![]() |
Giant Spider
Czy dam rade na 31 lvl z 45 m lvl dam rade zabić giant spidera? jeśli niedam sam rady to moge iść z kumplem 30 lvl pallek jeśli dam rade to co mam brać ze sobą? mam pacca i bohy czyli utani gran hur + bohy to mam nadzieję że gs mnie niedogoni czy może mnie dogoni?
A więc 1-czy dam rade solnąc gsa 2-co musiał wziąść ze sobą 3-czy GS mnie złapie gdy bende na utani gran hur + bohy? Proszę o konkretne odpowiedzi :baby: |
yhyhy
A wiec tak ja tez mam 31 lvl ed utani gran hur+boszki (niedogoni cie chlopie) wtedy zasowasz jak okolo 90lvl+
Ale czy dasz rade go ubic? z hmm? to bedziesz dluugo uciekal i go bil a utani gran hur. trwa 10 sec (a many masz 725) Mozesz sprobwac 1 sd dla popisu +hmmki +burst arrowsy Ale na poh natkniesz sie na cos innego i co wtedy? idziesz a tu Gs drag leader bersek vampire hunter naraz uciekasz a zaciogazz archery z gory i mino magi wiec jak chcesz jest duze ryzyko =) Wedlug mnie lepiej idz na gsa z blokerem zrob se 2 dsy pare hmm i po srpawie a najlepiej idz na tomba i tam siedz :D |
a więc wybiore tomby ale naco na scaraby? jeśli tak to co wziąść ze sobą? :P wiecie mialem dużo haków i mój lvl niewychodzil powyżej 30 a teraz już niedam sie na nic nabrać więc co mam brać ze sobą jakie runki itd?
|
A wiec idz na penisula tomb i bij poprostu z roda chyba ze masz sorc to masz roda ognistego tlyko na 13lvl wiec monka zrob bijesz crypty mummy slime ghoule wez z gfb bo czastem wychodza 2 crypty i mummy ;] do tego ihy/uhy lecz polecam ze 1-2bp manasow
Exp? 20k/h z boszkami moze z 25k/h jak dobrze pojdzie a loot? moze 1k a moze podliczajac wartoc diamentow itd ze 3k na 1h a na scaraby to tylko 1 monkk i rod ale to slaby exp 15k/h no ale kasa 3k/h :DD Mozesz pojsc na draga 1 resp(5-7min) w ank robisz 2 dsy i czekasz az zabija dobijasz z hmma lub coos albo walisz z exori vis sobie czasami loot? zalezy od szczescia exp? cinki ale na dragi idzie sie po loota a pozatym milo sie je bije:baby: |
aha to super 25k expa na 1h to jest coś a chodzić bende raz na exp raz na loot i bendzie super dzieki za rady
PS:niemiałem jeszcze nigdy paccka więc może mi ktoś jakąś mapke z tombami podać? bo sie nie oriętuję wogule ;p |
huh ;p
Powiem Ci tak albo szukaj na forum bo ja juz taki temat zalozylem gdzie sa tomby itd i tam stronka podana jest na 2 podstronie
albo kopaj lopata cale ank po 10x :P |
ja z 31lvlem i chyba 47 mlvlem solowałem gsa na faccu sposobem up/down koło blood herba za pomocą explo ale ty możez to robić za pomocą hmmów mi chodził wtedy maga manasów na jakieś 1-2 gsy
|
yhyv
Tak samo możesz sie popisac i uciekajoc i walic tylko sd ale malo opłacalny sposub ale ja ci radze z blokerem tam gdzie blood herb qest możesz nawed stwożyc mino archera :D a jak bloker bedzie mial pacc to nawed 2 dsy:D
|
ale wracająć do tych tombów to jak wpisuje w wyszukiwarce na dorum tomby to mi jakieś wyskakują onnly harmonia itd 0 o tombach plix pomużcie!!np. prosze o linka to mapek z tombami bo jestem całkiem zielony
A gsa to sobie na kiedy indziej zostawie ;p wiecie na 31 lvl moge już explo robić to już mi lepiej bendzie szło ;] |
nie bede zakladal nowego tematu o Gs'ie skoro juz jest.. a mam pytanie o palka i gs'a (facc) od jakiego lvl z bohami od jakiego bez itp
|
No a jakie masz skille ??? 75dys ??80 dys?? eq??:baby:
|
Cytuj:
|
ja narazie mam tylko 16lvl skille tajemnica.. a te pytanie to tak na przyszlosc;p
|
Cytuj:
hehehe co aż takie słabe a może bugów używasz? 8o 8o :D :D mam poczucie humoru ale może... |
oky Najmiejdze jakie mozesz miec skill e 75 dys .
