![]() |
Mundial 2006
Przedstawiam tu skład graczy, którzy jadą na Mundial 2006:
Bramkarze: Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański Obrona: Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Seweryn Gancarczyk, Mariusz Jop, Michał Żewłakow, Marcin Baszczyński, Jacek Bąk Pomoc: Damian Gorawski, Piotr Giza, Arkadiusz Radomski, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Sebastian Mila, Jacek Krzynówek, Kamil Kosowski, Euzebiusz Smolarek Atak: Paweł Brożek, Ireneusz Jeleń, Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski Co sądzicie o tym składzie bo moim zdaniem jest do ****. |
atak ci sie cos nie pojebal ?? NIE MA FRANKA ??!!
|
LOL! Gdzie jest Dudek?!
|
GO POSRALO ??!! co on sobie do ku** wyobraza?? gdzie jest franek ja sie wpizdu pytam myslalem ze Janas to dobry trener... wzia brozka zamiast franka?!?! wyjdz!!
|
No niestety nie pomyliło mu się .. jeszcze w sumie Franka mozna przeżyć bo bramek nie strzela ostatnio ale Dudka żeby nie wziąć .. eh ;/
btw. co wy wszyscy powariowaliscie z tym uwielbam jeść banany o_O it's sux :| |
Echh...
Niechciałbym zapeszać, lecz wydaje mi się, że bez bramko-strzelnego Frankowskiego i z biegającym na boisku Rasiakiem dużo niezdziałamy. Mam nadzieje, że nasza Reprezentacja, wyjdzie z grupy, ale....
Na dzień dzisiejszy jestem sercem z Arsenalem i czekam na 17. maja. |
Nie!! Jeszcze drewniaka wziął! (czyt.Rasiaka)
|
Moim zdaniem bramkarze zostali dobrze wytypowani. Dudek gra mało, Boruc nieźle sobie radzi w Celticu więc będzie nr 1, dobrym zmiennikniem może być Kuszczak. Chociaż może Dudek mógłby pojechać zamiast Fabiańskiego... Myśle, że on ma większe doświadczenie. W grzaniu ławy. I tak bramkarz nr 3 praktycznie nic nie gra.
Obrona. Tutaj się nie wypowiadam ;] (nie mówie, że jest źle) W pomocy nie powinien się znaleźć Mila. Chłopak ostatnio wogóle nie gra a mecz z Wyspami Owczymi pokazał jego klase... (nie trafił w piłkę po podaniu Kosowskiego, miał szczęscie i piłka odbiła sie od drugiej nogi i wpadła do bramki a i tak sam Mila poleciał z nią do środka ;P). Nie pasuje tutaj też Gorawski (no może się myle, bo nie widziałem go dawno w grze..). Linia ataku- hmm Niedzielan zamiast Brożka. Frankowskiego, naprawdę, szkoda, ale niestety był kompletnie bez formy a nie moża popełnić tego błedu co Engel. Rasiak się przyda, ciągle myślę, że nie jest on jakimś tam super evul piłkarzem i niektóre brami zaskakują nawet i jego samego ;P To jest moja szybka ocena składu na Mundial. Patrząc na formę naszych piłkarzy, Janas wytypował dobrych piłkarzy.. |
Moja opinia na temat jest nastepujaca: Brozek mi nie imponuje swoja gra, brakuje mi Niedzielana (chociaz na rezerwie), Rasiakowi trzeba dac szanse mimo ostatnich JoeMonsterowych tendencji do robienia sobie z niego polewki, a i brak Dudka jest dla mnie niezrozumialy.
|
No i bardzio dobrze zrobil ze Frankowskiego nie wzial, szanse mu dawal, podobnie jak trener Wolverhampton i okazalo sie ze juz nie umi egrac. trudno. Moze Rasiak jednak nie bedzie takli zly :)
Nie ma też Dudka ktory juz od dawna nie gra i nie czuje sie w bramce pewnie-+ Nie rozumiem tylko po jaka cholere Kosowski?go nawet z Southampton, gdzie Rasiaka wielbia,wywalili.:confused: Ale nadal jestem optymista, przynajmniej w sprawie wyjscia z grupy. |
A ja się bardzo cieszę, że taki skład.
