Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Co najlepsze na kase ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80149)

Samarison 06-06-2006 20:46

Co najlepsze na kase ?

Właśnie kupiłem sobie Premium Account i do jutra powinienem go mieć. Nie wiem kogo wybrać do zbierania kasy (kto ją będzie najszybciej zbierał) czy Paladyna, Maga czy Rycerza dlatego iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.

Więc jak radzicie ? Przypominam to postać od kasy !

Lasooch 06-06-2006 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Samarison
Właśnie kupiłem sobie Premium Account i do jutra powinienem go mieć. Nie wiem kogo wybrać do zbierania kasy (kto ją będzie najszybciej zbierał) czy Paladyna, Maga czy Rycerza dlatego iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.

Więc jak radzicie ? Przypominam to postać od kasy !

Druid nadaje się do późniejszej gry - vide Hesperides. A co do postaci, to chyba ryckiem się najłatwiej zarabia (ale nie jestem pewien).

Martha 06-06-2006 21:03

Moim zdaniem najlepiej w tej sytuacji będzie sobie radził knight, ponieważ nie trzeba wydawać na niego zbyt dużej ilości pieniędzy. Palek zdecydowanie odpada (koszt strzał i bełtów). Knightem wystarczy nabić ok. 15-20lvla i można zbierać loota (skille są w tej sytuacji mało ważne aczkolwiek zawsze będzie szybciej jeżeli wytrenujesz lepsze :)). Do zbierania loota proponuje wieże z minoskami (nie pamiętam jej nazwy :p) na pólnoc od darashii. Szybki resp, i jeżeli masz wykonanego postmana to naprawde można się dorobić :p Jedyne co to odradzam poziom -2 bo tam się robi niebezpiecznie, chyba że bardziej rozwiniesz postać..

Shinjix 06-06-2006 21:11

Cytuj:

iż Druid pózniej nie nadaje się do gry min. brak Energy Wave i Ultimate Explosion.

Ale ty chlopie malo wiesz...
Ze niby drut sie nie nadaje, bo nie ma UE? Najlepsza profesja do zbierania kasy jest drut. Najchetniej zabierany na hunty, dzieki czarowi "exura sio" i mocy IDENTYCZNEj (tak, identycznej) jak sork. UE i E Wave to male straty. Przydaje sie tylko przy anni i "dla popisu", lub gdy nie masz co z mana zrobic. Znam kilku high level druidow i gra sie im bardzo dobrze. Nawet teraz nie zmieniliby profesji na sorka, gdyby mieli taka mozliwosc.
IMH najlepsza profesja do kasy jest druid. Zarobisz nim najwiecej w najkrotszym czasie.

Metal Master 06-06-2006 21:26

@Shinjix
Dokładnie ...
@Topic
Według mnie Druid/Knight ale Knight więcej bo w tym czasie jak Druid zrobi 1 bp UH = 3k to Knight może o wiele więcej zebrać kaski , ale wybór należy do Ciebie .

~Metal .

KonioMaster 06-06-2006 21:31

Shinjix wypowiedział swoje następne mądre słowa.

Co to tematu to 2 profesje się liczą knight i druid. Drut może wyciągnąć więcej kasy gdyż dajmy na to takie mintwalin>2monki i robimy uhy. Kasy więcej niż knight gdyż lootbag to praktycznie to samo a jeszcze produkuje uhy.
Jak jednak wogule nie postrzegasz druta jako postać do grania( co jest bardzo dużym błędem) wybierz knighta chyba że ci się nie chce lootować to sorcecera.
Teoretycznie sorc może robic to samo co drut wyżej ale jednak wychodzi mu na tym mniej kasy.
Dziękuję.

