Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowa grafika do Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=796)

MatKus 07-10-2003 17:44

Nowa grafika do Tibii

Miłośnicy Tibii nie mogąc się doczekać update'u postanowili wziąć sprawy w swoje ręce i sami zrobili mały update. Zmienia on wygląd niektórych przedmiotów w grze. Dodatek ów został zamieszczony na stronie www.tibia.de, a dokładniej tutaj. Aby go zainstalować pobierz ten plik, rozpakuj plik tibia.spr do twojej tibii, i uruchom grę.
Nie jest to w prawdzie oficjalny dodatek, jednak prywatnie bardzo mi się podoba i gorąco polecam.

UPDATE

Pojawiła się wersja 1.11 nowej grafiki. Można go pobrać ze strony www.tibia.de, bądź bezpośrednio od nas, klikając tutaj .

Lord_Yabol 07-10-2003 18:14

Nowa grafa jest zaje... Podoba mi sie i bede jej uzywal przez caly czas :))

Sir_Szajba 07-10-2003 18:17

Ehh pare zeczy jkest do kmitu, ale gluwinie fajne ogolnie fjno mozna wyglad hero

Alchemiko 07-10-2003 18:40

w sumie, jakby ktos miall wyglad tych all przedmiotow po "updacie",
bo nie wiem,
czy "instalowac" to,
czy nie :-)

Sir Cinek 07-10-2003 18:47

Wie ktos czemu ta strona mi nie dziala????

hobson 07-10-2003 19:32

a ja uzywam

Mi sie podoba nowa grafa chociaz pewnie jeszcze nie wszystko widzialem. Ale najbardziej podoba mi sie to, że moj beho shield nie przypomiona juz muchomora, bo strasznie nie lubilem tej tarczy wlasnie z powodu wygladu, a bylem na nia skazany (i wciaz jestem). Poza tym wreszcie jest helm, ktory wygladem pasuje do psetu. Jak dla mnie w zasadzie to zmiany na plus. I jeszcze nowy beholder jest super, nie jakis latajacy glut. Tylko szkoda ze jak sie przebiore za hero, to ci co nie maja nowej grafy widza mnie jako cieciowatego kolesia. A jak ktos nie wie czy istalowac to niech sprobuje, to nie jet skomplikowane, zbackupowac plik i zastapic innym. Mogliby to uaktualniac i dodawac wiecej spriteow w miare czasu, np dodac luk, kusze i strzaly

Pozdrawiam

Michał 07-10-2003 19:59

NIOM

Grafa jest spoko ale tylko te dwarfy......:D

Lord_Yabol 07-10-2003 20:07

Przydaly by sie jeszcze jakies odglosy :))

Vartas 07-10-2003 20:25

grafa zjebana na maksa niepodoba mi sie lepiej jest bez tego upadade

Kabraxis 07-10-2003 20:39

Heh...

Moglby ktos zamiescic sreeny z new wyglad?? Plz!!
Z gory dzieki :D !!

Zaglada 07-10-2003 20:44

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kabraxis
Mowisz i masz =]

http://zaglada09.w.interia.pl/neutibia.jpg

Kabraxis 07-10-2003 20:46

Heh...

Zaglada cos ja go nie widze!! Prosze zrob new!! plz!!
?( ;(

Zaglada 07-10-2003 20:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Zaglada
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kabraxis
Mowisz i masz =]

http://zaglada09.w.interia.pl/newtibia.jpg
yh chyba teraz go nie zobaczysz =/

Hmm... albo missklick albo cos nie tak

W kazdym razie sorry

1jacho5 07-10-2003 20:57

co wypierdolony na maxa odrazu mi sie spodobal po wlaczeniu bede go zawsze uzywal

Kabraxis 07-10-2003 21:04

Według mnie...

.... to new wyglad jest wypas!!! Dziex Zaglada!! :D
Od teraz only new wyglad !! :D

Depformypleszer 07-10-2003 21:16

No wiec... grafa mi sie podoba. Zmienily sie pomieszczenia niektore, listy sa fajne i parcelki. Brass shield zajeioza ;] tylko z nim chodze. Dwu reczny wyglada fajnie tylko szkoda ze nie widac ze jest dwu reczny. Nie rozumiem tych czerwonych swiatelek u longsworda. Lopata moze byc ;] Spell book taki sobie, mi sie ten niebieski nie podoba strasznie. Lina jest pierwsza klasa, i buty tesz ;] Dzisiaj Nazg z FC pokazywal takiego zielonego Armora, poprostu zajebiocha. Palte Armorek przypomina mi tego z gry Ishar2: Messengers of Doom z czego jestem chlernie zadowolony. Wpadlem na roka zeby obejzec studded armor ;] Tesz fajny :D Toporki sie pozmienialy, wooden shild tesz spoko. Nie widzialem jeszcze potwora czy sie zmienil jakis czy nie... najbrdziej mi sie podoba wyglad krasnoluda ktory mozna spokojnie wprowadzi.c Pozdrawiam i dozobaczenia w Venore!

