Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Pytanie o Uhy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75542)

Toowreck 02-05-2006 20:54

Pytanie o Uhy

Jaki jest odstep minimalny pomiedzy kazdym nastepnym uhem? chodzi o to jak czesto mozna sie uhac, czy jest to na przyklad 1 sekunda?

Thx

[edit]: Prosze o odpowiedz kogos kto ma o tym pojecie, cenione bedzie zdanie modkow ;)

@down: nie zrozumiales pytania

Costu 02-05-2006 20:57

LOL. To zależy głównie od tego jaką masz profesje i ile masz HP...:o Jakie hity ci walnie MONSTER wogóle co to za pytanie :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Rethfing on Aldora 02-05-2006 20:59

Exhausted działa przy każdej czynności. W uhaniu tym bardziej. Możesz się uhać równo co 2 sekundy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Costu
LOL. To zależy głównie od tego jaką masz profesje i ile masz HP...:o Jakie hity ci walnie MONSTER wogóle co to za pytanie :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

Prosz Cię. Jeśli nie wiesz - nie mów

Sir Deziom 02-05-2006 21:00

@2up Mu chodzilo o z jaka predkoscia mozna sie uhac, aby nie weszlo exhausted idioto...

@topic Nie mam pojecia chcialem tylko powiedziec cos panowi costo ;d

Sanches 02-05-2006 21:20

No jest 1-2 sekunda trzeba odczekac chwilke i zalezy od relfeksu hehe

Nytalith 02-05-2006 21:23

exhousted na uh to rowna sekunde. ale radze sie uhac co 2 bo exhousted to niemila rzecz:confused:

ripper 06-05-2006 00:47

Omg, dwie sekundy to są, nie jedna -.- Nie można sprawdzić jakimiś LMMkami? Takie samo exhausted jest dla UH i reszty run.

Gracz Tibijski 06-05-2006 07:49

...

@up
Żałosna i rozbrajająca mnie odpowiedź.
@Topic Odstemp miedzy uhem wynosi okolo 900 ms~ :]

Krum 06-05-2006 11:38

Odstep miedzy uhaniem wynosi 1 sek. Ale to chyab dotyczy tylko czarow leczacych :S

Texterus 06-05-2006 12:03

Czary i runy defensywne odstep = 1 sek.
Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek.

Ethorahses 06-05-2006 12:26

Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek
Czary i runy ofensywne na światach e-pvp = 1 sek. (pewnie dlatego, żeby była więkasz rozróba :D , niejestem pewien tej wartości bo nigdy niegrałem na e-pvp, ale tak słyszałem.)

Ghoo 06-05-2006 14:14

...?

No tak stary ale jakie w tym pytanie o uhy? :confused:

xarxid 06-05-2006 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Texterus
Czary i runy ofensywne odstep = 2 sek.

Blad, exori vis, mort i flam dzialaja znaaaacznie szybciej niz 2 sec, nawet szybciej niz 1 sec, bodajze okolo 750ms...

Hybryda 06-05-2006 17:17

czytając miedzy wierszami wyczuwam macro.

Mimo-vader 06-05-2006 18:27

Jakimi ludzie potrafią być ćwokami to ja nie moge :p. Exa~ zawsze wynosi około 2 sekund nie więcej nie mniej. I nie ma znazcenia czy runa ofensywna czy lecząca czy jeszcze jaka kolwiek inna <lol>.

Toowreck 06-05-2006 19:43

kolejny znawca wszystkiego sie znalazl ;p
niech mi odpowie jakis mod plz

Pietru 06-05-2006 22:27

Własciwie co za róznica czy sekunda czy dwie wazne ze trzeba troszke odczekac!:confused:

Mimo-vader 07-05-2006 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Toowreck
kolejny znawca wszystkiego sie znalazl ;p
niech mi odpowie jakis mod plz

Jak się uham to wiem jaki jest odstęp ;). Wielu ludzi na Anni~ banshee~ i kilku innych questach padło bo próbowało się za szybko uhać.

orgizz 07-05-2006 22:04

włączcie sobie film z annihilatora i liczcie ile razy char uhnie sie na minute, wyjdzie 60 razy :-) (jeżeli macro dobrze działało)

Pietru 08-05-2006 17:20

Tak, wyczucie rytmu uhnięć to ważne!!!:)

Fax 08-05-2006 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orgizz
włączcie sobie film z annihilatora i liczcie ile razy char uhnie sie na minute, wyjdzie 60 razy :-) (jeżeli macro dobrze działało)

lol??? nie mogl na minute uhnac sie 60 razy skoro ex~ na uhy to 2 sek...

