![]() |
Plaga BoterÓw Na Rooku!!!
z góry zaznaczam-jezeli uzywasz bota i masz sie za wielkiego rookstayera to wyp*****j stąd pionku.
jezeli uzywasz jakiejkolwiek wtyczki..swiatło,ryby itd...to wypad. irytuje mnie sytuacja boterów poniewaz zdara mi sie grac z 10 godzin dziennie i wbijac rekordowe liczby expa....ale boter sie nie przejmuje..ma wszystko ustawione,robi zakupy,expi,leczy sie...a gdy zjawia sie GM online..to bot wyłącza swoje funkcje aby tego nie mozna było wykryć. irytujące jest własnie to ze : http://www.rookstat.com/Kyra1.html wczoraj tego pajaca wogóle na liscie nie było..diosiaj prawie mnie dogonił...na tym swoim śmiesznym bocie...GM mnie olewa...olewa raporty,kanał help tez olewa, pytają sie "skąd pewnosc ze uzywa bota" ....bo jak k**a skąd...chodzi jak automat,nie odzywa się .....chodzi w kółko w te same miejsca.gdy blokuje go jakimis skrzyniami to zamiast sie odezwac i napisać do mnie "spadaj" to on stara się to omijać ;/ tylko weź tym debilom po angielsku pisz i tłumacz. wygląda na to ze nie opłaca sie grać uczciwie skoro w dupie to mają....ciota bota zapusci i wbija 30 lv bez problemu...a wtedy sie wozi kim to nie jest tak samo jak botowani paladyni. niech mi ktos powie..co mam zrobić? |
Hybryda, nie wiem czy twoje nerwy są na miejscu... chodzi mi tu o wyzwiska. Czy masz pewność, że osoba ta używa botów? Może ma PACC'a lub/i bardzo dobrą technike? Mój kolega ze szkoły rook przechodzi w 1godz 30min... bez haxów itp itd... ma swój ścisły plan, którego się trzyma.
Wiesz ile jest ogólnie tibijczyków? Wiesz, że statystyki pokazują, że każdy GM dziennie, średnio, dostaje od 75% tej populacji msg? Nie mogą wszystkiego sprawdzić, czasem im coś się wymyka. Nie ma 100 czy 1000 GM'ów, jest ich mało... . Takie jest moje zdanie. Pozdro! |
Ale ty stwarzasz problemy, boty były są i będą i ludzie ich będą używac bo wiadomo ze GM w tibi raz na ruski miesiąc sprawdza czy ktos ciągnie na bocie.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
i mówiłem....jak uzywasz botów to nie pisz na tym forum. WON. |
Jeżeli oskarżasz kogoś o bota musisz mieć 100% pewności, bierzesz odpowiedzialność za to, co mówisz.
Cytuj:
Moim zdaniem rokerom wogóle nie opłaca się używanie jakichkolwiek wspomagaczy... ...dlaczego? Wielu ludzi gra po to aby sprzedać swoją postać. Nawet jeżeli z początku ta osoba jest przekonana, że chcę tą swoją postacią naprawdę grać tylko dla siebie. Na roku takiej opcji nie ma. Bo kto chciałby kupić Rookstayera, nawet z 70 lvlem? Może lepiej, kto chciałby sprzedać rookstayera z 70 lvlem?! Po za tym ten bot może przynieść kożyści dopiero na głównym landzie, no bo co na roku pomoże? Jak sądzisz, opłaca się komuś granie na roku z botem dodatkowo? No chyba, żeby szybko wgiąć 8 lvlel... ale to już inna historia. Na rooku grają (moim zdaniem) ludzie, którzy naprawdę czują klimat RPG, choć nie wiem jak słaby by on nie był. Więc dlaczego ktoś, kto gra dla przyjemności na ROOKU ma używać wspomagaczy i wytrącać te poczucie mistyczności i tajemnicy? Apropos GMa. Tylko raz miałem okazję się z nim spotkać, dodatkowo z mojej inicjatywy (może dlatego, że tylko raz próbowałem). Myślę, że jeżeli Twój report będzie dość dokładny i czytelnie napisany, będzie zawierał dużo informacji o problemie, GM powinien rozpatrzyć report pozytywnie. Ja sam bym zignorował komunikat: "00.00 X-man: I see n000b with cave bot, come to me fast plxxx!!", etc.. jeszcze dodatkowo w pięknej angielszczyźnie w polskim wykonaniu. |
do kolegi wyzej.