ArekP 07-10-2003 21:58

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez hobson
Mi sie podoba nowa grafa chociaz pewnie jeszcze nie wszystko widzialem. Ale najbardziej podoba mi sie to, że moj beho shield nie przypomiona juz muchomora, bo strasznie nie lubilem tej tarczy wlasnie z powodu wygladu, a bylem na nia skazany (i wciaz jestem). Poza tym wreszcie jest helm, ktory wygladem pasuje do psetu. Jak dla mnie w zasadzie to zmiany na plus. I jeszcze nowy beholder jest super, nie jakis latajacy glut. Tylko szkoda ze jak sie przebiore za hero, to ci co nie maja nowej grafy widza mnie jako cieciowatego kolesia. A jak ktos nie wie czy istalowac to niech sprobuje, to nie jet skomplikowane, zbackupowac plik i zastapic innym. Mogliby to uaktualniac i dodawac wiecej spriteow w miare czasu, np dodac luk, kusze i strzaly

Pozdrawiam

Powiedz dokladnie jak to zrobić bo ja jestem tępy i niekumaty.PLZ zamieśćcie instrukcje krok po kroku plz

Radello 07-10-2003 22:13

Nowa gragika jest spoko tylko czy ona nie zwieksza przypadkiem lagow??

n3m3s!s 07-10-2003 22:14

Najpierw kliknij TU . Nastepnie na dole stronki bedzie link do pliku. Pobierz go. Wklej pobrany plik do folderu docelowego Tibii (tam gdzie zainstalowales Tibie) Wyswietli sie komunikat Czy chcesz podminic pliki. Wciskasz tak (yes :)) , odpalasz Tibie i......masz nowy plecak, nowe parcele. A to dlatego ze wlasnie zrobiles maly upgrade :) Na koniec mowisz wow.

edit:
re.up
Nie zwieksza lagow bo ladowana jest z twojego kompa.
Poczytaj w dziale INNE. Tam jest podobny temat.

R.I.P. 07-10-2003 22:17

Może ktoś pokazać screeny z nowągrafiką? Zainstalowałem to juz sobie ale teraz nie da sie wejśc do gry... too many p.... a ja jestem tak bardzo ciekawy jak to wygląda :-)

Jeśli nie mozecie wstawić tego na forum to BŁAGAM wyślijcie mi to na maila! [email protected]

PozDRAwWiAm

hobson 07-10-2003 22:21

re up, czyli jak zainstalowac nowa grafe

Krok po kroku:

Krok pierwszy, nie wymagany:
Odnajdujemy w katalogu gry (zazwyczaj c:\program files\tibia) plik Tibia.spr i zmieniamy mu nazwe na Tibia.old albo cos podobnego. Przyda sie to, jesli okaze sie, ze stare grafiki kiedys nam beda potrzebne

Krok drugi:
Wypakowujemy plik ze sciagnietego ZIPa do katalogu gry

Krok trzeci:
Restartujemy gre. Jesli w trakcie zamieniania plikow gra byla wlaczona, moze sie wysypac lub nie beda widoczne zmiany

I mozemy ogladac nowy stuff, a wedlug mnie warto chociaz raz spojrzec.

EDIT
jej spoznilem sie z wyjasnieniami.

R.I.P. 07-10-2003 23:27

Zainstalowałem sobie ten nowy "upadate"... no i wreszcie udało mi sie dostać do gry... no ale ja nie lubie za bardzo zmian i nie podoba mi sie to nowe cudo... Chce to teraz zmienić na stare (tak jak było przed instalacją) ale nie zachowałem sobie nigdzie tego pliku, a boje się o to że jesli zainstaluje tibie na nowo to przepadną moje mapki które odkrywałem z takim wielkim trudem... :)

Moze ktoś udzielić mi rady jak mam to zmienić?

PozdrawiaM

Maniakk 08-10-2003 00:51

Przed zainstalowaniem na nowo tibii przegraj sobie gdzies z katalogu z gra wszystkie pliki z rozszerzeniem .map i po instalce przegraj je spowrotem do noego katalogu z gra. Musi dzialac.

Radello 08-10-2003 01:01

Ja tu nic niechem mowic ale ja bym juz zamkonl ten temat ale ja nie jestem moderatorem i nic nie ma do powiedzena to tu moderatorzy zadza :D

Gepard 08-10-2003 07:48

Super grafa!!! bede uzywal napewno:DDD!!!!!!!!

n3m3s!s 08-10-2003 08:29

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Radello
Ja tu nic niechem mowic ale ja bym juz zamkonl ten temat ale ja nie jestem moderatorem i nic nie ma do powiedzena to tu moderatorzy zadza :D
Oj nie wiem kto powinien sie zamknac. Nie pisz bezsensownych postow.Bo po co?!

