![]() |
Czas wolny
W dzisiejszej zapowiedzi chcemy Wam opowiedzieć o nowych rzeczach które będziecie mogli robić w Tibii jeżeli nie jesteście w nastroju na mordowanie.
Wielu graczy opanowało już biegle sztukę pieczenia smakowitego Tibijskiego chleba. Po tegorocznym update, będziecie też mogli produkować wyborne napoje! A wszystko to dzięki zdrowym i orzeźwiającym sokom z nowych owoców. Preferujący egzotyczne smaki będą mogli przyrządzić słodkie mleko z kokosów. Głównym źródłem dochodów nowego miasta, Liberty Bay, są jednak trzciny cukrowe. Ta roślina jest głównym składnikiem potrzebnym do uwarzenia rozchwytywanego rumu w jednej z pobliskich destylarni. Tak jak morza wokół Shattered Isles są znane z lśniących złotych rybek, tak tamtejsi piraci słyną ze swojego niecodziennego hobby - łapania tych pięknych ozdobnych stworzeń. Każdy pirat godny tego miana posiada słój z pływającą w nim połyskującą złotą rybką. Jeżeli jesteś odważny i żądny nowych wrażeń tak jak prawdziwy pirat, zdecydowanie powinieneś wybrać się na nowe tereny i spróbować samemu złapać jedną z tych niesamowitych ryb! |
Akurat ta zapowiedź jakaś taka "bezpłciowa" się wydaje ; P No.. Ale nie narzekam.
|
No wkońcu będzie można sobie samemu bimber robic:D
|
kruca nie ma wiecej zdjec dedykowanych dla fansitów ;(
|
Ale będzie chlanie ;]
|
Te tereny to dla PACC wiec juz lece doqpic PACC bo moj sie za miesiac konczy. Juz sie nie moge doczekac kiedy sie upije........:p
|
te rybki sa podejrzane tak samo jak piraci XD
ciekawe moze w nastepnym update beda prostytutki |
w koncu przyda sie na cos duzy fishing... no i bedzie mozna krecic bimber ;) dla mnie bomba
|
a myslalem ze dzis beda ss z piratami no coz bedzie trzeba poczekac jeszcze tydzien
|
@up fajnie by bylo
ciekawe czy te napoje wysoko proccentowe dzilac beda jak mf albo chcociaz lf |
Nic ta zapowiedź nie wnosi
|
Nareszcie będzie rum XDDD
|
oby te napoje regenerowały hp i mane :]
|
Czasami zaluje, ze juz nie gram :P Ogolnie zapowiada sie, ze to bedzie jeden z najbardziej zajebistych update :P. Nie tylko cos dla PG, ale dla normalnych ludzi ;)
|
Gdyby rzeczywiscie napoje dodawaly mane i zycie , ludzie by ciagle je robili bo skladniki bylyby (moze) za darmo (sugeruje sie faktem ze te krzaczki to chyba trzcina cukrowa ) , gdyby mialy jakis inny efekt jak zmiana koloru twarzy na zielony jak nam sie nie uda lub przyspieszone chodzenie , wtedy byloby to ciekawe.
Hmmm albo halucynacje jak dodasz grzybka |
Hmm bedzie ciekawie ale nie moge się doczekać ss z piratami :p
Czekam na nowy Świat plz fast !!!!!!!! :evul: |
A czy te nowe npoje beda cos dawac? Czy beda tylko dla zabawy tak jak wódka, piwko, mleko.... A moze w Tibie wejdzie alchemia? ;) Fajnie by bylo ^^
@Lord Terus: @Down: Zawsze sie znajdzie debil, który nic nie rozumie z tematów... Ta zapowiedz wnosi bardzo wiele.. pomysl czasami. |
:D Nareszcie można będzie robić samemu soki!!!!
X( Co z tego.... Nic nie znacząca zapowiedź.... :D Zawsze coś.... X( EEEE tam..... Gdyby pokazali nowe stwory albo miejsca nowe, a tu nic ___________________________________________ Wojna myśli..... kto przeżyje? |
Heh, fajnie fajnie, ale pewnie to tylko bdize dla posiadaczy premium account.
|
Cytuj:
|
Ten PACC coraz bardziej mnie kusi do kupna :P
|
Mam nadzieję że szybko Euro wejdzie bo będzie tańczy PACC :d
Ale pokazali byście więcej a nie tylko po jednym zdjęciu :/ A pozatym Cipsoft zrobił by jakies nowe fajne Outfity nie tylko dla PACCa, bo te "chipki" mnie już wnerwiają ! :P Pzdr 4 @ll ! |
to se zrobie sok pomaranczowy
|
Ojj samogonki będzie...
