze, ale nikt nie zwrócił uwagi (zapewne przez rzadkość występowania) na.....
Orc Rider!
Być może nie jest to najszybszy potwór, ale na pewno należy do czołówki szybkobiegaczy.

McCooper 14-07-2004 06:41

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Aaben
Hmmmm, może nie myśle dobrze, ale nikt nie zwrócił uwagi (zapewne przez rzadkość występowania) na.....
Orc Rider!
Być może nie jest to najszybszy potwór, ale na pewno należy do czołówki szybkobiegaczy.
Hyh wypredziles mnie. Orc Raider jest zdecydowanie szybszy od zerka. Roznica jest minimalna ale to bylo testowane przezemnie na 30lvl.

Ale i tak wasp jest najszybszy. Kiedys kumpel mi opowiadal jak to an antice na "wyspie noobow" cipy bawili sie biednymi playerami dajac wszedzie waspa gdzie mozna bylo dac. Wiecie jakie tloki byly wtedy u szczurów ??<hahahaha> 8o

szoz 14-07-2004 07:50

Ja na 22 palem sie na POH wybralem i Mnie malutki pajączek napadl
bieglem do venore bo mnie juz doganial , a ktoś pisał że GS ma szybkość 21 lvl :/

n3m3s!s 14-07-2004 08:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez McCooper

(...)Orc Raider jest zdecydowanie szybszy od zerka. Roznica jest minimalna ale to bylo testowane przezemnie na 30lvl.

Albo zdecydowanie szybszy albo minimalnie...trzeba się na coś zdecydować ;)

khuti 14-07-2004 10:01

Ja dzisiaj na wlasnej skorze odczulem jak silny i SZYBKI jest Demon Skeleton.
A wiec wybralem sie o godzinie 9.15 ( full resp) z kumplem na G.Land. Wchodzimy w dziure nic idziemy nizej nic idziemy jeszcze nizej....3DSy i 5 Ghuli :O Szybko odsowam torcza ktory blokowal wyjscie na gore i uciekam na gore chce ropnac kumpla i...zgadnijcie co ropnolem... DS'a ;( ;( ;( Przywalil mi za 153 i 31 ja szybko 3x Exura Gran i uciekamn patrze a on mnie nie dogania.... :D

A wiec DS'a ( pojedynczego) mozesz bic nawet na 16lvl'u :D

Edit:

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Maniakalny Zabojca
rw up:
biłem ds'y od 18 lvl na hellgate i je spokojne gubiłem 9przez przypadek nieraz)
a czy czasemn w hellgate nie ma bramki levelowej ??

Zerk - prawie ubilem na 18lvl ale polecam 25lvl
GS - 27 i mozna sie bawic
DS - 16lvl zostal w tyle

Villen 14-07-2004 10:08

Dwarf Guard nei wiem czy mozna wyscignac na 15-18.Byłem wczoraj w kaz po promo to byl wypuszczony ja uciekalem(mialem lakkie lagi) a ten mnie doganiali tlukl.

spider-bialystok 14-07-2004 13:11

Co do mino guarda i cyklopa to można przegonić ich palkiem już na 10 lv.

McCooper 14-07-2004 15:00

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez n3m3s!s
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez McCooper

(...)Orc Raider jest zdecydowanie szybszy od zerka. Roznica jest minimalna ale to bylo testowane przezemnie na 30lvl.

Albo zdecydowanie szybszy albo minimalnie...trzeba się na coś zdecydować ;)
Nie zrozumiales mnie :P Raider predkoscia jest szybszy zdecydowanie od zerka. Te zdecydowanie podkresla prawde by nie bylo klotni. Roznica ta jednak jest minimalna. Chodzi o predkosc tych potforkoof. Zreszta kazdy cos interpretuje na swoj sposob ;]

Ozon18 14-07-2004 16:09

Zacznę od sposobu na pozbycie się lagów (u mnie działa), trochę dziwny ale...
Włącz jakieś ściąganie jeden kit tam czego. Włącz program do limitowania przesyłu danych np. NetLimiter.
Ogranicz twwój program ściągający do 2-10 kB/s (jak bedzie najlepiej) i graj w tibię. już to stosuje od tygodnia i w ogóle lagów nie mam, a wcześniej mnie dogonił i zabił cyc jak byłem na 18 lvlu.

