Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   blue robe dla pala? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81557)

rhyndrus 19-06-2006 13:11

blue robe dla pala?

Mam pytanie czy wedlug was blue robe jest dobry dla pala i czy nie za szpetnie to wyglada??:(

ripper 19-06-2006 13:12

Blue Robe jest doskonała dla palka, a czy wygląda szpetnie czy cudownie to zależy od reszty eq :> Ja lubię wygląd tego przedmiotu.

Monte 19-06-2006 15:17

Ja miałem wybór nosić blue robe lub crown armor. Wybrałem noszenie crown armor. Według mnie te kilkadziesiąt cap nie sprawia dużej różnicy. Wprawdzie jest to ok. 100 bełtów ale dla pala z wysokim poziomem to nie jest wcale tak dużo.

nero93 19-06-2006 17:38

Ale dla pala z niskim levelem - owszem. Bierz blue robe. Dobry wybór. Cap jest bardzo wazny, a 100 beltow to zdecydowanie znaczne przelduzenie czasu hunta.

pawepek 19-06-2006 18:06

@up
Tak, przedluza o całe ~10 min...

Frapper 19-06-2006 18:52

Robiąc 60k/h w nocy - 10min - 10k expa...
BLue robe zdecydowanie lepszy.

ripper 19-06-2006 19:07

@up
Błąd. Przy tempie expienia 60k/h 10 minut to 6k expa.

Plajer 19-06-2006 19:23

Ja ci proponuje kupic b robe..a bolty i tak nosic w bagu albo bp...jak idziesz expic..wiecej wezmiesz :D

Arni monster 19-06-2006 19:37

lepszy blue robe

Lepszy jest Blue Robe ale dla niskolevelowców.
Dla wyższych to już lepszy jest crown armor.B)

Kitu 19-06-2006 20:14

:)

Istnieje juz taki temat i nie wiem po co znow go rozpoczynac.Moim zdaniem dla Palka lepszy jest B Robe 8) oczywiscie na nizszym lvlu.Potem to juz nie warto chodzic okolo ~40lvlu w Crownie, no chyba ze ktos nie za bogaty jest ;) Czyli B Robe wybierz.

Gred'BooS 19-06-2006 21:50

chcialem zalozyc podobny temat ale dzis zauwazylem ze jush taki jest:)) skorzystalem i dziekówa!!xD

hide 19-06-2006 22:02

"Błąd. Przy tempie expienia 60k/h 10 minut to 6k expa."

Gz ^^
Szkoda że to ty się pomyliłeś... Godzina ma 60 a nie 100 minut :/

ripper 20-06-2006 10:52

HAhahaha Xd rotfl n' lol. Zawsze mam z tym mały kłopot przy zadaniach Xd sorry ;d omg

Flisik 23-06-2006 09:12

Jeśli na niskich lvl kupujemy b robe, to potem na wyższym się nie opyla ograniczać do crown armora tylko dsm.

Nietypowy 23-06-2006 09:14

Blue Robe, Crus Helmet, P legi - C legi, Bohy ... I elegancko :) Palek wymiata ;)

Fillipex 23-06-2006 09:51

Tak jak wyzej tyle ze c-legi to na wyzszym lvl... ;)
Ja troche nie kapuje was jak mowicie ze na wyzszym lvl to dsm czy cos o.0
Po co palkowi dsm albo c-armor albo inne gowno? Palek ucieka... ZAWSZE czyli atak w zwarciu jest jedynie bledem, wpadka palka... lag czy cos.. i dlatego nosi jakiekolwieg eq... palkowi nie zrobie roznicy te 2 defa wiecej w armie jak go dogoni gs... wtedy walnie utani hur i spieprza, po to ma exura vita i tyle many by tego uzywac.. a te 100 czy 200 boltow to jest dosc duzo...

