"Słotka Anielka" |
11-07-2006 10:41 |
Cytuj:
Policz sobie na jednego guarda potrzebujesz 1 sd (jak dobrze wejdzie hit) 1 sd kosztuje ok 300gp(6000gp za bp / 20 = 300gp)wiec jak wypadnie ci 300gp z guarda to dawaj screena to dam ci co tylko zechcesz.
|
Mając 41+lvl i 41+mlvl zawsze zabijamy guarda jednym sdekiem. 1 SD kosztuje 70 gp, a wiec jest szansa ze z guarda ktorego zabilismy wypadnie loot wiecej warty niz te 70 gp, bo z samej kasy wypada prawie zawsze ponad 30gp, a przeciez jeszcze jest duzo lootu. Nie mowie ze jest to jakies super oplacalne, bo ledwo co wychodzimy na plus o kilka gp ale jednak exp jest dosyc szybki.
Cytuj:
Idź i spróbuj. Jeśli wiesz co i jak to dasz rade. Z tym, że FE lubią robić psikusy i nie bić z explo/gfb przez kilka rund. Z tym, że jak już walnie to mocno xD
|
Zanim Fe przywali to juz bedzie gryzl piach bo go zajdzie inny guard od tylu i zabije zanim ty zdazysz zabic guarda ktory atakuje FE.
Cytuj:
No małe doświadczenie mam ale tylko z monkiem bo miałem 27 druida ale chce czegoś nowego spróbować byćmoze szybszy exp bedzie ale jak fe nie walnie przez kilka rund explo i gfb to zrobie drugiego i moze on walnie
|
Z summonami jest wolniejszy exp niz jakbys mial samemu zabijac guardy to po pierwsze, a po drugie to jak zrobisz 2 fe to stracisz na tym tylko kupe many a jak juz mowilem w kopalniach guardow jest tak ze guardy sie pojawiaja ze wszystkich stron wiec po 5 minutach expienia jakis guard zajdzie od tylu fe i zanim sie zorientujesz to juz bedziesz widzial fire fielda na ziemi zamiast fe. Jesli juz chcesz expic z summonami to ewentualnie sprobuj metoda fe+monk ale fe i tak szybko padnie bo guard ma go na 2-3 ciosy. Ogolnie odradzam summony na guardy. Duzo lepiej expic samemu z sd (gfb na grupy). Jesli masz ponad 41 lvl i mlvl to zdecydowanie nie uzywaj summonow tylko bij samemu z sd bo sie koszty minimalnie zwracaja jak zbierasz loot, a exp jest szybki i nie ma ryzyka deda (bo szybko sie z sd zabija).
Cytuj:
Li-Bi ty chyba jestes idiata albo jakims psycholem zeby bic guardy z sd to juz kompletna przesada
|
Jak bijesz z sd to sie koszta zwracaja i jest szybki exp. Zadna przesada. Wlasnie najbardziej sie guardy oplaca bic z sd.
Cytuj:
i jeszcze piszesz ze ci sie w samej kasie za sd zwraca to juz kompletna przesada trzeba byc noobem zeby cos takiego pisac
|
W samej kasie nie, ale kasa+loot to juz sie zwraca.
Cytuj:
Gratz.. Skoro ty guardy bijesz z sd i ci sie zwraca to może masz jakieś magiczne sd które mają pareset strzalów a kosztuja normalnie ?
|
Nie ma takich sd. Sa tylko zwykle i ze zwyklych sie zwraca.
Cytuj:
Nawet początkujący gracz wie, że guard nie jest tak mocny, żeby używać na niego sd.. ewentualnie można użyć gfb, gdy robi się gorąco.
|
Moze nie jest tak mocny ale nalezy zwrocic uwage na to ze z sd sie expi 2 razy szybciej niz z innych run/różdzek/summonów, a kasa sie zwraca (mala bo malo ale zawsze troche na plus).
Cytuj:
Co do expa na guardach z FE to nie jest taki zły.. wand/rod + fe i można bić tylko trzeba sie starać, żeby guard gonił nas, a nie sumona..
|
Jak uciekamy przed guardem i go lejemy to wtedy od tylu twojego fe podejdzie jakis inny guard i juz po zabawie. Odradzam fe bo ma slabiutki def (mniej wiecej jego def jest taki jak trolla)
Cytuj:
Widziałem jak kumpel expil na guardach z 2xFE...
|
10 minut mogl expic.
Cytuj:
P.S. Jeżeli masz pacc'a to wbij szybko 36 level (z tego co wiem jesteś druidem) i sumonki możesz leczyć czarem exura gran mas res.
|
Strata many i co za tym idzie kasy. To juz bardziej sie oplaca z sd bic.
Cytuj:
A jak np bedzie goraco obydwa FE maja red hp i guard tez to jak uzyje tego czaru to ulecze wszytskich razem z guardem :/ .Tak mi sie wydaje.
|
Uleczysz wtedy tylko swoje summony na full hp a guard nadal bedzie mial red. Jakby tak bylo ze leczysz wszystkich w zasiegu czaru to druid nigdy by nie mial szans na wykonanie annihilatora a przeciez juz kilku druidow tego dokonalo wlasnie za pomoca leczenia 3 sorkow z ekipy tym czarem.
|