Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie po Roku!?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=91440)

Drednot 25-08-2006 08:57

Gdzie po Roku!??

y00!
Mam pytanko gdzie najlepiej iść po Rooku??
Do jakiego miasta?Ja bym chciał do Venore zawsze tam byłem ale jeśli gdzieś indziej będzie na początku level rosnął i Skille gdzie najbliżej i durzy Resp??:baby:

Faerath 25-08-2006 09:04

eee..

Jak ci powiem, że każde miasto ma jakieś zalety i wady to ci to chyba nie pomoże:(

Ja najczęściej wybieram Carlin i jestem tam tak do 12 lvl. bo potem się nudzi..

Tomcio Pall 25-08-2006 09:07

Ja mam taką strategie:
Ide do venore(sorcem/drutem/knightem) i ide na rooty. Jeśli chodzi o sorca/druta to na rooty do 19lvl a potem do thais na cyclops. Knightem można dłużej siedzieć. Pallem to raczej do Carlin.

Leothyr 25-08-2006 09:08

Ja tam siedzę w Venore do 28 lvla na rotach, a potem do kazz.

Pirate Cutthroats 25-08-2006 09:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomcio Pall (Post 953456)
Ja mam taką strategie:
Ide do venore(sorcem/drutem/knightem) i ide na rooty. Jeśli chodzi o sorca/druta to na rooty do 19lvl a potem do thais na cyclops. Knightem można dłużej siedzieć. Pallem to raczej do Carlin.

chyba do Venore (80% palków tam zaczyna :p)

Tomcio Pall 25-08-2006 09:20

Ja akurat nie. Zaczynałem w Carlin a potem do Thais.

Lukaas 25-08-2006 09:39

Fajnym miastem jest jeszcze Ab'Dendriel. W AB teraz siedze i jestem bardzo zadowolony. Mało PK, mało brazylijczyków, duzo polaków i tak dalej...B)

Drednot 25-08-2006 09:51

DZieki za pomoc!!

wojcio14 25-08-2006 10:01

CARLIN :D kobietki:D a tak oprocz kobietek beary (malo ale sa)Amazon i valkirye za silne?:evul:

Tyrus 25-08-2006 10:11

Do venore bo fajnie sie tam gra. W deche exp. Kazdy znajdzie coś dla siebie. BLisko do Pohu B).

MrVego 25-08-2006 10:27

ja zwykle robie tak: po rooku ide do thais (podobno mowia ze to miasto pk ale mysle ze to nieprawda, jesli nie jestes noobem nikt cie nie rusza zazwyczaj).
zabijam tam roty i orci i wbijam 13lvl (jestem sorkiem wienc 13 bo wand of dragonbreath jest od 13lvla. Jesli bylbym knightem/pallem to prawdopodobnie bym trenil a potem szedl expic.). Potem ide do venore, a ztamtad chodze expic na darc catedral na 1 poziomie do 16lvla. Nastepnie wracam sie do Thais i expie na cycach do 20lvla. IWekszego nigdy nie mialem wienc dalej niepisze :] .
Pamientaj ze to moja taktyka i niemusisz jej stosowac identycznie (pisze bo czasem sie ludzie czepiaja :evul: )

Kiter Rookmaster 25-08-2006 10:29

hyh

Ja to odrazu lece Do Thais :p
Palkiem Gdzies na uboczu Robie ze z 60 dyst na 9 lvl i ide expic zazwyczaj do kazoo odrazu lece na soldy potem na 15lvl guardy a potem to juz sie wybiera co chce czasem poh a czasem nie :D na 25-30 dragi z nudow soluje..
A druidem to darashia odrazu 18 lvl na rotach potem larvy a potem tomby tomy tomby i czasem dragi dla przyjemnosci
I hydry itp potwory jak jest team ;p

mwlodi 25-08-2006 14:21

15 lvl i guardy -.- hehe nieźle xD

zawsze zaczynałem w carlin i tak pozostanie ; )

móc 25-08-2006 16:49

Najlepiej do ank - jak jestes magikiem to od 8 lvla w tombach nawalasz.

Rufus1988 29-08-2006 11:03

Cytuje tytuł: "Gdzie po Roku?" Po roku możesz robić co chcesz. Tylko nie wiem od jakiego dnia ten rok się liczy. Może od Sylwestra? Jeżeli chodzi Ci o koniec Roku to zwykle idzie się do domu (po imprezie). Wszystko Ci wyjaśniłem. Pozdrawiam.

YyyeeyIsBack 29-08-2006 11:07

Ja polecam Darashie, tam blisko na roty i monosy wiec i skillowanie i exp niezly. Co do graczy FACC to polecam Ab, tam jest wielki resp trolli wiec zawsze sie niezle skilluje aczkolwiek expowisko swietne to niejest, gdy ci skille podskocza to w tejze jaskini pobladzisz troche az znajdziesz fajny resp ghouli (niezly exp), rotow i na wyzse skille slimow.