Pietru 06-06-2006 21:37

Paladyn nie poniewaz zbyt duze koszty boltow(przynajmniej na poczatek i pozniej).Rycek musi miec dobre skile zeby dobrze zarabiac czyli musialbys go troche pocwiczyc.Dla Ciebie najlepszym rozwiazaniem bedzie mag lub druid.
Eq nie musi byc bdb.Czary?Moga byc tlyko najbardziej przydatne czyli okolo 10.Problem jest z Capavitym ale zawsze mozesz robic lootbagi.:DA pozniej runy szegolnosci druidem uhy, ktorych na rynku jest malo i zawsze znajdzie sie kupiec nawet za 3,2k.

Samarison 06-06-2006 22:15

Ale mam pytanie co do Knighta / Druida / Sorcerera ponieważwg. mnie druidem sie nieda robić ani i nigdy filmu nie widziałem czy kto wie jak on to wykonuje a do knighta jestem na serv non - pvp i co ze skilami a do sorca co sier bardziej pozniej oplaca sorc czy druid do normalnej gry ?

KonioMaster 06-06-2006 22:29

Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem.
Btw. po 1 wbij 100lvl.
Do zarabiania kaski knightem nie trzeba dużych skillów. Spokojnie wyrobisz z 45/45 na senji na samych mino(może przesadziłem nie czepiajcie się).
Do normalnej gry drut czy sorc nie będę się zbytnio wypowiadał gdz moje największe osiągnięcię tymi postaiami to 30 lvl druidem. Jednak ja osobiście wolę druidów przez ich sio voridian :D

Samarison 06-06-2006 22:42

ja mialem na mysli normlana gre i przy tym tez zbieranie kasy wiecie o co chodzi ze grasz normalnie jak bys gral tylko dla gry a przy tym duzo kasy miec

KonioMaster 06-06-2006 22:46

Knight.<^>

Samarison 06-06-2006 23:31

A jak myślicie co lepiej wziąść do gry takiej na dłuższy dystans sorc czy druid bo już miałem druida na 33 bez pacc a tera od 8 lvl-a zaczynam i chyba lepiej sorca z tego powodu ze ogolnie ma wiecej ofensywnych a ja je wole tera tylko dylemat najt na skill paccu czy sorc; /

KonioMaster 06-06-2006 23:37

Weź sorca bo widze żę ci się podoba. Sorc jest dobry choć wolę drutów ale do sorców nic nie mam teżsą potrzebni.

Vil 06-06-2006 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KonioMaster
Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem.

Palki na 120 levelach czasami nie wyrabiaja z uhaniem a ty chcesz sorcem z sd strzelac ? =.=

Jedyna sprawdzona dzialajaca metoda ( o ktorej pamietam, bo zdaje sie Ne'roox zrobil anni ale nie mam pojecia w jaki sposob ) to wejsc z 3 sorcami i przeczekac masowe UE. Osobiscie mam inna koncepcje, ale watpie czy znalazlby sie ktos wystarczajaco szalony zeby tego sprobowac.

Samarison 06-06-2006 23:47

Cytuj:

Weź sorca bo widze żę ci się podoba. Sorc jest dobry choć wolę drutów ale do sorców nic nie mam teżsą potrzebni.

Może UE i E WAVE jest nie ważny ale popatrz ile tracisz przydatnych run np. Energy Bomb lub Magic Wall to jest bardzo przydatne a do tego SD zawsze se możesz zrobić a Sorcem lub Druidem częściej MF używasz a do tego ten ostatni wand sorca na guardach to rzeźnia !

KonioMaster 06-06-2006 23:58

To tak.
Panie Vil-Ekipa Taifuna Devilrego na anni pruła z sdków. Trwało to bardzo krótko(1z nich padł) Nawet jeśli to jeszcze zostaja bursty i normalne rozwiązanie anniego.
Tak wogule to niegadajmy tutaj o annim tylko o jego voc.

Co do run to można przecierz kupic te runy prawda?? Na 70% nie bedziesz kupował czaru na nie i masowo produkował.
Inferno racja na guardach rzeźnia ale taki drut może tępic sobie dski bez hmm.
Obydwie profesje mają swoje zalety i wady -wybierz tą która chcesz . Kuniec

Vil zmieniłeś avatara??

