![]() |
Konkurs SMS!
Wreszcie udało nam się stworzyć projekt, który już od dawna rysował się w naszych planach. Jest to stały konkurs SMS, gdzie do wygrania jest PACC. Zwycięzca wybierany jest losowo przez komputer.
Jak to działa? Na odpowiedni numer wysyłasz SMSa, dostajesz kod, wpisujesz go i odpowiadasz na krótkie pytanie. Po losowaniu wszyscy biorący udział w konkursie zostaną poinformowani o jego wynikach. Im więcej SMSów wyślecie tym większe wasze szanse. Zaraz po wylosowaniu zwycięzcy, aktywuje się nowe losowanie (wszystkie jest od nowa). Co się dzieje z kasą? Otóż pierwsze losowanie będzie trwało 2 tygodnie. Jeśli nie uda nam się uzbierać sumy która wystarczyłaby na PACC, przedłużymy je do miesiąca. Zarobione pieniądze zostaną wydane na utrzymanie serwerów, a to, co zostanie, na kolejne konkursy organizowane przez nas. [EDIT] Już teraz wiadomo, że będzie więcej nagród, kto wie może przed 1 lipca będzie jezscze więcej. 1. PACC na 180 dni 2. PACC na 90 dni 3. PACC na 90 dni 4. PACC na 90 dni 5. Nagroda specjalna - PACC na 90 dni za Najwiecej wyslanych sms |
;o to mnie zaskoczylo
@ Pozytywnie ;o |
Pozytywnie czy negatywnie ? ;]
|
Ja tam uważam że ten konkurs to fajny pomysł. Wiecej ludzi będzie miało możliwośc wygrania PACC. Oby tak dalej Tibio.Pl :P
|
Re up:
Mysle ze pozytywnie ;p :) P.S konkursik sie przyda bo chyba wiekszosc ma telefony a co to za problem 1sm'sa wyslac ;p aha i jaka oplata za sms ? |
Obecnie 6 zł :/ drożej nie będzie tanej obecnie też nie... No Ale z tego 40% mamy... No Ale Pacc kosztuje ponad 100 na 6 miesiecy
acha pytania zrobilismy w miare proste, ale musza byc, bo inaczej musielibysmy miec koncesje na gry losowe ;] |
Szkoda, że kosztuje aż 6zł bo myślałem, że 1-2zł, ale pewnie inaczej byście nie uzbierali kasy na pacci. A jutro i tak wyśle smska ;]
|
Odrazu jak tylko zobaczyłem newsa wysłałem SMS-a. Pewnie i tak nie wygram, a być może (patrz: niżej) wspiorę trochę tibia.pl.
Ogólnie fajny pomysł, tylko czy będzie dostatecznie dużo SMS-ów żeby uzbierało się na PACCa za każdym losowaniem? PS. I znowu 2 newsy w krótkim odstępie czasu, prawie nie zauwazylem tego o Goo... tfu, tfu, Tibian Earth. |
jak działać to działać :P no tak czy siak staramy sie jak mozemy
|
Nom niezły pomysł z tymi Smsami :D Może akurat szczęście do mnie przyjdzie ? :p
Btw. Więcej takich konkursów ! :) |
Czy w grę wchodzą pacce tylko na 180 dni ? Czy również na 360 lub 90.
|
na razie na 180 dni, jak bedzie lepiej szlo to zmienimy na roczne wszystko zalezy od Was...
|
A jak gorzej to i 90 ? :p
|
o.O dobre! Musze smska wyslac, hm.. a dam tez taki pomysl, mzoe by wprowadzic kupno pacca przes SMS'a? by to ulatwilo zycie, kosz takiego smsa oczywiscie byl by wysoki (3 miesiace 100zl+)
Imie postaci.e-mail.swiat.kod np: Tibia.mail @ mail.pl.Antica.XXpacc (no i pod jakis numer :PP) |
Bardzo dobry pomysł i tylko prosic o szczescie los ;)
6 zł nie jest az tak drogo a przeciez mozna wygrac pacca ;)GL i tak dalej, tibia.pl widze ze jedzie na pełnych obrotach |
Cytuj:
|
Wszystko fajnie, tylko czemu aż 6zl? :creature:
|
Ja uważam że 6 zł to trochę za dużo, jak by ktoś chciał wydać 6 zł to wyśle 3 smsy po 2 zł, choć pewnie po 2 zł to się nie będzie opłacać. Ale 4 zł to tak akurat.
