Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   666 - koniec świata ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80007)

gy_ver 05-06-2006 20:47

666 - koniec świata ??

czy to już jutro ?? własnie jutrzejszy dzień jest wyjątkowy, data jaka będzie na twoim kalendarzu to właśnie 06.06.06.
Zobaczymy co się będzie działo rano o godzinie 06:06 sekund 06.
Mamy się obawiać, spekulować czy to tylko przypadek i nic się nie stanie ...
Co Wy o tym sądzicie, piszcie i się zastanawiajcie.

Edit 1:
Powiem tylko tyle ze pisałem to wczoraj pod wpływem... :p nie powiem czego.
Sam nie wierze ze coś się stanie,
chciałem tylko znać wasze zdanie i opinie na temat tego dnia.

Lasooch 05-06-2006 20:50

Nie sądzę, żeby to było jutro. A jutro jest według katolików 06.06.06, bo islamiści mają rok chyba 1400 któryśtam... a skoro w bardziej szatanistycznym roku 666 nie było końca świata, to czemu ma być teraz?

Wald_Kerius 05-06-2006 21:01

O ile się orientuje to jutro jest 06.06.2006, a nie 06.06.06. Tysiąc lat temu tego samego dnia był 06.06.1006 i nic się nie stało. Nie widzę żadnych powodów aby łączyć jutrzejszą datę z końcem swiata. W Biblii jest mowa o trzech szóstkach a nie o dwójkach czy zerach. Po drugie 666 jest symbolem szatana, a nie końca świata. Pamętaj, że jak nastąpi koniec świata, to z Nieba zstąpi na ziemię Bóg aby dokoac sądu, a nie diabeł. Więć utożsamianie liczby 666 z końcem świata według mnie nie ma sensu. Prędzej nastąpi to już w 2012 roku niż jutro.

Jeżeli się mylę poprawcie mnie, bo dawno Biblii nie czytałem.

@Bodziu
Masz racje, tylko pamietaj, że to wszystko ma się łączyć z przyjściem Chrystusa, a nie szatana. 666 to jest symbol szatana.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bodziu
I tak szatan przychodzi do nas codziennie. A data 06.06.2006r może coś znaczyć jedynie dla Satanistów.

Nic dodać, nic ująć...

Straznik Monopolowego 05-06-2006 21:05

Szczerze to nie mial bym nic przeciwko bo i tak i tak mnie rodzinka zajebie za oceny a wiec czy teraz czy pod koniec czerwca leci mi to :P
A tak na powaznie duzo bedzie jeszcze takich tematow ile to ja juz tych forumowych koncow swiata przezylem moze jestem nieznliszczlny ??:>

Bodziu 05-06-2006 21:11

Bzdury.
Przeczytaj sobie ważne fragmenty z Pisma Świętego na ten temat. Nie zapomnij o Apokalipsie Św. Jana.
Poza tym koniec świata ma nastąpić w najbardziej nieoczekiwanym przez nas momencie.
Zbliżanie się końca świata mają symbolizować różne tragedie, katastrofy, wojny, nawrócenie narodu żydowskiego itd.

@Wald_Kerius
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wald_Kerius
@Bodziu
Masz racje, tylko pamietaj, że to wszystko ma się łączyć z przyjściem Chrystusa, a nie szatana. 666 to jest symbol szatana.

I tak szatan przychodzi do nas codziennie. A data 06.06.2006r może coś znaczyć jedynie dla Satanistów.

Ignatius Fireblade 05-06-2006 21:17

Ehh... ludzie... Były już 666, 1666... Ale również 777 i 1777... Co sie wtedy wydarzyło? nic. Cóż, jutro ma nowy Omen wejsć do kin... I kto wie, moze narodzi się Dziedzic? :]

Pacek 05-06-2006 21:31

taaa zapewne to nastąpi jutro tylko o której godzinie bo na przykład w japoni ta data już jest od kilku godzin a w stanach bedziezie za jakieś 14więc jak to jest z tą datą? średnio raz do roku słysze o końcu świata i jakoś jeszcze sie nic nie stało, jeśli ludzie tak będą przewidywać te końce to w końcu trafą [;

Rybzor 05-06-2006 21:36

Takk!!! to jutro! musze szybko isc zrobic wkoncu tegoo anni zanim koniec swiata bedzie!! dajcie mi dobrego bota przed północa!

morwi 05-06-2006 21:43

bzdura, kolejny zwykły dzień
btw. co w nim takiego niezwykłego? -.- 06.06.2006

Lasooch 05-06-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
btw. co w nim takiego niezwykłego?