Teraz uciekanie:
GS - bez lagów od 22, ale polecam od 25. Z lagami mnie na 24 dogonił i zaciukał szybko. Z lagami 30+
Zerk - Od 20 lvlu mozna zwiac bez lagów. I znowu z lagami na 25 padłem.
Rider - chodzę tylko z blokerem także...
Leader - troche wolniejszy niz zerk
DS - wolne jak cholera...
Dragi - łatwo uciec ale nie przed gfb. Myślę że na 20 lvlu spox
DL - nie spotkalem i chwała bogu
FD - wolne, od 14 lvlu mozna "uciec" przed samym devilem ale jego ogien i tak cie dosiegnie
Cyce - 12 lvl, Guardy - 14 lvl (troche szybsze niz cyce)
Ghoule - 12 lvl (polecam, w ciągu godziny 1,5k lootu, super monster dla palka, exp szybciej idzie niz na cycach)
Mino mage - zawsze sie ucieknie (tylko niekiedy do swiatyni)
Slime ;) - 5 lvl
Skelesy - tez 5
Valkirie (zmora newbich) - od 10 lvl
D-Soldiery - od 12 lvl

Nie chce mi się więcej potworków przypominać

Larrel 15-07-2004 01:05

Pallek Aldorek

Ja pierwszego GS'a zabiłem na 21 lvl i spokojnie da sie uciec.
Na zerka możesz iść spokojnie na 17 lvl (Najlepiej do orclandu przy bramie stoją 2 zerki, szaman a dalej jest lider, wszystko można posprzątać na 17 lvl)

kibolek 18-07-2004 22:38

To moze ja opisze wszystkei co wiem:)

Lion - ok 14lvl mozna uciec a napewno bezpiecznie lurowac:)

Wasp - nie wiem bo nie mam takiego lvl zeby przed nia uciec ale mysle ze tak 60 lvl?

Scorpion - ok 12-14 lvl

Gian Spider - na 26 lvl zwiewalem

Elf - nie ma co uciekac bo strzela:)

Dwarf - 11 lvl

Amazon - 12 lvl

dwarf Soldier - chdozi mi o to zeby na tyle szybko zwiac zeby nei uderzyl za mocno to bedize jakis 15 lvl

Valkyries - tu juz trzeba ok 17 lvl zeby dosc szybko zwiac

Hunter - zanim ujrzy sie napis you are dead zwieje sie na 20 lvl:)

Dwar Guard - 14-15lvl

Hero - Skubane szybkie bydle nie wiem na ktorym od niego mozna zwiac ale gdzies na 50?

Black Knight - jest szybszy od Hero wiec gdzies 60 lvl

Warlock - ten to jest mistrzem jednoczesnie w jedzeniu grochowki i lotow narciarskich:D

Orc Spearmen - zeby na rooku od niego za mocno nie oberwac to potrzebny gdzies 10 lvl a nawet wyzszy jezeli chce sie uciekac

Slime - 14 lvl (wiecie dlaczego tak duzo? bo niemilo jest jak uciekasz i jestes 2 kratki od niego i nagle sie klonuje dziecko przed matkai dostajesz hita za 40 :)

Mino Archer - jezeli chcemy ekonomiocznie uciekac to jakis 30 lvl:)

Ghoul - 12 lvl

Beholder - nie wiem jak jest z nim bo nie bilem sie z nim gdzie indziej niz tam kolo kazz, ale przed bh raczej sie nie ucieka bo wali z magii.

Orc Rider - 60 lvl

Cyclop - zeby uciec to potrzeba okolo 14 lvl

Mino Guard - wolny jest wiec jakis 12 lvl nawet wystarczy moze.

Orc Berserker - Tutaj chodzi mi o to ze jest sie szybszym na tym lvl od niego - 27 lvl mysle ze bylby optymalny. Bo przed zerkiem nie ma co uciekac bo zostaje tylko walka ktora i tak czesto konczy sie w swiatynii, chyba ze jest sie pallem albo magiem z hmmami:) No bo knight bedzie dostawal przy nim zanim ucieknie takie beki ze sie w glowi enie miesci w stylu 170 sie zdarzaja...( ja zabilem goscia na 16 lvl palladynem ;] grzalem w niego z beltow i dwa strzaly z hmm ;) )

Demon Skeleton - moj kumpel pall zabil goscia na 13 lvl w fermours hills ganiajac go wokol trumny czy trawska nie pamietam ale optymalny chhyba lvl to 14 lvl:)

Orc Leader - aaa nie wiem ale chyba jest wolny

Orc Warlord - Moge sie tu mylic ale Warlordy sa szybkie mysle ze tak 30 lvl jeszcze raz mowie ze moge sie mylic.

Dragon - nie walczylem ale podobno jest wolny i 14 lvl wystarczy

Dragon Lord - Dl`e chyba tez nie s za szybkie mysle ze jak jakis 15-16 lvl

Behemot - Nie wyglada ale jest bardzo szybki mysle ze tak jak BK, no moze troszke wolniejszy.

Demon - I tu mam pytanie do kogos powaznego czy demony sa szybkie?

Koniec mojej wiedzy na ten temat mysle ze sie spodoba ale pewnie ma mase bledow:) Oczywiscie tu podaje predkosci dla osob bez lagow.

