![]() |
Cipsoft kasuje konta.
Dnia wczorajszego 140 kont graczy zostało skasowanych. Pośród nich jest wiele wysokopoziomowych oraz znanych postaci.
Powodem usunięcia była nadmierna liczba wycofanych wpłat za Premium Account. Pamiętaj, aby akceptować wpłaty tylko od ludzi których znasz i im ufasz. Na przykład od rodziców albo firmy Drom Troche słów wyjaśnień o co dokładnie chodzi: Gdy ktoś zamawia premium account kartą kredytową ma on możliwość wycofania wpłaty, nawet do roku czasu od jej dokonania. Gdy taka osoba wycofa pieniądze konto gracza zostaje zbanowane. Odbanować można je jedynie poprzez zamówienie po raz kolejny premium account, czyli drugi raz trzeba za to samo zapłacić jeśli kupowałeś od kogoś. Wtedy konto zostaje odbanowane, jednak gdy gracz za dużo razy otrzymuje bana za wycofanie pieniedzy wtedy konto gracza zostaje skasowane. W skrócie: kupiłeś pacc za pieniądze w tibii od nieznajomego, który mógł np. ukraść karte rodzicom. Dostajesz pacc jest fajnie, ale po jakimś czasie prawdziwy właściciel karty, bądź nawet ta sama osoba dokonuje cofnięcia wpłaty pieniedzy i dostajesz bana. Gdy zbierzesz za dużo takich banów twoje konto zostanie skasowane. Podobnie ludzie robią przekrety na allegro. Sprzedają premium account, a potem wycofują pieniądze z wszystkich, albo z kilku wpłat, żeby nikt się nie dowiedział. Firma Drom ma wielu klientów, którzy w niej zamawiają premium account gdy dostaja bana właśnie za wycofanie pieniędzy przez kogoś. Prawda, na allegro są tańsze oferty pacców, dlatego że sprzedający tam prowadzą swoją działalność nielegalnie i nikt tak naprawde ich nie kontroluje. Kupno premium account za Tibijskie pieniądze kusi. Ale powiedz mi... Czy te pare złotych, które są różnicą miedzy sprawdzaną, legalną firma, a Frankiem z Wąchocka i jego paccami w zamian za 100% pewność otrzymania zamówionego premium account szybko, sprawnie i bezpiecznie jest naprawde taka dużą różnicą? Konto należy do Ciebie - decyzja o tym komu powierzasz swoje pieniądze, postać i zaufanie także należy do Ciebie. Możesz zapoznać sie z oferta firmy Drom tutaj |
Mam pytanie. Czyli takie kupowanie Pacc z allegro jest nielegalne ??.
|
nie kapisze z leksza jak to WYCOFALI wplate?
|
Cytuj:
|
@ UP
REKLAMA! Nie ładnie xD (a ja kupiłem rpzez Droma i git) KUPUJCIE PRZEZ DROMA @topic Bezczelnie troche. Ktoś się rozmyślił - kasacja ^.- |
No więc stało się. Najpierw mieliśmy kilku 200lvl graczy tera jeden z nich odszedł. Szkoda Wurzel bo naprawdę dostał delete za coś czego nie zrobil.
|
A miedzy innymi kto z znanych osob dostal bana ?? ;p
|
Analyzing....
Account not deleted :D. Mieli pecha kupuj od firmy Drom (albo oni Ci :P). Użytkownicy aktywni w ostatnich 10 minutach: 2681 (287 zarejestrowanych oraz 2394 gości) |
Ciekawe jakie to wysoko poziomowe postacie zna ktoś juakieś przykładowe nicki?
|
uu troche lipne ale o co chodzi z tym wycofaniem platnosci moze mi ktos powiedziec ? bo np na allegro jest 1 koles co ma tam 10 tys sprzedanych pacc on tez moze taki shit zrobic ?
|
Wurzel nie jest polakiem a bana dostal duzo wczesniej wiec nie wiem po co o nim w ogole ta zmianka. Co do kasowanych kont bardzo im tak dobrze , moze beda kupowac pacce przez D**M'a :P
|
Cytuj:
@Gacek no nie koniecznie, jak jest uczciwy to Ci przekrętu nie zrobi |
Można nie kupować pacc'a i będzie spokój:D
|
niemożliwe
Mogli chcoairz bany dawać, a nie odrazu kasacje kont, przerąbane jak nawet ci jedni z lepszych mają usunięte konta :o.
