Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowa grupa - Programmers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93538)

Senseal 05-09-2006 19:07

Nowa grupa - Programmers

Widzę, że wiele osób na forum interesuje się (albo i studiuje :) ) informatyką.
Z tego "widzenia" wyszedł pomysł, by stworzyć grupę zajmującą się programowaniem, bezpieczeństwem w sieci, hackingiem, crackingiem, HTMLem itp.

Co o tym myślicie?

Gallar 05-09-2006 19:16

/join #brainacs.
Po częsci grupa ta nawiązuje do tego co w sym poscie napisałes.
Wszak tyczy sie to komputerów i sprzętu...

Senseal 05-09-2006 19:23

No właśnie...
Cytuj:

Grupa zrzeszająca miłośników techniki pod każdą postacią - mechanika, motoryzacja i oczywiście sprzęt komputerowy!
A hardware i software to przecież dwie różne rzeczy. A w Brainiacs gadają właśnie (w temacie komputerów o hardware) (Nigdy nie byłem w Brainiacs, więc nie wiem.
Poza tym to także ma być grupa o bezpieczeństwie, hackingu, crackingu, HTMLu itp.

slawekmag 05-09-2006 19:23

Brainiacs of course. Dużo tam o tym nie ma, ale kilka osób się zna.

Kele 05-09-2006 20:06

Brainiacs to nie jest co prawda grupa typowo informatyczna, ale są tam poruszane takie tematy. Czy to software czy hardware, wszystko jedno. Osobiście wolałbym, żeby taka grupa istniała oddzielnie, ale wszystkiego mieć nie można :)

Vanhelsen 05-09-2006 20:14

Jeżeli taka powstanie, to można mnie zapisywać w ciemno ;) czyli jestem za! O!

Kubon 05-09-2006 20:24

Ja tez jestem za jezeli bedzie cos o programowaniu w c++. Chce sie czegos nauczyc.
Prosze przyjmijcie mnie jak grupa powstanie.

Raynold 05-09-2006 20:47

Cytuj:

Brainiacs
Grupa zrzeszająca miłośników techniki pod każdą postacią - mechanika, motoryzacja i oczywiście sprzęt komputerowy!
Na dobrą sprawę nastawienie jest mocno techniczne, a nie software'owo - informatyczne, chociaż nie wiem, jak wygląda sprawa wewnątrz grupy i jakie tematy tam powstają. Anyway, gdyby powstała grupa czysto informatyczna, to ja bym nawet też wyraził chęć przystąpienia.

dagothar 05-09-2006 22:47

I'd be in :d

Vil 05-09-2006 22:57

ech mialem nadzieje ze to "progamers" nie " programmers" ;<

Senseal 06-09-2006 07:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 975663)
ech mialem nadzieje ze to "progamers" nie " programmers" ;<

Fakt...ciągle myślałem żeby nie napisac dwóch "m" i z tego wszystkiego napisałem :)

Według tego myślenia, można by po prostu stworzyc grupę "Muzyka" z podforami, "Sport" z podforami itp., skoro oni mają wyspecjalizowane grupy, to dlaczego my nie mamy miec?

p.l 06-09-2006 07:54

sign me in.

Rybzor 06-09-2006 07:55

Jak co to ten teges mnie! Chodze do tech-inf i musze sie podszkolic i wymienic poglądy, jak to nie wypali pojde sobie do Brainiacs o ile mnie przyjma (w co wątpie;P)

Rothes 06-09-2006 08:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senseal (Post 975796)
Fakt...ciągle myślałem żeby nie napisac dwóch "m" i z tego wszystkiego napisałem :)

Ale właśnie powinno być Programmers, Vil miał na mysli pro-gamers.

Anyway jestem za stworzeniem takiej grupy i z chęcią bym do niej dołączył.

Senseal 06-09-2006 08:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rothes (Post 975822)
Ale właśnie powinno być Programmers, Vil miał na mysli pro-gamers.

Anyway jestem za stworzeniem takiej grupy i z chęcią bym do niej dołączył.

