![]() |
Palek na non-pvp - skilowanie.
Nic nie znalazłem. Przeczytałem te same poradniki chyba po 10 razy każdy i niestety nie dowiedziałem się czego chciałem. Jestem palek 10 lvl, skille 36/32 i chciałbym poskillować. Roty za szybko padają a w grupie prędzej ja padne. Chciłabym poskilować chociaż do 60-70 dist. żeby potem polatać tu i tam :) Czy ktos mi pomorze? Mam vampa shielda jakby co. Proszę o szybką odpowiedź!
|
Idź na dwarfy, a jak dwarfy za szybko podną to idz na slime albo cyce ale chyba troche to za silne :) myśle że Ci pomogłem.
|
Bylo cos takiego "Trening doskonaly na non-pvp" .Tam jest napisane ladnie co i jak musisz miec kolege z 28 lvl + chyba sorka i zeby ci przywolal monka i blokowal Geomancera a ty se kupujez 300 sperow se lurujesz cos i lejesz
|
Odp.
@scarab
Slime raczej nie. W carlin zabijalem BS przy skillu 15 :P i straciłem okolo 50 HP przy skillu 32 shield i 30 BSa. Cyce to jeszcze nie. Jak bezdie shield 45 to dopiero. Raz mnie 3 dwarfy otoczyły to musiałem uciekać :( @Roni~ EEeeEEee widać że nie przeczytałes wszystkiego. To jest NON-PVP czyli nie mozna siebie atakować ani summonów. Odpada. Nie wierze również w szybkość dista. On leci dosyć wolno (przynajmniej u mnie.) |
W zasadzie mam ten sam problem-amianowicie chce zrobic jakies 65-70 dista i nie wiem gdzie skillic :/
Jak skille na trollach speary sie rozwalaja i potem musze lazic ze sql staffem zeby nazbierac tych spearow Jak skille na gobach na edron kamyki za szybko sie rozwalaja i nie mozna normalnie skillic bo znowu msuze ze sql staffem skillic Wszyscy moi koledzy mowili mi ze <skillilem na cycach ze spearami> no ok, ale te speary zara sie rozwala i nie bede mogl skillic :/ Halp ! |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
jezeli monk zablokuje geo a pall bedzie atakowal z boku to sie nie przezuci :)
|
Odp.
Cytuj:
|
Nie gadaj ze za szybko padaja ...
Full def ,to najwazniejsze. Za czasow kiedy gralem jeszce pallkiem na foldzie (all co tam jest) wbilem do 50 w dyscie. Jedyna korzysc z tego ze z frost trolli wypadaja speary. Pozniej od 50 to juz niezla jazda :/ Mozna w amazon camp na valkiriach i amazonkach skillowac. |
Cytuj:
Może jakiś doświadczony paladyn z serva non-pvp napisze mi jak on doszedł do hmm... 70 dista? I jak tu olewać shield? Jak go oleje to mogę najwyżej na rotach skillować :( Help me! |
Cóż, jeżeli chodzi o n pvp to trochę inaczej się "skilluje" Do 40 można w bólach dociągnąć na trolach.frost trolach.goblinach/amazonkach itp. Można.
Potem, jak masz chwilę wolnego czasu(wypracowanie z polaka itp) stoisz pod dp i strzały robisz. Teraz to już tylko znalezienie odpowiedniej miejscówki na zużycie ich(Ghule w gl chyba najlepsze. Ewentualnie cyklopy). Za zdobytą kasę kupujesz strzały i tak w kółko. Bez dorabiania raczej się nie obejdzie. Takie jest moje zdanie, tak mniej-więcej robiłem i jestem zadowolony. Od 60 dista(35lv) nie trenuje ani trochę. Tylko kusza w ręku i exp. Uzyskanie wyskokiego dist na niskim lv w takim wypadku jest bardzo tródne. |
Cytuj:
|
Noobq -.-
Cytuj:
|
up:...