Hm, "Omen" wchodzi do kin? ^^'

Ignatius Fireblade 05-06-2006 21:48

Eh... Jak juz, to czytaj to tak:

SZÓSTY dzień SZÓSTEGO miesiąca SZÓSTEGo roku.

Is it clear?

morwi 05-06-2006 21:49

@lasooch
hmm... no i co? :P jakby wszedł 07.06.2006 to co? pewnie tematu by nie było bo o jedną szóstke w dacie jest za mało

Bodziu 05-06-2006 21:51

@up
23.46 KB + 13.26 KB = 36,72 KB

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
bzdura, kolejny zwykły dzień
btw. co w nim takiego niezwykłego? -.- 06.06.2006

Właśnie nic niezwykłego pomijając to że jutro jakimś cudem będę miał wolne :browar:
Ale dzisiaj jeszcze trzeba przemęczyć i o 21:30 jechać do pracy. Dobranoc :p

@down:
Nie jest jeszcze tak źle...
A tak a propos masz 24.65 KB (25243 bajtów) w podpisie :)

@Morwi & Nekromanta ja po prostu nie chcę żebyście mieli o 1 ostrzeżenie więcej :p

Ashlon 05-06-2006 21:57

A wiecie, jaki jest znak ulepszonego Szatana? 777...
To forum chyba zaczyna schodzic na psy...

Tasior 05-06-2006 22:04

A w 1666 spłonął Londyn, to napewno nie przypadek!1

@down
Nie bierz wszystkiego tak serio, szczególnie w takich tematach.

Ignatius Fireblade 05-06-2006 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A wiecie, jaki jest znak ulepszonego Szatana? 777...
To forum chyba zaczyna schodzic na psy...

Aż mi ciebie szkoda =.= 777 oznacza Boga.
3 - święta cyfra
7 - nieskończona doskonałość
1 - wszystko <interpretacja dowolna>
7-1 = 6 -> nieskończona pustka, zło...

Lepiej?

Ryłek 05-06-2006 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Hm, "Omen" wchodzi do kin? ^^'

I 'nowa' płyta Behemotha. Nie zapominaj o tym! ;]

Wszyscy zginiemy... ta... jasne...

Dr.Unknown 05-06-2006 22:17

Jak to mawia moja głupawa siostra - "ci.pa rakieta", a nie koniec świata.

Vanhelsen 05-06-2006 22:18

BYł bym wdzięczny za dodanie następującej sondy (tłumaczenie z pewnego forum o MTG):

a) Nic się nie wydarzy
b) Omen wejdzie do kin
c) Nie jestem pewny, ale to bedzie coś złego...
d) Sekty masowych samobójców popełnią masowe samobójstwa
e) APOKALIPSA!!!
f) Trafię SZUSTKĘ w totku :D

Ville 05-06-2006 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gy_ver
czy to już jutro ?? własnie jutrzejszy dzień jest wyjątkowy, data jaka będzie na twoim kalendarzu to właśnie 06.06.06.

Rotfl & Owned
Temat pretendujacy do miana "Tematu roku" w dziedzinie "Pisze tylko po to zeby byl temat ale nie mam o tym zielonego pojecia!!!!!"

Slyszalem rozne wersje jutrzejszego dnia ale zeby koniec roku byl to nigdy... nawet wczoraj w "Nie do wiary" mowili o 2012 a nie o jutrze.
W moim (moze "Mojim", to forum tworzy nowe trendy -.-) mniemaniu jedyne co moze sie wydarzyc to atak pijanego "satanisty" na jakies dziecko albo samobojstwo.