Yonas 08-10-2003 09:43

Grafa jest zajebista . Ten co to stworzył ma łeb nie od parady. Wreszcie topór wygląda jak topór . A z resztą wszystki jest bardziej realne(mówie o przedmiotach) :)

Bambuko 08-10-2003 11:22

Mi to te krasnoludy zamiast facia sięnie podobają, kroasnolud sprzedaje paczki w thais, inne 2 krasnoludy trenują przed depo, nastepny pcha przed soba baga.. glupio troche.. jeszcze ten hero moze byc ale jak sie pojawi prawdziwy to jak go rozpoznam ?( a reszta jest super teraz najlepiej chodzic z jakimis slabymi tarczami brass, plate zeby tylko na nie popatrzec :D

Szumek 08-10-2003 11:46

http://republika.pl/szumek20/images/Nowy%202.JPG

http://republika.pl/szumek20/images/Nowy.JPG

Zrobilem dwa SS -y i wrucilem do starej grafiki nowa tez mi sie podoba ale narazie ale potrzebuje jeszcze paru dopracowan.

Bambuko 08-10-2003 13:04

Proponuję żebyś zrobiłe takiego samego screena jak ten z ekwipunkiem tylko ze stara grafa to bedzie do porownania
Tak jak w jakiś promocjach - przed i po zażyciu tabletek odchudzących:P

Jakubas 08-10-2003 13:46

czesc
Mam pytanie czy jak włacze ta nowa grafe to np inny gracz bedzie mnie widział jak np krasnoluda? Czy jak niewiem..... :D

Szumek 08-10-2003 13:52

Jezeli bedzie mial zainstalowany ten plik z nowymi spritami to tak.
Kazdy gracz widzi zmiane wtedy tylko gdy wlkei do katalogu tibii ten plik z nowymi spritami.

Bambuko 08-10-2003 14:00

No i to jest glupie normalny czlowiek ktory ma nowe sprajty nie przebierze sie za oblesnego krasnoluda ale jak nie ma a ja mam to on mysli ze wyglada jak ludek w pizamie a ja widze krasnala

Gavo 08-10-2003 16:12

NO to jest gupie te krasnale troche gupio wygladają a pozatym jak sie brać to już mogliby wszystko pozmienać a nie tylko polowe X(

Spider 08-10-2003 16:22

Tak jak wiekszosc z Was mi rowniez sie grafa podoba :D . fajne uczucie gdy widze sworda a mysle ze to jakas nowa bron :) . Niestety po looknieciu na ta ze nowa bron "rozczarowanie" :P . Moj Blue Robe przypomina pelerynke :D :D :D ,dlatego dla pomyslodawcow ogromne brawa :D i WIELKIE DZIEKI dla Nich :) .

p.l 08-10-2003 16:49

nowe grafiki są super (fajny ten gostek z pelerynką), ogólnie cały runsztunek: zbroje, bronie zaczęły wyglądać rpg-owo (np. brass shield, mace) a nie jak dodatki do lalek. Ale mam kilka zastrzezeń: po pierwsze ten kraś zamiast rycka, mogli troche zsakwować torbę (żeby do plecaka pasowała), no a tak wogóle to zbierając loot co drugą rzecz muszę "identyfikować" bo teraz nawet leather czy studded wygląda jak porządny eq

Lord Czaja 08-10-2003 18:31

a czym mozna edytowac grafike? chcialbym dostosowac ja do swoich wymagań :P

MatKus 08-10-2003 18:33

Lord Czaja : Wystarczy rozpracować format pliku tibia.spr i rozpisać który sprite jest od czego (jest tego prawie 4,5 tyś) teraz wystarczy napisać swój packer do spriteów i już masz własną grafikę.
Bo gotowego programu nikt puki co nie udostępnił.

Arbuz 08-10-2003 18:47

Nowe elementy grafiki w Tibii sa bardzo fajne. Moim zdaniem moglliby darowac sobie "dodatkowe" postacie bo oprocz tajemniczego ktosia w pelerynie ktory jest miodzio to krasnal u chlopakow i "elfka" u dziewczynek sa zmasakrowane. No i brakuje mi pierwszego avatara w "zestawie dziewczynek" niestety zostal zastapiony pseudo-elfka . Poza tym miodzio , do tego stopni ze czasem nie wiem czym to cos co widze teraz bylo wczesniej :].

Fajnie by tez bylo zeby CIP dolaczyl to do oficjalnego releasu i nie oglosil za pare dni ze jest to nielegalne a w srodku jest wirus (ew glosy sprzeciwu, smiech itd. itp. prosze zachowac dla siebie. Wiadomo raczej wielu ludziom ze w olikach graficznych mozna zamiescic kod programu.) Miejmy nadzieje ze nikomu az tak nie zalezalo na tym zeby pokusic sie o robienie tak dopracowanej grafiki/fortelu po to zeby przejac co lepsze sprzety z postaci.

Nie mniej jednak chcialbym zobaczyc pliczek z tym dodatkiem umieszczony na stronie Tibia.com lub ew jakis komentarz.

Balien 08-10-2003 20:38

Potwory...

Czy potwory jakies ulegly zmnianie, jak tak to kture (screena prosze) albo tylko powiedzcie kture.

moge zmienic struj w krasnala, a czy moge w cos innego np. elf, albo cos takiego

z gury thx ( GRATZ tym co to zrobili )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31.