Re up: Ja bym powiedzial ze z niektorymi potworami to ty powaznie przesadziles (mowisz ze sa za wolne) bo twoja teoria jest dobra, tylko ze mowimy o innej rzeczy:). Ty mowisz o tym kiedy jestes szybszy od potwora, a mi chodzi o to ze od niego ucieknisz czyli naprzyklad podchodzisz do slima bijesz go ale uwazasz ze jestes za slaby wiec uciekasz (i ja to opisalem) ale ja mysle ze prowadzac w strone mojej teorii z predkjoscia 5-lvl nie ucieklbys od slima nie dostajac conajmniej 2 hitow jak nie trzech. Mi nie chodzi o to ze zle napisales tylko moze troszeczke inaczej:) Ale teraz mysle sobie ze to moze jednak ja inaczej napisalem:)

khuti 18-07-2004 22:44

Hmm moze brednie pisze ale:

Poszedlem wczoraj moim knajtem(znacie go juz z wypraw na POH) na ?? POH :D I znzlazlem GS'ka
Knajtem mam 15lvl i na PROSTEJ drodze bez lagow ledwo co on mnie doganial :O

kibolek 18-07-2004 22:51

No wiesz... :) Jak ja ucielalem przed zerkiem na 14 lvl knightem ( Nie smiejcie sie chcialo mi sie zwiedzic orcland:P tak ladnie wyglada ta nazwa:)) No i on mie tez ledwo co doganial:) To byla moja pierwsza postac to moze mi sie zdawalo bo jak teraz bylem 16 lvl pallkiem to on mi sie zdawal jakims mistrzem swiata na wszechdtystansach:) ale i tak ubilem dzida:) Ale jak zobacyzlem tego zerka biegnacego w moj astrone (akurat robilem lootbaga) to pomyslalem sobie o *****domyslcie sie co i uciekalem i walilem w niego z kuszy:) I padl tuz za mna A nastepna akcja byla taka ze byly tam tez spearmany i ie chcialem marnowac boltow bo zostalo mi tylko 60 i bilem je ze spearow i mam speary i tarcze w lapi ea tu patrze nastepny resp zerka! znowu ta fajna mysl i w biegu zmienialem bron:) oddalem dwa strzaly ale nie padl a on oddal dwa strzaly i padlem:D

slawski 18-07-2004 22:59

Obale opinie o waspie na mój pal na 31lv jest praktycznie rowny z waspem.
A jak dzisiaj mi się śpieszyło, to z BoH'ami i time ringiem zwialem, ale z trudem:))

Zerk na 27lv biegl rowno ze mna.

Ghule zabijalem masowo na 10lv(z łuku).

Gs'owi można spokojnie zwiac na 24lv.

Val i amazonki sa wolne gdzies 12-15lv.

Tibiańczyk 20-07-2004 21:04

Może by zorganizować tibijskie wyścigi

np.Jakis 50 elder druid |Time ring, utani gran hur i bohy|
kontra
Behemot :D

Polny Lowca 21-07-2004 00:38

was chyba porypalo jak ja mino guardy klepie na 10 level pod thais cyce tak samo niewiem dla mnie mino guard jest powolny (może dlatego że nie mam laga)

Druid of Seciura 22-07-2004 18:09

Muj 1 drag

Ja 1 draga zabilem na 16 lvl. Z beltów i hmm :D I musialem jescze na niego czekac :] Jak dlamnie draga mozna wziac na 14 lvl. :baby:

piotrusgit 23-07-2004 08:04

Ja jak grałem na ruberze to zrobilem z kolegoa wsig on 18 knight ja 18 sorc i zgadnijcie kto wygrał i to znacznie wiec szybkośc zależy chyba też od profesji

bananas 25-07-2004 21:03

bez jaj ja na 8 lvl cyklopowi zwiałem i to tak że szkoda gadać na thaisie cyklopy to powolne potwory

Zygfryd 28-07-2004 14:30

Pomijam demona, bo nie widzialem.
Behemot doganial na zakretach mojego kolege na 100+lvlu 8o no ale mial zdeczka lagi :P
Qmpel pallek na 55~ lvlu uciekal przed waspem (bez lagow) ale wasp go co jakis czas na zakretach doganial :P (byl bez dopalaczy)
Dwarfy guardy nie sa rzez was docieniane... tylko 1 osoba powiedziala ze sa szybkie (gratz! 8o ) w podziemiach chodzi sie powoli... na powierzchni w kazz na gorze 22 palkiem wyciagalem se guardy i o dziwo mnie doganialy 8o (mialem moze minimalne lagi)
A swoim knightem na 27 lvlu przed zerkiem uciekam na loozie :)

Amera Trooper 29-07-2004 12:27

GS <-> 30
Zerk<->30
M Guard <->14 (poco uciekac guard to ciota)
D Guard <->polecam 20
Drag<-> Udawalo mi sie na 16
Lider <->19 MINIMUM

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:03.