Awww.... przepraszam xD

Widzę, że już sporo osób się zbiera.
Btw. Kto to decyduje o tworzeniu grup? Dr.Omader?

Baron Kaldrick 06-09-2006 08:57

Coders brzmi o wiele bardziej TRV.

Sign me in.

Raynold 06-09-2006 10:31

Tak, Dr.Omader się tym zajmuje. To co, Senseal, bierzesz to na siebie? Trzeba napisać dokładnie, czym ma zajmować się grupa i jaki jest jej cel. Oczywiście, nazwa: Programmers :) To napisz do Dr. Omadera pw. Chyba, że wolisz, żebym może ja się tym zajął? ;)

Matek 06-09-2006 10:40

me tu, me tu

Grue 06-09-2006 10:45

Tej! To ja chce grupe o militariach, itepe ;) Ale jak co to i wanna dżojn. Z checia sie czegos nowego naucze :)
Pozdro pyrki
Szeregowy GRu ;)

Ps. MayGyver grywałeś może w ADOM'a? :>

Thero 06-09-2006 11:20

Całkiem ciałkiem, łana bi in.

Vanhelsen 06-09-2006 13:11

Co do lidera, proponuję wyznaczyć kogoś kto ma czas i w miarę cierpliwości, Jak by co, zgłaszam się na ochotnika, oczywiście najlepszym wyjściem, jest 2 liderów, bo nikt nie jest on 24/7 ;)

@Senseal: ty wpadłes na pomysł, decyduj w sprawie lidera/ów

Senseal 06-09-2006 14:35

Więc tak: ja mogę byc jednym z liderów, bo dlatego że mam dopiero jedenaście lat, mam dużo czasu, ale przydałbym się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie właśnie w sprawach informatyki, HTML-u itp.
Słuchajcie... ja się w gronie innych nie rozeznuje (tak to się piszę?), więc macie jakieś propozycje? Tylko mówię: dobrze by było gdybyście mieli dośc duże doświadczenie w tych sprawach.

@Raynold
Jeśli masz czas... jeśli nie to ja się tym zajmę.

slawekmag 06-09-2006 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Senseal (Post 976026)
Więc tak: ja mogę byc jednym z liderów, bo dlatego że mam dopiero jedenaście lat, mam dużo czasu, ale przydałbym się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie właśnie w sprawach informatyki, HTML-u itp.
Słuchajcie... ja się w gronie innych nie rozeznuje (tak to się piszę?), więc macie jakieś propozycje? Tylko mówię: dobrze by było gdybyście mieli dośc duże doświadczenie w tych sprawach.

@Raynold
Jeśli masz czas... jeśli nie to ja się tym zajmę.

Jak nie będzie samogo programowania (te wszystkie języki typu c++ itp) a i internet, HTML itp, to pomysł dobry. Mógłbym nawet się przyłączyć.

@Rethfing on Aldora
Całkowicie się zgadzam

Rybzor 06-09-2006 15:35

Znajdzcie jeszcze jakiegos 2giego lidera i bedzie gitara, jak Wieszok chce.. moze niech sie sprawdzi? ja nie mam nic przeciwko, ważne aby grupa była zgrana i dobrana ;P

Rethfing on Aldora 06-09-2006 16:03

A nie może być grupy czysto informatycznej... Po co te ciągłe odchyły? Technika, programowanie...

Vil 06-09-2006 17:01

Technika =/= software

sign me in

Gandalf of Gray 06-09-2006 17:03

Mnie sie podoba ja sie pisze ;] aj łana bi in :]

Raynold 06-09-2006 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora (Post 976166)
(...)Technika, programowanie...

Od techniki jest grupa Brainiacs.

Czyli myślę, że podsumować można: Programmers - grupa zrzeszająca informatyków wszelkiej maści. Wymiana poglądów i pomoc w zakresie programowania.

@slawekmag: HTML nie jest językiem programowania, ale myślę, że bez problemu i o tym można porozmawiać.