To jest tak jak u knighta...raz na 30 hitow musisz trafic "blooda" ... Chyba ze zmienili...ale jak ostatnio gralem pallkiem (2-3 miechy temu) to raczej nie zmienili ... . |
Cytuj:
@topic koles oczekujesz od nas pomocy?? no nie wiem. ciagle tylko piszesz takie posty, jakbys chcial powiedziec ze all to nooby. A tak w ogule to a tez gralem palkiem na no-pvp i jakos dobze mi sie skillowalo do 45 wiec nie gadaj, i w dodatku na 36 trole to ja ledwo przebijalem-,- AA wiem!! ty walisz z full ataku czy nie prawda?? |
Cytuj:
@topic Miałem pala i na normal pvp i na non-pvp. Na normal pvp to wiadomo ghoul/monk i oki. Na non-pvp to grałem jak kamienie stały po jakieś 300gp za 100. Teraz za 100 trzeba dać 2k :( Jak lece na roty ze spearami to pare rzutów i rot ded. Wale z FULL DEF! |
Cytuj:
Ale nie wiem co to za problem samemu sobie nazbierać? Jak szukałem kamieni dla palka, poszedłem knighcikiem na Femour Hilss, tam gdzie jest quest, i otwierając wszystkie już zabite gobo + to co sam zabiłem, na jednym przejściu przez podziemia miałem ok 30-40 kamyczków, a nie chodziłem wogóle po poziomach +1... @Down Boshe jeśli dla ciebie roty za szybko padają to jesteś poprostu za mało cierpliwy.. Ja swoim Palkiem, bez problemu wyskillowałem +40 dista na trollach =.=... |
Cytuj:
|
Na wstępie:
- Czy ktoś tu jest noobem?? -Ależ oczywiście, jest ich nawet kilka. Rozwiniecie: Ja moim palkiem skilowalem do 45-47 na rotach a od 45-47 do 52 skilwoalem na full def tesh na rotach ale to juz bylo bardizje expienie Ty chyba walisz na full atk:D |
tez jestem palem i mysle ze mam dosc doswiadczenia zeby sie nim z tobą podzielic. jak zawsze wszyscy piszą od 8 lvl na trollach do 13 proponuję. pozniej mozna kupic czar conjure arrow i robic sobie strzaly mozna i kupowac ale wtedy leci forsa a mlvl stoi... gdy juz robisz strzaly mozna wybrac się na gobliny,ghule na ghostland (te dolne na mapie) tam mozna nawet od 14 lvl zabic Fd sposobem gora dol gora dol, lecz trzeba uwazac. tam proponuję spędzic dosc duzo czasu bo exp jest dosc dobry jak na te lvl'e a mozna zbierac viking helmety life ringi brass helmety i pozniej sprzedawac. Ja dlugo tam siedzialem i zaliczylem tylko 4 deady 2 z powodu lagów a 2 przez nieuwagę ;)
|
Cytuj:
Cytuj:
Ja chyba skorzystam z arrow topic. Postoje przed depo na 13lvl zrobie bp arrowsów i sell i jakiś tam grosz wpadnie :) Na ghostlandzie też tłok :( Tą jaskinie którą opisałes (moja ulubiona dla rycka:P) Jest zajęta zawsze. Aha nie wyznaje zasady - expisz i skillujesz - 2 w 1. Ja chcę dobić do 70 dist potem poexpić a dalej to się zobaczy...;) Dzięki wszsytkim! Kązdy ma inną taktykę i każda na pewno jest dobra! |
hehe no dzieki ze nie piszesz odrazu "ale n00bska taktyka" itp itd. W zasadzie masz swoja rację bo w AB nie zawsze dobrze się skilluje/expi na GL tez muszę przyznac ile ja się napislem "plz leave i was first" ale mimo wszytko jest tam bardzo bezpiecznie a i pieniedzy mozna sie dorobic (tam od bodajze 23 lvl zacząłem zbierac na boh i na 25 juz mialem :P) choc takie robienie strzal i ich sprzedawanie raczej oplacalne nie jest... bo spojrz sprzedasz dajmy na to 3 strzaly i dostaniesz 3gp a tymi 3 strzalami mozesz zabic ghula i wyleci 30 gp. co o tym sadzisz? ;) aha z tym expieniem i skillowaniem no to za dobrze nie jest bo na 34 lvl skille 65 to wydaje mi się niewielkie :( powinny byc 70+ no więc skillowanie na nizszym lvl powinno byc oplacalne....
