Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Beholdery (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=80741)

Varee Beal 12-06-2006 09:18

Beholdery

Chcem zrobic sobie beho hunta i dlatego mam pare pytań:
1. Mam eq c-helmet scarf vamp shield blue robe p-legs buty i volcanic rod'a. Wystarczy?
2.Mam 25 lvl i 27 mlvl. Mogę robic summony bo kupilem czar. Tylko teraz jakie na beho ? -.^
3. Zrobiłem na ten hunt 2 bp hmm'ów i bag ih. Na ile to starczy?
Prosze o odpowiedź.

~~!ShAhArSkY!~~ 12-06-2006 10:00

hahaha, powiem ci tyle ze do beholder hunta nie trzeba sie przygotowywac :d
ale to co masz jest dobre, a zsummonuj se hmm... idz bvez summonów jak masz hmmy ;d

LaM4 12-06-2006 12:48

powiem.... napisze to co ostanio zauwazylem huncac beho. monki padaja szybko, jezeli sie wpierdola w 2 becho
trzeba ostroznie i czekac az sie wylecza.
Pojedynczy beho+monk, monk wins bez problemow. Jak sa 2 beho, trzeba monkowi pomagac. to tyla na temat monkow, probowalem z mino archerami ale padaja za szybko, 2 monki tez. Najlepiej chyba 1 monk. albo same hmmy.

Arut 12-06-2006 12:58

Nie chce odbiegac od tematu, ale huncenie beho przy pomocy jakichkolwiek run mija sie z celem, maja za duzo hp w porownaniu do expa aby na nie runy tracic. Ale jak koniecznie chcesz isc to bez summonow. Ladujesz mane na full i biegasz za beholderem walac z rozdzki i czasem jak chcesz hmmkiem. Zadnych ihow, wystarczy kilka mfow na exure gran. Polecam resp w bk house.

ps, ja na nie chodzilem 19 sorcem z wandem od 13 lvla, szedl mi srednio 1-2 mfy na jednego beho. (a moze to dlatego ze walilem z e vis.)

Satyr 12-06-2006 16:03

Juz lepiej wbij ze 2 lvle i na guardy idz...loota nazbierasz przynajmniej,z bh prawie nic ciekawego nie spada

Dram 12-06-2006 17:07

@up
On nie chcial rady na co ma isc....Ja nazbieralem na beho z 5-6 Q-rod pare two handed sword i duzo longswordow

eq napewno Ci wystarczy,ja z p-set'em chodzilem,sumony to tylko starata many.Idz na beho kolo Thais(nie pamietam jak sie ta miescowka nazywala) i wez sobie z 5 hmm i ze 2 ihy nawalaj beho tylko rodem jak sie zrobi troche gorzej(brak many i zycie zaczyna spadac) to wtedy uzyj hmm lub jak bedziesz mial 2 beho na karku. a i staraj sie je bic pojedynczo

mysle ze pomoglem

bartii10 12-06-2006 17:44

ja mam troche gorszy eq: scale armor beho shield. mam 24lv 28mlv i jestem druidem. tez bym sie przeszedl na beho i zastanawiam sie czy gonic za nim z vol-rod ,czy wlaczyc mshielda i walic z GFB. w razie czego uzywac manafluidy. ktora taktyka jest lepsza??? nie chodzi mi tu o strate kasy czy run tylko o jaknajszybsze zabicie beholdera. ile moze mi taki beho jednym hitem zabrac?

hide 12-06-2006 17:58

Jeśli beho walnie a więcej niż 50 to ma szczęście.
Volcanic Rod to troche za mało jak na beho, dorzuc do tego jeszcze HMMy i powinieneś dać radę. GFB na manashieldzie to gwarantowany waste :S

Satyr 12-06-2006 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dram
@up
On nie chcial rady na co ma isc....Ja nazbieralem na beho z 5-6 Q-rod pare two handed sword i duzo longswordow

eq napewno Ci wystarczy,ja z p-set'em chodzilem,sumony to tylko starata many.Idz na beho kolo Thais(nie pamietam jak sie ta miescowka nazywala) i wez sobie z 5 hmm i ze 2 ihy nawalaj beho tylko rodem jak sie zrobi troche gorzej(brak many i zycie zaczyna spadac) to wtedy uzyj hmm lub jak bedziesz mial 2 beho na karku. a i staraj sie je bic pojedynczo

mysle ze pomoglem

Ciekawe w jakim czasie nazbierałeś to co mówisz.....ja radzę iść mu na to na czym bardzoej zarobi,bo z na guardach raczej trudno o waste:]

Fulburius 12-06-2006 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satyr
Juz lepiej wbij ze 2 lvle i na guardy idz...loota nazbierasz przynajmniej,z bh prawie nic ciekawego nie spada

No tak rzeczywiście nic nie spada...widać chyba nigdy nie byłeś na beho albo zabiles ze 2...