matiiii 23-06-2006 20:27

mnie na nic nie stac ;(

Flisik 25-06-2006 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fillipex
Tak jak wyzej tyle ze c-legi to na wyzszym lvl... ;)
Ja troche nie kapuje was jak mowicie ze na wyzszym lvl to dsm czy cos o.0
Po co palkowi dsm albo c-armor albo inne gowno? Palek ucieka... ZAWSZE czyli atak w zwarciu jest jedynie bledem, wpadka palka... lag czy cos.. i dlatego nosi jakiekolwieg eq... palkowi nie zrobie roznicy te 2 defa wiecej w armie jak go dogoni gs... wtedy walnie utani hur i spieprza, po to ma exura vita i tyle many by tego uzywac.. a te 100 czy 200 boltow to jest dosc duzo...

Tyż tak sądze, tylko stwierdzam, że nie opyla sie kupowac c arma, b robe lepsze, a jesli chcemy miec dobry def to nie c armem tylko czyms lepszym.

Piotrek Marycha 25-06-2006 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nero93
Ale dla pala z niskim levelem - owszem. Bierz blue robe. Dobry wybór. Cap jest bardzo wazny, a 100 beltow to zdecydowanie znaczne przelduzenie czasu hunta.

tak dla pala z niskim lvlm czyli ktorym? 20??? pokaz mi pala na 20 lvl z b robe -.-

PS: SZUKAJ!!!!!! idealnie pod tym tematem jest temat z tytulem "JAKIE EQ DLA PALA"

Stiffy 25-06-2006 20:17

B robe

Hmm... a więc tak. B robe jest zazwyczaj droższy więc szybciej jest kupić C arma. Ja osobiście mam C arma, ale sprzedaje go, dołoże sobie troche i B robe biore, bo Paladynowi w zupełności wystarcza.

Frapper 25-06-2006 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
tak dla pala z niskim lvlm czyli ktorym? 20??? pokaz mi pala na 20 lvl z b robe -.-

Choćby moja stara postać. Nie, nei maiłem innej. Loot z guardów i jest : ).

Xardasus 25-06-2006 22:19

Zdecydowanie b robe a jak juz masz ten wysoki lvl to kupujesz g-arm lub dsm lub mpa i jest git :P

skryhull 25-06-2006 23:02

są dwa rodzaje palków...

Taki który ma dobry shielding i dba o def, na większość potworków chodzi z tarczą i spirami, kamykami, ewentualnie bronią meele. Kusze nosi w plecaku i używa jej na jakieś cięższe potworki na przykłąd dragi. Takim to sie nie opłaca b robe

A drugi to tacy co zawsze chodzą z kuszą i czasem nawet nie mają tarcz, a jak już to dvarfen shield jakby pk gonił. Takim to się opłaca b robe bo lekkie i można unieść więcej boltów...

Piotrek Marycha 28-06-2006 03:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skryhull
są dwa rodzaje palków...

Taki który ma dobry shielding i dba o def, na większość potworków chodzi z tarczą i spirami, kamykami, ewentualnie bronią meele. Kusze nosi w plecaku i używa jej na jakieś cięższe potworki na przykłąd dragi. Takim to sie nie opłaca b robe

.

spox, soldiery i guardy leja ze spearow i kamykow a kusze biora tylko na dragi....

Nephar 28-06-2006 09:28

Dla Paladyna najlepszy jest jak najlżejszy sprzęt tylko żeby przerzyć pare hitów jakby jakaś wpadka była więc B Robe, P Legi, C Helmet. Jeśli porównójecie cenę to jakby ktoś chciał może zakupić P Seta a reszte można z questów wyciągać. Pal to nie Knight który musi mieć jak najlepsze eq żeby przetrwać. Swoją drogą noszenie B Robe/C Armora na niskim lvlu to głupota bo jeśli chodzimy na coś silniejszego przy popełnieniu minimalnego błędu/lagu można łatwo stracić to na tym lvlu dużo warte eq.