|
Takie są zasady i trzeba się z tym liczyć w momencie zakupu Premium Account kupuj sam lub u kogoś kto daje ci 100% pewności, że wpłynie opłata za Premium Account.
|
Z osób powyżej 100 lvla deleta dostali:
Korn Kennobi 101 EK Solera Kedavix 100 EK Trimera Angel de shivera 102 EK Shivera Alibaba On Shivera 116 EK Shivera Lan vel'Visko 136 EK Elysia Bax Sho 170 RP Elysia O innych osobach nie wiem. |
A czego nie pisze CipSoft dodaje 2 nowe servery pvp :dddddddd
|
|
coztego ze cipy kasuja konta jak itak nadal sa lagi ;/
|
Bo to CipSoft... się dziwicie... dranie ostatnie, o!
|
Hmm, czyżby zmienił się regulamin po update? O ile dobrze pamiętam to za wycofanie płatności był ban dopóki pacc nie został ponownie zapłacony??
@down: Mój kumpel teoretycznie też kupuje za tibijską, ale pierwej sprzedaje gp na allegro i dopiero za zarobioną kasę kupuje pacca odemnie, ty mógłbyś równie dobrze tak robić, z tym że kupować od droma ;) Wtedy masz pewność, że wszystko będzie okej |
Wedlug mnie to co cipsoft robi glupie jest.. dostali delete za cos co wydazylo sie w przeslosci i co wtedy bylo karalne banem do nastepnego kupna pacca... wiec jakim cudem teraz moga sobie od tak skasowac konto... dam przyklad taki... Powiedzmy Eternal Oblivion jak mial 20 lvl dostal bana za pisanie na trade channel bluzgow, dostal bana na 7 dni, a dzisiaj w chodzi regulamin ze za takie cos sie dostaje delete.. i co powinni go teraz skasowac za takie cos?? (zbieznosc nickow oraz banow przypadkowa i zmyslona:P) Skoro zaszla zmiana w regulaminie to powinno obowiazywac to od dnia dzisiajeszego, a nie to co sie keidys wydazylo:P
Nie jestem pewien, bo nei czytalem regulaminu, ale ktos napisal, ze delete sie dostaje jak sie wycofa wplate z 2-3 razy a z tego co mi wiadomo Lan~ tylko raz mial taka sytuacje... No i jeszce cos... wszyscy tuaj gadaj kupuj od droma itp. kurde nie wszyscy maja rl kase, a jak maja to nei wsyscy chca ja wydac na taka gre jak tibia... Dla mnie jest to strata kasy i pacca mam za tibijska kase... jest ryzyko, no ale bez ryzyka zycie jest nudne huehue i tracisz rl kase na tibie:P |
Nie zapominajcie, ze gdyby nie te "Głupie" CipSoft'y nie byłoby tibi ;) Z tym deletem to juz przesadzili, no ale coz, jeszcze sie taki nie narodzil co by kazdemu dogodzil B)
|
Cipsoft nie moze deletowac mnie za to za co kiedys zdostawalo sie tylko bana, bo PRAWO NIE DZIALA WSTECZ
|
Powiem tyle...
Kupujcie pacce na allegro. ;) Tutaj widac piekny efekt tego... Ktos sprzedawal, sprzedawal, potem wycofywal... Nawet ci pewniacy tak moga robic. W koncu nie sa jakos legalnie zarejestrowani. Jedynie ja prowadze w pelni legalna, a przez to - sprawdzana firme zajmujaca sie tym :) To samo z paccami za kase w tibii. Łepki kradna rodzicom karty, a potem Ty sie dziwisz ze dostales bana bo rodzic cofnal oplaty na karcie :) |
Szkoda ich troche tyle pracy włozyli w konta. Wiele osób kupuje pacce za kase w grze i może to też było powodem. Mam pytanie, czy taką wpłatę można wycofać zawsze? Przez jaki czas? Np. ktoś kupuje mi pacc, ja zaakceptuje i on jak mam 1 days left może odwołać, a może nawet jak juz sie skonczy, czy jest na to np. miesiąc?
