![]() |
Problemy z nowym forum
W tym temacie proszę zgłaszać wszelkie błędy i inne problemy występujące na nowym forum.
|
Cóż, domyślam się że to sprawa mojej zwalonej przeglądarki, a jedyna rada jaką otrzymam to "przesiądź się na mozillę/operę/firefoxa", ale spróbuję zapytać...
Od jakiegoś czasu przy odpowiadaniu na posty, pojawia się komunikat że wystąpiły błędy na stronie: Wiersz: 97 Znak: 2 Błąd: Nieprawidłowy argument. Skutkiem tego nie działają menu rozwijalne (nazwa, rozmiar, kolor czcionki) i w ogóle cały "Edytor WYSWIG" co chwila wywala błędy. Czy można coś na to poradzić poza sposobem z początku tego postu?^^ |
Dabek !!!
Ja mam ten sam problem. Mam IE 6 iz początku tez mi nie obsługiwał rozwijanych menu na forum. Moge ci poradzić tylko tyle że należy zainstalować patcha ze strony Microsoftu. Od tego czasu zaczęły mi działać rozwijane menu w forum. Ale mimo wszystko co jakiś czas przy włanczaniu forum pokazują mi się komunikaty typu: Błąd skryptu Wiersz: xyz Czy chcesz deburgować? Co ciekawsze we wcześniejszej wersji przeglądarki takie komunikaty nie wyskakiwały. Mam pytanie do modków: Czy to moja przeglądarka szwankuje? A może to błąd w kodzie strony? Bo podobne komunikaty wyskakiwały mi kiedy źle napisałam kod javy do mojej nowej www... Bardzo prosze o odpowiedź... |
Problemem jest to co na wszystkich innych forach: bledy z czasem wysylania postow. Np. wczoraj wyslalem post o godzinie ok. 17 a wyswietlilo mi ze wyslalem o 23.
|
Eileen & Dabek:
Cóż nie wiem co jest przyczyną tego błędu i nie moja w tym głowa aby ów błąd wyeliminować :P. Wiem tylko, że pomaga zmiana edytora postów na zaawansowany. Można to zrobić w panelu kontrolnym>zmień opcje i tam znaleść opcję "Interfejs edytora wiadomości" i ustawić środkową opcję. Destruktor: Problem który opisałeś to prawdopodobnie jedynie źle ustawiona strefa czasowa. W panelu sterowania>zmień opcje odnajdź opcję "strefa czasowa" powinieneś mieć wybraną opcję GMT+1:00. jest tam jeszcze "Opcje korekcji strefy czasowej". Ja mam tutaj wybraną pierwszą opcję. |
Problem jest duży, w wielkim skrócie przedstawia to się tak, forum się ***ie.
Szczegółowo: -Nie ma żadnych obrazków niczego zupełnie, avków ikonek nawet loga -Nie mogę edytować posta, bo nie mam jak kilknąć, nie ma ikonki ani nawet napisu -Powaliła się składnie forum, całośc wyłazi z tabelek czy co tam macie, mam niektóre teksty na innych(teksty na siebie nachodzą) Jeśli chcecie być stroną formatu światowego, to niestety... Z serwerami, które nie umożliwiają nawet wczytywania obrazków, ciągłymi problamami z bazą danych, macie mierne szanse... (w chwili kiedy piszę tego posta, nie wchodzi mi strona główna, a forum się wali) |
roland, administratorzy forum specjalnie skasowali wszystkie obrazki, żeby strona chodziła. Został one zastąpione tekstami, które zajmują więcej miejsca, więc 'wyłażą'. Napis do edytowania postów faktycznie gdzieś się zapodział. A co do strony światowego formatu - MatKus szuka od jakiegoś czasu dobrego serwera, ale narazie nic nie można na to poradzić, a lepsza chyba strona bez obrazków niż jej brak [bo jak były obrazki to się nie wczytywała].
