![]() |
Sword czy Axe dla knighta?
Jaki typ broni jest lepszy dla knighta?
Fire axe ma więcej ataku niż bright sword (broń "na stałe"), a dragon lance ma więcej ataku niż giant sword (na "specjalne" okazje). Toporki są cięższe ale dla knighta to 20 oz. w tą czy w tą nie robi zbytniej różnicy... P.S Wydaje mi się, że taki temat już był ale wpisałem do "szukaj": "sword", "axe" i nie wyświetliło mi się nic na ten temat. Jednak jeżeli taki temat już istnieje to bardzo przepraszam wszytskich! |
Istnieje istnieje, szukaj dalej :p
|
Jest nom ale cóż jeśli chcesz osiągnąc 'Coś' i wiesz że na ciebie to stac to Axe...
@Sozemego Czemu zawsze wszyscy wysyłaja ich do 'szukaj' ja tez chce sie wykazac ;D |
Cytuj:
|
Preferuje swordy (na światach pvp), jako iż ice rapiery są bardzo przydatne do zabijania sorców ;pp fajne combo z exori i ice rapier.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Bron sama nic nie zdziala, glupi gracz zawsze zostanie w tyle z expem, czego by nie wybral ... |
Club fighting?
Jak grasz na nowym servie to wybierz club,latwy do wylotowania....
Jak na starym to bierz sword. Z 16 lvl kup fs i zrub skile 50/50 mlvl 3-4 i jest spox i puzniej se poradziszB) |
Ekhm i tak SSC roxor xP
|
Ja jestem najetem i wale z aksa XD i jestem zadowolony
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja majac skile 86/84, level 87 i sca mam best hita 268, koledzy ze skilami 90/85 108 level oraz 91/83 118 level z sovem maja odpowiednio 244 i 248 best hity. A roznicyw obronie nie widac bo wszyscy nosimy mms oraz dragi zadaja glowne obrazenia z gfb :) wiec sam sobie odpowiedz na pytanie co jest lepsze.
|
Moim zdaniem axe są lepsze od swordow bo dl na starszych swiatach jest nieco tanszy, fire axe ma o 2 ataku wiecej od bsa.
|
@up
uwierz mi ze duze hity wchodza rzadko i tak na prawde to to nie sa ich best hity bo ja na 92 skilla mam best hit z gsa 272 a na jakies liczmy 30h huntow walenia na trzeciego(poza tarcza) mialem jakies nie wiecej niz 10 hitow 250+ @topic wszystko zalezy 1. new server d lance 50lvl(bk) 70lvl quest f axe 60lvl quest albo demony na twardego(od 50 mozna biegac xD) gs 60lvl quest wczesniej mozna demony/behe(zycze szczescia xd) bs 45lvl quest 2. old server sov jest drozszy od sca(bo na servie zwykle wiekszosc uzywa axe) pzoatym axe ringi sa tansze od sword ringow no i sprawa ice rapierow... przydatne do combowania(2 knightow na 100lvlu 90 skillu moze zakrecic combo nawet w okolicach 900hp) ale tak ogolnie to gdybym jeszcze raz wybieral axe/sword wybralbym axe ;] a ja nadal nei rozumiem dlaczego ludzie biegaja z f axe/bsem... kiedy to ja ostatnio uzywalem bsa.... i nie mowcie mi o zarabianiu kasy bo mnie szlag trafi jak ja z gsem po 100k potrafilem na + wyciagac z guardow |
axy są dobre coś pomiędzy swordem i clubem - chcesz dobrze i szybko weź axe. ja mam obsidian lance wale po 30-50 na takich gownianych skilach jak 26/21. i walkirie tłukę. czyli bierz axe bo fajne. no i SCA!
|
Odp.