bartii10 12-06-2006 22:10

mam druida 24lv 28mlv scale armor, scarf, crown helmet, plate legs, beholder shield i volcanic rod. ile mi zabierze beholder hp jedym hitem??? czemu lepiej sie oplaca walic w niego HMM niz GBF? przecierz GFB wiecej zabiera niz HMM i do tego pozabija summony

Dymek_sc 13-06-2006 01:44

lol ?

ja proponuje ds'a on odbiera ataki beho i atakuje no i orzyokazju ty takze atakujesz bez straty wiekszej ilosci uh/ih :P

Dymek_sc 13-06-2006 01:46

lol ?

bartii10 - beho wali z magi i to nie zalezy w weiekszosci od eq ja mam : crusaired helmet, crown amor, knight legs, scarf i bohy + gs no to mi nieraz je****za 30 ale zazwyczaj nie zdazy bo mam go na hita :P

bartii10 13-06-2006 19:34

a czy jest duze prawdopodobienstwo ze zgine??? nie lepiej jest uzywac GFB zamiast HMM??? przciez gfb zadaje wieksze obrazenia.

Elder Zakamada 13-06-2006 19:43

xxx koleś który nie zna opcji szukaj!!!!

Koleś!!!:
1. było już takich tematów xxx o BEHO to raz.
2. Z GFB nie bo jak będziesz miał summony to po wyzabijasz to dwa.
3. Z hmm'ów lepiej bo( ja waliłem po 50 średnio) jest 5 naboi!. to 3
4. co taki niski m lvl :baby: ??
5. dziwie się że masz taki lvl i nie wiesz czy rozwalisz BEHO!
6. i ostatni pkt. to taki:
- wchodzisz na pojedynczy resp BEHO koło kazoo
-chowasz się za ścianką
-noobowaty BEHO podchodzi, a ty go łup z różdzki + hmm-y i raczej nie powienieneś zużyć dużo exury gran.
p.s po co ci beho hunt? dla beho shield? czy 2 handed? jak tak to ci się troche nie opyla bo więcej wydasz na to kasy i czasu więc odradzam dla hunta najwyżej dla zabawy to tyleX( i to ma być ostatnio takiego typu temat o BEHO istnieje opcja szukaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

bartii10 13-06-2006 22:37

czy musza mnie wszyscy besztac za jedno pytanie?? moze jestem noobem i nie umiem szukac. a forum nie jest tylko dla webmasterow. jestem pocatkujacy i chcialem sie zmierzyc z beho dla samej satysfakcji, lecz nie wiedzialem czy dam rade, dlatego napisalem. jesli to kogos urazilo to przepraszam bardzo ;/

Thel Heroes 25-07-2006 19:50

Mam 26lvl i 30mlvl (nieużywam bota więc sie nieprzyczepiajcie) jestem druidem. Niemam pacca a eq niegra roli. Chce na nich pohuncic ze wzgledu na q rod. Zdobede to i spadam. Jak najlepiej sie na nich expi? Monki, ds itd odpadają bo mam za mało many. Z HMM? Mam 2 bp. A może z samego roda. Zabiore na hunt oczywiście UHy, MF i HMM.Czy mam z tego zrezygnowac i poczekac na wyższy lvl?
O odpowiedź proszę osobe, ktora zna się na tym lub expiła na nich z powodzeniem na miom lvl.

Edit: Po naciśnieciu szukaj z wpisanym hasłem beholder nic ciekawego niema.

adura 26-07-2006 14:30

Na bh to sie chodzi z samym volanic rodem, dajesz follow i sie leczysz exura granem. Jak masz ponizej 200 many to manasujesz sie. Ot, cala filozofia. Nie brac zadnym runek, mana shieldow itp bo to waste.

Krzysztof Kocienda 26-07-2006 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thel Heroes
Mam 26lvl i 30mlvl (nieużywam bota więc sie nieprzyczepiajcie) jestem druidem. Niemam pacca a eq niegra roli. Chce na nich pohuncic ze wzgledu na q rod. Zdobede to i spadam. Jak najlepiej sie na nich expi? Monki, ds itd odpadają bo mam za mało many. Z HMM? Mam 2 bp. A może z samego roda. Zabiore na hunt oczywiście UHy, MF i HMM.Czy mam z tego zrezygnowac i poczekac na wyższy lvl?
O odpowiedź proszę osobe, ktora zna się na tym lub expiła na nich z powodzeniem na miom lvl.

Edit: Po naciśnieciu szukaj z wpisanym hasłem beholder nic ciekawego niema.