@Liderzy: Senseal jako, że to on jest oficjalnym pomysłodawcą oraz Wieszok, jako że on jedyny się zgłosił na to stanowisko ;) Ja oczywiście mógłbym też być liderem, bo czas mam, ale dwóch wystarczy. No chyba, że któryś zrezygnuje, to mogę się tym zająć.

Dobra, koniec gadania. Wieszok albo Senseal: wyślijże który zgłoszenie na PW do Droma, krótki opis grupy, liderów i startujemy, nie ma co zwlekać :)

Senseal 06-09-2006 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 976392)
Dobra, koniec gadania. Wieszok albo Senseal: wyślijże który zgłoszenie na PW do Droma, krótki opis grupy, liderów i startujemy, nie ma co zwlekać :)

Ok.<10 znaków>

EDIT: Wysłane :>

Kele 06-09-2006 20:48

#include <cstdlib>
#include <iostream>

int main ()
{
int DromSieZgodzi;

if (DromSieZgodzi == 1) {
cout << "Sign me in!";
}
else cout << "Wiedzialem ze nie wypali :/";

system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}

wizu 06-09-2006 21:02

Dajcie znać jak grupa powstanie. Byłem w Bran~ale mnie wyrzucili :/ naprawde taka grupa by się przydała ;)
Oczywiście też dołącze.

Raynold 06-09-2006 21:13

Kod:

package myjavaapp;
import raynold.util.*;

public class Main {

public Main() {
    }

public static void main(String[] args) {
        public static boolean zgodziSie() {
            user Drom = new user("Drom");
            return Drom.getDecision();
        }

public static void decisionHandler() {
            do {
                System.out.println("Drom, pliska, zgódź się.");
            } while (!zgodziSie());
    }
}

:)

Cafe 06-09-2006 21:16

sing me in.

Jest za pod kazdym wzgledem.

Nadrill 06-09-2006 21:41

Popieram! Też chętnie widziałbym tę grupę. Nie umiem programować, itp. ale na sprzęcie się troszkę znam. ;)

Scream 06-09-2006 21:43

lol, jaka hakerska grupa, jak to ja bym zalozyl taki topic na forum to odrazu dostal bym bana na ircu. ale jestem za.

Rothes 06-09-2006 22:00

Widzę, że były wersje z C++ i Javy to ja przedstawię moją w PHP - no co, PHP to też język programowania... co prawda server-side, ale jednak :):
Kod:

function kara($nick)
{
  echo('Nick Droma w Tibii to '.$nick.'!!!');
  //w ten sposob nooby z tibia.pl tlumnie zwala sie na Refugie aby zaspamowac Droma ;)
  $sukces = $_GET['info_od_mojego_szpiega_w_gildii_droma'];
  return $sukces;
}

if($zgoda)
  echo('Yeah! Udało się');
else
{
  $nick = '(tutaj ocenzurowano)';
  kara($nick);
  if($sukces)
    echo('Masz za swoje!');
  else
    echo('No trudno, nie udalo sie :P');
}

Nie napisałem tego w TP, bo to przeżytek, C++ już był (chciałem być oryginalny ;)), a Javy nawet nie znam. :P

Vanhelsen 06-09-2006 23:29

E, mam nadzieję, że nie będziemy tak się w tej grupie komunikować ;)

Nikast Shynix 07-09-2006 18:03

Kod:

#include <iostream>
#include <stdlib.h>

int main()
{
std::cout << "@up:" << std::endl << "Ale czemu nie?";
getch();
return 0;
}

A tak rly: Zgłaszam się. Szczególnie, że mnie z forum KS Ekspert wyrzucili ;]

Machee 07-09-2006 18:11

Jeżeli tylko taka grupa powstanie, to z miła chęcią dołączę ;)

Senseal 08-09-2006 07:04

;( ;( ;( ;( ;(
Cytuj:

Stron i for o programingu jest w cholere, a juz widze jak ta grupa skonczy. Poza tym planuje zamknac calkiem mozliwosc tworzenia nowych grup.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:08.