@skryhull
Na większość czyli rotwormy/ghoule/mino itp tak? Drag wcale nie jest taki ciężki jak go malują. Jak już Palowie chodzą z tarczą to z gwiazdkami bo speary są bardzo ciężkie, ale to stosuję się najwyżej tam gdzie nie ma zbytnio pola do uciekania.

dreggi 28-06-2006 09:55

omg, ten temat nie bedzie miał konca jak 10000 takich tematów, zawsze zdania beda podzielone. Skoro nabiłem posta wyraże swoje zdanie ;p Ja proponuje tak:

8-15 lv- Scale Armor
15-25 lv- Noble Armor
25-...lv- B-robe
i na tym mozna zakonczyc chociaz potem ewentualnie mozna kupic Golden arma a póóóźźźniej MPA.

Tukan pogromca sebka 30-06-2006 14:57

Blue robe przyda sie pallowi poniewaz jest bardzo lekki...co sprzyja temu ze mozna poniesc wiecej boltow lub strzal nie?? :)

Kitu 02-07-2006 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tukan pogromca sebka
Blue robe przyda sie pallowi poniewaz jest bardzo lekki...co sprzyja temu ze mozna poniesc wiecej boltow lub strzal nie?? :)

Tak :P Moim zdaniem tak to wyglonda.

dymka 03-07-2006 18:28

Ech, ja to wole cale equipment wyciagac z questow. Dodaje to klimatu grze a i oszczedza kase ;) Zreszta, jak sie ma ekstra crystal coins to i w blue robe mozna sobie polatac ale nie sadze ze jest to az takie niezbedne. Dla palka wszystko pieknie sie lootuje albo dostaje sie z questow-jak na mnie, to o wiele przyjemniej skolowac sobie zestawek samemu, niz placic (moze i drobne grosze, ale), za to, co sam mozesz zdobyc z czasem.

deathfred 04-07-2006 12:49

;d

ja rowniez proponowalbym blue robke chociaz jest to 2 arma w plecy.

Ps. Ripper naucz sie liczyc bo 60k/h zyli 60k/60min to jest 10k expa na 10 minut a nie 6 jak ty powiedziales, chyba ze dla ciebie godzina ma 100 minut to klepiej zapoznaj sie z ukladem SI

Sindri the Ripper 04-07-2006 12:51

odp

blue robe jest dobre dla wszystkich, a jak sie nie podoba to morzecie mi dac, gram na asterze

Beve 04-07-2006 14:29

B robe dla paladyna to totalna strata kasy ... najlepszy jest plate set , jak ktos chce lepsze to najwyzej z questow . B robe nic nie daje - bedziecie mogli nosic 100 boltow / arrow wiecej , wiec malo . Na co kase wydawac ? Bolty / runy / mfy . Paladyn nie potrzebuje eq do 70 lvl ( chyba ze dla szpanu).

Bykunn 04-07-2006 14:44

Najlepsze eq dla paladyna-p set +bohy+jakis lekki helmik (moze byc crown) +kusza ew. p ammy ..... koniec paladynowi naprawde nie potrzebne jest lepsze eq a jak powiedział kolega wyżej ma on dużo wydatków... Tylko bardzo bogaci paladyni zostawiają sobie eq z questów... większość je seluje.. a 100 boltów w tą czy w tą nie robi różnicy po paladyn na dłuższe hunty bolty i tak zabiera po ziemi.

Yours Bykunn

ripper 04-07-2006 14:57

@death~
rotfl, zauważyłem - pomyłka się zdarza każdemu, szczególnie jak ktoś matmy nie lubi ;s
@Beve
Rotfl.. grałeś palkiem? Do 30~ lvla w p secie za dużo boltów się nie wezmie (zakładając ofc że nosimy uhy, manasy i inne potrzebne rzeczy). B Robe jest dobry dla palka i dobrze się w nim biega. A co do tego, czy palek potrzebuje arma czy nie - często się przydaje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.