Jeżeli chcesz iść na beholdery dla samego q roda, to stracisz mniej pieniędzy i czasu kupując go :)

Cepeq 26-07-2006 16:13

no nie koniecznie ;]
ostatnio dziewczynie obiecałem że jej wylotuje i mi dropnął z 5'go beho :p
a w międzyczasie z 3'go mi polecial beho shield :o

Krzysztof Kocienda 26-07-2006 17:08

Bo masz szczęście, którego mi brakuje ;P

Warzka 26-07-2006 19:08

czy zabje beho na 20 lvl ze skillami 57/55 bez uhow i ichow:gazeta:

Adow Adan 26-07-2006 19:13

OMG.
Mój kumpel na 18 lvl i 18 mlvl druidzie solował becho. poszedł nawet na questa z mumiami ( po drodze 3 becho). wziął tylko 5 GFB, 2 mana fluids,1-2 IH. włączył mana shielda i pakował. 3 becho poszły w 7-10 min.

harios 26-07-2006 19:25

szkoda gp na runki i czasu. :p jezeli chodzisz na beho poto rzeby expa dostac to sie mylisz bo przecierz som silne i wysysajom mane;( . Lepiej idz na cyce tyle samo expa ale fajnie sie na nich expi :p B) :]

harios 26-07-2006 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Warzka
czy zabje beho na 20 lvl ze skillami 57/55 bez uhow i ichow:gazeta:

napewno dasz rade ja na beho chodziłem od 19 lvl i ze skilami 55 jakoś tak to juz dawno bylo wiec niepamietam :p :D

Lord Aurea 26-07-2006 20:49

niechce zakladac nowego tematu wiec czy moge expic na beho chce zabijac tego w drodze do kaz pojedynczy resp mam 19 lev druid volc rod , dwarven shield , nob armor , plegs , c helmet , butki , scarf , mam prawie bp hmm i kilka ih moge zrobic bp jesli to sie nie oplaca to gdzie znajde wiekszy hunt lub wogle mi odradzcie tego , chce isc poniewaz chce wylotowac se beho shielda i qag roda na 23 level odrazu

plx o odpowioedz cya

NervGal 26-07-2006 21:08

@UP:

Więcej stracisz zabijając te beho, niż kupując. Lepiej od razu kup sobie quag roda i beho shielda, a najlepiej od razu draggy ;]

Krzysztof Kocienda 26-07-2006 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adow Adan
OMG.
Mój kumpel na 18 lvl i 18 mlvl druidzie solował becho. poszedł nawet na questa z mumiami ( po drodze 3 becho). wziął tylko 5 GFB, 2 mana fluids,1-2 IH. włączył mana shielda i pakował. 3 becho poszły w 7-10 min.

Powiedz mi, jak można bić 3 beholdery w 7-10 min.

matiiii 26-07-2006 21:14

ja to czytamm i mi sie smiac chce
ja na beho expilem od 14 lvl ze skillami 45 45 z guardian shieldem i knight axem i mialem p seta
nic nie uzywalem zadnych run bo mnie na nnie nie stac!!!11

down

to naprawde down (dlamyslacych)

adura 26-07-2006 23:47

Runy na beholdera? Zal.pl
Polowa z was w ogole nie widziala na oczy beholdera postacia magiczna jesli piszecie ze trzeba na niego uhy, ihy, hmmy, gfb, i cos jeszcze najlepiej mana shield. ...... ?
Jakos na 19 lvlu drutem z volcanica bilem z samym exura granem i nie mialem ani razu red hp. (expilem na senji wiec tych beho zabilem kilkaset)

Talron 27-07-2006 02:23

Beho najlepiej bić samym rodem/wandem + (jeśli ma się pacca) exori vis/flam
łatwo trafić bo beho się zatrzymuje na chwilę ciągle ;]

Thel Heroes 01-08-2006 11:33

Ja często solowałem beho ale pojedynczo, a żeby wylootowac q rod to trochę długo bym siedział na pojedynczym spawnie. Btw ten spawn to obok Thais na bagnach, tam sa 2 beho oddzielnie, ghul i jakiś nekromantowy npc:p . Niebede wydawac 5k na q rod bo to strata kasy (przyda sie tylko na cycki i do pk). Próbowałem na fibuli z mino archerami ale padały za szybko, jak 2 lub 3 beho naraz były;( . Chyba sobie poczekam na 27lvl i z monkiem spróbuje.

Orshabaall 01-08-2006 11:54

Cytuj:

1. Mam eq c-helmet scarf vamp shield blue robe p-legs buty i volcanic rod'a. Wystarczy?
Wiekszosc z tych rzeczy wystarczy, tylko zamiast leather bootsow kup sobie bohy zeby szybciej doganiac beholdera.
Cytuj:

2.Mam 25 lvl i 27 mlvl. Mogę robic summony bo kupilem czar. Tylko teraz jakie na beho ? -.^
Polecam fire elementala bo umozliwia on bardzo szybkie zabijanie beho bez wiekszej straty kasy. Najlepiej zrob 2 fire elementale i bij beho w hellgate (razem z elder beho).
Cytuj:

3. Zrobiłem na ten hunt 2 bp hmm'ów i bag ih. Na ile to starczy?
8-9 minut. (przynajmniej mi na tyle starczalo)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:34.