![]() |
Nowa grupa - Programmers
Widzę, że wiele osób na forum interesuje się (albo i studiuje :) ) informatyką.
Z tego "widzenia" wyszedł pomysł, by stworzyć grupę zajmującą się programowaniem, bezpieczeństwem w sieci, hackingiem, crackingiem, HTMLem itp. Co o tym myślicie? |
/join #brainacs.
Po częsci grupa ta nawiązuje do tego co w sym poscie napisałes. Wszak tyczy sie to komputerów i sprzętu... |
No właśnie...
Cytuj:
Poza tym to także ma być grupa o bezpieczeństwie, hackingu, crackingu, HTMLu itp. |
Brainiacs of course. Dużo tam o tym nie ma, ale kilka osób się zna.
|
Brainiacs to nie jest co prawda grupa typowo informatyczna, ale są tam poruszane takie tematy. Czy to software czy hardware, wszystko jedno. Osobiście wolałbym, żeby taka grupa istniała oddzielnie, ale wszystkiego mieć nie można :)
|
Jeżeli taka powstanie, to można mnie zapisywać w ciemno ;) czyli jestem za! O!
|
Ja tez jestem za jezeli bedzie cos o programowaniu w c++. Chce sie czegos nauczyc.
Prosze przyjmijcie mnie jak grupa powstanie. |
Cytuj:
|
I'd be in :d
|
ech mialem nadzieje ze to "progamers" nie " programmers" ;<
|
Cytuj:
Według tego myślenia, można by po prostu stworzyc grupę "Muzyka" z podforami, "Sport" z podforami itp., skoro oni mają wyspecjalizowane grupy, to dlaczego my nie mamy miec? |
sign me in.
|
Jak co to ten teges mnie! Chodze do tech-inf i musze sie podszkolic i wymienic poglądy, jak to nie wypali pojde sobie do Brainiacs o ile mnie przyjma (w co wątpie;P)
|
Cytuj:
Anyway jestem za stworzeniem takiej grupy i z chęcią bym do niej dołączył. |
Cytuj:
Widzę, że już sporo osób się zbiera. Btw. Kto to decyduje o tworzeniu grup? Dr.Omader? |
Coders brzmi o wiele bardziej TRV.
Sign me in. |
Tak, Dr.Omader się tym zajmuje. To co, Senseal, bierzesz to na siebie? Trzeba napisać dokładnie, czym ma zajmować się grupa i jaki jest jej cel. Oczywiście, nazwa: Programmers :) To napisz do Dr. Omadera pw. Chyba, że wolisz, żebym może ja się tym zajął? ;)
|
me tu, me tu
|
Tej! To ja chce grupe o militariach, itepe ;) Ale jak co to i wanna dżojn. Z checia sie czegos nowego naucze :)
Pozdro pyrki Szeregowy GRu ;) Ps. MayGyver grywałeś może w ADOM'a? :> |
Całkiem ciałkiem, łana bi in.
|
Co do lidera, proponuję wyznaczyć kogoś kto ma czas i w miarę cierpliwości, Jak by co, zgłaszam się na ochotnika, oczywiście najlepszym wyjściem, jest 2 liderów, bo nikt nie jest on 24/7 ;)
@Senseal: ty wpadłes na pomysł, decyduj w sprawie lidera/ów |
Więc tak: ja mogę byc jednym z liderów, bo dlatego że mam dopiero jedenaście lat, mam dużo czasu, ale przydałbym się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie właśnie w sprawach informatyki, HTML-u itp.
Słuchajcie... ja się w gronie innych nie rozeznuje (tak to się piszę?), więc macie jakieś propozycje? Tylko mówię: dobrze by było gdybyście mieli dośc duże doświadczenie w tych sprawach. @Raynold Jeśli masz czas... jeśli nie to ja się tym zajmę. |
Cytuj:
@Rethfing on Aldora Całkowicie się zgadzam |
Znajdzcie jeszcze jakiegos 2giego lidera i bedzie gitara, jak Wieszok chce.. moze niech sie sprawdzi? ja nie mam nic przeciwko, ważne aby grupa była zgrana i dobrana ;P
|
A nie może być grupy czysto informatycznej... Po co te ciągłe odchyły? Technika, programowanie...
|
Technika =/= software
sign me in |
Mnie sie podoba ja sie pisze ;] aj łana bi in :]
|
Cytuj:
Czyli myślę, że podsumować można: Programmers - grupa zrzeszająca informatyków wszelkiej maści. Wymiana poglądów i pomoc w zakresie programowania. @slawekmag: HTML nie jest językiem programowania, ale myślę, że bez problemu i o tym można porozmawiać. @Liderzy: Senseal jako, że to on jest oficjalnym pomysłodawcą oraz Wieszok, jako że on jedyny się zgłosił na to stanowisko ;) Ja oczywiście mógłbym też być liderem, bo czas mam, ale dwóch wystarczy. No chyba, że któryś zrezygnuje, to mogę się tym zająć. Dobra, koniec gadania. Wieszok albo Senseal: wyślijże który zgłoszenie na PW do Droma, krótki opis grupy, liderów i startujemy, nie ma co zwlekać :) |
Cytuj:
EDIT: Wysłane :> |
#include <cstdlib>
#include <iostream> int main () { int DromSieZgodzi; if (DromSieZgodzi == 1) { cout << "Sign me in!"; } else cout << "Wiedzialem ze nie wypali :/"; system("PAUSE"); return EXIT_SUCCESS; } |
Dajcie znać jak grupa powstanie. Byłem w Bran~ale mnie wyrzucili :/ naprawde taka grupa by się przydała ;)
Oczywiście też dołącze. |
Kod:
package myjavaapp; |
sing me in.
Jest za pod kazdym wzgledem. |
Popieram! Też chętnie widziałbym tę grupę. Nie umiem programować, itp. ale na sprzęcie się troszkę znam. ;)
|
lol, jaka hakerska grupa, jak to ja bym zalozyl taki topic na forum to odrazu dostal bym bana na ircu. ale jestem za.
|
Widzę, że były wersje z C++ i Javy to ja przedstawię moją w PHP - no co, PHP to też język programowania... co prawda server-side, ale jednak :):
Kod:
function kara($nick) |
E, mam nadzieję, że nie będziemy tak się w tej grupie komunikować ;)
|
Kod:
#include <iostream> |
Jeżeli tylko taka grupa powstanie, to z miła chęcią dołączę ;)
|
;( ;( ;( ;( ;(
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:08. |