oj będzie.. 8o 8o juz się niemoge doczekać update i test serva :browar: :oks: |
Szkoda, że nie mam pacca bo bym sączył soki.:(
|
mam nadzieje ze te rybki bedzie mozna rowniez dla facc, no ale raczej piraci nie beda lowic w veno przed dp xD
|
Niech zrobią też jakieś nowości dla facc!:cup:
|
a bo im sie chce
|
Cytuj:
|
Dla mnie to nic nie zmienia na co komu soki powini dorobic nowe fajne miejsca do expienia dla faa'c i pacc otf moze czary no i to co zauwazylem to nowa grafa wiec szykujcie sie moi drodzy playerzy zeby nie expic przez najblizsze 3h po update bo bedziecie wkurzeni po stratach jak cofna server a wy wbiliscie w tym momencie to 20 k expa co wam brakowalo :)
|
eyyey bede pedzil bimber w piwnicy yeye
|
Cytuj:
|
No w sumie niezle a jak sie ktoś upije to skutki takie same jak po beer albo wine?? czy będzie leżał :D
|
No kurde napiszcie w koncu cos o zmianach technicznych (jaka profesja zostanie pogorszona itd) bo juz sie nie moge doczekac a oni jakies nudy puszczaja (ze bedzie mozna 3 napoje robic to az caly news potrzeba do tego? albo ze beda nowe roty -.-)
A no i mam nadzieje ze po upiciu beda jakies fajne skutki a nie tylko to idiotyczne latanie 1 sqm na bok :P (co ma tyle wspolnego z upiciem jak pernik z wiatrakiem) |
:D Kupie Pacca to bendzie Hlanie i Śpiewanie xD.
|
Cipy pokazuja jak bardzo boja sie zmian(tych istotnych), zeby nie stracic klientow. Od kilku lat Tibia stoi w miejscu, a oni mamia graczy rybkami i soczkami. Zamiast wykorzystywac ogromne mozliwosci, jakie daje prostota tej gry wola zajmowac sie malo istotnymi pier.dolami.
Przeciez nikt nie oczekuje od nich nieomylnosci, mogliby wprowadzic naprawde wiele rzeczy, zwiekszyc swiat gry conajmniej dwa, trzy razy, a gdyby cos sie nie sprawdzilo, wystarczy usunac. Ale nie, "wielcy bogowie" zamiast trudzic sie wspolpraca z graczami, wola dac im soczki. "Chleba i igrzysk", po to by przyciagac wiecej sieciowego plebsu i nie narazic sie obecnemu :/. |
No, teraz jak człowiek za dużo wypije to oprócz "czkania" i zawrotów głowy, bedzie sie jeszcze zostawiać różnobarwne ślady na ścianach i podłogach xD <sugerowana paleta kolorów: obiadowa> joke xD
a tak serio to bedzie WIELKA LIPA jak nie wprowadzą herbaty do gry ;( hmm... rumu pewnie nie zobaczymy, bo cała trzcina będzie zgolona o 8 CET, zamieniona w rum i sprzedana do sklepu xD a co do rybek... no fajno... pewnie będzie można je wyłowić przy normalnym fishingu xD (ciekawe czy tylko na wodach wokół Libery Bay)... może będę jakieś super lekkie a zarazem super energetyczne ^^... a może będzie je można komuś sprzedać :P ...oczywiście wszystkie pytania rozwiążą się same, kiedy Update stanie się Prawdą :P |
No wreszcie CipSoft postarał się o coś więcej niż tylko nowe expowiska.:)
|
Cytuj:
|
ee tam, jak dla mnie to nic ciekawego. Jak już było wcześniej wspomniane, takie pierdoły robią zamiast się wziąć do porządnej roboty. Ja np. wolałbym, gdyby miecze się łamały, nie za często, ale np. każdy miecz ma jakąś wytrzymałość (np. 5000), a jedno uderzenie bierze 1 punkt wytrzymałości, jak się zniszczy to się idzie do np. Sama albo Sweety Cyclops, pisze się repair a on za piece of iron i trochę kasy (np. wytrzymałość sworda/10) naprawia. Przynajmniej knightci też musieliby się po coś wracać do dp, a nie siedzieć na cucach do usranej śmierci. To samo ze zbrojami.
Poza tym mogliby wkońcu zrobić coś jak enchanted staff, czyli możnaby zaczarować zbroję/broń, by np. zwiększyć przez 10 min jej obronę lub zwiększyć atak. Poza tym możnaby włożyć diamenty itp. do broni, co zwiększyłoby jej obrażenia. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02. |