![]() |
Highlvl Knight
Wiele osob mowi mi ze wysoko poziomowym knight'em bardzo ciezko expic a przeciez najwyzszy lvl w grze to knight(Eternal Oblivion) jak jest naprawde prosze o wypowiedzi doswiadczonych knightow o wmiare wyokich lvlach :D
|
na wysokim lvl-u fajnie sie expi knightem(nie mowie o sobie,ja zajefajne sie expie na slimach w tiquandzie...150k expa mozna w 5h zrobic ;D)
za pewne 100+ to dragi itp a dla kasy guardy(lootbagi ^^) ogolnie gra knightem jest troche nudniejsza od pallka itp bo kiedy ja gnebilem slimy,terror birdy malpki tp o kumpel na podobnym lvl-u chodzil na dragi/zerki/lidery :P |
Cytuj:
|
Sorc moze zrobic najwiecej expa jednorazowo ( koszty SD ! ), knight najwiecej expa /kilka dni. Z tego powodu knighci expia wyraznie szybciej, szczegolnie dlatego ze zwraca im sie wiekszosc kosztow huntu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi 8o nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily). |
Ja knight xP
Jak widac, mam 25 lvla knighta, wiem ze nie jest to tak duzy lvl, ale tez nie jest maly :)... Ja expie teraz na Dark Cathedrze (tylko na -1!) i bardzo dobrze mi idzie, lecz szybko sie nudzi..Powod: nie ma dobrego lootu :P ale szybko leci kasa :) Ja zostalbym na darku :):D
|
Cytuj:
|
Po prostu knightem trzeba mieć cierpliwość bo bicie tego samego w kółko jest dość nudne, sorcem po prostu ciekawiej się expi, co do tempa expienia to do lvlu 20 knight najszybszy, potem jakieś 20 do 120-130 sorc szybszy a potem znowu knight :)
|
Cytuj:
|
E wysoko poziomowy knight
Jak że mam niski lvl (40) zapytałem się sorka wysko lvlowego i knighta wysoko lvlowego o opinie.
Sorek: Najniższe poziomy Tomba tłuke z manasami z exori vis/mort exp leci szybko i jest fajnie. Knight: OF jest fajny ciagle tam siedze czyszcze wszystko razem z warlordami i questem. Wniosek Knightem sie expi dosc szybko ale nudno a sorkiem bardzo szybko i ciekawie :P |
Moje zdanie na ten temat jest takie...
Knight szybko expi juz od cos 40lvla jak ma dore skille i ma zaco expic (uhy) A co do skilli jedni maja wysokie jedni maja niskie to zalezy od gracza Ale dobrze miec tego skilla 80 np: w swordzie (sam lece w axe ale to przyklad) :cup: |
Moim zdaniem, aby Knightem Exp szedl w miare szybko trzeba sie postarac o dobre skille. Może dla niektórych skille nie grają roli, lub niechce im się wytrenować postaci tak, aby byli z niej zadowoleni, tylko po wyjśćiu na Main-Land biorą się za EXP i nażekają, że Knight wolno expi...:p Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58....:( przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
Sam gram teraz Knightem:] w prawdzie mam dopiero 21 prawie 22 level, a to dlatego że najpierw postanowiłem wyskillować postać a potem wziąść się za EXP... Mam zamiar wbić 80.80 :cup: mam dopiero 75.76 więc przedemną jeszcze troche treningu.. ~~PozDro~~:evul: |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja mam zamiar zrobić szybko 55\55 na 15lvl(ludzie mówią że to neizłe) i dopiero doexpić do 20,zrobic deserta,kupić fire axe(jak starczy to coś jescze)i mam zamiar troche pokasić.Myśle że potem z niezłymi skilami i qe będzie się szybko expiło.Przy okazji sie spytam(są od tego inne tematy ale chyba nic się nie stanie)najpierw kupić za ok.4k guardian halberd,czy za ok.10k dragon lance,czy najpierw GH,a potem DL czy od razu DL?
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
nie na temat ale jednak
powiedz mi chlopie jak ty to zrobiles ze masz na prawie 40 lvlu skile o 2 lepsze odemnie a mam 19 lvl? ;fff zrob skile lepiej a nie pytasz jak sie mocnym knightem gra, skoro i tak nigdy takowego nie posiadziesz :baby:
|
Mylisz się, to TY nie posiadasz dobrego knighta, padasz na jednego, góra 2 SDki ...
|
Wpełni popieram Vila. Skille są ważne, ale jeśli ktoś nie umie expić i nie wykorzystuje swoich obecnych skilli 150/150 + ring i tak wszyscy Cię na schodach wyprzedzą. ;)
|
Ja nienawidze skilowania, jednak do poziomu 32 zrobilem skile 70/70, trenilem co kilka leveli po jednym skilu zaczynajac od 15lvl i skili 55, ktore mozna wbic w kilka dni. Teraz mam 46 prawie 47lvl i skile 75/75 expi sie mi naprawde BARDZO dobrze uwazam, ze skile 80 wystarczjace sa wzupelnosci nawet na bardzo wysokim poziomie postaci, jesli sie nie zamierza lazic na potwory do ktorych bicia potrzebne sa dobre skile. Uwazam takze, ze skile 70 wystarczaja do 40lvlu dla FACC, dla PACC moga byc nizsze i expi sie dobrze na scarabach i tombach.