|
ja juz mam 2 pacca od Dr. Omader :P i nigdy niezastanawiałem sie nawet żeby kupic gdzies indziej i kolejny pacc tez bedzie przez niego i mam pewniaka a te 15 zł w tom czy w tom to nierobi dużej ruzżnicy ale przynaimniej masz pewnosc że będziesz miał pacca i nie warto ryzykowac dla 15 zł
|
drOm rOx ;)
Dr.Omader ma racje... kupujcie dalej pacce na allegro.. albo na innym tego typu "ryneczku"... ja wole stracic te 15 zl... tzn dac zarobic Dr.Omaderowi niz oddac za free swoja kase jakiemus cieciowi albo gowniarzowi ktory ma za duzo pieniedzy.. albo szybkie rece... ( kradziez ) takiego tylko nap... i patrzyc czy rowno puchnie... : )
Dlatego bardzo serdecznie polecam firme Dr.Omadera... szybko i jestes w 100% pewny ze nie wyrzucisz swoich pieniedzy w bloto.. :) ~Misi3Q ;> |
A teraz po calej aferze zapraszamy na reklamy
KUPUJ PACC PRZEZ FIRME ®DROM®!!! PEWNOSC GWARANTOWANA 100%® @Topic Ehhh Wurzel... Nie znacie jego przeszlosci... Bogaty jest to kupuje pacca za kase w tibi a co jest nie legalne KUPOWANIE PACCA ZA KASE W TIBI JEST NIE LEGALNE P.S wiem ze wszyscy to wiedza ale tak dla przypomnienia :D |
no tak ale ludzie kupuja na allegro bo jest taniej :D dla slepych wsumie i tez masz przelew i masz a 15 minut a uu droma ile trzeba czekac ? przelewem ? i ta cena :P 10 zl wiecej ( btw sorki za takie hasla ale to prawda :P nie dawajcie mi punktow karnych z szczerosc ) :D
|
Gadacie kupujcie u Droma.. zrozumcie nie kazdy ma kase i nie kazdy ja przeznaczy na tibie... Ja wole kupic pacca za 70-100k, jest to niepewne, no ale nie wydam nigdy 90 zl na tibie.. nie s**m kasa, i tibia nie jest az tyle warta zeby placic na nia 80-90 zl zreszta z drugiej strony Drom.. skoro jestes pewny masz duzo klientow, czemu nie zjedziesz z cena w dol... mogl bys zjechac z cena na miesiac~ i obliczyc czy czasem wiecej nie zarobisz.. zjezdajac z cena nabywa klientow... a zeby sie dowiedziec na ktorym lepiej wychodzisz musial bys porobic testy...
|
Cytuj:
Jakim cudem mozesz miec pacc w 15 minut dokonujac wplaty na poczcie? To jest fizycznie niemozliwe, bo wplaty z poczty ida 2-4 dni przewaznie, czasem dluzej nawet. To samo tyczy sie banku PKO BP, wplaty dokonane do okolo godziny 12 docieraja tego samego dnia, wystarczy sobie poczytac ten temat: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38566 To chyba mowi samo za siebie? W 15 minut mozesz miec pacca dokonujac przelewu z Inteligo na Inteligo i u mnie to tez masz. Punkty karne to co najwyzej za glupote moge Ci dac, bo gadasz glupoty. Roznica w cenie? Jak juz pisalem - oni okradaja panstwo prowadzac dzialalnosc nielegalnie. Ja to robie legalnie, a w rece po jednym paccu zostaje mi 5-7zl. Duzo mniej niz niektorym na allegro. Z tym ze ja to robie legalnie. Cytuj:
Gdyby sie dalo zejsc z cena, zachowujac ten czysty zysk w granicach 5zl to juz dawno bym to zrobil. |
Cytuj:
I nie oszukuj ludzi pisząc, że alegro to i tamto, Skoro dajmy na to "pan Wacek" ma nabite 200+ pozytywów za sprzedaż pacców na pewno nie kupuje ich z karty kredytowej rodziców, a uczciwie sam dorabia sobie do bóg wie czego. Lepiej dać zarobic "Wackowi", który i tak już sporo zarabia na kursie Euro niż płacić bóg wie ile w innym miejscu. Teraz możesz sobie tez post skasować panie admin, a i tak pare osób go przeczyta. Jedynie z czym sie sie zgodze to fakt, iż żeby kupować pewnie na alegro trzeba myśleć, a połowie dzieciaków na tym forum tego zmysłu brakuje. Pozdrawiam;) |