Może w końcu wypier**** tego debila Janasa i tego kretyna Listkiewicza, jak nie wyjdziemy z grupy. |
czy trener podjął słuszną decyzję okaże się po 3 meczach w grupie jeśli wyjdziemy to znaczy że tak,jeśli nie to nie.nie ma co teraz rozpaczać najwyżej potem się go ;)
|
Podajcie mi kilka sensownych argumentów dlaczego Frankowski i Dudek mieli by pojechać na MŚ. Janas przez to, że ich nie powołał bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Jeszcze tylko bym wyrzucił Milę i Rasiaka, za którego mógł pojechać Saganowski. |
@up
A ty podaj mi parę sensownych argumentów, czemu na Mundial jedzie grzejący ławę Kuszczak i słaby Giza, który nie zaprezentował kompletnie nic w swoich dotychczasowych meczach. Albo czemu Frankowski nie jedzie ze względu na "brak formy", ale jedzie Brożek, który miał słaby sezon? |
Janas Dudka mógł zabrać, bo Dudek umie zachować zimną krew w trudnych sytuacjach, co pokazał finał LM w zeszłym roku ;)
|
Jeszcze Piechny i Radzia z Dodą tam brakuje. xD Żal mi tylko Dudka, ale teraz będzie bywał częściej w domu i będzie mógł odbierać telefony od Krystyny z gazowni.:P Chociaż TVP może go wziąść do niezależnego komentarza i będzie bazgrał pisakami po tym fajnym ekraniku i wyjdzie akcja. :D
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja powiem tak; ani dobry, ani zly.
|
Raul ale dales teraz do pieca....
Chcesz pare argumentow dotyczacych tego, dlaczego uwazamy ze Dudek i Franek powinni byc powolani?? No to prosze, zaczne od Franka: - kto strzelal bramki w eliminacjach?? moze Brozek ? X( a moze swietny napadzior Grzes Rasiak (ironia i sarkazm) , ktory pobiega chwile i puchnie?, no moze cos i tak strzelil ale mniejsza z tym -kto bedzie partnerem dla Zurawskiego? moze Grzes? sęp pier***** -co z tego ze od dawna nie strzelil bramki , ma jeszcze troche czasu zeby sie pozbierac, a gdyby zostal powolany to na pewno bylaby dla niego duza motywacja, o klasie pilkarza nie znaczy tylko ze strzela bramki , pilka nozna to gra zespolowa, liczy sie czytanie gry , rozgrywanie pilki itp itd Teraz sprawa Dudka: - ma bardzo duze doswiadczenie ( nawet te porazki w Korei i Japoni ) i jak narazie jest jeszcze klubowym mistrzem Europy ( do jutro ale to sczegol :P) przeciez w finale LM zniszczyl po prostu Szewczenke ( nie wiem jak sie to pisze - nie czepiac sie) - bardzo czesto Jurek popisywal sie wspanialymi obronami - jest przyzwyczajony do tego rodzaju turniejow (LM , Mś) - gral duzo czasu w Premiership, a jak wiadmo pilka angielska jest bardziej ze tak sie wyraze brutalna :P - porownajcie sobie Dudka do Fabianskiego , przeciez to smiech na sali - Boruc wiadmo ze pierwszy sklad ale zamiast tego Fabi~ Dudek powinien byc na lawie Starczy ci argumentow Raul?? bo jak nie to jescze cos znajde A taj btw dziwie sie rowniez ze nie powolal Klosa i Rzasy :p Gdyby byl Jurek i Franek to moje prognezy wygladaly by tak : z Niemcami wygrana z Kostaryka wygrana z Ekwadorem wtopa lub remis troche sie rozpisalem ale wkurza mnie jak ktos tak mowi o legendarnych pilkarzach polskich ( oczywscie naszego pokolenia) pozdro dla Janasa, oby cie wy***** :] |
Cytuj:
|
Hyh szkoda, naprawdę szkoda Franka ale jakby pojechał to nic raczej by nie wniósł do reprezentacji :/
Cytuj:
|
a co ze mila i rasiak strzelili bramki Wyspom Owczym to wyczyn? phiii tym cieciom to i ja bym strzelil :D
na franka liczyla wiekszosc Polakow, wierza w niego ... |
Sam Janas mówił, że nie weźmie tych, którzy zasłużyli, ale tych którzy są w najlepszej formie. To że Dudek nie pojechał to jest raczej oczywiscte, długo nie grał po prostu. A do tego gadał by dłużej przez telefon niż grał w piłke :confused:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na koniec chciałbym dodać, że 4 lata temu to właśnie Engel wziął piłkarzy za zasługi w eleminacjach. I jak się to skończyło? Dwa mecze w podstawowym składzie przegrane i zwycięstwo z USA, gdzie grali sami zmiennicy. |
Cytuj:
|
LOL!!! co wy gadacie o Dudku?? nie widzicie jak on broni?? co z tego ze nie gra jak on nadal broni lepiej od tych bolkow na lawce to ze nie gra nie oznacza ze nie umie bronic a tak jak juz ktos mowil Dudek ma doswiadczenie i jak przegramy z kostaryka i wygramy z ekwadorem to mecz z niemcami sie bedzie liczyl a ci Boruc i Kuszczak beda wtedy srac po gaciach
|
Zobaczymy co zaprezentują w Niemczech ^.- Biada Janasowi jak nie wyjdziemy z grupy ...