Samarison 07-06-2006 00:13

Masz racje ale ja mam nawyk że niekupuje run bo są drogie wole pozbierac do 2k w 10 minut i kupić sobie czar na magic wall i zrobic z 5 run a popatrz jak mi sie to przyda a co do ds-ów mag ma cosmic a druid niestety zamiast ognia przedostatnią ma trującą :(

KonioMaster 07-06-2006 00:34

Ja wolę druida. Ty wolisz Sorcerera. Ja będe grał drutem ty sorcem. Weź tego kogoś kim chcesz grać, kogo wolisz.
Nie potępiałem twego wyboru tylko twoje argumenty.
Temacik do zamknięcia.

Samarison 07-06-2006 00:35

Nie chodzi o to mam wielkie wątpliwości knight czy sorcerer bo wiecie knight skille a sorcerer wolno lvl na początku i runek do 23 nie moge robic...

Shinjix 07-06-2006 01:16

Cytuj:

Może UE i E WAVE jest nie ważny ale popatrz ile tracisz przydatnych run np. Energy Bomb lub Magic Wall

Z rownym powodzeniem mozesz zrobic bp UH, sprzedac i kupic dane runy od jakiegos sorka.

Cytuj:

to jest bardzo przydatne a do tego SD zawsze se możesz zrobić a Sorcem

SD na hunty sie kupuje... Nie sadze, zebys sam sobie zrobil, powiedzmy 60 bp SD na demon hunt. Chyba, ze chcesz je robic miesiac... Sork zarabia na SD, a Drut na UH. Druid wychodzi na tym -chcąc, nie chcąc - lepiej.
Cytuj:

lub Druidem częściej MF używasz

Nie wiem na jakiej podstawie to powiedziales... Chyba zaczynasz wymyslac... MF tak samo uzywasz sorkiem, jak i drutem. PRzewaznie na mana shielda, lub gdy expisz z exori vis.
Cytuj:

a do tego ten ostatni wand sorca na guardach to rzeźnia !

Na guardy rownie dobrze mozesz isc z Volcanic Rodem. Podobny efekt.

Cytuj:

a sorcerer wolno lvl na początku

MUAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH.... no comment... MUAHAHAHHAHAHAHAH
Do 30 levela z wandami expi sie najszybciej. spokojnie w 1 dzien mozesz zrobic 20, zakladajac, ze masz sorka/druta na 8 levelu.

Cytuj:

Masz racje ale ja mam nawyk że niekupuje run

Z takim nawykiem odpuść sobie gre postacią magiczną, powyzej levela 40...

Cytuj:

Anni się da. Na dużym lvlu kiedy masz trochę więcej hp niż na 100 lvl. Albo bursty albo walisz sd i wyrabiasz z uhaniem
Nie sadze, by osoba, ktorej tyczy sie temat zdobyla kiedykolwiek chociaz level 100...

Vil 07-06-2006 01:43

Cytuj:

Vil zmieniłeś avatara??

dziwne, nie ?

Samarison 07-06-2006 06:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
Z rownym powodzeniem mozesz zrobic bp UH, sprzedac i kupic dane runy od jakiegos sorka.

SD na hunty sie kupuje... Nie sadze, zebys sam sobie zrobil, powiedzmy 60 bp SD na demon hunt. Chyba, ze chcesz je robic miesiac... Sork zarabia na SD, a Drut na UH. Druid wychodzi na tym -chcąc, nie chcąc - lepiej.
Nie wiem na jakiej podstawie to powiedziales... Chyba zaczynasz wymyslac... MF tak samo uzywasz sorkiem, jak i drutem. PRzewaznie na mana shielda, lub gdy expisz z exori vis.
Na guardy rownie dobrze mozesz isc z Volcanic Rodem. Podobny efekt.

MUAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH.... no comment... MUAHAHAHHAHAHAHAH
Do 30 levela z wandami expi sie najszybciej. spokojnie w 1 dzien mozesz zrobic 20, zakladajac, ze masz sorka/druta na 8 levelu.