to sobie chodź i sam zobacz....i mam nie tylko 100 ale milion procent pewnosci bo znam zasady dzałania tego szitu,juz kiedys była wielka afera na kyrze z tego powodu az w koncu fantastyczni koledzy (pozdrawiam ich )
blokowali go zeby za 15 miał log out..i tak codziennie..az w koncu przestał sie logować. |
kurde no... czemu ja ... albo ... dobra nie bede nic mowil szkoda ze nikt juz nie gra uczciwie ale ja to robie i prosze gm'ów (wiem ze nikt z nich tego nie zobaczy) poradzcie cos na to zrobcie cos z botami grajmu uczciwie prosze was robmy to razem nie dajmy sie botterom nie mówie juz o rybach czy swietle bo to malo wazne ale o botach ;(
|
Mnie takze wkurzaja ci co graja na botach...czlowiek sie meczy i zasypia prawie przy kompie aby wbic lvl a tu przyjdzie taki bociarz i w tydzien zrobi tyle co ty przez pol roku.... nie wiem czy moge podac nick ale mam takiego osobnika na Danubii ktory w tydzien zrobil z 32 lvl na 40... czy to jest normalne? na pewno nie gdyz sprawdzalem go i zawsze byl on-line...nigdy sie nie odzywal i wogule...A wiec Neuroactive jest calkowicie za toba i mam nadzieje ze GM w koncu rozwiaze twoja sprawe...
|
@Xetasi Twój apel na pewno pomoże 3/4 luda na tym forum uzywa bota(obecnie zapewne nikt bo update i nie ma jak;/)
@Hybryda 3 posty wyżej Mówisz ze koledzy blokowali cavebotera aż sie nie wylogował po 15min? Ciekawe jak bo cavebot jest nastawione ze chodzi po określonym terenie i jak go zablokowali to mu wyskakiwal komunikat "Sorry, not possible" to jak do k***y mogło go wylogowac skoro caly czas próbował isc tam gdzie sie nie da? Następnym razem wymyśl cos lepszego. Co do cavebotów na rooku to GM nie zbanuje nikogo za to-,.,- i życze szczęscia w dalszym reportowaniu |
@up
POPIERAM |
Cytuj:
moze troszkę płacze ....bo to jest odbierane w sposób "zrzuca udzielnego 24 levelka z tronu"....i tak i nie...cieszyłbym sie jezeli ktos bez bota byłby w stanie tego dokonac...byłbym zadowolony bo była taka sytuacja ,kiedys z jedną osobą szlismy łeb w łeb z levelami i to było własnie fajne...rywalizacja ale jezeli ktos z nas byłby w opałach to bysmy sobie wzajemnie jeszcze pomogli. Nie mam za to tolerancjii do noobów jak kolega warszawiaczek w postach na górze i innych boterów...poprostu mnei to brzydzi. moze podam brzydki przykład ale niech będzie: wyobraź sobie ze jestes sportowcem...najlepszym w swoim regionie czy tam kraju...czujesz sie swietnie z tego powodu...nagle zjawia siędałn który osiąga to samo ...mało tego przy tobie wstrzykuje sobie sterydy . potem przewyzsza cie w osiągach....ludzie cie krytykują ze nie dałes rady nowej młodej krwi...i odchodzisz w zapomnienie jako pośmiewisko. |
I potem ludzie się dziwią i oburzają jak ktoś nazywa nas "cwanymi polaczkami"...