EQ: P Set +bohy (ale jak cie dogoni.....) Gdziesz na 40 lvl z boszkkami zero lagow. Jeden malutki lag i padasz :D. Przyszykuj dużo uh mana tesz bedie poczebna na exure vite a jak walnie nie np. 40 to exure gran . Ale lepiej kup pacc i na utani hur.:] Ale tesz moze nie puscic hase a w tedy jest wolny :D |
ej ludzie niezapominajcie omnie :baby: :baby: nadal niewiem gdzie są tomby ;(
|
oky ok zarac ci napisze :p
|
Cytuj:
|
S'hAr'K
Cytuj: Oryginalnie napisane przez Kiter Rookmaster Pokaż post A wiec tak ja tez mam 31 lvl ed utani gran hur+boszki (niedogoni cie chlopie) wtedy zasowasz jak okolo 90lvl+ Ale czy dasz rade go ubic? z hmm? to bedziesz dluugo uciekal i go bil a utani gran hur. trwa 10 sec (a many masz 725) Mozesz sprobwac 1 sd dla popisu +hmmki +burst arrowsy Ale na poh natkniesz sie na cos innego i co wtedy? idziesz a tu Gs drag leader bersek vampire hunter naraz uciekasz a zaciogazz archery z gory i mino magi wiec jak chcesz jest duze ryzyko =) Wedlug mnie lepiej idz na gsa z blokerem zrob se 2 dsy pare hmm i po srpawie a najlepiej idz na tomba i tam siedz Gran hur trwa minute -.- OO dzieki ziomek za cynk ;] w 1 min to napewno bym gsa ubil ;] explo onnly a jakby fikal to sd ;p ale i tak sobie odpuszcze jak narazie gsy |
Znaleslem http://tibia.erig.net/Tombs szczesliwy???:D
|
A wiec tak ja osobiscie tez na PACCu expilem w Peninsula Tomb. Bardzo fajne miejsce, calkiem duzo crypt shamblerow. Jak masz 2 monki+rod/wand+vis czasami to za okolo 8 manafluidow masz conajmniej 13k expa na godzine. Kasa miedzy 1-2k po sprzedaniu loota. Jak robisz lootbaga to masz 3-4k nawet. Jesli jestes sorc to mozesz sobie sprobowac Wand of Cosmic Energy+Vis kosztowne ale szybki exp. Jak druid to jak nic Volcanic Rod+Vis jak chcesz. Mniej kosztowne ale za to troche wolniej. Jak sie postarasz to masz 20-25k. Z summonami to niezbyt polecam gdyz monk szybko ginie jak sie wejdzie na spawna np 2 mummie i 3 crypt shamblery. A poza tym strasznie zzera expa (z 2 monkami i czasami volcanic rod tylko 10k na godzine wychodzi no ale bieda w kraju i czasami tak trzeba). Polecam strone O tombach tam znajdziesz dane o wszystkich tombach, gdzie jest wejscie, i mapki niektorych. Tutaj mapka Peninsula Tomb:
http://i34.photobucket.com/albums/d1...mi_p/Tomb1.png Opis:A. 4 Larvy B. Snake, Skeleton, Ghoul C. Ghoule D. 3 Crypt Shamblery E. Lion, 2 Slimy F. 1 Mumia G. Larvy H. 2 Mumie I. 2 Crypt Shambler i Mumia J. Stone Golem K. Larvy i 3 Skeletony L. 2 Skeletony i 2 Larvy M. Lion, Larva, 2 Scorpiony i Mumia N. Scorpiony O. 2 Ghoule P. 2 Slimy Q. 2 Crypt Shamblery i Mumia R. 2 Skeletony S. Larva i Scarab T. Lion, 2 Scorpiony, 2 Skeletony U. 3 Scorpiony V. 2 Liony i 2 Crypt Shamblery W. Scarab i zejscie nizej do teleportu X. Scorpion Y. Ghoul Z. Scarab i Ghoul 1. Larva i Scarab 2. 2 Scaraby 3. Larva i Scarab 4. Scarab, Cobra, 2 Ghoule 5. Mumia 6. Larva, Ghoul, Scorpion, Mumia Tutaj mapka pokazujaca gdzie jest wejscie. http://i34.photobucket.com/albums/d1...bpeninsula.jpg Tak mniej dokladnie to jest to TU! Zrodlo: tibia.erig.net PS. Polecam takze Ancients Ruins tomb -1 dla kasy i expa gdyz jest tam duzo mummy. Mapke znajdziesz w linku ktory podalem wczesniej. |
juupi dziekuje wam wszystkim jakbym mugl to bym wam dal reputa ale sie tu nieda ;( meep xD jeszcze raz dziekuję
@Edit a więc mam jechać exori vis + cosmosic energy? 0 sumonów? a może jakiegoś łucznika np. mino archer albo hunter? |
Tak najlepiej by bylo. Tylko nie zapomnij sie lecyzc ;) Jak bedziesz mial 33 level to Wand of Inferno a Vis tylko na Stone Golem.
|
a mocno wali Stonek? grałem na różnych ots ale wiecie jak to jest sd onnly...:p wiec niedochodzily domnie nawet a vis to aż taki dobry czar? bo o ile się niemyle to zabiera tylko 20 many a czym sie exori mort od exori vis różni?:P
hmm a więc wezme ze sobą z 2-? bp of mf z 1 bp explo i chyba tyle ;p aaaa i jeszcze żarcie właśnie co z żarciem napakować się nim tak żeby 0 capa było czy jakoś znajde sobie tam żarelko?:P ale ja odwas wymagam :D @Edit a na tomby mam brać jakieś uhy/ihy? |
Widac ze na OTSach grasz. Bierzesz jak najwiecej bp of manafluid, na twoj level powinno starczyc 3-4 bp. Vis jest bardzo dobrym czarem gdyz za 20 many mozesz zadac ogromna ilosc obrazen. Na twoim levelu to by bylo 90-100. Exori mort zadaje obrazenia zalezne od armora wiec jest raczej rzadziej wykorzystywany na potwory na ktore dziala exori vis. Explo ci wogule nie bedzie potrzebne. Co najwyzej bp of gfb ale tez nie koniecznie. Mozesz tez wziac bag IHow/UHow jak by w czasie walki mana sie skonczyla. Stone Golem jest stosunkowo slaby i nie powinienes sie jego bac. Zarcia to za duzo nie bierz bo jest duzo larv i scarabow wiec jedzenia pod dostatkiem. Jak by wtedy tez zabraklo to z Shamblerow duzo wormow wypada. A tak z ciekawosci to jakie EQ masz?