Cytuj:
Topic: Może i Dragon Lance ma troche więcej ataku od GSa ale GS ma dużo wiecej Defa od Dragon Lance, lecz już na wiekszy Lvl to SSCa, SoV+Ice Rapiery. Według mnie najlepsze są Swordy, może i SSCa lepsze od SoVa ale gorsze od Ice Rapierów. |
prawda jest taka swordy maja wiecj defa i mniej uh idzie a axe (na wyzszym lvl i dobrych skilach) ma wiecej ataku i jest skuteczniejszy. wybor nalezy do ciebie ;) (ja sam uzywam sworda)
|
Cytuj:
|
Wieszkszosc osob co tu pisze niech sie POZADNIE zastanowi bo jakies 90% tutaj nigdy nie miala nie ma i nie bedzie miala SOV/SCA chyba ze wbije 100 lvl lub kupi znajdzie... Wiec zastanowcie sie czy kiedykolwiek zamiezacie uzywac takich poteznych broni bo potezna bron kosztuje i to nie malo
|
Axe... Używam axe i uważam że jest to najlepszy rodzaj broni... Wyobraź sobie że wchodzisz razem ze swoją smoczą lancą między dużą grupę orcow berserkerow i tniesz je jak popadnie... MIODZIO :p
|
knajt z aksem jest dużo poteżniejszy od knajta ze swordem dlatego wal aksem
|
Cytuj:
@ topic Jak juz ktos powiedzial 90% tu obecnych nie zrobi anihilatora i nie kupi broni za 1500-2000k, dla nich niezlym rozwiazaniem moga byc cluby, ringi sami beda lootowac, a na tego okazjonalnego draga sobie z war hamerem pujda, nooba tym plotem tez pogonia, a na gsa/dl moga sie w zyciu nie dorobic. osobiscie uwazam ze toporki sa najlepsze. |
mowisz ze masz skille 95 + ring ? ;] bo jezeli mowisz o tych skillach co masz w opisie to sca masz z przemytu na uranie podrasowane xd
|
Wybierz swordy mniej uhow zejdzie i są ice rapierki a znimi to komba Wowowow
|
wg. mnie to axe mniej defa ale wikeszy atak ale przeciez to tarcza bierze obrazenia a nie bron.... tylko roznica w defie robi GS a D lance bo tutaj ma malo defa D lance ale popatrzmy na W hammer.. jeszczem nie staty 45/10 :P ale skoro temat to radze ci axe bo na nizszym lvlu juz bedziesz pomykal sobie z F axem. Pozatym jak widze SS ludzi na lvlu 20-25 to jak chodza ze swordami i mają BS + tarcza to mają k seta a na ytm lvlu to z Axem chodzą w C secie (moze orpocz legów :P)
Axe rox! |
Cytuj:
|
Popieram...
Popieram Rookera666...WaL aXeM...:) (bo ja nim wale
|
Axe
! Witam ! Swordy charakteryzuja sie tym ze maja wiecej obrony niz axey , a zas axey tym ze maja wiecej ataku niz swordy , wiec jezeli myslisz na przyszlosc to bierz axey , a jezeli tak zeby ci bylo latwiej na poczatku to swordy ( ja preferuje axey :cup: ) |
Tak to czytam i prawie każdy kłuci się że Sca jest takie i takie a SoV jest taki i taki. A ja mam do tego pytanie. Czy się taki 100lvl+ będzie cały czas biegać z takim Sovem+ gsem?? Chyba nie. Sov będzie się kisił w domku czy tam w depo.
Drugie. Bs jak mówicie ma więcej obrony niż F axe. No dobra. Ale poco nam tyle obrony?? Przecież obrażenia spadają na tarcze. Ale zato F axe ma więcej ataku niż Bs a to się bardziej liczy.no chyba że mamy wooden shield Next Bronie 2-ręczne. Różnica między atakiem D lance i gs'a wynosi 1 dla D lance. A obrony 8 dla Gsa. Ale bronie 2-ręczne są stworzone chyba do szybkiego zabijania. A więc liczy się bardziej atak. Dla mnie lepsze są Axy. I jak tworze knighta to najczęściej wybieram axy. |
Cytuj:
|
Hail Axe!!!:cup:
Swordy sux!! axe jest lepsze dla knajta bo mają więcej ataku, a def broni jest zbędny bo obrażenia ida na tarcze. Def broni liczy się tylko wtedy gdy broń ma więcej tegoż defa niż shield. proste? |
axe
ja wole axy poniewaz knight axe jest dos tani. potem kupujesz fire axa, a potem draggy lanca
|
1. Powiem wam jak się odmienia słowo "axe" bo już nie mogę wytrzymać.
Mianownik (kto? co?) axe Dopełniacz (kogo? czego?) axe'a Celowik (komu? czemu?) axe'owi Biernik (kogo? co?) axe'a Narzędnik (kim? czym?) axe Miejscowinik (o kim? o czym?) o axe Wołacz (o!) axe! 2. Jeżeli jakiś przypadek odmieniłem źle, proszę mnie poprawić. 3. Nie walimy z aksa, tylko atakujemy za pomocą axe'a. |
ja tam wole axe SCA robi impre trzeba przyznac
|
Cytuj:
|
Uzywam Axe i jestem z nich bardzo zadowolony.Są łatwe w zdobyciu (najlepiej zakupić od graczy) poza tym mają mocne ataki a oz. dla Knighta to nic takiego.B)
|
Cytuj:
|
a ja was ludziska nie rozumie... ja wale z warhammer i uważam że jest NAJLEPSZY!!!!! plusy:
-tani -duży atak -z tego co słyszałem to dwu ręczne mają większą celność(ale nie jestem pewny) minusy -mały def -2 ręczny!(nie masz tarczy) wielu ludzi z pewnością powie że lepiej mieć tarcze i np. dragon hammer lub skull staf... ale chodze na beho, witch(oba wala z magi) i na zerki(2 hity i pada):P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:08. |