Takie śmiecie jak Bunco_909 psują opinię o polskich graczach, a innym przyjemność z gry [magiem nie da się praktycznie uciec przed aimbotterem [który ma kase na amunicje/lvl/mlvl z innych programów...]]. Co do hydr. Hydry to nie hunt z kolegami? -.- No jak sam je kosisz jak ja moglbym kosić D-guardy to gratz... |
ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...ok thx...
|
Prawda Drogi Kolego jest taka, że cheater jest częscią gry. Nie oszukujmy się ale to czy uzywamy bota czy nie zalezy tylko od naszej moralności która w spoleczenstwie Tibii jest raczej niska. Zawsze znajdzie się jakiś gnojek który nie czuje klimatu rpg i gra z cave huntingiem itd. Coź zrobic?
Mozesz zrobic dwie rzeczy: [twoja sprawa ktora] -sam uzywac bota. -grac bez bota ALE za cene czasu. Rozumiem Twój gniew i popieram Cię. Uzywanie botow i cheatow jest destrukcyjne dla klimatu RPG'ów. Tibia kiedyś a Tibia teraz to nie to samo, Prince Polo jedynie się nie zmienia. |
Cytuj:
skoro jest to czesc gry to czemu cheaty sa zabronione? |
Gra na ruku jest specyficzna. Chodzi tu o cierpliwosc, bo nikt nei zaprzeczy ze zdobywanie expa na tej wyspie jest o wiele trudniejsze niz na mainie. Dlatego nei rozumiem ludzi ktorzy siedza na bocie! A na rooku zrobilo sie ich teraz coraz wiecej. I nie prawda jest, ze raportowanie tego nic nie daje. Wiem to z wlasnych doswiadczen.
Znam kilku boterow na Titani na rooku, teraz juz albo czekaja na koniec bana, albo graja w miare uczciwie. Nie polecam ctrl + r , lepiej napisac odpowiedni temat na gamemaster forum na tibia.com, jezli nie znasz angielskiego to popros kolege zeby ci napisal. Podaj dowody, godziny kiedy boter lazi i od czasu do czasu edytuj temat zeby byl na samej gorze. Efekt murowany. Aha i polecam jeszcze wklejanie linka do tego tematu temu wlasnei boterowi jak jest online. Na bank sie przestraszy. Tylko podkreslam, pisz porawnym angielskim i temat musi wygladac profesjonalnie, a nie jak to juz ktos powiedzial "caveboter on Kyra, come GM ban him plz" I do tych wszystkich ktorzy bronia boterow, to naprawde widac jak ktos biega na bocie. Nikt nei bedzie mi tu wciskal ze on moze akurat ma taki styl gry. To sa slabi ludzie, ktorzy nie potrafia nic w zyciu osiagnac, dlatego usiegaja po cheaty. To jak ze zlodziejem, nei moze czegos miec wiec sobie to uktradnie, a ze przy okazji komus napsuje krwi i sprawi przykrosc to jzu go nei obchodzi bo jest zbyt ograniczony. Zrozumei to dopiero jak ktos zrobi mu cos podobnego, albo jak zostanei ukarany. |
Ale dalej mnie dziwi kwestia, przecież na rooku z tego bota nikt nie będzie miał żadnych kożyści, żadnych.
A jak ktoś gra na rooku, to wlaśnie jak dla mnie jest to człowiek, który (przynajmniej w 99%) czuje przyjemność z grania RPG. Co wcale nie znaczy, że na main nikt nie czuje tego klimatu ~~ |
Na mainie to nie tak zle bo boter zawsze moze pasc , dzieki naszej pomocy.Gorzej jest na rooku.Tam nie mozemy go zabic ani my , ani potwory ( są zbyt słabe i koles sie nie da ).Raporty do gm'ow gó..no dają...Jesli ktos zostanie przylapany na uzywaniu boota , powinien miec dozywotniego ban'a na IP.Kiedys rywalizowalem z kumplem z gry w trenowaniu mlv'a...po pewnym czasie mnie ostro odsadzil ( ciekawe czemu , nie odpisywal itd . uzywal boota i to ptrafi wkur..... ) STOP nOObom i BOOTEROM !!X(
|
Widze ze kazdy w tym temacie wie swoje i tak zostanie.
