![]() |
Isle to the north-tajemnicza wyspa na polnoc od Fibulii
Robiac questa na addon udalem sie do Simona-bossa biedakow. Intrygowaly mnie wyspy w okolicach Fibulii-te na mapie swiata bez opisu. Kiedys myslalem, ze benda to te slynne nowe tereny a tu odziwo zadna nowa wyspa nie znajduje sie wlasnie w tych okolicach.
Dodam ss'a: http://i22.photobucket.com/albums/b346/Stozek/map.jpg Pogadalem sobie z panem Siomon'em na rozmaite tamaty a oto wyciag z loga z rozmowy: Szyldwach [63]: hi Simon the Beggar: Hello Szyldwach. I am a poor man. Please help me. Szyldwach [63]: fibula Simon the Beggar: I hate Fibula. Too many wolves are here. Szyldwach [63]: wolves Szyldwach [63]: hate fibula Simon the Beggar: I hate Fibula. Too many wolves are here. Szyldwach [63]: monster Simon the Beggar: The strongest monster I know is the giant spider. Szyldwach [63]: giant spider Simon the Beggar: I know that terrible monster. It killed the fishers on the isle to the north. Szyldwach [63]: isle to the north Szyldwach [63]: fishers on the isle to the north Dalej NPC nie reaguje na nic nadzwyczajnego, teraz staram sie wypytac innych NPC o "Isle to the north"-wyspe na polnoc od Fibulii. Poczytalem dawne tematy na forum dotyczace tych wysp-nikt nic ciekawego nie powiedzial, a o Siomonie nawet nie wspomniano. P.S Tytol tematu nie ma nic wspolnego z przypuszczalna nazwa wyspy ;). |
jeśli da się tam dotzeć to pod ziemią. Kilof party plx?
|
idziscie te 2 wyspy na północ od fibuli? kolo latarni są 2 małe
jak sie przyjrzycie na tej z lewej widać Szarą kropke itroche czerwonego z tego wynika że COŚ tam jest |
Cytuj:
Powiem dla zainteresowanych, ze nie jest to nowy NPC a te kwestie wyciagnelem z niego juz przed Tiquanda update lecz wtedy nie interesowalem sie tymi wyspami, bo myslalem ze to isle of kings albo rookgaard. |
Gdzie na Rooku mialbys Giant Spidera:D
|
@up
Geograf od siedmiu boleści @Temat Wypytywałbym raczej NPC z Fibuli oraz Thais(Hardek też) o Giant Spider, Fisherman. Na wschód od Thais(Tutaj) mieszka były rybak. |
Cytuj:
EDITE: Bylem u rybaka (smieszny gosc : Hoggle: It's a very hard job, cause without a boat I have to swim and fish at the same time!) gadalem z kazdym NPC na Fibuli ale nic nie wiedza, gadalem tez z mnichami w swiatyni gdzie kupuje sie blessa i Hardkiem |
Ja tam uważam że nie ma co pytać NPC o tę wyspę bo i tak nie powiedzą nic wartościowego. Simon, skoro mówi że jest tam GS (nie mówiłby tego bez powodu i tak konkretnie), to znaczy że da się tam dojść (zauważcie że Simon sprzedaje też klucz na podziemia fibuli). Statku tam nie ma czyli trzeba zejść i się tam kilofem dokopać. Przypomnę też że w thais i okolicy jest tyle tego typu dziur jak nigdzie indziej.
|
NIe wpadł ktoś może, na to żeby sprawdzić to na Tibia Earth???
|
http://tibia.pl/earth.php?x=32112&y=32284&z=9
tu bym kopał - prostokątne pomieszzenie z dwoma kamieniami na rotach. Oczywiscie strzelam, ale jeśli nie chcemy iść na deep fibule (ja nie chce) i tam kopać to proponuje zacząć od rotów/orków na fib. |
Cytuj:
Ontopic Te wyspy były tam od zarania dziejów, chodź przyznam szczerze, nie spotkałem się jeszcze z poszukiwaczami dojścia do nich. Gdybym miał kopać, rozpocząłbym w fibula tunel. Poziom -3 lub -2. |
Cytuj:
@Topic Ciekawy temat, jak uda ci sie dowiedzieć czegoś więcej to pisz. Ja niestety nie mam czasu na odkrywanie tajemnic Tibi bo właśnie skilluje => |
Cytuj:
|
Jacys hlvl z anticy chwalili sie ze rozkopali czensc tunelu na te wyspy muwili ze rozkopali dziure gdziesc na fibuli albo w okolicach na poziomie -3
|
Przekopałem korytarz na fibulę na lvlu -3 bez efektu. lawa na poziomie -3 kończy się pod rotami w północnej części co widać na tibian earth. Jutro może przejdę się tam i przekopie.
|
O ile dobrze sobie przypominam, to tam gdzieś w dawnych czasach była taka mała wysepka ze spawnem gsa, miała swoją nazwę, której za Chiny sobie nie mogę przypomnieć:p
@down O właśnie, Calcanea. |
Cytuj:
|
A została chociaż część tego tunelu, czy został usuniety całkowicie?
|
Cytuj:
(Simon opowiada ta historie od kiedy moge siegnac pamiecia) Co do prob kopania-ja raczej probowalem pokopac w okolicach dawnego respa Ds'ow (gs zabil rybakow=zostaly z nich ciala=ciala zamienily sie w szkielety=szkielety ozyly i zaczely atakowac ludzi). Na deep fibula jeszce nie bylem a wiec gdy bende go robil pokopie i tam. |
A czy na wyspie był jakiś quest? I w ktorym UPie została zablokowana? Nie w <dum dum dum duuum> Wielkim Up-Date questowym? </dum dum dum duuum>
|
Cytuj:
bylo w grudniu 03'? Pytam, bo ja zaczolem grac w lutym 2004 ;) - pierwsza rozmowa na temat tego Gs'a byla gdy odkrylem, ze na Fibule sprzedaje sie kusze czyli cos okolo marca-kwietania 2004. Kiedys slyszalem, ze istnieje program dzieki, ktoremu mozna ogladac wiencej SQM niz pozwala na to normalna Tibia (ktos dal na forum ss'a z calym skarbcem w kaz albo pokojem mino maga na rooku a potem ludzie komentowali i jednoczesnie wspominali o tym programie). Wie ktos gdzie mozna to dostac albo czy to jest legalne? |
Chyba <dum dum dum duuum> tak </dum dum dum duuum> ale <dum dum dum duuum> nie jestem pewien </dum dum dum duuum> Wiem że w grudniu.