|
Cytuj:
Nie wyalczylismy obrazkow celowo. Jak juz wczesniej pisalem mamy problemy z serwerem na ktorym znajduja sie obrazki, wlasciwie to problem lezy gdzie indziej, ale nie bede was w to zaglebial. Dzisiaj niedziela i ciezko jest zlapac jakis technicznych... Pozatym nie musze wam chyba mowic co sie stalo wczoraj i ludzie nie bardzo maja nastroj do naprawiania jakis shitow... cieszcie sie ze wogole chodzimy, www.fpp.pl zamknelo swoja strone narazie. Roland: byl juz temat o tym, pewnie go widziales zreszta. I jak jestes taki madry w sprawie hostingow to znajdz mi prosze darmowy hosting ktory nam da na starcie jakies 4-5 dedykowanych serwerow przynajmniej dual-xeon 2.4GHz z jakimis 1-2GB RAM... Pozatym my sie wcale nie cieszymy z faktu ze strona caly czas nie dziala... Zareczam ze nas to bardziej wkurza niz was... Co do przycisku "Edytuj" to ja widze napis zamiast niego, nie wiem co wam tam pouciekalo -.- Super: sprawa tego ze teraz nie ma obrazkow nie ma nic wspolnego z tym ze strona chodzi, to sa dwa osobne problemy. PS. Jutro prawdopodobnie strona wam nie bedzie dzialac przez jakies okresy czasowe gdyz beda prowadzone prace na naszych serwerach. |
W ogole nie mam obrazkow na forum tylko same napisy jak "ktostam" jest offline zamiast swiatelka czerwonego lub zielonego; zamiast obrazkow mam ramke, czerwony krzyzyk na bialym tle i napis (np. buzka- X Dumny). Tak mam z wszystkimi obrazkami- tylko napisy. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu
|
mi się podoba nowa wersja tekstowa, jednego mi tylko brakuje, żeby dodać jakieś "<<" które będzie działało jako "zobacz ostatni post danego tematu" (nie na głównej stronie, tylko już w liście tematów danego działu). A no i w sumie, żeby jeszcze avatarki działały.
|
Mam ten sam problem co Fragenstein , pozatym jak napisaliscie na tibia.pl
wystarczy wlaczyc "Lite" w panelu kontrolnym użytkownika by znowu wszystko wyglądało tak jak kilka tygoniu temu , lecz gdy właczam opcje "Lite", wchodze na forum i chce wejsc na jakis temat to poprostu niemoge , tak jakbym naciskał se na pulpit a nie na foldery. |
Mi się wyśiwetlają odwrotnie posty (pierwszy post na ostatniej stronie), ale tylko gdy jestem zalogowany - jako gość wszystko w porządku
|
Cytuj:
Tam napewno masz ustawione na tryb "Liniowy - najnowsze najpierw", przestaw to na "Liniowy - najstarsze najpierw" i wszystko bedzie dobrze :) |
TAK! To On! On, znowu nastąpił! Problem z serverem obrazków! znowu ich brak na forum!!
|
Cytuj:
Edit: Już wszytko dobrze |
Wszystko bylo w porzadku i nagle (19:36 2 maja 2005r.) "rozwaliło"
TRZEMA SŁOWAMI: NIE MAM OBRAZKOW |
To obrazki działały? A ja od miesiąca na lite siedzę ;/
|
Jakoś nie widzę braku obrazków... może dlatego że je mam ?
|
Nie wiem czy tez to macie ale u mnie nie widać avatarów.Mam ustawionego w PKUżytkownika a w Postach nie ma go.
|
Spokojnie przerwa w dzialaniu byla krotka... jakies 15h... od dzisiejszego rana all w normie ;)
|
No tak z tymi obrazkami to jest tak raz one są a wieczorem nie ma juz; tak u mnie jest; a tych avatarów dalej nie ma.