Dan the Automator 05-06-2006 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gy_ver

Stanie się.
Wychodzi nowa płyta \m/ Behemotha \m/ która SKOPIE WAM DUPY!
Nic ważniejszego jutro nie bedzie, ah, bedzie jeszcze narodowy dzień skopania dupy wszystkim emo, więc jak spotkacie jakiegoś emo, dajcie mu w twarz, jutro jest to dozwolone.

Dr.Unknown 05-06-2006 22:30

Cytuj:

Nic ważniejszego jutro nie bedzie, ah, bedzie jeszcze narodowy dzień skopania dupy wszystkim emo, więc jak spotkacie jakiegoś emo, dajcie mu w twarz, jutro jest to dozwolone.
Pwn, dzięki za przypomnienie ;d.

Dan the Automator 05-06-2006 22:33

Nie zapomnijcie, to ważne!
http://i24.photobucket.com/albums/c4...ez/Emo-Day.jpg

styku 05-06-2006 22:46

@Wieszok:
Grasz w MtG ty szatanie? Mnie za to ostatnio ksiadz gonil ^.-

Mam nadzieje ze to nie jutro, bo ciocia mi obiecala ze pojdziemy do wesolego miasteczka :baby: :cup: (hehe, byl ktos kiedys w Six Flags?)
Rzeczywiscie temat dosc zabawny.

Ghost Nieudany 05-06-2006 22:49

Tak sobie myślę...

Czy wam ktoś wycinał mózgi przez cesarskie cięcie przy porodzie, że wymyślacie takie kosmiczne fanaberie? "Przewidziałem koniec świata, ale jestem fajny, będzie w dzień, gdzie będą same zera i szóstki!111"

@Dobo
Musiałbym dawać każdemu kolesiowi z ulicy w mordę, nieco mi się nie kalkuluje. :p

Ashlon 05-06-2006 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Tak sobie myślę...
Czy wam ktoś wycinał mózgi przez cesarskie cięcie przy porodzie, że wymyślacie takie kosmiczne fanaberie? "Przewidziałem koniec świata, ale jestem fajny, będzie w dzień, gdzie będą same zera i szóstki!111"

Z tego i tak mozna sie posmiac, a juz zaczynaja sie tematy "ile wyciskasz?", "wasza sprawnosc fizyczna", "ile masz pryszczy na tylku"?
Cytuj:

@Dobo
Musiałbym dawać każdemu kolesiowi z ulicy w mordę, nieco mi się nie kalkuluje. :p
Nie kalkuluje sie dlatego, ze cie reka zaboli, czy dlatego, ze ci ta reke ktos zlamie? ;)

@ktostam : tak, wiem, ze liczba 7 oznacza Boga. W takim razie, inne pytanie - jaki jest znak Szatana z Tesco? A! 666.9! Koniec swiata bedzie, jak bedzie.

Ghost Nieudany 05-06-2006 23:18

@Nekromanta
Emo miałby mi złamać rękę? :D

$corcerer 06-06-2006 00:05

tak, ale tylko o godzinie 6:06. Jak prześpisz to będziesz musiał sobie poczekać.

geez, ludzie, nie wiem czy wy wiecie, ale w historii byl tez rok 666, i jakos nic sie nie stalo...

Bambuko 06-06-2006 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ignatius Fireblade
Aż mi ciebie szkoda =.= 777 oznacza Boga.
3 - święta cyfra
7 - nieskończona doskonałość
1 - wszystko <interpretacja dowolna>
7-1 = 6 -> nieskończona pustka, zło...

Lepiej?

6 to nie pełne 7 i oznacza człowieka, który jest stworzony tylko na podobieństwo Boga.

Karrith 06-06-2006 00:09

a ja jutro na 6 lekcji mam zastepstwo...to tez cos oznacza??

styku 06-06-2006 00:21

Cytuj:

6 to nie pełne 7 i oznacza człowieka, który jest stworzony tylko na podobieństwo Boga.
Owszem, i z tego co pamietam, 666 to liczba czlowieka... Zuuuuooooo.
A, zapomnialem, to bardzo prawdopodobne ze bedzie apokalipsa, na ziemie zszedl ANTYCHRYST! Albo kilku antychrystow. Zreszta coraz wiecej ich schodzi (CipSoft, mangowcy, metale(rowniez tokio hotel! \m/), ci co nie ubieraja beretow and much, much more!)
Ale naszczescie nasz kochany Roman Giertych wprowadzi obowiazkowa religie dla szkol, matury z religii, moherowe t-shirt'y ulubionych zespolow, i wogole bedzie lepiej!