Dragonice 29-08-2006 21:48

ehh wy to macie problemy sam chciałbym takie mieć... ;) ja tam polecam tak: najpierw Venore czyli na Roty tam jest niedaleko jakinia i tam tak do 13 lvlu można siedzieć potem idziesz sobie do Thais i na Folde do 15-16 lvla niezle tam expowisko rotow :evul: potem dalej w Thais na mino guardy bo w podziemiach nie powiem gdzie bo sam tam expie :evul: i tam tak do 20 lvla (to tylko sugestia to i dalej bo nie mam 20 :evul: ale kolega tak gra i jest ok ;)) wiec dalej mozna se zwiedzać lodowe wyspy i to CAŁE nie dygajac sie tak do 25 max 30 lvlku bo potem nie ma po co :) dalej to juz jak ci sie podoba ale jak juz mowilem to od :evul: pierwszego to tylko plany bo sam ich nie wykonywalem. ja tam se jeszcze na DK wybieram ale nie polecam samemy przed 20 lvlem bo latwo o deda zwlaszcza na Dark Monku i Assasinie. Nie radzę na początek Carlin na PvP bo to z góry przesrane bo tam jest zbyt duuuuuuuuuuużo PK zwłaszcza na Titani. tak wiec jesli byloby tu cos nie tak to piszcie w temacie. To bylo co dla sorca bo innymi nie gram i nie gralem

nighten 30-08-2006 08:41

ja zawsze ide na poczatku do carlin potem jak dobrze skiluje i dobry lvl i eq to do venore[dc]^^

kaapa 30-08-2006 08:50

Ja proponuje Venore, masz tam roty dla niskich leveli, amazon camp dla średnich, elf fortec już dla wyższych. No i praktycznie wszędzie blisko, poh, dc, dragi.

A co do Carlin to wedlug mnie jest najgorsze miasto (bez obrazy dla mieszkających tam), największa liczba noobów tam idzie :/

adrius 30-08-2006 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mwlodi (Post 954116)
15 lvl i guardy -.- hehe nieźle xD

zawsze zaczynałem w carlin i tak pozostanie ; )

Ja pallem expilem na 15 lvl na guardach na skillu 52 i szlo mi bez problemu8o

marcinekk 30-08-2006 09:22

moim zdaniem po roku powinno sie wybrac ab.Masz tam bardoz dobre mozliwosci do sprzedawania loota,i duzo miejs do expienia i skilowania dla low lvl (trole,zamek,kopalnie dwarfow,gobliny). jak juz wbilesz 30 lvl to nie ma roznicy w ktorym miescie mieszkasz (przynajmniej dla mnie) bo prawie zawsze jestem w innym miejscu do expienia (oczywisice mowi o facc)

Piotrek Marycha 30-08-2006 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leothyr (Post 953460)
Ja tam siedzę w Venore do 28 lvla na rotach, a potem do kazz.

az sie spojrzałem na date posta....
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiter Rookmaster (Post 953612)
Ja to odrazu lece Do Thais :p
Palkiem Gdzies na uboczu Robie ze z 60 dyst na 9 lvl i ide expic zazwyczaj do kazoo odrazu lece na soldy potem na 15lvl guardy a potem to juz sie wybiera co chce czasem poh a czasem nie :D na 25-30 dragi z nudow soluje..
I hydry itp potwory jak jest team ;p

no gz na 15 lvl na guardach expic, widac nie szkoda ci tony uhow i gfb zeby wogle wejsc do kopalni

PS: z nudow to ja na 15 lvl soluje draga, na 30lvl to sie na nich expi

Thor Nephihean 30-08-2006 12:32

Carlin

Ja wybieram Carlin, bo jest expowisko dla slabszych i mocniejszych.
Trole,bugi i roty dla slabszych.
Slime, amazonki i ghousland (moze przesadziem :confused: ).
Na początku wybralem Venore, ale tam są sklepy i domy (najbliższ expowisko dla słabszych to bugi przy).
Dalej za Venore mamy expowiska tylko dla mocnych.

Eston 23-09-2006 15:10

Ja siedzialem w ab, ale teraz sie przenioslem do thais. Jesli chodzi o exp to w acient, albo wybieram sie do kazo i do kopalni. Zostaje na pare dni tam, a gdy wbije lvl to wracam do thais i robie ml.B)

Tebiator 23-09-2006 15:34

po rooku polecam miejsca takie jak

wieza waspow
podziemia z poison spiderami
podziemia z minotaurami ( te ostatnie najtrudniejsze radze robic pozniej)
B)

Weel 23-09-2006 16:05

Sorcerer/Druid: Venore (Kopalnie Swamp Trolli, Roty.)
Knight/Palladyn: Thais (Dużo miesc do skillowania.)