|
@up
A przeczytałeś ogłoszenie ? |
http://img178.echo.cx/img178/3937/uo00102pe.jpg
Rzadki błąd na tibia.pl |
Cytuj:
nie taki rzadki... editus postus aha i ja chyba nie widze wszystkich avatarow... |
Tez jestem swiadkiem tegoz bledu, czasami - nie wiadomo z jakiego powodu, pokazuje sie.
|
Cytuj:
ździebko za dużo razy pod rząd -.- ... |
problem z obrazkami
Mam problem ze wszytskimi obrazeczkami guziczkami oraz buzkami. jestem swiezo po formacie i po zainstalowanym sp2 inne strony git wchodza wszytskie obrazeczki a na forum nic plzzz help
|
Cytuj:
|
Zaktualizowałem to ogłoszenie nieco.
|
um, w menu grup jest "Nie mozesz dolaczyc do tych grup", a pod tym cala lista grup do ktorych moge zlozyc podanie. To w koncu moge czy nie moge? ;P
|
X(
A u mnie wszystko jest "od końca"... tzn. pierwszy postjest na samym dole na ostatniej stronie, a ostatni na qorz na pierwszej stronie :/ zamiescilbym screena tylko nie wiem jak :P czy ktos wie jak to "naprawic"?? z gory thx... |
Cytuj:
|
Hmmmm. Taka rzecz. Ostatnio przy pisaniu posta-dosc dlugiego, bo byla to czesc opka ;)-i wcisnieciu 'wyslij' to sie chwile wgrywalo, wgrywalo-i kuniec. Dalem Wstecz(zeby jakby co nie bylo double posta) i patrze-post sie pojawil, ale co ciekawe w dziale ten temat sie jakby nie 'odswiezyl'. Nie pojawia sie pogrubionym drukiem na samej gorze, a na dodatek ciagle pisze ze ostatni post napisany zostal wtedy a wtedy przez kogostam, a nie 'zalicza' tego mojego posta napisanego przed chwila. Ale post widac... Czy przez nacisniecie 'Wstecz' przerwalem jakas procedure, czy co?...
|
Cytuj:
@Qbak2: kolejnosc wyswietlania postów można zmienić w panelu kontrolnym A co do twojego podpisu - widziałem klawiatury do F24, a w windowsie ponazywane są do F36, więc pewnie i takie istnieją :P |
Znalazłem błąd może nie uniemożliwiający kożystanie z forum ale troche może przeszkadzać. Brak jest w konfiguracji profilu nowych światów (np. Guardia, Berylia) do wyboru jako tych na których gramy :( Niektórym może to przeszkadzać.
P.S Mam nadzieje że w dobrym miejscu dałem ten post bo miałem z tym kłopot :confused: |
nowe forum nie obsługuje ,,opery '' nie wiem dlaczego (?) dało by rade to zmienic ?
|
Bug: większość nowych linków do profili zbanowanych użytkwoników w "ostatnio zbanowanych" prowadzi do jednego i tego samego uzytkownika,o id 32767 (jakiś pechowiec:P).
|
Cytuj:
|
Dziwny problem.
Po napisaniu posta w temacie "Legenda Bursztynowego Lasu" w dziale Twórczość w samym topicu pojawiła się niespodziewanie druga strona - ale za cholerę się nie dało jej obejrzeć. Dopiero po napisaniu pod swoim postem kolejnej wypowiedzi coś zaskoczyło. Zaś na samym podforum Twórczości okazało się, że odpowiedzi jest... dziewięć (mimo odświeżenia strony), podczas gdy w samym temacie ostatni post usera Taube był dziesiąty, więc każdy następny wywoływał otwarcie nowej strony. Teraz już jest wszystko dobrze, ale nie wiem, skąd to się wzięło. |
Nie
Nie będe zakłądać nowego tematu,
Ale na tym forum jest zle wyświetlany czas tzn jest o godz wstecz czas zimowy sie to chyba nazywa :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:57. |