Hybryda masz 25lvl na rooku. Gratuluje, ale powiedz czy nie robi ci sie niedobrze jak siedzisz 3h na minotaurach i trollach i je cały czas zbiajasz? Czy nie myslisz se ze byś nastawił bota i miał czas na tv i forum? Powiedz szczerze. |
Cytuj:
|
Wrzuce tu cos od siebie...
Hybryda rozumiem ze jestes wkurzony ze koles uzywa bota ale po przeczytaniu all twoich commentow bardziej jestes w*****ony o to ze on cie przegonie i jak to ujoles "zrzuca udzielnego 24 levelka z tronu" n/c... uwazasz sie za krola??? jest wiele rookstayerow lepszych od siebie i na tym swiecie gdzie grasz pewnie tez ... sam mam rookslayera i nie chodze po miescie i nie krzycze "JA JESTEM NAJLEPSZY NIKT MNIE NIE DOGONI A JEZELI KTOS ZACZNIE MNIE DOGANIAC NA BOCIE TO GO ZRAPORUJE I SIE BEDE ZALIL NA FORUM" a jesli myslisz ze jestes najlepszy na rooku na swoim swiecie to poczekaj a sie przekonasz... przez caly czas nie widzialem wiekszego lvla od mojego az tu kiedys na 26 lvlu widze jakis koles z 30 biegnie i co? nie pytalem sie go i nie czepialem, nie wsadzalem do vipow zeby widziec ile expi, nie musialem do niego gadac i sprawdzac czy ma bota bo po co?? dlatego bo ja gram dla przyjemnosci czasem chce sie odczepic od maina i pogadac z kumplami tez rookslayerami na rooku (chociaz gram na non-pvp) po prostu nie przejmuj sie nim jezeli ma cave bota to laduj sie na inne expowisko bo na 100% nie ma ustawione zeby latal po calej planszy i ubijal all na pewno znajdziesz jakis dobry exp... a jesli uwazasz ze TY musisz byc najlepszy byc krolem rooka i "szpanowac" lvlem to lepiej zmien gre... Skoro on uzywa cave bota to co on z tego ma? nie gada z nikim, ubija te same potwory, nastepny lvlel praktycznie nic mu nie daje (procz tego ze ty jestes coraz bardziej wkurzony) bo ubija juz all na rooku... Oczywiscie nie popieram botow i najlepiej by bylo gdyby ich nie bylo :] Mam nadzieje ze zmienisz swoje nastawienie do swojego ego nara |
Sorki Double post nie wiem czemu :/
|
Już powoli przestaje mnie dziwic dlaczego ludzie sie wynoszą na tibia.***.pl (cenzura żeby sie modki nie czepneły-.-)
@down Zapewne też jesteś wzorowym graczem i chodzisz z bp torchów, po prostu Bunco_909 powiedział że używa bota i co z tego ma i nie dawał żadnej nazwy bota ani linku-.-, ale tibia.pl jako wzorowa strona fanowska musi kasowac takie posty bo nie daj Boże Xadam by to zobaczył to by tibia.pl wyleciała z support fansite. Taka jest naga prawda |
@Bunco_909,Cedric
Powiem wam tylko tyle. Nie mam za duzo kasy w rl i wolabym sobie ogladac tv i pisac na forum, dlatego ukradne twojej mamie torebke, a ojcu kase. No przeciez to nie jest takie straszne! To nei jest nawet wielkei przestepstwo! Bo to kwestia 200 zl czyli masz szkodliwosc spoleczna czynu! Ale zaraz sie rzucicie ze to nei to samo. Bo tak jest juz z takimi jak wy, jak wy komus to cacy ale jak ktos ma wam cos szkodzic to niedobrze. Nie wiem o co wogole ta polemika, jest to nie legalne, tak w tibi jak i na tym forum. Wiec po co sie rzucasz jak dostajesz upomnienia. Na ich miejscu podalbym jeszcze IP do CipSoftu zeby dali ci bana na 30 dni. @Up Podac ci chusteczke? Jak ci sie tu nei podoba to drzwi otwarte! Nikt tu nei bedzie po