|
Cytuj:
|
no najlepiej żeby było po 4,88 ( nie duzo, ale tez nie mało)
|
Juz wysłałem ,mam nadzieje ze nie zrobielm bledu z nickiem itp , bo to na szybkiego bylo.
|
Cytuj:
Jak wczesniej mowiono, z tych 6 zł tylko 40 % idzie na Tibie.pl . Wiec nie jest to tak duzo. Jak by brali mniej kasy za SMS to by ledwo na 90 dni kupili komuś premiuma. |
Cytuj:
|
Ehh... tibia.pl się komercjalizuje i to na całego... Już niedługo będzie można sciągnąć dzwonki true tone z motywem przewodnim gry Tibia.:P Ogólnie jestem nastawiony negatywnie do konkursów smsowych, ale ponieważ lubię nasze forum, więc zrobię wyjątek.;)
|
Cytuj:
To mnie zaskoczyło pozytywnie, tak samo jak Tibia Earth |
konkurs
Moim zdaniem konkurs jest fajny ale co do ceny za sms to poprostu was po*e*a*o na maxa i jeszce to bzdurne gadanie jak sie niezwruci!!! pacc na 3 miechy kosztuje kolo 70zł prosto z tibi.com wiec co to za gadanie dostaniecie 12 sms i juz sie zwruciulo no bez jaj prosze na wasza strone vwchodzi kilkanascie tys osób dziennie wiec jak moze sie niezwrucic sms powinien kosztowac 0,60gp +vat max 1zł+vat wiecej osób by wyslalo wiec i tak by sie 50 razy zwrucilo wiec zmiencie ta cene bo jestescie śmieszni jak ten post zostanie usuniety to tylk obedzie swiadczyc o tej stronie :D pozdrawiam X(
|
Cytuj:
|
@up : ubiegłeś mnie ;p
Cytuj:
aleś ty głupi, naucz sie najpierw czytać i liczyć!! Dla tibi.pl idzie tylko 40% to po pierwsze, po drugie oni jako wygraną nie daje paca na 90 dni lecz na 180, a po trzecie pacc na 90 dni kosztuje troszkę więcej niż te twoje 70 złotych. Pzdr. Edit : sory za głupka, ale jak czytam takie bezsensowne posty które zaśmiecają forum to nie mam innych komentarzy .. |
Cytuj:
Po drugie czytaj uważnie z tych sześciu złotych do tibia.pl idzie tylko 40%. Po trzecie te twoje kilkanaście tysięcy osób dziennie wcale nie musi wysyłać smsa. Po czwarte może ty nie znasz pojęcia 'procent' O.o |
wzialem udzial :D
|
Cytuj:
Hosting serwerow kosztuje (i to niemale pieniadze). Za korzystanie ze strony nie trzeba placic, wiec pieniazkow trzeba szukac gdzie indziej . Dochody z reklam nie wystarczaja na utrzymanie takiego serwisu jak Tibia.pl. No chyba, ze masz ochote wylozyc za hosting i sponsorowac nagrody na konkursy? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ciekawy konkurs, nie ma co ; )
Tibia.pl coraz ciekawsze konkursy/projekty wymysla. Konkurs sms, konkurs na stworzenie swojego potwora. Projekt Tibian Earth. Świetnie! Oby tak dalej ; ) Smsa wysłałem chwilę po tym jak zapoznałem się z zasadami. Myślę, że cena wcale taka wygórowana nie jest. |
Niezły pomysł ale niebierzcie togo dosłowinie "Pogieło was?!" 6 zł a sms chyba mało ludzi bendzie wyłać sms za 6 zł pomyslą sobie ze za 6 zł bedą bogli kupic se jakies rzeczy a jak wyslo i niewygraja to 6 zł w du** jak by kosztowalo 2 zł + vta to jeszcze by wysyłali nawet często
|
konkurs
Powiem wprost co to za ruznica czy na 3 miechy czy tam na 6 pacc kosztuej 70zł wiem bo muj bratt sprzedaje je na allegro a wiem ile placi po 3 widze ze na tym forum same noby i 13 latkis iedza bo k***a kto by sie doczepial takich ruznic jak mówilem dziennie ki;lkanascie tysiecy ludzi tu jest jak by co 20 wyslal ta eske a wysle to oni zarobia na 100 takich pacców wiec drogie dzieci lepiej odpuscie sobie internet dopuki niedorosniecie. Jak to kiedys ktos powiedzial internet powinien byc dozwolony od 18 lat
male sprostowanie bo nie doczytalem co z tego ze 40% to zamiast 12 osób wysle 30 omg ale mi róznica jak na taki serwis po 2 lepiej 1 zeby sms kosztowal 0.60gp niz 6zł bo wysle tak czy owak wiecej ludzi i poaie madrala troche nademna jakie niby wieksze sznase jak wysle 10 sms to kazdy wysle 10 sms i szanse nadal beda takei same lol |
Cytuj:
|
jak tak patrze to mi się śmiać chce.