Cytuj:
Skoro sa ceglowki zamiast telefonow, ziemniaki zamiast dyskow twardych, to sa tez bany zamiast paccow. Co chwile pojawia sie jakis nowy sprzedawca, ktory po jakims czasie znika, a ile to juz maili dostalem z prosba o pomoc bo ktos zostal oszukany na allegro... Nie mowie ze wszyscy tacy sa, naprawde nie powinno sie myslec ze na allegro sa sami zlodzieje. Ale trafiaja sie tez tacy nieuczciwi. Po co ryzykowac jak mozna miec 100% pewnosci? :) Jak juz cos mowisz, to miej dowody i argumenty na to, bo gadac od rzeczy w tym kraju juz wystarczajaco duzo ludzi umie. |
no bez jaj kupilem paca w u allegrowicza x i mialem doslownie w 15 minut bo jak powiedziales wplaty dokonalem w banku ing bank slaski do ing czyli do tego samego banku :) i jak wrocilem do domu to allegrowicz x juz mi dal pacc i mialem co do poczty to wiem ze idzie dlugo dlatego niepolecam ... btw obys mial najwiecej klientow :P tego ci zycze :D
@up jest 1 allegrowicz co od dluzszego czasu sprzedaje pacc i ma 3500 pozytywnych komentarzy .. :P wiec nie wiem po co mial by sobie psuc reputacje skoro tyle ma klientow |
Cytuj:
|
Cytuj:
Czytanie ze zrozumieniem sie kłania;) Jak wspominałem wcześniej trzeba mieć mózg by wiedzieć od kogo sie kupuje. Jest sporo starych sprawdzaonych sprzedających na alegro i tego nie zaprzeczysz. Wystarczy poszukać. Pozytywy na poziomie kilkuset. Myślisz, że taki ktoś zaryzykuje negatywa i antyreklamę z powodu głupich 80zł? Nie sądze. A maile od ludzi które otrzymywałeś.. jak sie kupuje od osoby która przeprowadziła w sumie max 50 transakcji to sie nie dziwie. Jedno jest pewne "myslenie nie boli" Pozdrawiam |
ja mam duzo przygod z poczta polska i dlatego wole powiedziec to na forum
Lepiej idzie do banku chodzby 4 km ale macie pewnosc i szybko a poczta polska zawsze cos wykombinuje btw. gdybyscie kupywali cos na sklepach internetowych zamawiajscie sobie za pomoca dhl bo poczta to hoho priorytet do mnie szedl 5 dni a powinien 2 :) ale to jzu rozmowa na kiedy indziej .. Pozdrawiam gacek :) P.S Koniec tematu :P o cenie pacc itp :) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Jaka masz pewnosc kupujac nawet od pewniaka? Wbrew pozorom duzo ludzi nie wystawia zadnych komentarzy. Czesto wrecz napotykam u siebie ludzi, ktorzy sa tak glupi, ze nie dziwie sie ze ich ktos okrada. Kupujac u mnie zawierasz umowe z firma, jak wiadomo egzekwowanie swoich naleznosci od firmy na drodze prawnej jest duzo szybsze i skuteczniejsze niz od Franka, ktory okrada panstwo? W naszym kraju masz obowiazek prawny odprowadzic podatek dochodowy od swoich zyskow jak tylko przekroczysz odpowiedni prog tych zyskow, ktory jest dosc niski. I nie wazne czy ty to zarobiles sprzedajac telefony na allegro, czy zapalniczki na dworcu glownym. Napisalem - Twoje konto - Twoj wybor. Nikogo nie zmuszam do zakupu u mnie, sa inne oferty, kazdy ma wolna reke. A reklamowac sie moge gdzie chce i jak chce, poki jest to zgodne z prawem polskim. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:47. |