tobie plakal, maly czlowieczku. Edit Dokladnie! Daltego skasowali mu posta. Tibia.pl cieszy sie mianem oficjalnej strony fanowskiej. Dlugo na to zarabiali. Dlatego popieram to co zrobili. To tak jakbys zostal aresztowany przez policje, za to ze chwalisz sie na glos, ze kogos pobiles czy okradles, a pozniej masz o to pretensje ze cie zatrzymali. Wez sie zastanow. I tak jestem wzorowym graczem [nosze baga, a nie plecak torchow] i to twoim zdaniem to jest ujma? Jestes slaby... zastanawia mnie tylko jedno, jak cie wychowywano....... @Down Kshaq? Ty bronisz cheaterow czy ja odnosze tylko bledne wrazenie? |
Moim zdaniem bot jest bot. Zawsze nielegalny, ale jednak pomaga grać, mimo tego, że innym graczom przeszkadza. Wszytskie możliwe oszustwa zawsze będą obecne z nami nie tylko w tibi, ale też w rl. Nie wiem po co dalej pisać to samo, że ktoś miał bota i wbił wysoki level i ktoś się czuje przez to pokrzywdzony i niezrozumiany przez cały świat. Nikt akurat nie miał pewności co do tego, że to bot, bo jeśli nawet go blokował to może jest tak głupi, że udaje bota. Zresztą nieważne. Boty były, są i będą.
@Cedric Skąd ty się wogle na tym ofrum wzięłeś. Wynoś się stąd, bo i tak mamy dużo noobów... |
ehh
Nieważne jak często zakłądałbyś takie tematy i jak długo byś to szlifował nie zlikwidujesz boterów, zawsze znajdzie się ktoś kto oszukuje i to jest normalne.
Nawet jeżeli Gm'owie banowali by każdą osobe u której podejżewają bota, bez dowodów zawsze znajdą się inni, którzy chcieliby wzbogacić się bez wkładania w to pracy. Dla mnie osoby używające botów są nałogowcami. Przecież gra się dla zabawy, a czy to iż gra toczy się sama sprawia przyjemność? Niezrozumiałe i przykre jednak również nieuniknione. |
Chocby nie wiem co to jestescie lepsi od wszystkich którzy używają boty, potępiacie ich i gadacie na nich że nie umieją grac(oczywiscie ci którzy robią anni na bocie też-.-)GM banuje odrazu jak ktos mu reportnie ze na rooku gościu uzywa cavbota, a teraz troche momyślcie w tych małych móżdżkach bo misie żygac chce jak znowu wam to tłumacze. Normalny gracz równie dobrze też może chodzic na rooku od miejsca do miejsca i nic nie mówic i omijac przeszkody, tak samo jak cavebot. I tu GM do k***y je****j nie ma żadnego cholernego powodu żeby zbanowac takiego gracza bo równie dobrze on może siexdziec itak chodzic sztywno jak i robi to za niego cavebot. Inna sprawa jak np. na mainie ktos ustawił cavebota irobi czary to bez problemu GM da bana. Może wreszcie zrozumiecie że GM raczej nie zbanuje ludzi, którzy na rooku uzywają cavebota-.-
|
Cytuj:
nie mam takiej ochoty bo po pierwsze tego bota nie mam. po drugie nie chce go mieć. po trzecie...lubie zabijac potworki :) a szczególnie własnie trole i minoski...zawsze jst taka cicha nadzieja ze znajdę silver amulet,bronze amulet lub poison dager... mam juz 4 silver amulety...a reszty jeszcze nie znalazłem. pozatym bot odbiera ci przyjemnosc gry...ja jestem gadatliwy i czasem lubie pogadac na Rl Chacie z ziomkami...nie tylko tobii...i to własnie w tym lubie...mozesz sobie grac i jednoczesnie pogadac o tym i owym. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bunco_909. |
Cytuj:
aaa jeszcze chciałem cos dodać....masz rację chodzę z plecakiem torchów...to tak z przymrózeniem oka ale jeeli nie mam pochodni kupuje dwie w miescie a potem zbieram na szkieletach...NIE uzywam ZADNEGO szitu zeby miec swiatło czy coś.... Chciałbym jeszcze odpowiedizeć do kolegi wyzej który twierdzi ze sam siebie nazwałem królem- to był rodzaj ironii, bo w taki sposób jest to odbierane,to własnie ludzie myslą sobie e JA mam sie za jakiegos króla i dlatego napisałem w taki ironiczny sposób. Za króla uwazałbym się jezeli osiągnąłbym z 40 level chociaz i znalazł poison dager... nie chodzi o to ze ktoś mnie przegoni...tylko o to...ze jakis prostak ....najprawdopodobniej dzieciaczek który włący jakiegos bota....osiagnie to samo i w końcu więcej odemnie. Na szcżescie spotkałem dzisiaj game mastera .....napisałem mu dwa nicki które uzywają botów. |
Cytuj:
|
@ten co o Adamie Cielochu pisał
Ma bana za macro, może to na rooku co jest prawdopodobne(niestety) albo ma hidden chara na mainie i afkowal-.-. I Nie mówcie że nie bo już takie przypadki widziałem. |
@down
to już dużo zmienia. Tak czy siak boty są niedozwolone |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dzieki bardzo za to co napisales. Wlasnei wyslalem raport :] mam nadzieje ze tym razem bedzie ban na IP |
Cytuj:
Powiedz mi, co mi mogą zrobić bez dowodów (co to za dowód, że napisałem na forum tibia.pl?, co prawda dowodem, że cheatOWAŁ - nie UJĘ - jest trwający ban). Pozdrów mamusię (nerwy puszczają, na tym forum jest mało osób, które mają jakieś pojęcie o tej grze) Bunco_909. |
Cytuj:
Uczciwosc? Nigdy sie nie oplaca, dopoki oszukiwac mozna i nie jest to karalne. Tak samo w zyciu nie ma frajerow co beda uczciwie zarabiac kase skoro mozna zarobic 100 razy tyle i nie zostac przylapanym przez policje. RGP? Hah tibia to juz niestety nie jest gra rpg, szachy bardziej przypominaja rpg niz tibia. Wiec zrozum do cholery ze nie oplaca sie grac uczciwie skoro mozna grac nieuczciwie i konsekwencji z tego powodu nie ma nigdy! Dla wlasnej satysfakcji? To wieksza satysfakcje sie ma z dobrego chara. Cytuj:
Cytuj:
A po drugie to ty grales kiedys na mainie? Mysle ze tak (mam szacunek dla rookstayerow i nie sadze ze moze nim byc noob ktory nie wiedzial ze sie na main wychodzi). wiec skoro grales na mainie, to chyba wiesz jakie sa tam problemy, nieprawdaz? Wiec po jaka cholere gm ma sie zajmowac rookiem na ktorym przecietny gracz spedza mniej niz 3 godziny? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Bunco_909. |
@Hybryda
Ehh... co ci przeszkadza w tym, że inni używają botów??Za bardzo się wczuwasz w grę.Nie czytałem wszystkich postów,ale moim zdaniem ciebie wkurza,że cheater jest lepszy od ciebie, że cię przegania.Zostały urażone twoje "ambicje" i aby dać upust trawiącej cię wściekłości zakładasz kolejny niepotrzebny temat na forum i tu pojawia się moje pytanie.Otóż po co to robisz??Aby się pochawalić charem??Czy aby pokazać,że ktoś cię przegonił tylko dlatego,że używal cheatów?? Cheaty były,są i będą i nic tego nie zmieni.Muszę przyznać,że ludzie piszący boty wzbudzają mój podziw, gdyż nie jest to łatwe zadanie. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:56. |