|
Cytuj:
"Janas będzie musiał za Milą biegać z respiratorem":D No fakt... szkoda mi Saganowskiego. Dlaczego nie Dudek.Bo trzeba dać szanse młodym, co wy myślicie ,że zawsze będzie Dudek Dudek Dudek? Trzeba przygotować młodych (jak dziwnie to brzmi w moich ustach:P[klawiaturze?]) Po za tym co sie martwicie. I tak dostaną w tyte tylko tak jak polacy potrafią:evul: i pewnie z grupy nie wyjdą. |
Nie wiem czemu Raul napisales o Lato i Bonku, w ktoryms miejscu wyraznie zaznaczylem ze chodzi mi o pilkarzy NASZEGO POKOLENIA, z niektorymi sprawami sie z toba moze i zgodze, ale nie zmienia to faktu ze Franek jest lepszy od brozka , i moglby byc w skldzie chociazby w roli jokera a janas wbil mu taka kose w plecy ze szok. ciekawe jak bys sie czul na jego miejscu..
to ze janas zrobil blad jest moim zdaniem , po to jest forum zeby sie wypowiadac i dyskutowac, zdania nie zmienie, i zobaczycie ze jak dostaniemy wpier*** na MS to bedzie glosno w mediach o niepowolaniu Franka i Dudka. Mam nadzieje ze wyjda z grupy , to juz bedzie wielki sukces. |
Cytuj:
|
Raul, ciesze sie, ze mamy wspolne zdanie ;P
Moim zdaniem Kuszczaka pownno sie juz dawno powolac bo on moze byc doskonalym zmiennikiem dla Borcuca na mś.. Co do Dudka to za jego nieobecnosc odpowiada nie kto inny tylko Benitez ~.~ Jakby Jurek ciagle gral, byl w rytmie meczowym to na pewno pojechalby do Niemiec i tam dobrze bronil. Bez Dudka jakos tak dziwnie, nie mozna przywyknac do tego, ale obiektywnie patrzac to Borus & Kuszczak spisuja sie lepiej od Dudka. Cytuj:
|
sklad moze byc poza pinokio, zdziwilem sie ze nie wzial franka, bez niego polacy mogliby conajwyzej pomarzyc o mundialu ;]
@dudek- nie zdziwilem sie wyborem janasa, ja rowniez bym go nie wzial dudek nie gra ponad rok... a teraz trzymamy kciuki za kuszczaka bo kraza plotki ze ma przejsc do ManU i oby nie skonczyl tak jak dudek w liverpoolu ;] |
Gorawski gra w jakims Moskiewskim klubiku.
A ja sie ciesze ze Janas wzial troche swiezej krwi (Chodzi mi tutaj głównie o Brożka i Kuszczaka). Nie wiem co tam robi Rasiak, no ale nic. Mila popisal sie paroma zagraniami w meczu z W~ Owczymi, i juz pojechal na mundial, bleh ! Dudek to stara wyga, i nie grał przez cały sezon, a Boruc i Kuszczak graja cały czas i świetnie sobie radza (Gdzies mialem filmik z swietna parada Kuszczaka, ktorej nie powstydzil by sie zaden światowej klasy bramkarz) A dla rozluźnienia, polecam : http://video.google.com/videoplay?do...89763&q=rasiak |
filmik wypas :D ale gdzies widzialem filmik chyba na maxiorze jak gral jeszcze w Derby Country i ladnie obkiwal 3 zawodnikow a poczym strzelil gola, ale mysle ze to czysty przypadek :D
|
Cytuj:
|
Brawo dla pana Janasa! Nie bał się podjąć ryzykownej decyzji, wziął odpowiedzialność na własne barki. Jak mu się powiedzie to zostanie bohaterem. A jak nie to trudno... Rasiak może jest drewniakiem, ale w powietrzu gra nieźle. Mila to tylko 'turysta', więc nie ma się co przejmować.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cieszmy się z wyboru Janasa(żart), Żeczywiście Dudka mógłby chociaż wziąsc jako 3-go bramkarza. W przypadku Mili wysarczyna sparingu z wyspami owczymi wturlac sie do bramki razem z piłką i już sie otrzymuje powołanie-.-
|
Nie zabrdzo obchodzi mnie skład, byleby dobrze zagrali.Najbardziej niemoge doczkać się finału 9 lipca, bo przed meczem zaśpiewa Shakira i Wycelf Jean piosenkę "Hipd Don't Lie" :D:D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:24. |