A ten program jest nielegalny, ale sam chętnie bym go dostał w swoje ręce <Zaj**iście szatański iwól śmiech> |
Wyglądało to mniej więcej tak (mam to ze starych mapek):
http://img201.imageshack.us/img201/1200/calcaneafr1.jpg Mapa została zmieniona i chyba faktycznie było to w grudniu 2003. Jeżeli chodzi o pozostałe wyspy koło Fibuli to nie wiadomo czy one w ogóle istnieją/istniały. Być może są one tylko dodane na mapie jako ozdoba. |
Wszystko pięknie ładnie..zastanawia mnie jedynie po jakiego grzyba zamkneli dojscie do wyspy, co im ta wyspa przeszkadzała? Być może istnieje jeszcze jakieś dojście o którym nikt nie wie
|
Pozostaje wiec malo legalne wyjscie - uzyc ngbota i potraktowac otoczenie opcja podgladania innych poziomow :<.
|
Jeśli usunieli w <dom dum dum duuum> wielkim UPie questowym </dum dum dum duuum> moze to oznaczac ze tam był quest, a co za tym idzie, prawdopodobnie dalej jest droga tam, tylko inna, trudniejsza.
|
Pomoge wam, tą zagadke odkylem kilka dni przed update z kolega.
Podpowiem wam, ze jesli poszukacie dobrze pewnego NPC on wam zaoferuje podroz do Carlin i do wyspy (xxx) sami bendziecie widzielie jak juz sie nazywa. Podroz jest dosyc droga bo kosztuje chyba okolo 900 gp(moge sie mylic). Odkylem tylko ta jedna wyspe. Mozna powiedziec nie ma tam nic na tej wyspie a z kolega przekopalem cala wyspe. znalezlismy pojedyncze respy Rotow i bardzo trudnych potworow- Rat'ów <hahaha> , ale znalezlismy tez i drzwi : ) oczywiscie niemielismy klucza do tych drzwi :| , mozna tam znalezsc duzo cial rybakow a w cialach znajdziecie od 5 gp- 10gp, ryby i wedki. Jak poszukacie tego NPC to i znajdziecie Wyspe :) mozna raz tam poplynac bo pozniej juz sie nie oplaca chyba ze ktos znajdzie ten klucz : ) |
A czy ten npc jest na terenie facc? Bo nie kojaze o kogo chodzi....
|
Cytuj:
|
@2 UP:
Jest na terenie dla PACC, ale z tego co mi wiadomo jest tez jakies przejsce z terenow FACC, ale nie wiem gdzie te przejscie @edit: ten NPC byl kiedys na erigu chyba czy cos ;/ ale go usuneli powodem ze to tylko legenda |
Cytuj:
|
:) Znajdz takiego NPC, pogadaj z nim , czym sie zajmuje itp. On ci powie ze przewozi ludzi. muszisz sie go spytac czy ciebie tez przewiezie, on sie zgodzi, i sie ciebie spyta czy chcesz do Carlin czy do Wyspy(xxx). Mowisz ze do (xxx) on ci zaraz mowi ze musisz zaplacic mu 900 gp bo ze w tyych czasach wszystko drogie. I on bendzie ci cos caly czas gadał. To napisz mu tylko 3x Yes. i zaraz cie przeterpotuje na ta wyspe.
Aha nie wysyłajcie mi PM jak ten NPC sie nazywa. bo i tak wam nie podam, musiszcie poszukac, a nie czekac zeby ktos wszystkie zagadki odkrył. |
Powrót też kosztuje 0.9k?
|
A dasz jakąś podpowiedź co do jego "połozenia" ?
|
a powiesz czy te 900gp sie zwroci?;p
|
a dasz? a powiesz? Polscy zebracy w wydaniu forumowym. Ludzie jesli to prawda (nie kazdy user forum musi byc koniecznie prawdomowny) to nie pytajcie tylko szukajcie.
|
Czyli tego NPC nie ma na tibiawiki?
|
Cytuj:
|
Moim zdaniem on sobie wymyśla bajki... gdyby tak rzeczywiście wiedział gdzie to i jak tam "dojść" to by albo siedział cicho i wykorzystywał to że prawie nikt (może ktoś by wiedział jeżeli i on wie) nie wie albo odrazu napisał. Bo po co ma pisać zagadkami? Żeby ludzie się pogłówkowali czy żeby zwrócić na siebie uwagę?
Moim zdaniem nie da się dojść na te wysepki, poprostu Cipsoft usuwając możliwość dojścia do wyspy nie usunął jej bo chciał dać kolejną zagadkę ludziom kktórzy grają tylko ze względu na te tajemnice tibijskie. Oczywiście się mogę mylić no ale takie jest moje zdanie. Wiele jest tajemnic w tej grze, niestety nie dowiemy się czy mozna je rozwikłać czy to tylko przykrywka... |
Cytuj:
Gilu, to może powiesz jak wróciłeś z tej wyspy? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:24. |