Z takim nawykiem odpuść sobie gre postacią magiczną, powyzej levela 40...

Nie sadze, by osoba, ktorej tyczy sie temat zdobyla kiedykolwiek chociaz level 100...

Dobra w prawie wszystkim mnie źle zrozumiałeś ale dobra ;]

Samarison 07-06-2006 06:49

Aktualnie wybieram sorcerera mam juz PACC dzięki firmie DROM i jutro pewnie już bedzie z 22-23 lvl ; ]

=Pekin= 07-06-2006 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
Ale ty chlopie malo wiesz...
Ze niby drut sie nie nadaje, bo nie ma UE? Najlepsza profesja do zbierania kasy jest drut. Najchetniej zabierany na hunty, dzieki czarowi "exura sio" i mocy IDENTYCZNEj (tak, identycznej) jak sork. UE i E Wave to male straty. Przydaje sie tylko przy anni i "dla popisu", lub gdy nie masz co z mana zrobic. Znam kilku high level druidow i gra sie im bardzo dobrze. Nawet teraz nie zmieniliby profesji na sorka, gdyby mieli taka mozliwosc.
IMH najlepsza profesja do kasy jest druid. Zarobisz nim najwiecej w najkrotszym czasie.

Nom po updajcie któryms tam druid dla mnie był lamą. lecz teraz kiedy exzura sio kosztuje 80 many, jejciu ... o boshe ... przeciez to taki + mozesz leczyc kogos chcesz za 80 many ( 80 many to nic prawie ) o mocy leczenia bardzo duzej !!

Vision 07-06-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin

27 (sprawdzalem w ostatnia niedziele)

Mowisz ze w 1 dzien wbiles z 8lv-27 lv...A wiec moje pytania to:
1.Sorc czy drut?
2.Ile godzin Ci to zajelo?
3.Jaki m lv miala ta postac?
4.Ile Mf/runek zuzyles (jesli w ogule) na wbicie 27 lv?
5.Ostatnie pytanie.. :> Roty/Larvy a moze inne potwory?

Samarison 08-06-2006 09:49

hmm... moj best to z 8 na 18 bez wandów ; p czy tam z 8 na 16; ] a jak ty umiesz lepiej to powiedz jak ! ; ] moj sorc teraz ma 16 lvl i jak pozniej niebde duzo zarabial robie knight bo mam serv non-pvp a palek bez skilli(brak monka) to wałek a najtem to wiecie roty na pacc-u :P

osik 08-06-2006 21:03

:) KNIGHT zeby dobrze nim zarabiac musisz poskilowac
do skili po 70 a to troche czasu pochłonie:)
:) PALADIN podobnie jak knight tesz musi skilowac gdzies do 70 i malo zarabia do 20 levela a wienc jak ty chcesz szybko i durzo kasy w krutkim czasie zarobic to pal nie dla ciebie:)
:) SORCERER fajnie kase zarabia od 13 - 19 levela gdyrz 3 ruszdzka sorka to wali z pojsona a z pojsonem na fajne potworki nie pochodzisz:)
:) DRUID od 13 levela zarabia niezle kase ja od 13 do 20 levela zarobilem
nim 35 k plus desert to razem 45 k :)

wienc jak dla ciebie to druid najlepszy :)

Samarison 08-06-2006 21:40

LOL ? niby jak jak ja sorcem jade na rotach mam już 19 lvl i bez deserta mam dopiero 7k ...

Lasooch 08-06-2006 22:26

Cytuj:

LOL ? niby jak jak ja sorcem jade na rotach mam już 19 lvl i bez deserta mam dopiero 7k ...