POZDRAWIAM :) |
Może powiem ci jak ja robiłem. Od 10 do mniej więcej 30-32 dista chodziłem na trolle.33 do ok. 43,44 dista na roty i minosy. Czasami wybierałem się na gobliny, ponieważ wypadają z nich kamyczki, które zadają mniejsze obrażenia niż speary. 45 do 52 dwarf solidery i czasami dwarfy. Później chodziłem expić do 30 lvla ze strzałami, aby dist szybko szedł i w końcu wyszło, że na 31 lvl miałem skill dista 69.
PS: Sprzedaj Vamp shielda i kup bohy. Pare razy ratowały mi życie. :P |
Odp.
A teraz mam jeszcze jedno pytanie od jakich skilli dist/shield moge trenić na cycach bez mniejszej straty hp? Mam drag shield/vamp shield.
|
no wiesz.... zawsze troche zycia musisz stracic, zeby pasek shieldingu nie stanol. ale mysle ze od skilli 55/45 z vampire/dragon shield mozna isc na cyce bez wiekszego ryzyka (1 naraz) :)
|
Cytuj:
Na cyce myślę, że od ~55 shielda możesz iść trenić... Ale to tylko przypuszczenia, nigdy nie treniłem na cycach palkiem. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Na serio to sobie tylko życie utrudniasz... |
mam palka na calmerze non-pvp skile 57/48 , te skile wytrenilem na rotach , na calmerze mozna kupic kamienie 100 za 1000 gp :( a speary tak sama chodza .Kamienie sa dobre ale szybko znikaja a speary to 10 trenie godzine nawet 2 .Cycki sa dobre do trenienia jak masz okolo 50 shield ,starczy dragon shield.nie oplaca sie robic arrowsow bo masz tylko 100 souli a teraz jak po pierwsze robisz 10 a nie jak wczesniej 15 arrowsow i na dodatek zabiera Tobie jeden soul :(.wiec zrobisz 1000 arrowsow chyba ze kupisz pacca i bedzie mial royal palka to 2000 arrowsow bo masz 200 souli.mam 20 lvl :( i takie slabe skile , na pvp juz pewno bym mial okolo 65 .ale nie gram na pvp bo jak jestes afk to ded .Ja wyszedlem ost do kibelka na 5 minut i jak wrocilem to mialem deda :( dobra sie rozpisalem :P
|
Cytuj:
Co do mojego doświadczenia to co prawda nie skillowałem na cycach, ale za czasów jak jeszcze "zapałki" nie znikały, expiłem na nich ze spearami, shielding ok 50 i nie trafiały mnie zbyt często -.- Więc co do twojej wypowiedzi... Tylko się ośmieszasz. I wybacz, że to powiem, ale to nie ja płacze, że trolle mi za szybko padają. -.^ Może trochę cierpliwości? |
Cytuj:
Oki nie zrozumiałem miałes pala kiedyś. Ale teraz jest tibia 7.6 a nie jakaś stara. Dużo się zmieniło! Rozjerzyj się. Trolle są dobre na początek ale potem 1-2 strzały i troll pada. Tak się nie da skillowac! I kto tu się ośmiesza? |
Cytuj:
Bo przez ten update zasady obrywania po mordzie od potworów się nie zmieniły. Więc napisałem Ci, ze na 50 shieldzie nie obrywałem za często, więc od 55-60 można już na nich trenić, aczkolwiek ze stratami. Pozatym teraz też mam Pala (Nie main char, tylko do Pkingu więc poco mam o nim wspominać?), jakoś spokojnie dojechałem do 45 na trollach w 3 dni, jak widać inni urzytkownicy wypowiadający się wtym temacie też nie mają tego problemu co ty. I jeśli myślisz, że na doświadczenie wypływa aktualna postać, a nie to, że kiedyś się grało palem, to jesteś w błędzie... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Pytałeś o skille - podałem Ci je... -.- jesli uważasz mnie za niedoświadczonego, to zapytaj o to 100+ Pala, powie Ci prawie to samo -.- Wniosek jest prosty - gardzisz radami które Ci nie pasują. A i poco mam odpowiadać na pytania na które już odpowiedź otrzymałeś? Zastanów się. Pozatym podałem Ci moją taktyke tak jak inni tutaj piszący, nazbieraj kamieni, ale tego jakoś nie raczysz zaznaczyć. Typowe. Tak więc zakopmy topór wojenny, a ja już poprostu rad udzielać Ci nie będę -.^ See ya. |
Cytuj:
Może ktoś jeszcze ma jakieś taktyki? |
hah
ale to proste bierzesz kamienie i walisz w nie jak nie to dwarfy i nie słuchaj nobów nacyce lub slimy dopiero na 25+ lvl
|
Ja zrobilem tak: Nabilem skile 40 w dist. potem na ghoulach w GL do 13 lv i teraz siedze pod ab robie szczaly i jednoczenise skiluje do 50 jest cieżko ale nikt nie powiedzial ze bedzie letko :P:P
szkoda ze na no-pvp nie mozna bic summonow :( |
po łebkach przeczytałem temat.. więc nie wiem czy ktoś to mówił ale powiedzieć jak to było ze mną nie zaszkodzi.
początek - 30 kamykow z trudem zdobytych na goblinach, dwarvienka w druga reke i na trolle. jak mało kamykow to walic spearami ktore wypadly z 'ukamienowanych trolli'. skończyły się kamyki? idziesz pozbierać, wkońcu nie trzeba ich kupować..jak już dzwigniesz te 50 kamyków to wio do kopalni, jak się skończą to nowy zapas. przy okazji jak tylko bedziesz mogl to exevo con. nowy zapas kamyków i tak doskillujesz te 50 shieldingu.. z okolo 45-50 dista spokojnie expisz na cyclopach az do lvlu na ktorym bedziesz mogl uzyc czar exura vita. bierzesz juz jakas lepsza tarcze, jednego cyca, kamyki, ewentualnie jakies mf zebys mogl sie uhnac po chwili skillowania. ja tak dociągnąłem do 65 dist.. uznałem że przyszła pora (i tak zbyt późna) na exp.. teraz jak przypadkiem kupie jakies kamyki i mam troche czasu to ide rozrzucac je na cyclopach.. jednak moja rada - zacznij expic ze strzalami jak tylko bedziesz w stanie w sensownym czasie i zużyciu amunicji ubic cyclopa.. |
Nie wiem czy mam prawo sie tu wypowiadać, bo ja z zupełnie innych czasów pochodzę ;) Jak ja dobijałem 100 dyst to spiry się nie niszczyły. 30 spirów starczało na tygodnie treningu. Teraz to przy 120lvl biore ponad 100 spirów - starcza na 3-4h, robie przy tym 1-2% więc problemu nie mam. Wydaje mi się, że w dzisiejszych realiach trzeba zainwestować w shielding, bo bez tego trening nie będzie miał sensu. Ostatecznie można w ogóle nie trenować tylko expić. Początki są zawsze najgorsze - wytrwałość przede wszystkim. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:18. |