Johanes19 23-09-2006 16:18

Idż do thais najleprze według mnie.Dla malych lvl, srednich i dużych(może nie tak bardzoe dużech)
Dla małych:
-Fibula
-Roty i orci pod thais
-Niedaleko Elfy(troche mały resp)
Dla średnich(20+):
-Cyce
-Fibula(beho ds)
-Okolice thais (beho)
-Pod thais (beho,fire devil)
-Mitwin land(Mino)
Dla duzch:
-Pod thais (dragi)
-Fibula (podobno som tam dragi)
-Troche na południe od thais(bashee)
-Mitwin land (Mino)

I to chyba wszystko jeśli nie ,to wejdzicie na Mapa respawnu na głównej stronie tibi.:)

@down:

Carlin ja bym nie radził lowlvl ponieważ wiem z wałasnych doświadczeń że tam jest pełno PK
więc ja zawsze wybierałem thais.

Lukaas 23-09-2006 16:20

Ja myśle tak:
Carlin- Miasto nowych graczy
Ab- Miasto knightów
Venore- Miasto duzych lvlów
Thais- Miasto pallów

tomektrz 23-09-2006 19:24

Ja bym wybrał Thais. Dużo expowisk (Ancient Temple, potem Mount Sternum), sporo ludzi (więc można sobie pohandlować), ale niestety niemało i PK. Poza tym poprostu podoba mi się to miasto, jego klimat.

Kitu 24-09-2006 12:57

Ja polecam Ab'Dendriel.
Napoczatku wybieramy Carlin i siedzimy tam do ~12lvla.
A potem dzida do Ab ;)
Poniewaz dla Knighta i Pala to najlepsze skillowisko :p jest wlasnie pod Ab.
Biega tam mnostwo troli na ktorych skillujemy dowoli :p

Jankesas 30-09-2006 03:51

A moim zdaniem to od razu po roku do veno. I knight powinien tam podskilowac do okolo 70/70 i od razu na dc szorowac. Sorek/Drut veno roty do 13 lub 19 lvl i tez dc albo ewentualnie dwarf mine. No a pallem to raczej ab na trole i skilujemy.

Matiess 30-09-2006 07:37

Ja osobiście po rooku ide do carlin (to miasto znam prawie na wylot).
Expie tam do 20 lvl knightem gdzies na 8-10 lvl skiluje 50/50 i ide w swiat.:D

Ake'en 30-09-2006 08:25

Po rooku odrazu do Venore...chyba ze masz pacc to darashia i roty ^^

Celoz 30-09-2006 08:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drednot (Post 953438)
y00!
Mam pytanko gdzie najlepiej iść po Rooku??
Do jakiego miasta?Ja bym chciał do Venore zawsze tam byłem ale jeśli gdzieś indziej będzie na początku level rosnął i Skille gdzie najbliżej i durzy Resp??:baby:

Ja zawsze w takich wypadkach idę tu

Ripley Ellen 01-10-2006 12:44

Idź sobie do Thais lub Carlin i stamtąd do Kazordoonu trenować na dwarfach. Jak już sobie potrenujesz, to w dół na soldiery i slimy, aż wreszcie na guarda.
A potem możesz sobie robić, co chcesz :D

ripper 01-10-2006 15:10

Po roku to wypada rzucić tą grę ;s

TheThunder 01-10-2006 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johanes19 (Post 1000461)
Idż do thais najleprze według mnie.Dla malych lvl, srednich i dużych(może nie tak bardzoe dużech)
Dla małych:
-Fibula
-Roty i orci pod thais
-Niedaleko Elfy(troche mały resp)
Dla średnich(20+):
-Cyce
-Fibula(beho ds)
-Okolice thais (beho)
-Pod thais (beho,fire devil)
-Mitwin land(Mino)
Dla duzch:
-Pod thais (dragi)
-Fibula (podobno som tam dragi)
-Troche na południe od thais(bashee)
-Mitwin land (Mino)

I to chyba wszystko jeśli nie ,to wejdzicie na Mapa respawnu na głównej stronie tibi.:)

E...? Mitwin land powiadasz ... Mintwallin raczej ...

Hm, ja polecam dla facca
knight -
1. kazo (ze wzgledu na skillowanie + expienie)
2. veno (roty, amazonki ... mozna tam poskilowac troche, exp jako tako na poczatek)
sorcerer/druid -
1. veno (swampy, amazonki, roty + duzo miejsc dobrych na afk mlvl)
2. thais (mount sternum - cyce + inne potworki w niewielkich ilosciach)
paladin -
1. ab (hellgate)
2. thais (cyce)

Odradzam carlin, za duzo noobkow i newbie + malo miejsc na exp (ghostland?)

@up
Agree

Pawlinho 01-10-2006 17:21

:] B) mozesz isc do venore i na roty, albo do thais tam tez som roty, ale ja nie polecam carlin jak na poczotek, potem jezeli jestes knightem mozesz isc do kazz i trenic na dwarfach potem expic na guardach ale ja polecam najbardziej thais

luba126 03-11-2006 15:31

ja zawsze robilem tak ze najpierd do 19 lev siedizalem w ab albo carlin dokladniej to zamek a potem to jusz thais poniewasz cyce blisko od dc itp thais najlepsze od 19lev a wczsniej to nie

Shaliar 04-11-2006 09:53

Radze Ab bo duzo rotow,goblinow,amazonki i trolle.Duzo polakow.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.