![]() |
Exori ..... ?
! Witam ! Jezeli np. zadaje 100 hitpoints z exori knightem , to jezeli chce zadawac wieksze obrazenia , to musze miec wiekszy mlvl czy co ? |
Siła exori zależy TYLKO od lvl'a.
|
i chyba od broni oraz skilli ?
|
Tylko od lvl
Jak kolega wyzej napisal, TYLKO od levelu, gdyz wzor nie uwzglednia nic wiecej.
aaa, no i koszt many na exori z kazdym lv rosnie o 4 punkty many. |
Cytuj:
Tak i od tego co zjadłeś na śniadanie. :E |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w blad -.- Ilość many potrzebna na exori równa się LVL pomnożony przez 4 i siła tego czaru jak każdego zależy tylko od lvla i mlvl |
Cytuj:
Cytuj:
|
Wydaje mi sie ze tylko lvl zalezy od sily exori... ale nie jestem pewien.
|
@UP
Też mi się tak zdaje |
Dlatego, że exori nie zadaje obrażeń od magi tylko fizyczne
|
Exori to nie taki atak jak vis, e wave itp. To jest atak fizyczny zależący tylko od lvla.
|
Siła exori zależy od siły czarów, na którą składa się mlvl i lvl, tyle że mlvl jest u knighta wartością prawię stałą więc za wiele od niego nie zależy...
|
zal dupe sciska jak sie czyta wypowiedzi "wielkich znawcow"
Sila exori zalezy TYLKO od lvla, mana potrzebna na exori to twoj lvl mnozony przez 4 np. na setnym lvlu wymagana mana to 400. I jak nie masz pojecia o czym mowisz to lepiej sie wogole nie udzielaj. To tyle. |
@UP
Dokładnie Temat do zamknięcia |
@Arut/Xeradus/ŻaQ itd.
A panowie to sprawdzili, czy dowiedzieli się od kumpla cioci matki babci? -.- To, że exori to fizyk nie znaczy, że siła zależy tylko od lvla. Np exori mort to też fizyk, tak samo jak UE. |
Oczywiscie, ze sila exori zalezy zarowno od lvl jak i mlvl. Jak ktos nie sprawdzal, to niech sie nie wypowiada. Zreszta jest to czar, taki sam jak inne fizyczne czary w tibii, wiec (tak na zdrowy chlopski rozum) dlaczego mialoby sie inaczej liczyc?
Sam lvl wplywa tylko na ilosc spalanej many przy strzale z exori. Cytuj:
|
siła exori zależy od siły magicznej. można ją wyliczyć na tibia.pl
siła magiczna to level i magic level + jakieś działania ale nie wiem jakie.. :P gdzieś było.. |
Rozumiem ze ty sprawdziles lepiej niz jakis tam Dagor Dragontooth :/
heh, o ile w ogole to zrobiles to prosze zebys sie podzielil swoim sposobem |
Cytuj:
Czyli, że z ue też tylko siła z lvla wejdzie? |
@up
tak, dlatego palek hita z SD tak samo jak sorc/drut (dla totalnych kretynow i dzieci ponizej 10 roku zycia, TO JEST ironia) |
Cytuj:
Daje do podpisu. |
Cytuj:
A co do samego tematu poza lvl i mlv liczy sie tez eq w przypadku graczy na kturych uzywasz tego czaru tak samo jak UE czy Explo |
Cytuj:
Buhahahahhahahahahahhhahahahhahahhaahahahhahahahah ahahhahahah. Dobry żart... Exori zależy w większym stopniu od levela a w mniejszym od mlv,ponieważ przy knighcie awanse w mlv zalicza się ekstremalnie rzadko... |
Siła czarów zależy od siły magii, którą obliczasie w prosty sposób:
siła czaru = 3 x m-lvl + 2 x lvl* Czyli na przykład 100 knight z 7 m-lvl: 3 x 7 + 2 x 100 = 221% *Nie ma wyników mniejszych niz 100 %, a jeżeli taki ci wychodzi to znaczy, żę masz właśnie 100%. Na tibia.pl załączony jest też kalkulator do obiliczania siły m-lvl'a (http://www.tibia.pl/calc.php). |
OMG moze zamiast sie przekrzykiwac ktos sprawdzi na tibia pl tam JEST NAPISANE Udeżasz wszystko co znajduje się w odległości 1 kratki od ciebie. Obrażenia wynoszą w przybliżeniu (80+-20)*(4*lvl/100)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Heh ..... Dzieki za odp.
! Witam ! Wielkie dzieki za odpowiedzi :) , chociarz z tego co przeczytalem to wiekszosc sie sprzecza czy to zalezy od mlvl i lvl czy od samego lvl :D . Nadal nie wiem czy od lvl i mlvl czy od samego lvl ;( , ale to nie szkodzi bo i tak nie mam knighta :( , tylko poprostu chcialem sie z cikawosci dowiedziec , wkoncu codziennie stajemy sie madrzejsi ;) . Pozdro ! |
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie próbuj nigdy więcej ironii, bo jesteś w tym kompletnie beznadziejny. |
Cytuj:
|
Erelos w koncu zorientowal sie ze palnal idiotyzm i probowal ratowac swoja fatalna reputacje poprzez dodanie magicznego slowa "ironia".
|
Ok, wyjasnie wam wszystko po kolei... zacznijmy od tego:
1. ktos napisal ze exori to atak fizyczny ktorego obrazenia zaleza jedynie od levela 2. obrazenia fizyczne bazujace na magii = sd, explo, exori mort, ue, exori 3. Frapper spytal sie w sposob ironiczny, czy obrazenia od UE zaleza tylko od levela tak samo jak exori, wiec dlaczego w sprawie SD mialoby byc inaczej? 4. Sam uzywam SD moim palem na Infernie 5. Fatalna reputacja rox... i pomyslec ze napisal to ktos kto uwaza ze chmurki dodaja najwiecej do shieldingu BTW. teraz wiem jak sie czuja wychowawcy w szkolach dla dzieci specjalnej troski... |
Tylko od lvla
Exori zależy od lvla B)
|
Cytuj:
A exori zalezy zarowno od lvla jak i mlvl. |
Cytuj:
|
Cytuj:
2. co do chmurek i shieldingu... sprawdzilem, okazalo sie ze nie ma zadnej roznicy (zarowno chmurki jak i bloodhity/gwiazdki liczyly sie za 1%) |
Cytuj:
Ad. 2 Sądzę, że się mylisz, ale nie chcę mi się sprawdzać. I jeszcze raz... wielkimi literami. Może nikt nie przeoczy. Siła exori zależy od lvl i mlvl (jak zresztą każdy inny czar) [(lvl*2+mlvl*3)%, zaokrąglane do 100% jeśli jest mniejsze). Level wpływa także na ilość many jaką spala exori (lvl*4). I to tyle. |
@lasooch
powiedz mi w takim razie dlaczego knightowi od 35 do 44 lvl'a podniosly sie obrazenia z exori, mimo tego ze jego sila czarow dalej wynosila <100%? co do chmurek... zagraj sobie knightem kiedys |
Cytuj:
A knightem grałem (40 lvl). I nie zauważyłem, żeby przy 'gwiazdkach' i bloodhitach skill leciał... jednak może nie przyglądałem się zbyt dokładnie, nie chcę się na ten temat kłócić ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52. |