<JULO> 08-05-2006 23:10

o tym ze exausted na uh wynosi 0, he-he-he

hmmmmm gdzies czytalem jakis artykul, nie wiem czy to bylo tibianews.net czy na forum tibia.com, czy gdziekolwiek indziej. Nawet staralem sie go znalezc na potrzeby tego topica, jednak bezskutecznie. Artykul podsumowwwywal badania kogos tam(niestety nie wiem kogo ;P) na temat exausted czarów. Z tego co pamietam to koles nawet scigal sie z jakims kumplem kto szybciej bp uhow "spali", pamietam ze bylo to chyba cos kolo 20,xxx sekund. Wartosc xxxx pochodzila z tego faktu ze nie da sie dobrze trafic w wartosc exausted runy. Wnioskiem z doswiadczenia byl fakt ze exausted na uhy wynosi prawdopodobnie 1s.

Badania nad czarami spontanicznymi, pokazywaly dziwne wartosci i autorzy odpuscili sobie badania nad nimi, chyba faktem bylo to ze po prostu wynosza mniej.

Niestety to wszystko co napisalem powyzej opiera sie na mojej mglistej pamieci. ( artykul pochodzil w dodatku z czasów nie tego klienta co teraz, wiec tez budzi to dodatkowe watpliwosci)

No wiec co zrobilem ? Po prostu przed chwila wlogowalem sie na postac.
Pierwsze co zrobilem uzylem ihów. Dziwne to bylo ale ihalem sie szybciej niz 1 sekunda, a nawet 0,5 s. ! Wrecz nie bylo exausted, po prostu chodzilo o czas klikniecia na rune z bp i potwierdzenia uzycia runy na postac.
Watpliwosc postanowilem rozwiac uzywajac uhow. Rzucilem na ziemie 5 uhow i sie lecze. Co sie okazalo tez nie ma exausted !
Pomyslalem chwile(WoW nie ?!?). W czasie spalania run mialem pelne zycie, prawdopodobnie dlatego nie bylo exausted.
No wiec z moich doswiadczen nie wynika nic na potrzeby Topicu.(chociaz mógłbym teraz stwierdzic, ze exausted na uh wynosi prawie 0, bo w pewnym sensie tak jest, oczywiscie spelniajac wyzej napisany przeze mnie warunek)

@Przedmowcy: Zadziwia mnie z jaka pewnoscia mowicie ze exausted wynosi 1 s. czy 2 s czy ile tam kolwiek sobie zyczycie. Powiniscie sie czyms podeprzec, to nie jest sonda,tu chodzi o stwierdzenie faktu.

Zuper Hero 09-05-2006 08:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Costu

niewie i mówi -.-

<JULO> 09-05-2006 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zuper Hero
niewie i mówi -.-

ok masz racje, ale po co pisac cos co bylo juz napisane ?? i np. w moich oczach wyglada jak spam ? Przeciez to nie jest czat. I dlaczego polowa postów na tym forum nadaje sie do smietnika ? afffffffffff -.^
Moze i jestem zbyt krytyczny, moze i czesc moich postow moznaby wywalic z tego forum. Jednak w moim odczuciu staram sie czytac to co pisze, wiec na litosc boska wlaczcie sobie w glowkach jakis filtr spamu.

Arkadio 09-05-2006 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <JULO>
ok masz racje, ale po co pisac cos co bylo juz napisane ?? i np. w moich oczach wyglada jak spam ? Przeciez to nie jest czat. I dlaczego polowa postów na tym forum nadaje sie do smietnika ? afffffffffff -.^
Moze i jestem zbyt krytyczny, moze i czesc moich postow moznaby wywalic z tego forum. Jednak w moim odczuciu staram sie czytac to co pisze, wiec na litosc boska wlaczcie sobie w glowkach jakis filtr spamu.

no to fajnie smapuje a sam mowi żebyśmy nie spamowali wracając do temtu musle ze exhausted wynosi jakies 0,5sek w przypadku ihow ale na uhach nie próbwalem

Dj Nekro 09-05-2006 15:48

Pierwsze slysze, ja myslalem ze tylko na czary jest ex~ a nie na UHy. :|
Pozdrawiam.

Toowreck 09-05-2006 17:41

@JULO:

(to off topic ale co tam) Wiecej takich ludzi jak ty;) Czasem sie trafi ktos normalny o zdrowym podejsciu...
Pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:36.