Krytykują was tutaj osoby które w ogóle nie mają pojęcia o opłatach za jakąś czynność i wsyzstko za drogo - bo wy byście już chcieli nie wysyłać SMS i paccana wygrać... ehhh... Dam wam prosty przykłąd - poproście grupke 9 letnich dzieci zeby komuś rpzekazały otwartą czekoladę - zobaczysz ile było przy daniu a ile przy dostarczeniu ;P Cytuj:
ale też tak jakoś... pusto ^^ po prostu raj dla hostujących serwery :P Cytuj:
Wytłumaczę wysyłąsz SMS na numer 7XYZ gdzie YZ jest zależy od miejsca gdzie wysyłasz (36 - sms.tibia.pl) X jest to liczba zł jakie musisz zapłacić + VAT czyli jak masz 7128 to płacisz 1 zł + vat (łącznie 1,22 zł) i tak dalej To pierwsze Dwa - ty to bierzesz jak ci by było wygodniej. A weź pod uwagę, że (zakłądam tutaj - proszę o potwierdznie jak co od administracji) próg opłacalności czegoś takiego jest raczej - bo inaczej cała ta akcja nie miałaby sensu choćby ze wzgledu na rbak akceptacji moderatora czy osoby udostępniajacej daną usługę czy z innych nie znanych nam powodów. Cytuj:
Bo wiecej nagród = większa szansa na wygranie = więcej chętnych czyż to nie proste? ^^ Cytuj:
Cytuj:
za 6 zł masz szansę na nagrodę o wartości ponad 150 zł (tak? nie oirientuje się w cenie półroczniaka) Odpuścisz sobie jedne dzwonek/gierkę czy cuś a zresztą - nie pasuje? nie korzystaj nikt cię nie zmusza Tyle ode mnie- baridzje odświeżać wypowiedzi nie będę btw - niedługo wyślę SMSa - na razie mam pare spraw Trzeba w końcu coś zrobić na konkurs potworzasty - choć nie wiem czy się wyrobię - FCE mi zeżarł 95% czasu całego konkursu i troche kicha. |
Tym razem jestem jak najbardziej za tibia.pl. Marudzicie, że ich konkursy są zbyt konkretne często dotyczą grafik o czym niektórzy nie mają pojęcia i dlatego marudzą. Jeszcze inni narzekają, że konkursy są zbyt czasochłonne i nudne (kilka godzin szwędania się po rooku). A teraz co? Każdy ma szanse wystarczy zapłacić 6 zł a macie szanse pomnozyć swoją kase o 26 razy i nie fatygować się na poczte bądź do banku.
@polin Btw. Fajny masz wiersz na tibia.com trafia w sedno polski ;], |
Ale macie problem "6 zł to za duuużo, powinno być 2..." Jak wam nie pasi to nie wysyłajcie i huk -. OmG, jakby było po 2 zł to byście się nigdy nie doczekali do końca tego konkursu bo tibia.pl bierze tylko 40% czyli ok. 2,40 a z tej kasy ma być pacc... To jednak prawda, że polacy nie rozumieją czytanego teksu... Jak chcecie wysłać a nie macie kasy to co za problem podpierniczyć mamci kome i wysłać esa. Przecież nie zje was za 6 zł... Bosh co za ludzie
Ps. Ya wyśle ze dwa od mamci i jednego od siebie Co mi tam 6 zł, smsy mam po pół grosza więc 6 zł w te czy we wte nie robi różnicy Cytuj:
|
:O GZ pomysłu. Pozytywnie mnie zaskoczyliście. No ale ta cena sms'a to mnie rozczarowala :/ 6 zł + vat to będzie 7 zł z hakiem za sms'a. choćby 100 osób tylko wysłało sms'a to na PACCA uzbieracie i bedziecie mieć na piwo. Może by jednak zniżyć tą cenę do 2zł + vat? :> Za 2 to bym wysłał ^^
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:39. |