Oj bo wiesz, tego, te 28k Ci jutro do kieszeni wpadnie ;>

A Vil faktycznie widzę avka zmienił oO ^^

A ja wreszcie po tych 4 miechach na forum jako Lasooch dałem sobie avka... ba, zaszalałem! Nawet userbar jest! xD

KorinaS 08-06-2006 22:38

Zdecydownaie ..... Drucik :P luc knajt lecz z kanjtem to torszke gorzej jeżeli nie jestes doswiadczonym graczemto lootbagi sprawia ci nielada problemu wiec lepiej Drut wbic na lvl robic UH sprzedac soul pointy na dwarfach lub rotach i tak cale zycie ;] a jak chcesz rozwinac posatc to zdecydowanie sorc + PACC to najlepsza profesja z UE i Energi Wave lub produkcja SD :baby:

Samarison 08-06-2006 23:33

widac ze sie znasz -.- bardzo duzy problem loot bagi to najwiekszy nie ?

Mózgu 11-06-2006 21:41

Jeżeli chcesz robić sobie takową postać do zarabiania to wybierz najlepiej knighta albo druida. Wiadomo druidem jak zrobisz 24 lv to łapiesz blanki, foodzik i klepiesz uhy :) , knightem zaś możesz wbić tak z 20 lv niezbyt duże level i szusować na jakieś przybrzeżne ciekawe miejsce i robić lootbagi. Palladyn za duża starata na bełty i strzały, a mag na nie wytwarza tak dobrze sprzedających sie run jakim są uhy wytwarzane przez druida

Xinusar 16-06-2006 12:51

Druid...

Dla mnie najlepszy jest Druid, ponieważ gdy knight zdąży zarobić kolo 2,5 k Druid może zrobic Bp Of Uh i sprzedać go na przyklad za 3,6k.... ;)

Alexe the dark paladin 16-06-2006 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xinusar
Dla mnie najlepszy jest Druid, ponieważ gdy knight zdąży zarobić kolo 2,5 k Druid może zrobic Bp Of Uh i sprzedać go na przyklad za 3,6k.... ;)

Sprzedac bp uhs za 3,6k :) Nice!Dla Twojej wiadomości bp uhs w sklepie kosztuje 3,5k..:baby:

Vil 16-06-2006 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xinusar

Gdy druid bez promo zrobi bp uh, na mnie czeka w depocie lootbag warty >15k.

pozdro.

Samarison 16-06-2006 21:37

a czy sorcem da sie cos wyciagnac z huntow zeby to sprzedac na allegro czy co ?

Nieugiety 16-06-2006 22:25

@Vil
Zmien avatar na stary, pls :)

@Gremlin
Niestety, nie kazdy ma czas/środki i sytuacje do grania 20h aby wbic 27 lvl....

@Samarison
Low lvl magiem na chama mozna wbic siano.

@Topic

Zeby doprowadzic lootbaga do dp, trzeba miec z 30 lvl albo sd na postraszenie. Na non pvp to sie doslownie nie da- wiem z własnego doswiadczenia, jak 7 sorc mi wrzucil do lawy loota z guardów.. --.--.

Ekhm.. Dla świętego spokoju preferuje druida.
Jesli chce ci sie bawic, to 25 magiem na guardy i loota.
Czemu magiem? bo knightem trzeba środkow i skilli do expienia na guardach.

Vil 16-06-2006 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nieugiety
@Vil
Zmien avatar na stary, pls :)

No can do.

Cytuj:

Niestety, nie kazdy ma czas/środki i sytuacje do grania 20h aby wbic 27 lvl....

Mozna sie w jeden dzien pobawic zeby pokazac jak imba jest aktualnie expienie sorcem.

Cytuj:

Jesli chce ci sie bawic, to 25 magiem na guardy i loota.
Czemu magiem? bo knightem trzeba środkow i skilli do expienia na guardach.

Bo knightem guardy omija sie z daleka.

Samarison 16-06-2006 22:55

Ale ja mowie o 40-50 lvlu co lazi np z hmm na necro i z DS

Samarison 16-06-2006 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AduiAuris
Wedlug mnie lepiej bys zrobil jak bys kupil se DSM albo G legs na allegro zamiast PACCa

lol wiesz ile ja zarobilem przez 9 dni PACC ? mam już iemy warte hmm... 120-140k ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:28.