Vanhelsen 06-06-2006 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
[...]wczoraj w "Nie do wiary" mowili o 2012 a nie o jutrze.
[...]

Sorry, ale jak ostatnio w NDW leciało o 2012 to było "w nastepnym odcinku" - "Za 50 lat zabraknie na swiecie ropy i gazu!".
Za przeproszeniem, ale skoro za 7 lat ma być koniec świata to ja mam gdzieś ropę i gaz :D:D:D

A tak z innej beczki, zagadka:
Jeśli jutro (dzisiaj) 6 dnia, 6 miesiąca 2006 roku w 6 osób pujdę do Totka i każda z tych osób skreśli 6 liczb to jakie mam szanse na trafienie szóstki? ;)

@Karrith: jeśli to religia to kto wie ;)

Bosky 06-06-2006 02:30

A ja urodziłem się 16-06-1976 , czyli co?? Mam w dacie urodzenia trzy x6=666.To niby co znaczy? Jestem zesłańcem apokalipsy ?? Nie wierze jakieś bzdury i z całym szacunkiem dla twojej osoby,nie wkręcaj sie w jakieś dziwne wizje o końcu świata ( osobiście jestem nie wierzący i szczerze wali mnie to co sie "potem stanie",bez urazy dla chrześcijan).Jak to mówił "grucha"z "chłopaki nie płaczą" , " Nie wierze w duchy,podwodne cywilizacje i reinkarnacje"(jakoś tak).

Boguś Linda(w PSY1)-- " A KTO UMARŁ TEN NIE ŻYJE"

Wald_Kerius 06-06-2006 06:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
tak, ale tylko o godzinie 6:06. Jak prześpisz to będziesz musiał sobie poczekać.

OMG jest 6;14, zaspałem ;/ Musze czekać kolejne tysiąc lat ??

Gallar 06-06-2006 07:29

Oh, yeah - HELL \m/
Apokyalypsa !11
A my dziś z kumpelami będziemy na stosie nauczycieli palić, o!
I wogóle, zrobimy 'koniec świata' :!

@Tak bardziej na serio: gdzie tam koniec świata... ;p

Misza 06-06-2006 08:55

Cytuj:

W moim mniemaniu jedyne co moze sie wydarzyc to atak pijanego "satanisty" na jakies dziecko albo samobojstwo.

Albo bonusowy odcinek mojego fejka, o!

Vil 06-06-2006 10:23

koniec swiata z przyczyn technicznych nie wystapil.

Ville 06-06-2006 10:59

- Houston mamy problem.
- Co jest?
- No jak to co? Znowu przespalem okazje do rozwalenia tej zakichanej Ziemii...
- Ku... znowu? Eh no to do zobaczenia w 2012.

@down
jakas polka przepowiedziala!!!!!!111oneone
w nie do wiary bylo :<
jak mozesz nie wiedziec o nadchodzacym kataklizmie?!

Grue 06-06-2006 11:38

Cytuj:

- Houston mamy problem.
- Co jest?
- No jak to co? Znowu przespalem okazje do rozwalenia tej zakichanej Ziemii...
- Ku... znowu? Eh no to do zobaczenia w 2012.

Czemu w 2012? Jakis wróżek tak przepowiedział? mam nadzieje ze do tego czasu bede jeszcze w wojsku :P

Chessterr 06-06-2006 11:57

Dla mnie wogle liczba 666 to jedna wielka bajka. Ktoś cos wymyślił, komuś się spodobało. No i ochrzcili jako liczba szatana.
A może to same szatany zeszły na ziemie i powiedziały ,że to ich liczba???
PS. Słowo szatan pisze w liczbie mnogiej po szatany to zbuntowane anioły. (Jakby ktoś nie wiedział)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:00.