|
@thorsus
dobrze mówisz o tych tombach ale te 2 plus tar pits to są tak popularne że zajęcie tombu to cud :D @Safree Doo od 33 levelu idz do shadow tomba poziom 2. Robisz 2 de'sy i bijesz wandem. exp 25k+ (waste 35K+!!) bieżesz 3-4 bp manasów 1 bp gfb bag ihów i jazda :D na godz. zarabiałem 3k+(15k+z fuksem) na godzine z lootbagiem 5+ :D uwaga na fe i fd wsumie niebezpieczny ale opłacalny tomb :D |
@up
Ja ci powiem ze to zalezy. Bo ja prawie nigdy nie spotkalem nikogo w Tombie ktory zajmowalem. No oprocz Tarpit ale tam to najwiecej ludu lazi. Co do tego Shadow Tomb to na -2 nietrzeba z 2 DSami wystarczy Wand of Inferno i omijac FE/FD. Ale na 33 levelu to mozna tez probowac Tarpit tomb -3 (Wampiry). |
Eq mam takie
Bohy, vamp shield, blue robe, crown helmet(moge zmienić na inny),crown legs chyba tyle a więc wezme sobie ze soba bf of ih @Edit a może lepiej mi bendzie dobić 33 lvl kupić wand of inferno i lepiej expić? a i podobno scaraby zarażają więc mam kupić kilka antidote rune czy cos? |
scaraby nie zarazaja tylko "srają" poison fieldami i jak cos to kup po prostu czar antidote :P
|
...
1. Jak czytam niektorych wypowiedzi to zbiera mi sie na wymiociny poniewaz slowo "sposub" piszemy przez "ó", i nie piszemy tez "bende" tylko "bede".
2. Najrozsadniejszym sposobem na GS'a bedzie Bloker, 2 DS'y, HMM i juz mozesz go spokojnie ubijac ;) Mam nadzieje ze spokojnie :] poprostu zalezy od doswiadczenia blokera i ciebie. 3. Scaraby. Raz widzialem filmik (przyjmijmy 30 MS bo nie mapietam juz xD). A wiec ten 30 MS zrobil sobie 2 Orci Leadary (dobrze napisalem ?? :] Jak nie to mnie poprawcie xP) i sobie expil. Expil tak ja wiem, z 1h chyba tylko ze exp nie byl zbyt oplacalny :]. Ale jesli chodzi o loot to moim zdaniem byl poczciwy :). 4. Wszystkich twoich wypowiedzi nie czytalem (tak jak reszty uzytkownikow co sie tu wypowiedzieli) wiec nie wiem jakie miales pytania wiec na nie juz nie odpowiem ;) :). Pozdro. |
spoko ale ja i tak bende tam chodził raz dla expa raz dla kasy jak dla expa to nieprzywołuje żadnych sumonów a jak po kase to przywołuje 2 leadery
PS:miałem wczoraj taką akcje siedze sobie i trenie m lvl a tu idzie blod crab pod dp i szedłza jakimś kolesiem niatakowałem go i się pytam czy to był summon? patrzałem na tibia.pl itd itp i niema takiego do przywoływania to jak z nim jest bo już się gubie ;/ |
blokowanie gs na 6 levie
cosik mi nie wydszlo blokowanie gs na 6 levie :(
http://img456.imageshack.us/img456/5851/pajonklt0.jpg |
muhahaha ja niemam zamiaru bloczyć gsa ;p a jak coś to kumpel bendzie mial o wiele lepsze eq 8o i troche wiekszy lvl :p :p
Aug 03 2006, 16:01:24 CEST Died at Level 6 by a giant spider hahaha xD |
nc
*up
te blokowanie gs na 6 levelu to byl zart jakbys nie widzial -.- |
Poco masz isc na poh na darashi jest fajny gs na gorce wystarczy robic gora dol z hmm+great energy beam bardziej ci sie oplaca.
|
Gdzie znajdę 1 GS zeby nic innego nie bylo najlepiej tak jak jest drag w AB albo w Motls przy Thias.Nie mam PACCa.jak mozecie powiedzcei tez od ktorego lvl mozna bloczyc GSa.PLS o rady .
Z gory THX :( |
Cytuj:
Co do tombów to najlepszy jest ten na prawo od black water tombu (taki koło kamieni). Druid 20lvl rod od 19lvla, leczenie exurą sio 25k/h na drugim poziomie i jakies 3-4k (w złocie + lootbag) na jednym bp mfów. Jeżeli jesteś sorcem zarobek będzie troche mniejszy bo musisz się leczyć granami/vitą ale i tak wyjdziesz sporo na plus. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Gdzie znajdę 1 GSa tak żebym nie natknął się na nic innego dobrego PLS o rady. B)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:14. |