|
Szybkie expienie knightem zalezy od eq jakie masz . Np : jezeli 100 lv ma juz sova lub sca i jako takie skile to moze w ciagu 1 dnia wbic 2 levele na dragonach w venore . Jezeli nie masz dobrego eq to nabijanie lv'i wiąże sie z waste uh's np : idziesz na 2-3 dni expic na guardach zbierasz lootbag kupujesz uhy i lecisz np : na tomby lub na dragi ale za to szybko awansujesz te kilka lv'i . Tak czy siak pewna monotonność jest grajac wysokim knightem
|
grani knajtem jest o tyle dobre że moge expic bez względu czy mam lagi czy nie (na cycach, katedrze , soldkach) bo itak nic mnie nie zabije,
moge wstać o 3.00 rano i zaspany zdobywać expa, a sorc, palek czy druid ? Najmniejsze lagi tworzą potencjalne zagrożenie deda, muszą być w pełni rozbudzenie zeby expic i nie pasc, musza sie manaskować (sorcowie), lub co 0,5h biegac w miasto po bolty ( palki), a knajci ? wezmą sobie kilka bp uhów, kilkanascie bp manasów (<--niepotrzebne, ale warto wbic ten 6 czy 7 mlvl :D) i mogą sie na kilka tygodni zaszyć na jakims expowisku. A loot ? Na katedrze jest go pełno, mace ,brass army, viking helmety...wyswyłam to backpackami (przez skrzynke w outlaw camp). Pozatym, dla paladyna otoczenie przez silne potwory oznacza deda, a dla knajta ? Może na luzie powoli je tepic, ewentualnie napisac sobie "exori" i patrzec jak umieraja w męczarniach ;) |
Mówicie, że na DC jest dużo lootu? Eee... to może ja chodzę do innej DC xD Po 1h na katedrze mam lootbag o wartości około 2k + jakieś 800gp w kapuście. Na Senji wyciągam 6k oz lootu + 1k kapusty. Expa na katedrze robię jakieś 8k (zawsze są jacyś ludzie), na Senji 11k/h. Do tego jeszcze mam skrzynkę po 2 minutach ciągnięcia lootbaga i 0 zagrożenia lurniętym GSem (First user, who spier***** przed GSem z kanapką w ręku xD) DC SuX, Senja RoX
|
Chwal się tak dalej to wszystkie nooby z katedry przejdą na senję ;) Dobrze, że nie wszyscy wiedzą jak się tam dostać, pamiętam czasy gdy absolutnie nikt tam nie expił, a jak już to zawsze była przyjemna atmosferka i ci kolesie byli wporzo :) A teraz? Wchodzisz i już ci pisze ktoś "laeve or ded!"
|
Cytuj:
|
@up
Nie chodzę do KFC :P @up up Spoko spoko, jeżeli nikt się nie wygada to nikogo tam nie będzie. Kiedyś Vil powiedział takie mądre zdanie, że drogi na Senję nie da się odkryć przez przypadek. Zgadzam się z nim (po 3h szukania tej miejscówki :)). |
jedno z ostatnich moich madrych zdan ^^
|
Moddox, a widzisz, ja to zrobiłem "przez przypadek" :D Dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się o wejściu przez zamek ;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
OTS o nazwie Furora. 1 x real tibia exp, oraz real mapa tibii. |
Średnio wierze co do zwracania sie przy takim expieniu. Podaj ceny itemków (dshield, dhammer, ssword, woi, dsm, rh, tshield, fs) na swoim świecie i nakręć film, chociażby godzinny. Przeliczymy koszty i zyski, ciekawe ile na plusie będziesz...
|
Cytuj:
|
Ja tam nie lubię knightem grać bo przy skillowaniu się nudzę ale znam się trochę na tym. Znajomy od 8lvla wbijał 70/70 a potem całymi dniami (wakacje :P) wbijał lvl i po miesiącu miał już 70 :D potem dobił sobie 80 shieldingu i padł na czymśtam więc retired (nie ma nerwów koleś :/). Jego metoda skillowania jest na serio dobra ale trzeba być cierpliwym :P Nie mam pojęcia gdzi expił bo cytuję "jak cie znam to walniesz to na trade albo wrzaśniesz we wszystkich miastach po kolei" nie moja wina że lubię gadać/pisać :P Co do tego pana co twierdzi że na 50 lvlu się expi na d-lair i jeszcze tam się zwraca to uszanowanie ale inny kumpel około 80lvl, bloczy dl'e jakimś pallkom na 100+ i zwraca mu się tylko jak poleci dsm albo rh i jeszcze coś więcej, czyli mniej więcej raz na 10 huntów a co by tu mówić gdyby sam musiał bić te dragi i dl'e...
|
...
Ja tam robie skile 60/60 do 20 lev 4 mlev kupuje f-axe i expie na scrabach do 30 lev od 30 lev wbijam skila 75/75 i expie-.-
|
Ja mam kumpla(nie mam z nim już kontaktu bo HACK X( ) który wbił na 16lvl 60/60 i na Cyclopsy. Nabił 30lvl i do 70/70. Nabił 40lvl. A teraz ma zamiar(miał) nabić te 80/80 i 50lvl PACC i Dragi w Ankrahmun(jakoś tak się pisze).
A tak wogóle to każdy ma swoje sposoby. Niektórym dobrze będzie na skillach 50/50 a innym 80/80 będzie mało. Ale wg. mnie lepjej troche poskillować do tych 50/50 nabić ten 25lvl a potem do jakiś 65/65 może 70/70 jak kto chce. |
... -.- ...
ja jakos nie narzekam na exp knightem (jezeli dobre skille) xD sorcem/drutkiem wiele ciezej expic .....
... knightem 85/85 to sama przyjemnosc ^^ ja mam moim hcarem co gram teraz 70/70 spoko sie expi ... ale skilluje .... 90/90 bedzie =] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:59. |